Gå til innhold

bigbadVuk

Medlemmer
  • Innlegg

    142
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av bigbadVuk

  1. Hei!

     

    Jeg fikk nylig en god del BSOD-er, av ymse slag. Etter en del googling så det ut som det kunne være minnefeil, men da jeg ikke hadde tilgang til cd-er, eller cd-brenner fikk jeg ikke kjørt memtest.

     

    Vel, etter at jeg heller bare bestemte meg for å re-installe windows (Dette førte til en del problemer, som jeg har skrevet om her), fikk jeg tak i en Ubuntu cd, og denne har memtest på seg!

     

    Så jeg satt i gang en memtest86+... og fikk feil med en gang. Nå har jeg kjørt testen i ca. 20 min, det står:

    Pass 43%

    Test: 60% (byttes ofte)

    Test #7 (Har fått errors under test 1-5 (kanskje 6, fikk det ikke med meg) så langt)

    Og under Errors står det også: 275712 (and counting)...

     

    Dette vil vel bety at minnet er kaputt? Kjøpte laptopen (msi GT780DXR - i7-2670QM, nvidia gtx 570m, 1920x1080 res, 8 (2x4) gb RAM, 1.5TB (2x750 gb) hdd) for kun 3-4 måneder siden på netonnet, skal jeg bare levere den tilbake, eller kan jeg klare å fikse dette selv? (Er redd for at deres fiksing kan til sammen med sending av pc etc. ta én måned eller lenger)

  2. Hei, laptopen min har blitt helt loco, og jeg bestemte meg for å installere WIn7 på nytt. Installasjonen kommer langt, men rett før slutten får jeg følgende feilmelding:

     

    "Installasjonsprogrammet kan ikke konfigurere Windows til å kjøre på maskinvaren på denne datamaskinen"

     

    Etter litt googling ser det ut som dette er en feilmelding man får dersom man har RAID på, noe jeg har.

     

     

    Problemet her er at jeg har 2x750gb disker i RAID0, som jeg så delte opp i 2 partisjoner: 1 på 500 gb, og 1 på 1000 gb. Alle dokumentene mine er nå over på 1000 gb partisjonen, da jeg tenkte å bare formattere partisjon 1 (C:) (500gb), og installere Win7 på nytt der.

     

    Så det jeg lurer på er, om jeg slår av RAID i BIOS, vil jeg da miste alle mine data på den 2. partisjonen (D:)? Noen som vet hva som vil skje?

     

     

    Fikk tips om å kanskje kjøre Ubuntu... "fra cd"?, og få tilgang til dataene mine slik, for så å koble til ekstern-HDD og redde dataene mine. Noen som har andre forslag til redding av data, om RAID0 turnoffen sletter de?

  3. Ok, hvor?! Jeg vet om Kina Garden (?), og om Szechuan og den rett rundt hjørnet for Szechuan. Men alle disse er "fancy" og relativt dyre. Ute etter et sted der man får masse mat i ikke særlig hyggelige omgivelser til sånn maks 120,-. Det er noe slik jeg er ute etter. Noen?

     

     

    edit: Ok, jeg kan visst ikke endre tittelen (?) på tråden, men kinesisk som i asiatisk, for å være litt mer politically correct.

  4. Det er vel utrolig smak og behag da. Vil man se ut som man er sterk (og ikke være SÅ sterk, men fortsatt sterk), eller ikke se spesielt sterk ut (men være det). Jeg hadde foretrukket dør nr 1 selv. Personlig kjenner jeg ikke mange damer som vil at du skal bevise musklene dine for de. Eller generelt folk.

     

    Jeg ville trives bedre med å vite at jeg ser bra ut, enn å vite at jeg ser ok ut, MEN JEG KAN FAENMEG LØFTE JÆVLIG MANGE VEKTER, AW YEEEAH.

     

     

    imo.

  5. For meg ser det ut som du kun spiser karbohydrater hele dagen lang. Spis mer proteiner. Styrketrening er veldig bra for "forbrenninga", da større muskler = større forbrenning. Og du kan "forme" kroppen din, i forhold til å bare miste fett.

