Gå til innhold

magb

Medlemmer
  • Innlegg

    2 534
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av magb

  1. Noen som har satt seg inn pensjon fra Nav? Ser denne artikkelen tar for seg hvor mye man må tjene over x antall år for å få minstepensjon ved alder av 62.

    "Hvis du ikke har ekstrapensjonen AFP må du ha tjent 633.000 kroner årlig i 40 år for å få lov til å gå av når du er 62 år."

    https://frifagbevegelse.no/nyheter/fyller-du-62-i-ar-og-trenger-a-ga-av-med-pensjon-da-ma-du-ha-minst-633000-kroner-i-arslonn-6.158.1040738.b58136b8b7

    Det er flere eksempler i artikkelen. Hvordan regner de ut dette? Man kan se opptjent pensjon inne på Nav sine sider. Deler de dette på x antall år? Virker som man ikke kan forvente annet enn minstepensjon fra rundt 65+ hvis man selv finansierer en tidlig pensjon.

  2. Neffi skrev (2 timer siden):

    Men nå er det jo bare noen uker siden NHI var ute med at hjerte og karsykdommer har hatt ett drastisk fall i statistikken her i Norge.

    Hva har endret seg i kostholdet vårt? Tine Meierier legger ned og drar inn årene så det synger. Melkeinntaket har falt i bakken. Det kan være en sammenheng der?

    Kua sin melk var jo opprinnelig ment for kalven. At vi skal drikke melk som en primær næringskilde er kanskje ikke det beste for oss. Greit nok når vi er baby, av naturlige årsaker. Men når vi får tenner og kan få i oss fast føde, så er det ingenting som sier at vi trenger melk biologisk.

    Er det ikke bare dødsfall som har gått ned? Bare det at alle eldre går rundt med mobiltelefon, vil senke antall dødsfall.

  3. Simen1 skrev (8 timer siden):

    Samme her, men en ennå større dealbreaker for meg er å kjøre rundt i en 100% diktator-vogn, der jeg har skyflet en årslønn fra min konto til Xi Jinping sin. Direkte flaut å være så ignorant at man bor i og nyter godt av et demokrati, men støtter fullt opp om diktaturer bare fordi de hadde en grei deal på bilkjøp.

     
    Who is the biggest shareholder of NIO?
     
     
    Largest shareholders include Baillie Gifford & Co, BlackRock Inc., Vanguard Group Inc, VWIGX - Vanguard International Growth Fund Investor Shares, State Street Corp, Goldman Sachs Group Inc, Morgan Stanley.
  4. Complexity skrev (1 time siden):

    Jeg tror ikke det er noe fremtid i det der nei, men hva jeg tror jo ikke noe fasit.

    Tar vel ca 6 minutter å bytte batterier. Nå som bilene klarer 350kW+ i ladeeffekt (som bare vil øke med årene) får man ladet batteriet bra mye på de 6 minuttene.

    NIO ET5 brukte like lang tid på å kjøre 1000km med 2 batteribytter som Tesla Model S gjorde ved å bare lade på Bjørn Nyland sin test.

    Og man slipper å sitte i bilen å vente som man må når man bytter batteri.

    Så jeg ser heller fremtid i raskere og mere utbredt lading..

    Helt enig i at rask hurtiglading er minst like bra.  Nio lader ikke så raskt da virker det som. Så hvis man først går for Nio, tror jeg det er greit å kunne bytte batteri. 

    Litt usikker hva jeg skal gå for. Blir litt for kjedelig med id4, model y, Enyaq osv 🤔 

  5. Skal sikkert ha den en stund, men man vet jo aldri. Usikker på hvordan det er med batteribytte på langtur hvis man eier batteriet selv 🤔

    Med dagens priser tar det ca 7-8 år å nå prisen av batteriet ved å leie. 

  6. Hanhijnn skrev (4 timer siden):

    Temperaturen i min bil ble ubehagelig varm i går. Kjærringa hadde kjørt den, og satt temp til 21 grader. Måtte sette den ned til 20 grader tvert, så 21 grader på skjermen er nok mye mer enn 16 - 17 grader i kupeen. På TMY i hvertfall.

    Ja Tesla er nok ganske nøyaktig, men de målte 16 grader på en bil i går (ikke Tesla). Da skjønner jeg ikke hvorfor de ikke kan øke temperaturen slik at det blir likt i alle bilene. 

    • Liker 1
  7. Naf testen har store svakheter. Snitthastigheten er latterlig lav, og så stiller de klima på 21 grader, mens reel temperatur i noen av bilene er da 16-17 grader. Hvorfor ikke kjøre med lik temperatur? De måler den i alle bildene.

  8. Bare kaos med hjemlevering for min del. Startet med at avsender skriver adressen feil. (Jeg legger først ikke merke til dette)

    PostNord sender meg sms/mail, og avtaler hjemlevering. Hver gang blir pakken "forsinket" og sendt tilbake til lageret. Fikk til og med sms "er hos deg om 15 min" . Snart gått to uker. 

    Kundeservice har ikke "lov" å endre adressen. Sjåføren har tydeligvis ikke telefon, for de ringer ikke, og svarer ikke på "melding til sjåføren". 

×
×
  • Opprett ny...