Gå til innhold

Andante79

Medlemmer
  • Innlegg

    150
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Andante79

  1. Jeg husker jeg satt og knotet med koordinatene og fløy den kjerra. Den gangen var det skikkelig futuristisk, i dag litt komisk. telefax ja... nerdebutikken Arngren skulle også lage flybiler... appropo memory lane sjekk arngren.net. Stemmer også det med lyden ut av pc'n. Man tilhører liksom den første datagenerasjonen av kids som fikk med seg alle de "store" revolusjonene som snudde opp ned på verden. I dag blir ikke kidsa overrasket over noe som helst teknologisk fordi de er vant med ipad. Man får flashbacks fra de gamle originalene fra tid til annen og ikke lenge siden jeg tenkte på Tex og flybilen. Så kult at det plutselig dukket opp. Jeg hadde en commondore 8086 som første pc med grønn monitor og svarte floppydisk. Oppgraderingen var en fargeskjerm, som jeg måtte starte av og på av og på 10x ganger for å få nok spenning til å starte. Da fikk jeg tre-fire farger i turkis (Street Rod). Verden hadde masse gaming revolusjoner fra Space Invader og MS-DOS over til Win, SimCity og Civ... Sid Meyer var jo som Gud å regne. Man skrudde PC selv, oppgraderte her og der. SoundBlaster... det var store steg hele tiden... modem 13.5k, 28.8k, 56k, 128k... og telefonregning på 5000 kr. mp2 med gansta's paradise... memory lane. morsom artikkel.

    • Liker 1
  2. Så irriterende. Man ønsker et rent og fint skjermbilde uten kløtter. Her har man så to "busslommer".

     

    Den ene er fingeravtrykksleser som viser at de ikke klarer og lage en skjerm med integrert fingeravtrykksleser i skjermen. Da er det heller bedre å plassere den bak hvor den ikke er i veien og man ikke trenger å bruke den.

     

    Det er heller ikke spesielt pent med verken "vanlig busslomme" eller "liten leppe". Det ser designmessig stygt ut. De burde heller beholdt en svart stripe på toppen av skjermen, gjerne med deler som skjerm med kamera, men likevel med svart bakgrunn og eventuelt batteriinfo som kan fades vekk ved film.

     

    Ser man film legger man veldig godt merke til "forstyrrelsen" i skjermbildet.

  3. Det er bra man kan snakke engelsk og norsk til Google. Men den bør svare tilbake på det språket man snakker til den med og gi engelske nyheter om det er engelsk jeg spør på.

     

    Alle som har "home-app" kan teste ut dette uten høytalere på sin mobil. Men man kan få rare resultater.

     

    "Sett på Netflix på TV'n på stua"... eh... nei. "Sett på Netflix på Chromcast Ultra Stua"... ahh... nå skjer det noe... den starter opp YouTube på TV hvor den tydeligvis har lyst å spille av Netflix.

     

    Her er det store forbedringspotensialer for forenklinger og forstå flere typer kommandoer. Google bør skjønne at jeg med "stua" mener min Samsung som enten har innebygd støtte eller Chromecast å velge mellom.

     

    Lys - stue - 30 %

    TV - stue - lyd - 70 %

    Stue - TV - Lyd - 70 %

    Lyd - Stue - TV - 70 %

  4. CIV er blitt et spill for 6-åringer. Det ser barnslig ut og det mangler alt som skal gjøre det realistisk. Det er brettspill og tungrodd. Civ5 ble ikke ferdig før alle add-ons var utgitt. Den beste civ-versjonen er Call of Power II. Men i dag skulle de droppet brettspillet og heller kjørt massive armeer og vakre realistiske landskap med spillmekanisme med dybde. Spill som Universalis og Total War gir en mer realistisk følelse, og CIV burde satset på å skape en skikkelig jordklode med masse ressurser og masse alternativer som er spiller-avhengig og ikke kultur-avhengig. CIV har aldri klart å balansere spillet slik at spillere i multiplayer får en balansert kamp.

    • Liker 1
  5. Hvem vil ha Jan Teigen som høvding???

     

    CIV taper seg for hver versjon de nå lager. Dette er kommersielt skvip. For gamle civ'ere er det en tragedie hvor ting blir for glossy og barnslig. Vi vil ha det realistisk! Vi vil ha dybde! Vi vil ha litt Total War, litt Universalis i en map som er genuin med units som er realistiske. Det bør skje ting på flere fronter som Wargame. Dette er blitt et spill for 3 åringer og nettbrett.

  6. Gud, dette var et reklamehelvete.

     

    Reklamene kommer ofte og varer for lenge. Mengden reklame gjør at man blir negativ til reklamen og heller vil se på noe annet enn det man så på.

