Gå til innhold

kasamo2

Medlemmer
  • Innlegg

    731
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av kasamo2

  1. Som de over her skriver. Alt ettersom behov, vanlig kjøring vil jeg tenke rundt 1800-2000er ett fint sted og gire. Skal du fort opp i fart skal du ikke tenke så mye på at en diesel ikke trenger turtall. Den drar bedre på høyere turtall en lavt og motoren har godt av og brukes litt. Alle biler med diesel jeg har kjørt drar bedre på 3000-3500/4000 en for eks 2000. Samt at utvekslingen sørger for bedre akserlasjon.

    som gavekort skrev så lenge motoren ikke "lugger" å går fint kan du gå så lavt du vil så lenge du ikke har mye belastning på motoren. Så går fint og ligge på 1300 i 60 rett frem feks. Det lønner seg ikke og belaste en motor mye på lavt turtall over tid. For eks hvis du skal trekke en litt tyngre tilhenger ville jeg valgt ett gir lavere en det du normalt ville brukt.

  2. TheodorBjork skrev (5 timer siden):

    Hva slags pris kan jeg forvente på å bytte ut kløtsjen på en 1997 Peugeot?

    Jeg vil tro 5-6k.

    jeg byttet girkasse på en peugeot 306 hos en mekaniker, det er 6år ish siden og det kom på 4k. Han sjekket og tok bilder av clutchen samtidig. Så ett clutchbytte på de eldre peugeotene er veldig enkel jobb(for en mekaniker) kontra nyere biler. 106 er veldig enkel bil. 

    Byttet reg reim og vannpumpe hos bertil og steen det kom på 5k. Så det koster ikke mye på disse bilene. Så lenge bilen er I relativt god stand med ikke mye rust og du ikke bryr deg så mye mer om at du skal komme deg fra a til b  så ville jeg anbefalt og bytte clutchen. En fordel med bilen du har kontra andre biler er at du kjenner bilen din, du vet aldri hva som kan skje hvis du evt kjøper noe annet.

    Min personlig erfaring er at peugeot som slutter på 6 bortsett fra 206 altså 106,306 og 406 er bedre en for eks 307. Men 8 modellen har tatt seg betraktelig opp igjen.

    • Liker 1
  3. Sampson skrev (2 timer siden):

    Det er ikke en funksjon jeg kan styre dessverre, Ohmia har låst ned det meste så det er on eller off.

    Du endrer det i easee appen til laderen. Hvis du ikke bor i ett borettslag og du eier laderen privat kan du koble den til wifi via koden som følger med laderen. Så laster du ned easee appen og taster inn koden. Så kan du stille det inn der. Du kan også endre ladehastigheten, som kan være en fordel hvis de kommer med effekttariffer. For eks kan det lønne seg og lade på 16a over lengre tid en 32a

     

    Edit

    Søkte opp Ohmia nå, så da skjønner jeg greia, blir samme som min mor som har circle k lading i borettslaget med en easee lader. Hu også har kun circle k appen og ikke tilgang til easee appen.

  4. Sampson skrev (8 minutter siden):

    Jeg har en Easee boks, riktignok via Ohmia Charging. Har opplevd et par ganger at bilen ikke forvarmer når den er koblet til (må være tilkoblet strøm) og har måttet omstarte et par ganger fordi ladeboksen forventer at man må koble ut kabelen og nekter å gi deg muligheten til å starte lading igjen uten å gå ut og koble ut/inn kabelen, men tror det har mest med hva enn slags opplegg Ohmia har teipet oppå Easee boksens system mer enn selve boksen.

    Har du aktivert strøm til enhver tid? Da kan den levere 6a strøm til den tilkoblede bilen etter den er fulladet til for eks forvarmer. Da slipper du og tappe batteriet ved forvarming. Vet ikke om det hjelper, men kjekt og ha aktivert.

  5. Gavekort skrev (4 minutter siden):

    Har det vært tilfeller der laderen ikke har gjort jobben sin og/eller har hatt behov for restarting?

