Gå til innhold

Läkerol

Medlemmer
  • Innlegg

    677
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Läkerol

  1. Poelse skrev (22 timer siden):

    Det er nettopp det jeg er ute etter. Jeg har skrevet søknader selv, men skulle gjerne hatt litt råd og tips til hvordan de kan forbedres. Men jeg er litt skeptisk til tilfeldige aktører som driver med dette, uten å selv skrive noe om hvem de er. Derfor hadde det vært fint om noen kjenner til noen som kan anbefales.

    Din profil vil veies mer enn selve søknaden, som stort sett skumleses. Med profil mener jeg ønsket kvalifikasjon, CV, alder, demografi og personlighet. En kort og presis søknad som fanger interessen holder for de fleste.

    Mitt tips er å skrive en søknad som begrunner hvorfor dine kvalifikasjoner vil passe jobben du søker på, og hva slags erfaring du har med lignende arbeid. Standardfraser som "utadvendt, blid, pliktoppfyllende, glad" kan med fordel droppes med mindre det faktisk stemmer. Derfor burde du selv skrive søknaden, fordi du vet hva du er god på. Så kan du heller få noen du kjenner til å lese gjennom for skrivefeil eller innspill til endring på setninger. 

  2. danskiii skrev (På 27.8.2021 den 14.06):

    Er det noen som vet om hvor man kan skifte knust skjerm på Apple Watch series5 GPS uten at det er like dyrt som å kjøpe ny klokke?

     

    Jeg solgte min knuste for halve nyprisen. Synes i utgangspunktet dette var dyrt for en knust klokke, men det var flere som la inn bud. Kjøpte så ny og fikk med andre ord "reparert" klokken for litt over 2.500. Noen år siden, så det er mulig nyprisen er litt høyere nå. 

     

    Det er også flere forsikringsselskap som dekker smartklokke reparasjon på blant annet innbo forsikring, verdt å sjekke ut. 

  3. Piaggio skrev (På 14.6.2021 den 17.13):

    Det er bare svada. Har ikke noe med virkeligheten å gjøre. Det er kanskje 1 av 20, eller mer som har lett MC. Statistikk på den måten fungerer ikke. Han ene på skolen min, som hadde 125cc, døde ikke. Ikke engang skadd.

    A2, A1 og A1 er ikke lik. Hvor er det du tar disse løgnene fra?

    Det er stoppen som dreper ikke fart. Sitter du bare å kverulerer og syns ting, du tror stemmer?

    Går ikke nekte farts idioter å ta livet av seg. Og samtidig nekte normale folk å ha nok hastighet til å følge trafikken.

    Alle konklusjonene dine sier at du ikke har peiling på å kjøre noe kjøretøy. Bør ikke gi noe råd på dette. 


    Det er også greia at de fleste som tar MC lappen, ikke kan kjøre MC over 30km/t. Mye feil info fra folk, som bare har som interesse å lære bort, men bryr seg lite om hva som er sant. Eller som ikke sjekker opp om det se tror er rett eller ikke. Som de med «lene styring». Få har drept så mange som de. Fleste som kjører av veien i sving, er for de mener kontra-styring er tull eller for MotoGP. 

    Før man begir seg ut på en diskusjon er det greit å ha et snev av kunnskap innen tematikken, for her har du mye å gå på. Statistikk og fysikk ser i hvert fall ut til å være fremmedord for deg. 

    Konklusjonene mine har hittill kun dreid seg om statistikk, men jeg melder meg gjerne på i diskusjonen om kjøreferdigheter. Har du tatt opplæring på noe høyere enn moped? I så fall vil du lære at kontrastyring er en helt vesentlig ferdighet, hvor du aldri vil bestå oppkjøringen uten å kunne dette. 

