Gå til innhold

Balrog11

Medlemmer
  • Innlegg

    583
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Balrog11

  1. sedsberg skrev (11 timer siden):

    Pleier å stå på hjemmesidene til HK-produsenten. Der hvor man laster ned manualer etc. "CPU compatibility list". Der er ofte BIOS-versjon listet opp.

    Putter tilbake gammel cpu, da startet den fint. Oppdaterte bios , prøvde den nye igjen og da skrudde den seg rett av etter jeg skrudde den på.

    Hovedkort b150 gaming M3 , cpu Intel core i5-9600k 

  2. Bilen er en Octavia 2006, bensin. Manuelt gir.

    Avogtil (i snitt hver tyvende tur til butikken), så dør motoren idet jeg stopper bilen i et kryss etc. I detalj, jeg kjører sakte mot krysset, stopper i krysset og da dør motoren (stille, Fort og rolig slik at Det bare er såvidt jeg legger merke til at den har dødd). Når den dør så lyser batterilampen på displayet. Når jeg da prøver å starte bilen igjen så vrir jeg om tenningen og hører den forsøker å starte uten å greie det. Jeg må da gi litt gass, og da starter den. Når jeg da har fått start på den så lyser esp-lampen , og cruise kontrollen fungerer ikke. Bilen rykker også litt mens jeg kjører. Når jeg finner et sted å stoppe og skrur av motoren og prøver å starte den igjen så starter den normalt. Da er alt jeg nevnte ovenfor normalt igjen også.

    Noen som vet hva dette kan være?

  3.  

    jeg slenger meg på denne tråden, og lurte på om noen kunne se på mine testresultater. de ligger jo rundt 8 ganger høyere enn testresultatene på samme ssd fra andre sider. forvirra.  Det er en samsung ssd 850 evo

     

     

    5idLHZB.jpg

     

     

    Du tester ikkje ssden, men ssd med ramcache program. Altså du tester IKKE selve ssden. Cachen hjelper med lasting av ting du laster ofte/flere ganger. Når du leser en fil for første gang etter du har slått på maskinen, så må fila leses fra selve ssden.

     

    Cacheprogram kan hjelpe i noen tilfeller, men ofte kan man få dårligere resultat av loading av programmer, fordi cachen bruker resurser av minnet og ekstra cputid.

     

    PS: samsung magican er et helt unødvendig program å ha installert :)

     

    takk for svar.

     

    hvordan får jeg testa ssden og ikke ssd med ramcache`?

     

    og uten samsung magician så får jeg vel ikke aktivert rapid mode?

     

    edit: jeg forsøkte gå inn i device manager, og skrudde av disk cache på ssden. men jeg får fortsatt samme hastighetene. 

    edit2: det var rapid mode som var grunnen til resultatene.

     

    nå er resultatet veldig dårlig. 502 read , 205 write.   det er ca det samme skrive-resultatet på min gamle ssd også. ( 206 på min gamle ssd).  Hvorfor går ikke skrive-resultatet høyere? det skal egentlig være 540/520

    og 4k skrive-resultatet er latterlig lavt.  1.03 MB/s (det gjelder kun den nye ssd)

     

    edit: ble mye bedre når jeg satte ssden inn i maskina med nyinnkjøpt kabel, istedetfor å bruke "hotspot"-portene for ssden. (egen slot oppå kabinettet for å sette ssden rett inn).

  4. Hvilken bil (merke modell år kilometer)?

     

    Hvordan ble startboosteren koblet? På batteripolene eller på plusspol og et annet jordingspunkt enn minuspol?

     

    skoda octavia 2003, bensin, 160 000 km. den ble koblet på pluss og minus.  men som nevnt, to andre ganger har jeg fått start på den uten startbooster ( selv om det tok halvtime en gang, 10 minutter en annen gang ) 

  5. på de siste 40 gangene jeg har starta bilen så har jeg hatt problemer 3 ganger med å starte motoren.

     virker ikke å spille noen rolle om bilen ikke har vært brukt på 1 døgn, eller 10 minutter. Heller ikke om den har vært i garasje, eller stått ute. Når jeg vrir om tenningen så hører jeg at motoren prøver å starte, uten at den vil starte, og noen ganger så er det nesten så at motoren starter. Men uten at den helt kommer i gang.  Idag starta den på første forsøk etter å ha vært av i ca 1 time, men så stoppet den av seg selv  2 sekunder etter at jeg starta den, og etter det fikk jeg ikke start på den igjen.

     

    Jeg har prøvd å vri om tenninga og starte mange ganger på rad, med og uten gass. ( den reagerer ikke noe mer når jeg tar inn gassen), jeg har prøvd å la den stå å hvile lenge (20 min og halvtime) før jeg prøver å starte den igjen, uten hell.  Og så plutselig etter å ha prøvd kjempelenge så kan det plutselig starte..    Sist gang kom naf og prøvde med en startbooster på batteriet, og etter 3-4 forsøk så starta bilen. om det var tilfeldig eller ikke, det vet jeg ikke. han sa at batteriet mitt var bra.

    Jeg har vært på verksted med bilen, og de sa da at det var veivsensoren ( før de bytta veivsensoren så prøvde ikke motoren å dra i gang i det hele tatt), men etter de bytta veivsensoren så har altså problemet endret seg litt. De finner nå ingen feil med bilen når de tar diagnose..