    Nei, har alltid fungert fint etter den ble satt opp. Den samme erfaringen har folk jeg kjenner med samme lader også. Eneste jeg har hørt er at folk kommer til en bil som ikke har lada, men det kommer av at de har satt på utsatt lading i selve bilen. Så det er ikke laderen sin skyld.

    Ett tips til er og sette ett klokkeslett den skal være ferdig ladet også i helger. Opplevde engang at den ikke lada når strømprisen var på 3øre en natt siden den ikke skulle være ferdig før mandag kl 07:00 som var litt surt.

    Easee går også ut ifra at bilen er ca 50% når den blir plugget til, så kan hende den ikke er fulladet til tidspunkt den er satt til. Spørs helt an på ladehastighet, batteriprosent og hvor mange kwh batterier er på. Vi har en bil med 50kwh batteri og 32a lading den lader som regel helt opp til kl 07:00 med smartlading. Hvis man opplever det er det bare og sette klokkeslettet for eks kl 05 istedenfor 07

  6. Jeg har selv en Easee lader som jeg har lastbalansering på som jeg monterte hjemme selv. Jeg har ikke opplevd at jeg har hatt behov for lastbalanseringen. Men hos svigers der de har 25a inn i leiligheten(tn-nett) der brukes lastbalansering aktivt heletiden. De har aldri opplevd at sikringer ryker eller at noe ikke funker. 

    Du må ha tibber pulse for og kunne lastbalansere, noe du muligens har fra før.

    Bruker også smartlading via tibber(kan sikkert gjøre det med andre leverandører også) 

    Mener både Easee og zaptec er to gode ladere som vi leverer til kunder på jobb. Men leverer mest easee ladere. Har ingen personlig erfaring med bruken av zaptec lader desverre.

  7. Hvis noe er tett kan det være slangen fra maskinen til vasken. Den er normaltsett bare dyttet på og festet med en slangeklemme eller en klype av ett slag. Kan jo også hende det blir for tung for maskinen og dytte ut vannet. At det er mye opp til rørene den er tilkoblet. 

    Men jeg er desverre ikke fagmann innen dette området så er litt rådvill selv. Det er ihvertfall det første jeg hadde sjekket, med tanke på du har en helt ny maskin så er det nok ikke feil på den.

  8. mrChrister skrev (1 minutt siden):

    på nye bildet (bedre) ser det ut som de to i "skru koblingene" er forskjellige, så løsne disse og sett de f.eks i en wago med 3 punkter, så du er et ekstra punkt ut til lampa di, så er det nok ok.. 
    men igjen... 1-2 tusen så har du en elektriker til å gjøre jobben, så er det "godkjent" og lovlig opp mot forsikring.. sove bedre etc... 
    kan jo hende at strømforbruket hadde gått ned endel om du hadde trekt om ledningen også. 

    Hvordan kunne strømforbruket gått ned om han hadde trukket om? 

     

     

  9.  

    Husk og ta sikringen! Vanlig lysbryter bryter kun strømmen i den ene fasen med mindre det er en topolt bryter som er merket med en liten sirkel.

    Du trenger 2stk 5'er wago. Klipp vekk den ene torixen. Så setter du de 3 lederne som går inn i den i en wago. Så klipper du den andre og setter de i en annen wago. Den ene wagoen der er bare brukt for og laske videre. Noen har trolig bare klippet en leder og satt på en wago for og skjøte videre for og slippe og bytte torixen. 

    Du må uansett åpne den ene torixen for og få begge fasene og da burde du bytte de ut med wago. Så trenger du 2 ledere (minimum 1.5mm2) ut fra hver wago til lampa. Da har du totalt 4 ledere i hver wago. 3 som går videre fra boksen og 1 til lampa.

    PS: dette blir betraktet som en fast installasjon så ifølge lovverket har du ikke lov til det selv.

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 1
  10. Hei, jeg har ett par høytalere ute på verandaen som er tilkoblet en forsterker som er plassert inne i stua. 

    Problemet mitt er at bluetooth signalet blir veldig fort forstyrret hvis jeg eller noen andre beveger seg imellom mobilen og forsterkeren. 