  4. Piaggio skrev (På 18.4.2021 den 2.29):

    Det er alltid idioter som kjører som de ikke har noe å tenke med. Det finnes også på MC og biler, som kjører seg ihjel hvert eneste år. Går ikke å ta med sånne folk, på sånne statistikker. Da får du feil svar. Det viser seg med alt, at mer opplæring gir bedre førere. Det må være løgn, det er antagelig mange ganger flere mopeder enn lett MC. Så jeg tipper du bare gjetter og fantaserer.

    Jeg har selv nesten blitt drept eller kjørt ned av biler som kjører forbi, alt for nære. Og tar ingen hensyn til Mopeder, som i Norge ikke klarer å holde følge med trafikken. De har egentlig toppfart på ca 80km/t. Det har aldri vært fart som dreper, det er folk som kjører fortere enn de klarer. De har ikke oversikt eller bryr seg om hvor mye de greier å få til. Alltid overvurderer hva de greier.

    Sent svar: Så lenge andelen "idioter" er jevn i alle grupperinger (bil, mc, moped), da vil dette jevne seg ut på statistikken og likevel få frem forskjellene. Selvfølgelig må alle ulykker tas med for å belyse risikoen, ellers kan man bare justere seg frem til ønsket svar. Statistikk viser at du tar grundig feil. Ja, opplæring gir bedre førere - men ung alder og fart dreper.

    Forskjeller er at du ble "nesten" kjørt ned eller drept, mens de på lett motorsykkel faktisk dør. Argumentet "Ikke farten som dreper, men folk som kjører fortere enn de klarer" motsier seg selv ganske kraftig. Tar man fra de muligheten til å kjøre fort vil de ikke dø, og med andre ord er det muligheten for høy fart som tok livet til slutt. Så skal det sies at dødsrisiko på tung MC som går enda fortere er lavere enn lett mc, men opplæringen er nøyaktig lik. Da handler det om erfaring og konsekvenstenkning (alder), samt fart. 

    Antall dødsulykker pr milliard kjørte kilometer: 

    Moped 4,2
    Tung MC 33,9
    Lett MC 76,5

    Hentet fra: https://www.tryggtrafikk.no/mc-moped/lett-mc/ungdom-utsatte-pa-lett-mc/

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 3
  5. Piaggio skrev (På 22.3.2021 den 20.02):

    Men jeg har hørt det kan være lurt å ta lappen på lett MC. For de som har tatt den lappen er mer sjelden i ulykker.

    Lett motorsykkel er det desidert farligste kjøretøyet du kjøre. Vi snakker en dødsrisiko over 10 ganger større sammenlignet med moped.

     

    Det er en klassisk myte at det å kjøre moped er så farlig fordi kjøretøyet går sakte, så du kan bli utsatt for farlige forbikjøringer. Tross bedre opplæring med lett mc viser absolutt all statistikk at fart dreper, og spesielt ved unge sjåfører. 

     

    Men for å svare på spørsmålet, ja, lett mc er verdt det dersom lysten og behovet er der :)

    • Liker 1
  6. Pop skrev (9 timer siden):

    Er man ikke da uansett raskt over i grensen til svindel, siden et produkt antakelig ikke har de egenskapene som selger skryter av? Hadde det hatt de gode egenskapene som kjøper skal lures til å tro, hadde det vært mange ekte garantister for virkningen...

    Jo, dette er jeg jo enig i. Litt vanskelig å definere, for du har jo de som regelrett lurer deg og kanskje tapper kontoen, og de som «lurer» deg til å kjøpe et dårlig produkt.

    Uansett skulle jeg ønske misvisende markedsføring ble slått hardere ned på. Men jeg forstår jo samtidig at dette er et uoversiktlig fel som er vanskelig å overvåke. 
     

    Annet eksempel på misvisende er evigvarende førpriser. Dette er det også mange haier på, blant annet nevnte Stayclassy. 

  7. Luske_Ludvig skrev (På 23.12.2020 den 11.16):

    Svindel eksisterer fordi det finnes naive folk som går på. Gang etter gang. 