     

    Svømming er bra trening, men tempo har jo mye å si i både løping/sykling/svømming. 2000m på 2 timer høres litt for tregt ut for min del. Dette sier jeg, da jeg IKKE er en svømmer, og startet med dette i høst, da jeg synes løping/sykling er kjedelig SOMFAEN. Etter ca. 2-3 dager svømming i uka over sånn 5-6 uker, begynte jeg å svømme 2km på 50min og da uten pauser (dette var da jeg "maksa") Ellers ble det ca. 50-70 min og rundt 1.5-2km. Om du da har svømt en stund, så ville jeg "forventa" at du svømte raskere. Større tempo fører også til mer effektive treninger og større utmattelse og dermed større forbrenning.

     

    En ting til å tenke på: 600g grønnsaker er mye mat som fort fyller opp magen, samtidig som det ikke har så mye i seg (karbohydrater for det meste, og da ikke mye per 100g). En vanlig kyllingfilet er ca. 175g og den inneholder ca 184 kcal, mens 175g grønnsaksblanding (blomkål, bønner, erter, gulrot) inneholder ca. 64 kcal. (Ressurs: Et hendig lite program fra mattilsynet som heter Mat På Data)

     

    Så du kan spise 525g grønnsaksblanding og få i deg like mye kcal som i én kyllingfilet! Skjønner du hva jeg vil fram til? Du blir "så mett" av maten din nå. Men ta deg 1 kyllingfilet + 200g grønnsaker, så har du fått i deg 370g mat, og har da fått i deg like mye næring som fra 700g grønnsaksblanding, men "mindre mat".

  6. Ok, 110kg og 1.88, du er da "greit" overvektig, om du ikke har en slags treningsfortid?

     

    1600 kalorier maks er veldig lite. Spesielt om du trener (og ellers har et ca. aktivt liv?). For å gå fint ned i vekt, .5-1kg i uka, ville jeg ikke anbefalt deg å ligge på under 2000 kcal. du kan sikkert godt holde deg på 1900-2200 kcal per dag.

     

    Alt som du "kutter ut" er ikke helt nødvendig. Men om du føler at du ikke kan gjøre det på noe annen måte, så kjør på. Jeg ville anbefalt deg å spise ca 170-200g protein per dag, 85-110g fett per dag (så umettet som mulig, sunt fett altså), og resten av dine kalorier i karbohydrater/proteiner. Om du går for 2200 kcal per dag, og 200g prot + 100 g fett, så blir det ca. 100g karbohydrater per dag også.

     

    Om disse karbohydratene er fra sukker eller ei har i grunn ikke noe å si. Men det finnes mange "sunnere" karbohydrater, som også holder deg mettere lenger. Sjokolade 100g = ca. 55g karbo, fullkornspasta 100g = ca. 60g karbo. Like mye karbo, men sjokolade inneholder også en del fett, og 100g sjokolade vil holde deg mett over mye kortere tid enn 100g pasta.

     

    Treningsmessig vil jeg si at du heller bør droppe den løpinga på ikke-svømmedager, og bytte den ut med styrketrening. Hvor langt svømmer du på 2 timer?

  7. Føler det blir veldig vanskelig å gi et tall.

     

    Men om du ser på at "alkoholdag" ofte ødelegger den dagen og gjerne neste også (man orker ikke trene/spise sunt, mye enklere med en grandis eller to etc.), så kan det jo ødelegge en del.

     

    På den andre siden, så må du egentlig se litt an hvor mange kalorier du skal ha i deg, så se hvor mange du får i deg i løpet av de første 5 dagene, og se om du da står over/under/likt i forhold til det du bør få i deg.

     

    Om du er under, så har du jo et slingringsmonn. Om du er over/likt så ødelegger nok lørdagen for deg, da du gjerne drikker hva... minst 12 flaskeøl? (som er ca 1960 kcal) Og oppå det har du sikkert spist mat før på dagen, og så spiser du gjerne junkfood på slutten. Så du får sikkert i deg ca. 4000 kcal på en lørdag uten problemer.

     

    Nå vet jeg ikke hva målet ditt er, om det er å bulke så er jo 4000 kcal ikke så galt egentlig, om du er "ca. normalvekta" og vil opprettholde/gå ned i vekt, er du gjerne bortimot 1500-2000 kcal i overskudd på lørdagen. Så lenge du jevner det ut over uka, bør det ikke ha så mye å si.

