Gå til innhold

zanta

Medlemmer
  • Innlegg

    14 405
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av zanta

  1. Louise81 skrev (27 minutter siden):

    Jeg skal selge min 20 år gamle bil som reparasjonsobjekt. Jeg hadde den nylig på verksted, og det var såpass mye som måtte ordnes at jeg heller vil kvitte meg med den. For to år siden røk den ene ABS-ringen bak. Verkstedet jeg hadde bilen min på, fikk ikke tak i ny ring sånn med en gang, så i stedet ble den sveiset sammen. De spurte meg først, selvfølgelig, og jeg sa det var ok, for jeg trengte at bilen ble ordnet med en gang. Har dette noe å si for salget, vil det kunne trekke ned prisen mye? Det er ikke snakk om store summer her, jeg skal legge den ut for 20 000.

    Så lenge dette funker, og ingen lamper lyser, er det å betrakte som " i orden" ved salg forutsatt at dette opplyses.

    • Liker 1
  2. Snowleopard skrev (33 minutter siden):

    Forøvrig, var det ikke Tesla som valgte å endre litt på sin løsning, gjorde den åpen og kalte den NACS, og så er den i ettertid tatt inn som en standard de andre og kan bruke?

    Her ser det ut til at både GM og Ford går over til Teslas "standard" i det amerikanske markedet.

    • Innsiktsfullt 1
  3. Er det ikke andre måter å etablere ladeløsning på? Er det parkering i felles garasjerekke, bør det kunne etableres en lokal løsning som dekker alle plassene på like vilkår. Da vi etablerte en slik løsning her jeg bor, var prisen for infrastruktur (måler, kurser, vern, styringssystem og flatkabel som dekker alle parkeringsplasser) 5-7000 pr plass. Ladestasjon må den enkelte bekoste selv.

  4. halaa skrev (Akkurat nå):

    Lurt å prøve min mobil på en annen bil ja, det har jeg ikke prøvd. Å resette infotainment til factory default skal vil være en stor jobb tenker jeg, har aldri gjort det på bil. Ellers har bilens infotainment resettet og lasted opp med nyeste programer hos møller for en måned siden pga. noe annet.

    Hvordan sletter man bilen fra mobil? Mener du å slette (myaudi) appen på mobil man har?  

    Å resette infotainment til factory default er enkelt på de fleste biler (jeg har ikke Audi selv nå, så har ikke noe å bidra med her). 

    Audiappen har ikke noe med Carplay å gjøre. Jeg mener å slette tilkoblingen til bilen fra Carplaymenyen og fra Bluetoothmenyen på mobilen.

    • Liker 1
  5. Nimrad skrev (På 18.5.2024 den 11:01 AM):

    Spania og Portugal er såpass varmt midt i juli at det heller trekker ned enn opp værmessig.

    IMO ikke noe problem. I småstedene langs kysten er det sjelden over 30, mens det i nærliggende storbyer er over 40. Det er de du hører om (MONSTERVARME HETEBØLGE) når man ligger i strandkanten i behagelige 28 grader, og 18 om natten. Har vært på Costa del Sol i juli i flere år med familien, ofte leid villa uten A/C. No problem.

  6. halaa skrev (7 timer siden):

    Jeh har i det siste hatt problemer med Apple CarPlay ( Iphone 13 pro) på ( etron 55 21 model). Altså bil og iphonen får kontakt, men jeg får kun tlf.liste som jeg kan ringe/svare og kan spille musikk fra i phonen. Får ikke hele iphone skjermen og Goggle kart opp på bil skjermen slik det er vanlig. Dette problemet har oppstått for 1 måned siden og siden har jeg flere ganger slått av tlf. reset tlf.en og connected/disconnected dem uten hell. Funker fint når jeg kobler tlf. på bil med kabel, men ikke via Bluthooth.

    Trådløs Carplay bruker WiFi, ikke Bluetooth (selv om den bruker BT til sammenkoblingsprosessen). Jeg ville startet med å resette bilens infotainment til factory defaults, slettet bilen fra mobilen (både Carplay og Bluetooth), og koblet opp på nytt. Hvis du fortsatt har feil, kan du prøve din mobil på en annen bil. Hvis det feiler der også, ville jeg fortsatt med å tilbakestille nettverksinstillingene på mobilen, og kobel opp på nytt. Ved fortsatt feil, er det ingen vei utenom reset til fabrikkinnstillinger på mobilen (eller kjøpe ny?).