    1. Sjekk om nettside er norsk eller ikke

    2. Dersom norsk, let opp firma i brreg.no og 1881.no for å kartlegge eierforhold

    Utenlandske nettsider kan lire av seg what so ever. 

    Det er mulig min formulering ble misvisende - men jeg tenkte mer på ekte nettsider som ikke direkte bedriver svindel, men som benytter seg av slike falske anbefalinger og falske navn på ekspertise og fornøyde kunder for å selge mer. Et enda bedre eksempel er StayClassy. På nettsidene er det stort sett bare fornøyde kunder på alle produkter, men på tredjeparts sider for tilbakemelding av firmaer er det knapt en eneste fornøyd kunde. 

    • Liker 1
  8. Ved bredbånd betaler vi også for en viss hastighet, men denne er ikke alltid oppnåelig med kabel en gang. Ved bruk av wifi strupes denne ytterligere, og man ender opp kanskje med 1/3 av betalt hastighet.

    Jeg tror du skal få slite med å kreve noe som helst fra Telia i denne saken. Det er tydelig at nettet deres er underdimensjonert i ditt område, men som nevnt tidligere vil de nok kreve veldig strenge målemetoder for å komme noen veg.

    For alt jeg vet står det kanskje i vilkårene at du ikke kan forvente betalt hastighet hele døgnet rundt, men det har jeg ikke sjekket.

    Prøv Telenor eller Ice er mitt tips, om ikke de er bedre er det lite å gjøre med det. 

  9. tepe2 skrev (4 timer siden):

    Har kjøpt iPhone 12. Bytter fra min gamle iPhone 7. Er det noe spesielt jeg må huske på ved bytte? Mener å huske at jeg tidligere ikke har trengt å ta backup, bare flytte over sim-kort og så er alt av kontakter, meldinger og bilder oppe og går. Må vel kanskje også nullstille den gamle, gjenopprette fabrikkinnstillinger?

    Sikkert dumt spørsmål, men det begynner jo og bli en stund siden jeg gjorde dette sist. :D

    Får håpe den nye fungerer like bra som den gamle.

    Du holder de bare inntil hverandre, så blir du spurt om du vil overføre alt fra den gamle til den nye. De aller fleste av innlogginger på appen holder seg logget inn, og du merker egentlig ingenting til ny telefon. 

  10. Dersom det er slik som @B4stian antyder skal jo for det første Klarna ha full oversikt over ordrene, og det samme skal jo strengt tatt også "han" i dette tilfellet ha. Klarna pleier å være ganske oversiktlig og enkle å ha med å gjøre. Alle Wish bestillinger ligger i appen og all ordrehistorikk blir sendt fra Klarna på mail. 

    Dersom det insinueres et potensielt misbruk er jo dette i så fall snakk om ID-tyveri da du må ha personnummer for å bestille, og dere må ta vegen via politet og melde fra til inkassoselskapet om dette. 

    Og for det tredje, som flere antyder; hvorfor i all verden gidder du å ringe til inkassoselskapet for "høre hvordan det går"?. Du sender en innsigelse og har med det godt dokumentert hva du bestrider, og da kommer ikke de noen veg uten om forliksråd eller lignende. Da er det bare å vente på dette og møte opp der for å forklare saken videre. De fleste selskaper gir opp her med mindre de har sysakene i orden. 

    • Liker 2
  11. Läkerol skrev (På 21.11.2020 den 12.56):

    Noen her som har gode erfaringer med ventetiden hos Komplett.no? Kan knapt huske jeg har lest annet enn negative tilbakemeldinger  de siste årene hvor komplett har "lovet" flere produkter enn de har å selge. 

    Venter nå på en 12 Pro Max, hvor det i dag står på levering "6. stk ubekreftet 27. november." Men de siste dagene har det stått noe slikt som "Ubekreftet 18. desember". Kjenner jeg er spent på om den i det hele tatt kommer dette året. 