  8. Je, vente på nytt og bedre er jo litt bortkasta, da det alltid kommer nytt og bedre ;) riktignok er ikke ventetiden SÅ lang. Men husk at alt det nye som mest sannsynlig kommer til å være bedre, også kommer til å være dyrere.

     

    Det tastaturproblemet var mer i gt780R, og ble visstnok fikset i GT780dxr og nyere utgaver. Selve responsen er bra, men tastaturet er annerledes enn jeg hadde før, så tar litt tid å bli vant til det :) Om du ser på notebookreview.com forumene, så er det mye smarte folk der som er veldig inn i PC-er, og da spesielt laptoper. Der har du en owners lounge thread, som du kan stille eventuelle spørsmål i. Der har flere vært bekymra for tastaturet (meg inkludert), og senest for 2-3 dager siden skrev noen dette innlegget:

     

    All I can say from first hand knowlede thru owning 2 GT780 models and working on 2 others for coworkers is that my impression of the units is that they are well made.

     

    I admit that I'm not a speedster or great at typing but I'm very experienced in building computers and installing software.

     

    There's always a chance of getting a less than perfect item no matter what you buy.

     

    I'm in this PC stuff since 1980,Radio Shack Tandy, when there were no forums to turn to for help and advice.You were on your own.

     

    These forums are great but it's hard to please everyone all-the -time; many of us keep trying.

     

    +

     

    Quote:

    "Originally Posted by vafaskillz

    I'm sure with so many folks commenting on the keyboard issue it was a turn off for anyone to give me a straight answer. Simply put, is the keyboard issue fixed OR something you need to adapt to? Ive heard from some saying that you need to just learn to type on the keyboard, which is an indication to me that you need to ensure solid key presses in the middle of the key.

     

    If that is not a legitimate concern for a GAMING laptop, I don't know what is!"

     

     

    Since receiving my GT783, I have been using the keyboard consistently in gaming and communication. I have yet to experience any problems with flex, or unregistered key presses. Seems to me that it is rather well built. Compared to previous keyboards on my laptops, I prefer this one. The lighting function is very useful, and can be adjusted either on the keyboard (limited) or fully in the KLM program. As far as typing goes, I haven't been to typing lessons or anything, but I immediately felt more naturally aligned on this keyboard. I have used some laptops that are simply horrible to use.

     

    Sent from my SPH-D700 using Tapatalk

  9. finnes det ikke noe med:

     

    Matt skjerm, 120Hz.

    2670QM

    GTX 570 eller bedre (NVIDIA er visst tingen i CAD)

    500GB eller mer + ledig brønn til SSD.

    Termiske egenskaper som G74SX.

    Godt tastatur.

    Generellt høy byggekvalitet.

     

    Under 15.000,-

     

    Jeg kan muligens gå med på 15" om det gir bedre løsninger.

     

     

    Jo:

     

    http://www.netonnet.no/art/data/laptop/skjermstorrelse/laptop-17-tom/msi-gt780dxr-429ne/162500.3004/

     

    Kjøpte den sent på kvelden torsdag, fikk den onsdag. Har vel alt du trenger.

     

    Sammenlikning:

     

    ASUS G74SX (husk å se hvilke specs de testa med, i forhold til hva du kjøper. De er f.eks strålende fornøyd med skjermen, men de har kun testa den 120GHz 3d-skjermen)

     

    vs.

     

    MSI GT780DXR (husk å se hvilke specs de testa med, i forhold til hva du kjøper)

     

    Jeg gikk for MSIen, for jeg hadde ikke råd til en 120GHz ASUS, som uansett kosta minst over 12999,- og hadde da 20-25% dårligere skjermkort. MSIen kostet mer enn en g74sx uten 120GHz skjerm, men har da matt skjerm, mer hdd plass, like mye ram og et bedre skjermkort.

     

     

    Denne har da 2x750gb i RAID0, men du kan vel om du tar de 2000,- ekstra kjøpe et slikt et for 1500: Crucial M4 128 gb SSD eller slå til med 500,- ekstra og ta en 256 gb Crucial M4, som listet her. Men jeg tror 128gb er nok?