     

    Noen forslag til hva det kan være?

     

    dette er en skoda octavia 2003-modell, bensin.

  6. spørsmål 1:

    hvem er best av gtx 1060 3gb og RX 580 8GB  ?

    Når jeg ser på en test fra tek.no så kommer rx580 høyere enn gtx 1060: https://www.tek.no/artikler/sa-mye-bedre-er-det-nye-grafikkortet-enn-ditt-gamle/382563

    men når jeg ser på denne siden: https://www.videocardbenchmark.net/high_end_gpus.html

    så kommer gtx 1060 bedre ut enn rx 580..

     

     

    spørsmål 2: 

    er det verdt å betale ca 500 mer for 6 gb-versjonen av 1060-kortet om jeg ikke skal ha høyere enn 1080p oppløsning?

     

     

    spørsmål 3:

    hvilket kort er best i ca 2500kr -klassen ?

  7.  

    Prøver å finne ut hva som er grunnen til at spillet mitt lagger. Legger ved to skjermbilder av målinger gjort med msi afterburner.

    Maskina har 8 gb ram , r9-290 grafikkort , intel core i5 6600k .

     

    Etter hva jeg kan forstå så er det grafikkortet som ikke er godt nok? MEn hvorfor er det to prosent-tall ved grafikkortet? først en som er på ca 100% og neste mye lavere..

     

    Jeg synes også det er rart at det lagger selv med lavest grafikk. Har siste driverne.

     

    linker til skjermbilder:

    lavest grafikk : http://imgur.com/1jjy5nH

    medium grafikk: http://imgur.com/lui7noj

    Du trenger mere enn 8 GB ram og det spillet du spiller funker tydeligvis ikkje med crossfire.

     

     

    Aha, det er en grei ting/ billig  å oppdatere hvertfall :)

  8. Age of Conan Exiles er i Early Access å absolutt alle opplever lagg i det spillet. Spillet er elendig optimalisert, så det er nok ingen feil med din maskin.

     

    Ja, det er dårlig optimalisert men hører om flere som ikke har problemer med lagg, men tror også de har litt bedre grafikkort da. så grafikkortet mitt vil kanskje fungere greit med conan etterhvert kanskje

  9. Prøver å finne ut hva som er grunnen til at spillet mitt lagger. Legger ved to skjermbilder av målinger gjort med msi afterburner.

    Maskina har 8 gb ram , r9-290 grafikkort , intel core i5 6600k .

     

    Etter hva jeg kan forstå så er det grafikkortet som ikke er godt nok?  MEn hvorfor er det to prosent-tall ved grafikkortet? først en som er på ca 100% og neste mye lavere.. 

     

    Jeg synes også det er rart at det lagger selv med lavest grafikk. Har siste driverne.

     

    linker til skjermbilder:

    lavest grafikk :   http://imgur.com/1jjy5nH

    medium grafikk:  http://imgur.com/lui7noj

  10. Til neste gang er det også lurt å lese seg opp på forskjell mellom reklamasjon og garanti. Og dette med tredjegangsreparasjonsforsøk som fører til heving, fører jo selvfølgelig til at de må kunne sjekke at det har skjedd en gang til (de kan jo ikke bare ta deg på ordet), selv om du kanskje hadde rett. Og da kan ladekontakten ha forhindrte dem fra å gjøre det, noe som medførte at du ikke fikk godkjent hevingen.

     

    de kunne sjekke det, for ladekontakten fungerte, den var bare litt kranglete. Jeg hadde også lagt med videobevis av at det skjedde.

    Men saken  er avsluttet, Asus var enige med meg, og ga meg hele kjøpesummen tilbake.

  11. Best å ta kontakt med produsent og ikke butikk da de fleste har ett eget support nummer her i norge, men du må også innse at det er asus som er greie her og ikke komplett/infocare som er vanskelige.

     

    At du er fornøyd med å få tilbake 80% av innkjøpspris for en laptop du har ødelagt ladekontakten til forstår jeg godt. 

     

    Nå er du ignorant. Tror neppe du har lest godt nok. Det med ladekontakten hadde ingenting å gjøre med hevelsen av kjøpet. Hadde jeg ikke hatt noen sak så hadde neppe Asus gitt meg penger tilbake. De kan ikke gjøre det til alle som henvender seg, uavhengig av om kunden har rett eller ikke.

  12. For de som er nysgjerrige på enden på visa:

     

    Jeg tok kontakt med Asus, de ba meg sende inn laptopen til dem og nå har jeg fått kredittert 80% av det jeg kjøpte laptopen for. Det er en løsning jeg er godt fornøyd med. Så stort pluss til Asus. Hadde mailkontakt med en veldig hyggelig person på kundeservice der også. 

     

    Synd verken Infocare, Komplett kundeservice Eller ikke minst, Komplett sin kundeombudsmann var villig til å finne noen løsning, men bare satte seg på bakbeina. 

  13. JA, det er masse VR-spill ute. Men så å si alt jeg har prøvd er ikke bra nok/underholdende mer enn i et par minutter. ( The lab holdt meg underholdt i et par timer, og det er det lengste). Men jeg kommer nok tilbake når det er kommet noen ordentlige og velgjorte spill, for det er definitivt spennende når det er gjort ordentlig.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...