    Tok kontakt med Komplett, de kunne bekrefte at de ikke fikk noen telefoner før desember. Med andre ord som jeg antydet rent lokkemiddel for å få flere bestillinger. Etter noen dager var den tilbake på «ubekreftet 18. desember»

    Men i dag derimot kan de friste med ubekreftet levering 04.des, altså bare 1 uke. Det står jo riktig nok «ubekreftet» ganske tydelig, men det kan ikke være tvil om at dette er bevisst for å få flere bestillinger. 

    • Liker 1
  12. Sexylubb1 skrev (På 18.11.2020 den 23.41):

    For ikke å snakke om at man må legge igjen kontaktinfo for å laste ned komplett versjon. 

    Eiendomsmeglerselskapene er pålagt å tilby digital salgsoppgave uten at du må legge inn kontaktinfo!

    Men de er flinke til å skjule det, så du må lete litt. Du finner det som oftest under vedlegg, enten direkte eller at du trykker på for eksempel takst eller egenerklæringen. Da kommer som oftest hele salgsoppgaven opp. 

    • Liker 1
  13. Hufseguri skrev (På 16.11.2020 den 11.18):

    Jeg er ny i tråden, men skal kjøre opp for 3.gang denne uken og jeg er så demotivert. Sist sa sensor at det var "nesten perfekt" og jeg strøk på uøkonomisk kjøring (brukte 1.gir unødvendig mye), og selv om jeg nå har jobbet mye med dette så har jeg ikke trua i det hele tatt. Gruer meg til å drite meg ut igjen og høre "det er dessverre ikke bestått denne gangen heller".

    Jeg er over 30 år og har øvelseskjørt i årevis, så det at sensor sier "du trenger mengdetrening" blør i ørene mine, for jeg er den som kjører overalt i familien men jeg er tydeligvis ubrukelig på kjøring likevel. 

    Synes det er så sykt flaut, og det å kjøre opp nesten gang føles ut som frivillig tortur da jeg er overbevist om at det går til hel***.

    Vet ikke helt hva jeg vil med innlegget, men var godt å få det ut da jeg ikke snakker med noen om neste oppkjøring.

    Nå har du vel kanskje allerede hatt oppkjøring, men mitt første tips må være å endre til automat og ta oppkjøring med dette dersom girvalg er et gjentagende problem eller du føler utfordring med dette.

    Ellers sitter resten i hodet ditt. Dersom man ok plassering, girvalg, flyt og sjekker speil skal det faktisk litt til for å stryke. Mange overdriver en oppkjøring og tror sensor er der for å lete etter feil. Det handler om å kjøre trygt og forsvarlig, også skal du kunne trene videre på egenhånd senere. Dersom du klarer å kjøre en times tid i variert trafikk uten å gjøre noen åpenbare feil og være helt gjennomsnittlig på alt kommer du til å bestå. 

  14. Stort sett hver eneste enebolig er unik. Det kan være solforhold, tomtegrenser, planløsning eller standard mellom to naboer som skaper relativt store prisforskjeller på det som i utgangspunktet er sammenlignbart. Har man en bolig som skiller seg ut fra resten av området (større, nyere, annerledes) har man få referansepunkter og det er svært vanskelig å gi en nøyaktig prisvurdering. Noen vil kun bruke områdets kvadratmeterpris, en annen megler har kanskje solgt noe lignende og sammenligner med det. Så har man Loko sitt aspekt med store prisøkninger på kort tid.

    Kort konklusjon: Det er ingen fasit. 

    Og for å ta det også, det er veldig enkelt å få en megler til å legge på/fjerne litt avhengig av ønsket formål. Men derfor er det mange banker som krever bruk av E-takst hvor det må dokumenteres i større grad, og dersom de ser det er opprettet mange E-takster på en eiendom vil de kunne lukte hva som foregår og hensynta dette. 