     

    Så tar du bare ut den ene HDDen og setter inn SSD, og den andre kjøper du sånn holder til, så bruker du den som ekstern, om du skulle få bruk for den. Men mtp at du skal ha denne med deg til gamingkvelder, tenker jeg at 750gb lagring vil være nok.

     

     

    EDIT: Har du råd til å betale dette cash? F.eks via Paypal? Eller må du ta det på kreditt? Om du kan avse opp til 15k nå, så ville jeg nesten heller importert en fra USA, med frakt + moms blir det ca. samme pris som i Norge, bare at du får en bedre maskin, f.eks MSI GT780DXR med awesome specs, som f.eks:

     

    17.3" 1920X1080 Full HD LED Antie-Glare

    2nd Generation Intel Core i7-2670QM Quad Core

    nVidia GeForce GTX 570M 1.5GB GDDR5 VRAM

    12GB DDR3 1333MHz PC10600

    750GB 7200rpm SATA II 16MB

    8X DVDRW Super Multi combo drive

    Built-in 802.11 Wireless N, USB 3.0

    Built-in Bluetooth

    Software-changeable LED color Backlit Keyboard

    720P HD webcam

    Dynaudio Premium Sound System

    8.6 lbs (9 cell) 16.85 (L) x 11.34” (W) x 2.17 (H)

     

    til 1500 USD, som i følge toll.nos importkalkulator vil komme deg på 11880,-

     

    MEN, om du går og customizer og gjør den om til dette:

     

    17.3" 1920X1080 Full HD LED Antie-Glare

    2nd Generation Intel Core i7-2670QM Quad Core

    nVidia GeForce GTX 570M 1.5GB GDDR5 VRAM

    IC Diamond 24 Carat Thermal Compound on both CPU/GPU

    16GB (4x4gb) DDR3 1333MHz PC10600

    128GB Crucial M4 C400 Solid State Drive SATA III 6Gb/s

    750GB 7200rpm SATA II 16MB

    6X Blu-Ray Read/8X DVDRW Super Multi Combo Drive

    Bigfoot networks Killer™ Wireless-N 1103 with three antenna , USB 3.0

    Built-in Bluetooth

    Software-changeable LED color Backlit Keyboard

    720P HD webcam

    Dynaudio Premium Sound System

    8.6 lbs (9 cell) 16.85 (L) x 11.34” (W) x 2.17 (H)

     

    så får du den til 1953 USD, som i følge importkalkulatoren kommer deg på: Sum etter fortolling 15 243,53 norske kroner. (Da regner jeg med 100$ i frakt)

  10. Liker folk net-on-net? Fant en pc der. Yay or nay?

     

    net on net er ikke de beste

     

    men det kan jo hende at prisen på PCen kan veie opp da, hvilken PC fant du?

     

     

    Jeg bare tok en sjanse og gikk for det, endte opp med å kjøpe denne:

     

    http://www.netonnet.no/art/data/laptop/skjermstorrelse/laptop-17-tom/msi-gt780dxr-429ne/162500.3004/

     

    Det stod lenge mellom den og en ASUS g74sx for min del. Og etter en del reviews og dyp meditasjon, og en del youtubevideoer, bestemte jeg meg for at det var en bra pris i forhold til hva jeg får... håper jeg.

  11. Hallo!

     

    Da har jeg sett litt på laptops over laaaang tid. Jeg har lyst på noe som er bra nå, og om 1-2 år vil være ok. De forrige pcene mine var ok da jeg kjøpte de og 1-2 år etter var de bak mål.

     

    Men det jeg lurer på er hvor jeg bør kjøpe fra? Noen som bruker noen gode nettbutikker til å kjøpe? Jeg ser at dustinhome er ok priset, og har noe studentrabatt (og gratis frakt). mpx og komplett ser jo egentlig så godt som like ut, og har samme priser.

     

    Så litt på gentechpc.com, men der kan man ikke kjøpe med kredittkort utenfor USA (noe jeg må).

     

    Der får jeg gjerne litt bedre pc (av samme type, type asus g74sx/msi 780dx) som på mpx/dustin til ca. samme pris (ja, t.o.m. + moms + toll).

     

    Noen bra side for "billig" bestilling av cruical m4 ssd?