     

    I tillegg kommer det opp irriterende reklame man må fysisk krysse vekk.

     

    Jeg forstår at de vil reklamefinansiere dette, men det er grenser for hvor mye reklame man bør dytte inn i et program. Det bør være maks to reklamer og man bør tenke på hvor mange ganger. Popup bør automatisk forsvinne etter 3-4 sekunder.

  7. Andre undersøkelser viser at priatene er de som bruker mest penger på industrien. Selv om de laster ned en del ting ulovlig, ender de likevel opp med å bruke mer penger enn gjennomsnittet på dette. Nedlasting fungerer da som PR. Tar man vekk nedlastning så vil denne gruppen av kunder handle mye mindre - siden de blir mindre avhengige.

     

    Det er piratene som er først med å kjøpe netflix, hbo, amazon eller alle tre samtidig. En vanlig kunde venter lenge med å kanskje kjøpe en tjeneste.

     

    Piratene gjorde Games of Thrones ekstremt populær globalt. Røyksopp ble spredd til europa og MTV fordi piratene digget dem.

  8. Dette er ikke en konkurrent til Oculus og Vive og da blir det litt meningsløst å sammenligne med dem. Fiat mot Mercedes.

     

    Skal man sammenligne med Oculus og Vive må det være noe som er bedre enn dem.

     

    4K, som følger alle bevegelser, som har masse ekstrautstyr for full VR, ikke noe kvalme, fantasiske bilder og audio...

     

    Det blir jo Oculus 2 og Vive 2. Men økt konkurranse hadde gitt bedre og billigere produkter raskere.

  9. Den beste Civ-versjonen var da Activision på lisens lagde Call of Power II. Civ IV var en redning av det fatale Civ III, men samtidig så kommersielt at det irriterte alle og spillet var ikke komplett før man hadde kjøpt alle tilleggene. Og Civ V var redningen til Civ IV. Man skal ikke glede seg over litt penere grafikk og det å begynne fra scratch med et skall av et spill. Man skal videreutvikle seg fra der man slapp i forrige versjon. Og man skal få en realistisk følelse av å styre verdenshistorien.

     

    Jeg surrer litt i versjonene her for jeg var misfornøyd med alle Civ III, IV og V. Men Civ IV var vel faktisk det som skapte mest rabalder hos flest Civ'ere.

    • Liker 2
  10. For de av oss som har vært med Civ i alle sine varianter og spinn-offs så har Sid Meier vært en skuffende stagnasjon av utvikling med fokus på å rippe ut penger og være mainstream.

     

    Dette ser mest ut som en polert versjon av Civ V og så er vel orginalen rippet for alt innhold som skal selges som DCL'er igjen.

     

    Kampansjekartet kunne vært mye mer realistisk med armeer ala Total Wars kampanjekart og hvor man kunne bygge og oppgradere ting på map. Innholdet mye mer detaljert som Universalis. Mye mer interaktivt og realistisk. Dette blir tegneseriaktig, brettspillaktig og barnslig. Vi vil ha generaler som leder tusenvis av folk, ikke 4 archers som løper rundt alene. Den største oppgraderingen er lyssettingen og litt friskere farger. Dette blir et spill for 10-12 åringer. Man har så mye potensial man ikke utnytter, så mye fremskritt man finner i andre spill som ikke er å finne hos Civ.

     

    Den beste Civ-versjonen var da Activision på lisens lagde Call of Power II. Civ IV var en redning av det fatale Civ III, men samtidig så kommersielt at det irriterte alle og spillet var ikke komplett før man hadde kjøpt alle tilleggene. Og Civ V var redningen til Civ IV. Man skal ikke glede seg over litt penere grafikk og det å begynne fra scratch med et skall av et spill. Man skal videreutvikle seg fra der man slapp i forrige versjon. Og man skal få en realistisk følelse av å styre verdenshistorien.

  11. Om noen år får vi håpe at vi kan inkludere eller kjøpe ubegrenset bredbånd til mobile enheter for en månedspris. Det er er hemmende for norsk innovasjon at Norge ikke kan ligge i front. Det norske markedet hadde fungert som det japanske om norske aktører ikke var mest opptatt av å melke kundene og holde oss 10 år etter utviklingen. Svenskene får mye bedre tilbud enn oss, mens i Norge skylder man på kostnader.

  12. Går vi to tiår tilbake var Apple et selskap som holdt på å forsvinne fordi ingen villa ha Mac'ene og begrense seg til Apple's lukkede virkelighet. Det var forfattere og fotofolk som eventuelt kjøpte dette. Selskapet slet økonomisk. Men så klarte de å snu skuta med å lage det til et luksusmerke.

     

    Apple er dataverdens Hugo Boss.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...