  15. minim skrev (3 timer siden):

    Dette er for folk som kjøper i dag tror jeg. Din plass i køen ble jo tatt når du kjøpte den så vil tro du fortsatt kan få den på et annet tidspunkt enn det som blir indikert på nettsiden deres under produktet. Sånn har det ihvertfall vært hos komplett på andre ting før. 

    Ja, den ser jeg. Men lukter noe rart når de på nye bestillinger oppgir "6 stk ubekreftet 27. november". Mest sannsynlig er det allerede flere hundre i kø som venter på telefon, og fremstår for meg som et rent lokkemiddel for å få flere bestillinger. 

  16. Noen her som har gode erfaringer med ventetiden hos Komplett.no? Kan knapt huske jeg har lest annet enn negative tilbakemeldinger  de siste årene hvor komplett har "lovet" flere produkter enn de har å selge. 

    Venter nå på en 12 Pro Max, hvor det i dag står på levering "6. stk ubekreftet 27. november." Men de siste dagene har det stått noe slikt som "Ubekreftet 18. desember". Kjenner jeg er spent på om den i det hele tatt kommer dette året. 

  17. sedsberg skrev (22 timer siden):

    Er man kjørende når man sitter i bilen i sin egen garasje eller på en parkeringsplass? Er man kjørende når man har svingt til siden av veien for å ta en telefon?

    Det sier vel seg egentlig selv. Fra lovverket: "Parkering: Enhver hensetting av kjøretøy, selv om føreren ikke forlater det. Unntatt er kortest mulig stans for av- eller påstigning eller av- eller pålessing»." Med andre ord ansees dette som en parkering og det er da tillatt å bruke telefonen. 

    Med økende bruk av mobiltelefonen i trafikken synes jeg det er fint at høyesterett kan komme med en presisering på dette. Hadde de tiltalte blitt frifunnet ville man jo åpnet opp for full mobilbruk dersom det står stille i noen sekunder. Når man venter på rødt lys er det mye informasjon man observerer, som utrykningskjøretøy, syklister i blindsone, fotgjengere og ikke minst når det blir grønt. 

    Også er det en gang slik at selv om man kan bli bøtelagt gjør ikke politiet dette i alle tilfellet. Du får neppe bot på fjellvidda i 7 timers kø. 

    • Liker 1
  18. Kom helt tilfeldigvis over en rubrikkannonse for ørevoks, og trykker inn på denne: 

    https://q-grips.com/tools/earcleaning-no.php?pool=uryufdeawswedxtf34f5g6h86hhg4df67gb&park=d5ts3432sdg3bg4hjnn5j5j7ty7h7jtkjbsferdg&affId=C8F7AE66&c1=no&c2=retarget&gclid=EAIaIQobChMIxqKN8u7N7AIVIEEVCB2yOAY6EAEYASAAEgKb-PD_BwE

    Og her er vel alt diktet opp av de som står bak nettsiden, med blant annet:

    -  Dr. Lars Scheldrup som går god for produktet. Denne doktoren eksisterer ikke så vidt jeg ser. 

    - Facebook integrasjonen er helt åpenbar falsk med kun amerikanske personer som har kommentert også videre. 

    Dette er kun et eksempel, for det begynner å florere med tilsvarende annonser som popper opp på alle landets nettaviser. Og da kommer mitt spørsmål, dette må vel gå i mot markedsføringsloven eller lignende? Mange svindelsaker starter med slik markedsføring. Kjenner jeg skulle ønske at det ble slått ned på slikt når det er null troverdighet. Når det er sagt har jeg ingen mistanke om at dette er svindel, bare en oppdiktet historie om hvor bra dette produktet "liksom" er. 