    Finnes det en sak jeg kan ha imellom mobilen og forsterkeren som repeterer signalet? Eller noe jeg kan koble til via WiFi sånn at det ikke går via Bluetooth fra mobilen? Har prøvd og spille av via en mobiltelefon som ligger inne, og styre med en annen på spotify, det funker fint, men får desverre ikke styrt volumet. Det blir kun brukt til musikk så om det blir noe mer delay har det lite og si. Nødløsning er og plassere forsterkeren ute under terrasebordene som jeg tenkte og feste i en spottkasse(som man bruker til spotter i taket) da vil den få nok luft og vann vil bare renne til kanten av kassa og ned og ikke til forsterkeren, men vil uansett være mer utsatt en hvis den står inne. Det er en liten 2x50w forsterker det er snakk om. 

     

  11. Mr. Spaceworld skrev (25 minutter siden):

    https://www.rtings.com/tv/tools/compare/samsung-tu8000-vs-samsung-q70t/9019/1818?usage=11114&threshold=0.1

    Q70 men tror det er samme modell om ikke Q75 er noe bedre? Men ser ut som om Q70 holder seg bedre enn U8000 serien

    Ja, har en følelse av at q70 er en bedre skjerm med tanke på at man får den for 15k og den andre koster 14k så og si samme pris. han mente at den var en mye bedre tv. Skal man ha bedre må man opp på q80 som er utsolgt. Har en liten følelse av at han pusher den tv'en siden de tenker at de selger ut q70 uansett. Men har vanskeligheter med og stole på selgere. Så er vanskelig og vite hva som faktisk stemmer. I butikken så 8005 bedre ut, men de er jo kalibrert helt idiotisk uansett. 

  12. sjekket sikringen som er ved batteriet? vis det har kortsluttet pga det er slitt hull på isolasjonen rundt strømledningen  (mulig gjennom brannmuren) må du ikke koble det på igjen før du/dere har utbedret feilen. Dere kan ikke ha kortsluttet selv?

     

    Har dere tilgang til ett multimeter kan dere måle på inngangen av forsterkeren, er det spenning der og fortsatt ikke lyd ville jeg gjettet at det kanskje er remoten, eller signalet som ikke kommer fram. 

     

    Jeg ville startet med og sjekke at ledningene til høyttalerne er tilkoblet. for å så måle om det er spenning fram til forsterkeren, for og finne ut om feilen er før, eller etter tilkoblingen. Vis det er spenning der ville jeg sjekket om den skrur seg på, evt måle remote ledningen om den sender spenning når dere skrur på. 

    Kan jo også være at sikringene på/eller forsterkeren er defekt. 

     

    +er fra batteriet 

    - er alt av metall fra bilen bare sånn at det er klart. Derfor det er viktig at strømkabelen går trygt imellom brannmuren, sånn at det ikke gnisser på metall.

  13. Tenkte jeg skulle prøve fusso coat 99 dark for og gi en god beskyttelse mot vinteren. Da jeg har lest at den skal være veldig holdbar.

    Hvordan er det og evt legge autoglym HD wax over fusso coat? Vil det gi bedre glans og beskyttelse noen måneder, eller gir det ingen fordeler? Litt kjedelig og ikke få brukt hd waxen når jeg bare har brukt den 5-6ganger. 

     

    Jeg er fornøyd med HD wax, men tenkte jeg skulle legge på en bedre forsegler mot vinterhalvåret.

  14. Hei, har ett problem når det gjelder overføring av filer på ekstern hdd. 

    Vi skulle gjerne ha overført noen bilder fra en harddisk som var i en gammel maskin til en ekstern hdd. 

    Men problemet er at når jeg plugger den eksterne harddisken i maskinen kommer den ikke opp. Men den kommer opp på mac'en. 

    Når jeg går inn på innstillinger på hardisken via mac'en står det format: Mac OS Extended (journalført)

     

    Er det sånn at den kun kan brukes på mac? 

    Å vis den skal brukes på w10 så må den formateres?

     

     

     

     

     

  15. Nå har jeg fått alt koblet opp og det fungerte veldig bra, MEN ett stort problem er at etter ca 45sek så spiller bassen på fullt (bil av og låst). Jeg dro fram multimeteret og målte remoten. Den viser 12v ca 18sek etter jeg skrur av. Men så etter 15-20sek igjen skrur den seg på igjen. Å sånn fortsetter den.

