Gå til innhold

Uncle Albert

Medlemmer
  • Innlegg

    484
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Uncle Albert

  1. The Social Network 2010

     

    Jeg kan forstå det romantiske ved å fremstille websideprogrammering som en kul greie, men jeg tviler på at det noen gang vil la seg gjøre. Innsatsen som blir gjort i denne filmen er mildt skrevet pinlig, og jeg ble stadig flau på manusforfatterens vegne, som pøste på med obligatoriske vitser i et desperat forsøk på å gjøre «nerdehumor» folkelig. Det mest minneverdige, i negativ forstand, var Trent Reznors tolkning av I Dovregubbens hall, som velykket klarte å senke filmens kvalitet og min panne med i min håndflate. 3/10

  2. Bytex du suger

     

    Alle reisetrette skal ete laks etter te sier ella

     

    A man - A plan - A canal - Panama

     

    Man who runs behind car gets exhausted, man who runs infront of car gets tired

     

    Good to meet girl in park, better to park meat in girl

    Men disse er konstruerte palindromer, og langt mindre epic enn de ufrivillige palindromene.

  3. Så absolutt, derfor kreves det kunnskap om språk, historie, religion og kultur for å forstå den riktig.

     

    Her er noen ord fra Den Norske Kirke:

     

    Er det ikke pinlig å være kristen med den historien kristendommen har? >>>

     

    Det er ikke vanskelig å skjønne spørsmålet. Du trenger ikke lete lenge i kirkens historie for å finne tvilsomme ting. Korstog, krig og mord i Guds navn, brenning av hekser og bøker, undertrykking av folkegrupper, for å nevne noe. Ikke noe å være stolt av akkurat.

     

    Vi som er kristne, er en del av kirken. Derfor kan vi ikke late som at dumheter som er begått av kirken, ikke har noe med oss å gjøre. Nei, vi må heller innrømme at det er skjedd mye dumt. Vi må beklage det, og gjøre vårt beste for å vise at kirken også har andre og bedre sider.

     

    Også i Bibelens historie gjorde Guds folk mye som ikke var klokt og godt. Men det var ikke Gud som bad dem om det. Nei, han ble snarere både fortvila og sint over mye av det de foretok seg. Det kan fortelle oss at det er mulig å skille mellom Gud og det hans folk gjør. Selv om kristne har gjort mye dumt gjennom åra, er det ikke slik Gud har villet det. Når makthavere har brukt Gud som middel for å undertrykke folk, har ikke Gud gitt dem sin støtte.

     

    Gud er slik som Jesus viser oss at han er. Kristne har til tider gjort sitt beste for å forkludre bildet av Gud. Men selv om vi kan skamme oss over vår historie, trenger vi ikke å skamme oss over Gud.

    Bra skrevet av Den Norske Kirke. Kristendommen stod og står bak mye faenskap, men troen på Gud og eventuelt Jesus behøver ikke å bety at man forsvarer eller støtter disse handlingene.

    • Liker 1
  4. Ishq: På en åpen eng ser man en skikkelse danse naken rundt i ekstase, og denne skikkelsen er selvfølgelig deg. Du har omfavnet naturen, du tilber naturen, du røyker naturen og du tar til deg alt naturen har å by på. Det vil derfor kanskje virke litt rart at du har valgt å bo i en storby, men du avfeier det snodige ved å hevde at et menneskes liv i byen på mange måter kan sammenlignes med primater som lever i jungelen. Når man vet om ditt forhold til verden syns nok de fleste at det at du livnærer deg som profesjonell danser er en klisjé, men du smiler lurt og tenker at verden er full av klisjeer. På en solfyllt dag er du ikke en person som lett blir oversett der du vandrer rundt med flagrende klesplagg og en kontroversiell hårfasong, og med ditt faste blikk kan ditt ytre virke noe hardt, men som dine nærmeste vet er ditt indre fyllt av godhet.

     

    http://www.youtube.com/watch?v=MT3ez3mkXFk

  5. Mr.Graves: Du har til tross for din unge alder begynt å stille deg selv vanskelige spørsmål om tro og livets mening, og svarene dine er ofte fjernt fra dine jevngammle venners fatteevne. Naturlig nok føler du deg derfor litt isolert, og forsvinner stadig oftere inn i dine egne tanker. Du vet du burde ta en dusj, men du ser ikke poenget med å glede andre før du klarer å glede deg selv. Nylig omfavnet du Nietzche som din mentor, og det er ikke sjeldent du i sosiale sammenhenger noe upassende siterer Slik talte Zarathustra på gebrokkent tysknorsk. Du ser for deg en akademisk karriere, men først må du fullføre de resterende årene på videregående.

     

    http://www.youtube.com/watch?v=ycMlqVHub4s

  6. The Graduate 1967

     

    Å bli kilt i øret av Simon & Garfunkels søte harmonier er meg ikke imot, ei heller det å se Dustin Hoffmans fysiske komikk i full utfoldelse. Blandet med en god dose minneverdig klipping og et velskrevet manus, blir dette fort en fjong film i min verden, og som ikke gjør meg mindre interessert i å se flere av regissøren Mike Nichols’ filmer. The Graduate, eller Manndomsprøven som den heter i dette land, kombinerer komikk og drama elegant, og setter seg i hukommelsen bland de som har overrasket og imponert meg mest. 9/10

     

    http://www.youtube.com/watch?v=oLEmyeQlS5M

  7. The Joshua Tree skal visstnok være et veldig bra album, og I Still Haven't Found What I'm Looking For skal visstnok være en veldig god låt, men jeg har enda ikke hørt hva alle andre tydeligvis hører (og det er ikke slik at jeg ikke har prøvd). Du nevner energi og vilje, men jo mer jeg hører jo mer tom syns jeg den er. Mulig jeg rett og slett ikke evner å tune meg inn på den... 4/10

     

    http://www.youtube.com/watch?v=bwldn3ET53E

×
×
  • Opprett ny...