    • Liker 1
  19. Problemet slik jeg ser det med mange Plug-in hybrider er store motorer og høy vekt, som gjør at det er små besparelser på drivstoff dersom du skal kjøre lengre enn noen mil. Samtidig synes jeg det er lite givende å koble i laderen for å lade opp 3 mil, og som kanskje heller ikke fungerer på vinteren (slik er vel A3 E-tron blant annet?). Servicekostnader er også nevnt og kan være veldig kostbart. 


    Forutsatt at du kan lade hjemme vinner egentlig elbil på alle områder. Lavere driftskostnader, lavere verditap og mer komfort. En IONIQ som nevnt vil være ypperlig. Da har du 150-240 kilometer rekkevidde og kan hurtiglade på veldig kort tid når du skal på lengre turer. 

    Uansett ville jeg enten kjøpt plug-in eller elbil, og slått fra meg ren bensin/diesel. Årsaken er enkelt og greit at populariteten til elektrifiserte biler bare blir større og større, og dette vil du vinne på når bilen skal selges. 

  20. Hei!
     

    I nærmest samtlige filmer som inneholder litt dramatikk brukes det ofte lydeffekter som er i veldig lav frekvens, altså en buldrende bass for å forsterke et poeng eller bygge opp spenning. Bassen forandrer seg gjerne i frekvensen underveis. Litt vanskelig å forklare, men noen som vet hva dette kalles på engelsk?

    Har lett langt og lenge etter ferdige lydklipp med dette som kan brukes i film. Men enten er det timesvis med rumling i stabil frekvens, ellers er det bare noen korte klipp som gjerne har dårlig kvalitet. 

    En slik velbrukt effekt må da ha et navn og må være mye diskutert. 

  21. Runar skrev (49 minutter siden):

    Du kan koble Yale Doorman til HomeKit, men du må låse opp telefonen for å låse opp døren. Når du kommer hjem (innenfor den angitte radiusen) får du et varsel med spørsmål om du vil låse opp døren, men av sikkerhetsårsaker må du aktivt låse opp telefonen før døren låser seg opp. Jeg vil tro (håper) dette gjelder alle lignende dørlåser.

    Jeg har alarm fra Verisure og har brukt Homebridge for å koble alarmen, og døren, til HomeKit.

    Det hørtes jo ganske fornuftig ut. Fungerer det godt? Altså skjer det ofte at du ikke får varsel, eventuelt at den kommer så sent at du rekker å låse opp med vanlig kode?

     

    Hvilken Homebrigde bruker du?

  22. Noen gode tips på følgende problemstillinger:

    Pris er nøkkelfaktor, ikke interessert i å svi av veldig mange tusenlapper:

    Kompatibelt med apple homekit er en stor fordel. 

     

    1.

    Ønsker å koble ikke-smarte panelovner til en værstasjon, slik at varmeovner styres automatisk basert på temperaturen innendørs. 

    Har sett Mill Wifi socket, vil denne være beste mulighet? Slik jeg ser problemet vil den kunne stå for nærme varmeovnene og bli forstyrret av varmen akkurat rundt sonen til ovnen. 

     

    2.

    Har Yale Doorman på ytterdør. Kunne ønske en geofence mulighet, slik at når jeg ankommer hjemmet låses døren automatisk opp. Er dette i det hele tatt mulig?

    Går dette eventuelt med noen andre elektroniske låser?

  23. Skal beboere bekoste kr 17.000,- til ladestasjon, og i tillegg 2 kr pr kWh? Isåfall virket dette noe dyrt. Dersom man installerer i egen bolig vil de faste strømkostnadene allerede være på plass, og du betaler kun for økt strømforbruk. Dette vil i praksis si godt under 1 krone pr kWh. 

     

    Men, dersom du kjører cirka 15.000 km i året vil dette koste litt avhengig av bil 6000 kroner. Med en bensin/diesel vil prisen for dette ligge fort på det dobbelte. I tillegg besparer du på bom og andre goder. Så regnestykket er fortsatt positivt. 

×
×
  • Opprett ny...