     

    Etter som jeg har forstått skal loc'en ha konstant spenning. Å den skal sende signaler og skru på forsterkeren via remote når den merker at det er strøm i høyttalerledningene.

     

    Det er 3 ting jeg kan tenke meg at det kanskje blir forårsaket av.

     

    1. Defekt loc

     

    2. At bilen sender sporadisk strøm i høytalerne. Noe jeg ikke helt forstår fordi da burde jeg kunne hørt det fra høytalerne også. Å tro meg det er full trøkk på 30-50hz området fordi hele bilen rister.

     

    3. At jeg har koblet noe feil, noe jeg heller ikke kan tro. Vis det er noe feil må det være pluss og minus inn til loc'en. Kan det kanskje skje vis den ikke får konstant spenning?

     

    Inntil videre har jeg koblet fra strømmen på batteriet til jeg kan finne ut av det her. Setter veldig pris på om noen kan tenkte seg hva det her kommer av.

     

    Kanskje det hadde hjulpet og koblet remote fra en annen kilde en loc'en? Men litt usikker hvem.

     

    Fant en sikring i bagasjerommet til soltaket. Så trakk remote fra den og då fungerer endelig alt som det skal.

  16. Etter litt lesing på nettet fant jeg ut at man trenger bare og koble til 12v og jord. Vis man vil ha remote. Så jeg gjorde Det siden jeg trenger det på min forsterker. Å den ekstra jordinga. Skulle hjelpe vis man evt får dynamostøy eller lignende. Jeg brukte et multimeter for og finne 12v og jording bak spilleren min. Siden det ikke stod på noe skjema jeg fant. Men fikk ikke tid til og sjekke om den faktisk sender 12v igjennom remote når jeg skrur på spilleren. Det får jeg sjekke imorgen. Å forhåpentligvis trekt strøm til forsterkeren. Jeg skrudde gainen til 80-90% på right og left. Så får jeg se hvordan det blir når jeg har fått alt oppe og gå.

  17. Hei, skal montere en høy til lavnivå

    adapter. Jeg lurte så på pluss og minusen. Kan jeg gi adapteren konstant spenning. Med og koble meg på ledningene som går inn til spilleren? Ser også at det er 2 jordinger inn til adapteren, hvorfor trengs det? Er den ene noen skjerming av noe slag?

     

    Link til adapteren her https://bilradiospes.no/produkter/bilstereo/montering-tilbehor/koblingsmatriell/connects2-ctloc20

  18. Ja, syntes 125nm hørtes mye ut. Men fulgte det da de sa det. Gjengene var mulig litt skadet. Men når jeg hadde ca 70-80nm med bolten til vinterfelgen holdt den :/ leste rundt at folk sa det var 85nm og noen sa 100. Skal sjekke når jeg kommer hjem ikveld hva det står angående moment, og om det er gjenger i trommelen eller navet. Har haynes manual hjemme til 306, som jeg ikke tenkte på igår. Har byttet bremsebånd på en 306 for noen år siden. Men husker ikke hvordan det så ut. Bildene ligger trolig på den gamle ødelagte mobilen :/ Ellers så går det alltids og se på bilen imorgen.

  19. Hei, var da uheldig og knakk en bolt når det skulle byttes til sommerdekk.

    Fikk ny bolt og skulle dra til med 125nm som Bos sa de gjorde på alle peugeot'ene(Ja, jeg burde brukt moment fra starten av).

    Da begynte den nye bolten og svive. Det jeg lurer på da er om jeg kan bruke gjengeinnsats eller noe annet for og fikse det. Eller om jeg må ha nye trommler. 

    Så også etter tromler på skruvat, men da kom det opp flere forskjellige typer.

     

    Bilen er en Peugeot 306 Automat 2000modell 1.6. 88hk. 

    Den har også Abs

     

    Hadde vært greit og fikset ganske kjapt da madammen bruker bilen, og det er selvfølgelig ikke lovlig.

×
×
  • Opprett ny...