  12. Av frokostblandiger har jeg sett at de "gode" (imo) er "Havre Fras" (ikke kjempesunn, men sunn), "Rug fras" (den grovere broren til Havre fras aka sunnere, som jeg ikke har smakt men tenker er god :D), Weetabix (sunt) og overraskende nok Havre Cheerios, disse smaker godt (for min egen del, best av de 4 nevnte), og om man ser på næringsinnhold, er det bra greier.

     

    Jeg selv synes puffet ris og musli og sånn ikke har så god smak. Er en del musli og havregryn som er sunt (sjekk at ikke det inneholder mye sukker, og at det inneholder fullkorn), spesielt havregryn, om du liker det.

     

     

    All-Bran og sånne sunne "damefrokostblandinger" har egentlig masse sukker i seg, og det finnes bedre alternativer.

  13. Ikke tenk et fikst tall som 500 kcal. Hvorfor? Vel, tenk på en som skal få i seg 3500 kcal, og ligger 500 under, og en som skal ha i seg 2000, og ligger 500 under. 500 av 3500 er 1/7, mens 500 av 2000 er 1/4, så den som skal ha i seg mindre kutter ut mye større prosent.

     

    Tenk på at du skal ha i deg 20% mindre enn bmr*aktivitetsnivå.

     

    Din BMR er ca 2000 kcal. Da regner jeg med at du har 20% kroppsfett, stemmer dette? Hvilket aktivitetsnivå ligger du på?

     

    You then multiply these by an 'activity variable' to give TEE. This Activity Factor[/u] is the cost of living and it is BASED ON MORE THAN JUST YOUR TRAINING. It also includes work/lifestyle, sport & a TEF of ~15% (an average mixed diet). Average activity variables are:

    1.2 = Sedentary (Little or no exercise + desk job)

    1.3-1.4 = Lightly Active (Little daily activity & light exercise 1-3 days a week)

    1.5-1.6 = Moderately Active (Moderately active daily life & Moderate exercise 3-5 days a week)

    1.7-1.8 = Very Active (Physically demanding lifestyle & Hard exercise or sports 6-7 days a week)

    1.9-2.0 = Extremely Active (Hard daily exercise or sports and physical job)

     

    So to convert BMR to a TOTAL requirement: multiply the result of your BMR by the variable you fall into!

    How Accurate are they?: Well, although they give rough ball-park figures, they are still 'guesstimations' and most people still OVERESTIMATE activity, UNDERESTIMATE bodyfat & end up eating TOO MUCH. So the aim is to use these as 'rough figures', monitor your weight/ measurements for 2-4 weeks, & IF your weight is stable/ measurements are stable, you have likely found maintenance.

     

    Så da tar du 2000 kcal, ganger med det tallet du synes passer best til deg. SÅ trekker du fra 20% av det du får ut. Så f.eks 2000*1.5 = 3000 kcal, trekker fra 20% av 3000 kcal, så ender du opp med 2400 kcal om du vil ned i vekt. Når du går ned i vekt, må du nedjustere kaloriinntaket deretter.

    • Liker 1
  14. Ja, har sett der, men overall fikk ASUSen bedre score. Skulle faktisk akkurat til å sjekke steg for steg, og se hva scoren ble. For det er ting som ikke bryr meg, som kanskje ASUSen scoret bedre på.

     

     

    Men ja, netonnet så jeg i går, men problemet er vel at mi mor vil kjøpe, og ho er veldig innstilt på å gjøre det på Elkjøp. Og der er den slik jeg beskrev den :/.

  15. Hva sier dere?

     

    ASUS G74SX:

    - 10 000,-

    - 17,3" glossy, full HD

    - Intel Core i7 2670QM 2,2 GHz

    - 8 gb RAM

    - NVIDIA GeForce GTX 560M 3gb

    - 2 x 500 HDD 7200 rpm

     

     

    MSI GT780DX:

    - 13 000,-

    - 17,3" matt, full HD

    - Intel Core i7 2670QM 2,2 GHz

    - 6 gb RAM

    - NVIDIA GeForce GTX 570M 1.5gb

    - 750 HDD 7200 rpm (+ ledig plass for en til)

     

     

    Egentlig har jeg ca. kun muligheten til å få tak i MSI-en nå, men vil dere si at det er verdt det? 3k mer for bedre skjermkort + matt skjerm (dette liker jeg bedre enn glossy).

×
×
  • Opprett ny...