    • Liker 1
  7. kremt skrev (På 19.5.2024 den 5:06 PM):

    Hadde en Mii selv, grei nok egentlig. Men Hyundai Ioniq til samme pris er nok vesentlig mer bil for penga og komfort, trolig lavere forbruk også. Ladefarten på vag trillingene er jo helt tragisk. 

     

    Ladefarten er vel ganske lik på VAG-trillingene og Ioniq? Ingen over 50 kW.

  8. Eskove skrev (37 minutter siden):

    Ja La det bli som i London hvor Uber er dyrere en å praje en vanlig taxi på gata :D

    Uber har dynamisk prising, så av og til er det dyrere enn taxi, som oftest er det billigere. Poenget er at man vet prisen før man bestiller med Uber.

  9. Uderzo skrev (1 time siden):

    Banker blant annet. Jeg fikk ikke legitimert meg med mitt utgåtte pass.
    Det er ikke korrekt at det er gyldig legitimasjon.

    Min gamle mor på snart 90 brukte sitt forlengst utgåtte pass for legitimasjon i sin bank for noen år siden, så da er det forskjeller (eller endringer) her. Jeg er ansatt som valgmedarbeider i min kommune, og som svar på mitt spørsmål til ledelsen før siste kommune- og fylkestingsvalg (2023) om utgått pass var gyldig legitimasjon for å avgi stemme var svaret ja.

  10. Inge Rognmo skrev (11 minutter siden):

    Jeg har hittil ikke vært borti en organisasjon hvor ikke satsene for honorarer, møtegodtgjørelser etc. vedtas på ett årsmøte med virkning for året som kommer. (men møtegodtgjørelser etc betales jo åpenbart i etterkant av utført aktivitet, og det er jo gode grunner for å gjøre det samme med honorarer, som evt. må deles mellom flere ledere om en trekker seg/går bort...)

    Det eneste som fastsettes og vedtas i ettertid (og der har generalforsamlingen/årsmøtet egentlig ingenting å si; det blir neppe populært å vedta en lavere sum enn mottatt faktura fra byrået...) er godtgjørelse til revisor, som (i alle fall i organisasjoner av en slik størrelse at de (må) bruker godkjente revisorfirma) fastsettes etter regning.

    I alle boligstyrer jeg har vært med stemmer årsmøtet over et forslag til styrehonorar for året som har gått siden forrige årsmøte. For årsmøtet som avholdes i mai 2024 er det styrehonoraret for perioden mai 2023-mai 2024 det stemmes over. Hvis forslaget vedtas, blir styrehonoraret fordelt utover styremedlemmene iht arbeidsmengde for utbetaling på etterskudd. Jeg har aldri opplevd at dette utbetales på forskudd.

    • Liker 2
  11. minim skrev (2 timer siden):

    Det er rimelig åpenbart at flere måter å svindle på øker muligheten for svindel. Det kan du umulig være uenig i? Man bruker prinsippet om så få veier inn/ut som mulig på fengsel, brannmur and you name it akkurat av den grunn. 

    Både app og kodebrikke krever (stort sett) passord i tillegg, så BankID på mobil fremstår for meg som den metoden det er raskest og enklest å bli svindlet på. Muligheten for å bli svindlet er like stor enten man bruker BankID på app, kodebrikke eller mobil. Når man gir fra seg BankID-infoen sin "frivillig" til en svindler, spiller det liten rolle hvor den hentes fra. Uansett hvor sikre løsninger man lager for BankID, hjelper det lite så lenge noen likevel gir fra seg slik info til uvedkommende. Med tanke på hvor mye informasjon som er gitt i alle mulige kanaler er det overraskende at så mange ikke har fått dette med seg. 

    • Liker 2
  12. minim skrev (27 minutter siden):

    Økt kompleksitet for enkle brukere betyr flere måter å svindle på. BankID appen er en svidlers våte drøm :D 

    Enkle brukere har kun én BankID, og de lar seg like lett svindle uansett om de bruker BankID-app, -kodebrikke eller -på mobil. Å skylde mer svindel på BankID-appen gir ingen mening.

    • Liker 2
    • Hjerte 2
  13. minim skrev (8 timer siden):

    Jeg bare påpeker problemet de har laget seg helt på egenhånd. Jeg har BankID i to banker hvor den ene bruker BankID app og den andre hadde egen app. 

    Jeg må da påpeke at dette er et problem du har laget deg selv helt på egenhånd. Det er ingen grunn til å ha BankID fra flere banker.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...