Gå til innhold

TheodorBjork

Medlemmer
  • Innlegg

    849
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av TheodorBjork

  1. Prøver å gjenopplive denne tråden. De heter nå «Branninfo» og har utnyttet min mor som har demens til å jevnlig kjøpe deres latterlige sprayboks med «brannskum».

    Endte opp med å svare hennes telefon når de ringte og de var sinnsykt innpåslitne og pågående og prøvde å pushe et lys som skulle plugges inn i stikkontakt for å lede veien ut av huset ved røykutvikling. Når jeg sa hun ikke var interessert bannet de og la på røret. 
     

    Disse folkene utnytter eldre! De opererer i en gråsone men burde stoppes! Hva kan man gjøre? Slik burde ikke være lov! 

    • Liker 1
  2. trn100 skrev (4 minutter siden):

    ABU er ikke lenger hva det var, men et sånt sett fra Nordsjø er helt greit til en start start tenker jeg! Fiskesett 180 cm (europris.no)

    Ellers har ABU et fint allrpondsett for letter fiske her: 
    Abu Cardinal Vildmark teleskop fiskesett - 7 fot, 5-30 gram | Magasinet.no

     

    Første tanken var faktisk stang fra Europris men leste mye negativt om stengene så tenkte å kjøpe fra en sportsbutikk. Men virker som Europris ikke var så ille allikevel. Forvirrende.

    • Liker 1
  3. Karltorbj skrev (2 minutter siden):

    Ikke kjoep saa daarlig utstyr, at det dreper gleden.

    Men for all del, begrens deg og se hvor langt du maa strekke deg.

    Det skulle vi vel alle gjort, med all den dyre dritten, som er paa markedet.

    Problemet når man ikke har peiling er at man enten bruker masse penger uten å bruke det skikkelig eller for lite på dritt. En stang til 3-4000 er frustrerende om det bare blir én fisketur.

  4. trn100 skrev (1 minutt siden):

    For barn og nybegynnere er den helt OK! Men vurder om ikke kanskje en teleskopstang er mer praktisk?

    Jeg fisker stort sett i ferskvann og bruker ultralett utstyr fordi jeg synes det er mer spennende 🙂

    Vel, jeg er totalt nybegynner... Noen eksempler på teleskopstenger innenfor et mindre budsjett?

    • Liker 1
  5. Karltorbj skrev (2 minutter siden):

    Kjenner jo ikke stanga, men ville gaatt opp litt i pris, til jeg var sikker paa at jeg fikk ei god snelle, som ikke stoeyer.

    Det er pyton, ei stoeyende snelle, som lager lyd, naar den spinner, ikke bra for nybegynnere.

    Ellers den type stang, faar du sikkert bedre kast med, enn teleskopstangen, men den blir veldig lite praktisk, under transport.

    Ei teleskopstang, er god aa kaste med den ogsaa, ville heller satset paa det.

    Noen spesifikke eksempler?

    Og hvorfor er støyen på snella problematisk?

  6. Karltorbj skrev (8 minutter siden):

    Ja vil si det, en teleskop pakkeloesning, er mye bedre, til ferskann og et sjoefiskesett, til saltvann. En midt i mellom, til aa fiske i elv og landfiske ved sjoeen ogsaa kanskje. Her kan en jo gaa opp i slukvekt da, kanskje du kan klare deg med et sjoefiskesett der?

    Prøver å holde prisen nede siden jeg ikke vet om det er en hobby jeg vil vedlikeholde. Derfor jeg tenkte på ørretstangen fra Abu Garcia.

  7. Jeg har null peiling på fiskestenger men lurer på hva ulempene med en stang med høy kastevekt er. Hvis jeg bruker et sluk på 4g på en stang med kastevekt opp mot 50g hva problem vil jeg oppleve?
    Jeg kunne tenkt meg en allround-stang som kan brukes både til sjøfiske og ferskvann.

  8. TAC-2 skrev (10 timer siden):

    Du sitter jo nå med en lampe som ikke lyser. I utgangspunktet ville jeg trodd at problemet var lampen men slik dette ser ut ville jeg koblet fra den kursen og bestilt elektriker for en ny gjennomgang.

    Var bare kobling som hadde løsnet til bryteren. 

    • Liker 3
  9. TAC-2 skrev (2 minutter siden):

    Problemet er at det kan finnes feil som ikke er mulig å se ved en inspeksjon. Hos meg begynte det å ryke fra en ledning på kjøkkenet. Jobben var gjort av en elektriker noen år før, men han hadde skadet ledningen slik at det ikke var et synlig problem men det var nesten brudd et sted. Heldigvis var vi hjemme og våkne. Utrolig at noen vil gi en erklæring for andres arbeid som ser såpass amatørmessig ut, utseendet er ikke farlig men hvordan kan noen i ettertid være sikre på at det ikke ble gjort verre feil?

