Gå til innhold

emero

Medlemmer
  • Innlegg

    673
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av emero

  1. I 99% av disse tilfellene er det snakk om kommunikasjonspinner som har blitt skadet av at noe annet har kommet inn i leseren mellom disse og minnekortet. Det er ikke så vanlig på SD-kort, men i butikk ser jeg det hele tiden på CF-kort.

     

    ...og det er "aldri kunden sin feil".

     

    På SD-kort har jeg sett det oftest med billige minnekort, hvor plast fra kortet har knekt av og lagt igjen i leseren.

  2.  

    Vel, du kan jo gå til DPReview sin testmotor og se om Olympus E-M1 (Flaggskipet deres) er mer eller mindre grøtete enn de andre på høy ISO. Det forsvinner utrolig mye detaljer der i forhold til A6000.

     

    Så nå er det plutselig begrenset til svært høy iso og "bedre eller dårligere". Det er noe annet enn "ikke i nærheten av hverandre".

     

    AtW

     

    Du refererer hele tiden til noe jeg ikke har sagt. Om du skal sitere noe (sette det i anførselstegn), bør det jo være noe jeg faktisk har ytret. Det er mulig du svarer til feil person. Jeg har iallfall bare sagt noe om hvordan MFT sensorene mister detaljer raskere enn større sensorer.

     

    I tillegg, når du snakker om større lysstyrke, må du huske på at Sony kan presse ISO høyere, og at dybdeskarpheten på objektiver med samme blendertall ikke er den samme hos Olympus sammenlignet med Sony.

  3. Du missforstår meg, ATWindsor. Jeg sier at om du skal si at objektiver fra Tamron, Sigma, Zeiss, osv ikke skal telle for Sony, må du også utelukke Panasonic for Olympus eller omvendt. 

     

    Når det kommer til bildekvalitet, får du prøve å lage noen 50x75 cm fremkallinger fra MFT og fra APS-C og se i detaljene selv. Det har nemlig jeg gjort, så jeg kan begrunne påstanden min med noe annet enn "jeg tror".

  4. Her var det mye rart, ja...

    Noen her argumenterer litt rundt seg selv, synes jeg.

    Å klage på få objektiver fra Sony, så si at de uorginale ikke teller, blir litt teit. Da må dere jo samtidig bare telle hvor mange objektiver Olympus og Panasonic har hver for seg, og ikke tilsammen, og da blir nok tallene ganske like.

     

    Objektivene til Sony er større, ja, men det er fordi sensoren er større. Det er rett og slett bare en fysisk nødvendighet for å dekke hele sensoren med lys. Og, ja, det er fortsatt forskjell i bildekvalitet som resultat av sensorstørrelsen. Bilder tatt med en Sony 1,5 crop sensor gror ikke i nærheten like mye igjen i detaljene som en MFT 2x crop sensor gjør. Dette ser jeg eksempler på dag ut og dag inn på forstørrelser.

     

    Til de som klager på ingen stabilisator i huset, dette er det kun Olympus som har i den klassen, så alle Olympus objektiver brukt på Panasonic kamera blir uten stabilisator. Men det vil nok uansett endre seg fremover, etter hvert som 5-aksers stabilisator blir mer og mer vanlig.

  5. At noen hos Japanphoto er inkompetent er det ikke mye tvil om, i alle fall i markedsføringsavdelingen. Fikk en epost med tilbud om å "fremkalle" 17. mai-bilder. Tror de mente at jeg kan skrive dem ut hos dem. Det nærmeste "fremkalling" man kommer med digitalt kamera er å gjøre om råfiler til et format som kan skrives ut. 

    Det er det som kalles markedsføring. Om 95% av befolkningen forbinder det med ordet "fremkalle", er det det som vil gi best resultat å vise til. Markedsføringsavdelingens oppgave er å selge tjenesten, ikke å skolere.

  6. Fortell meg hvilken religion som er 100% rettferdig.
    Kristendommen har ødelagt for seg selv idet Jesus sier at bare gjennom han kan man komme til himmelen.

    Dette fordømmer millioner på millioner av sjeler gjennom tusener av år, som aldri har hørt om kristendommen. Noen sier dette er grunnen til at misjonærer reiser verden rundt for å opplyse om folk, men det gjør ingenting for de som dør uten å høre om kristendommen. Man er derfor forhåndsdømt pga ignoranse, og det høres ut som en noe streng straff for noe som ikke er deres feil.

     

    Vis meg en religion som er både logisk og rettferdig, samt ikke snakker imot ting som kan bevises matematisk, så skal jeg overveie det.

  7. Beklager avsporingen, men når det gjelder minnekort anbefaler jeg ALLTID folk å heller legge i litt ekstra for et kort av høyere kvalitet. Med det mener jeg feilprosenten på kortene. Det er tross alt UTROLIG kjipt å miste 64GB med bilder når kortet ryker.

    De merkene jeg har best erfaring med fra salg er stort sett Sandisk og Lexar.

    Siden du sier du skal skyte i raw, vil jeg også anbefale at du sjekker opp hvor fort kameraet ditt kan skrive til minnekortet, og kjøper den minste hastigheten som er raskere enn det. Jeg vil tippe et 45MB/S (skrivehastighet) kort burde være ideelt til D5200, uten at jeg har tallene i hodet.

×
×
  • Opprett ny...