    Hvor var bruddet?

    i mitt tilfelle er alle ledninger eksterne så det er lett å se feil. Om ledningene er skadet under plasten/gummien er selvsagt mulig, men det er vel sant om alle eldre hus? Elektrikere kan kun gjøre en faglig vurdering at det framstår trygt og ikke mer. Forsikringsmessig hjelper det. Så lenge de ikke selv har installert det kan det ikke godkjennes i vanlig betydning. 

  10. TAC-2 skrev (38 minutter siden):

    Det må være en risikovillig elektriker som gir samsvarserklæring på noe som ser slik ut. Tror du bør sette av penger til å få gjort opp igjen alt som ikke er blitt utført av elektriker.

    Du mener det er brannfarlig? For det er vel kun det som teller?

    Flere ledninger ble byttet ut fordi de ikke fulgte EU-standard men elektrikeren selv mente de ikke var farlige. 

     

  11. Frelle skrev (4 timer siden):

     

     

    Om du hadde elektriker for å komme å se over, godkjenne å levere en samsvarserklæring på dette. Da burde den elektrikeren fått fratatt fagbrev og installatør kjeppjaga ut av landet. Den installasjonen der er ikke fagmessig utført, tørr ikke tenke på hva som skjuler seg bak dekslene.  

    Stemmer det ikke er utført av fagperson men er godkjent som trygt med samsvarserklæring i ettertid. 

  12. torbjornen skrev (4 minutter siden):

    Då hadde vel armaturet innebygd tennar, og vil ikkje fungere med LED-lysrøyr.

    Om dei nye lysrøyra var Led vil ikkje dette fungere.

    Det gamle lyset hadde ikke tenner siden T5 lysrør fungerer på annet system (husker ikke navnet, men det har et annet system).

    Og som sagt armaturet er laget for led-rør som er hva jeg bruker:

    https://www.clasohlson.com/no/Ledvance-Submarine-LED-takarmatur/p/Pr367569000

    edit: ja, sjekket og T5-rør bruker elektronisk forkobling istedenfor tenner. Led versjonen har ingen av delene.

    • Innsiktsfullt 1
  13. torbjornen skrev (52 minutter siden):

    Strengt tatt er lysrøyrarmaturet ein del av den faste installasjonen. Då har ein eigentleg ikkje lov til å skifte armaturet sjølv.

    Uansett: Er det ca. 230V på skruane der leidningane er kopla til er det feil på armaturet, evt. feil type lysrøyr og/eller tennarar. Er det ikkje det er det brot ein eller annan stad før armaturet. Då er det tid for å ringe elektrikar.

    Om eg forstår dette rett er dette ein armatur berekna på gammaldagse lysrøyr, og så har ein sett inn LED-"erstatningslysrøyr" og erstatnings-"tennarar" som er berekna på LED. Hadde det vore meg ville eg heller ha kjøpt eit armatur som var LED i utgangspunktet. Då må ein skifte heile armaturet den dagen levetida er ute, men slike armaturar varer svært lenge.

    Nei, armaturet er nytt og beregnet til led-rør. 
    Den originale lampen (som ble erstattet) var beregnet på «vanlige» lysrør og var uten tenner ettersom det var T5 lysrør. 

  14. TAC-2 skrev (14 minutter siden):

    I utgangspunktet er et multimeter enkelt å betjene med en bryter som settes på rett sted og to ledninger som kobles på rette uttak. Men hvis man ikke er komfortabel med det så er det ikke noe poeng i å prøve fordi man uansett ender opp med å tilkalle en elektriker som bruker 10 sekunder på å måle selv før han installerer ny lampe eller bytter defekt bryter/ledning eller skrur til løse skruer.

    10 sekunder og hva enn en elektriker tar betalt for å kjøre opp til en hytte i skogen for å se på en lampe… 

    • Liker 1
  15. Bjerknez skrev (9 minutter siden):

    Det er jo helt galematias og gi råd i det hele tatt til noen som ikke vet opp ned på et multimeter eller vet hvilken ledning som gjør hva. 

    Jeg synes dette bør ses på av en elektriker...

    Så alle som ikke har brukt et multimeter er utestengt fra å lære å bruke et, mener du? 

  16. Bjerknez skrev (1 minutt siden):

    Det er jo nesten dødfødt og prøve og måle med multimeter når man ikke har peiling på hvordan det gjøres. Da kan man fort tro noe er feil selv om det kanskje ikke er det og da maler man seg fort ned i et hull. 

     

    Sant, men å se om det er spenning der eller ikke hjelper. 

×
×
  • Opprett ny...