Gå til innhold

papertiger

Medlemmer
  • Innlegg

    103
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av papertiger

  1. at pajero blir mindre enn xl-7 nei? det er heller omvendt.

     

    du får en pen 2004 mod pajero 7-seter med 160-170hk diesel og det du måtte trenge av utstyr til 450 000.

    seteløsningen er også mye smartere enn på f.eks. land cruiser, setene felles enkelt og greit ned i gulvet, og synes ikke.

     

    http://www.finn.no/finn/car/object?finnkod...amp;WT.svl=Link

     

    glimrende familiebil, både med tanke på komfort, kollisjonssikkerhet og plass.

    vi har for øvrig en 1998mod pajero 2,8gls 7 seter, og har fungert ypperlig som familie- og konebil.

  2. pajero er en glimrende bil.

    patrol blir lastebil å kjøre i forhold, dessuten slipper du fram å skru på 4x4 på navet på pajero, i motsetning til på patrol.

     

    vi har vår 3. pajero nå, har hatt en 86 mod, en 88 mod, og har nå en 98 mod. er ikke annet enn storfornøyd, og pappa vil ikke kvitte seg med den - er så god å dra henger med, kan dra 3,3 tonn! glimrende kvalitet, LC er verken bedre eller verre.

  3. Saab er jo eigd av GM, som snart går adundas. di har rett og slett ikke penger til å utvikle nye biler, og ettersom tida går, og de gamle bilene selger mindre og mindre, får de inn enda mindre penger til nyutvikling. da er man plutselig inne i en ond sirkel.

     

    ny 9-3 har jo blitt utsatt gang på gang, det samme gjelder 9-5.

     

    Volvo på sin side har sagt opp mange tusen ansatte, og har utsatt ny XC90 noen år. det samme gjelder ny S60.

     

    så generelt sett sliter bilindustrien, det går sterkt utover små merker som Saab og Volvo når eierne deres sliter.

  4. om du ser på rexton og pajero fra samme årsrom og rundt samme km-stand, både som personbil og varebil, ligger pajeroen høyere i pris:

     

    pajero 2002 7seter 96000km:

    http://www.finn.no/finn/car/object?finnkod...amp;WT.svl=Link

     

    rextion 2003 5seter 91500km:

    http://www.finn.no/finn/car/object?finnkod...amp;WT.svl=Link

     

    nå er rextonen i dette tilfellet i tillegg en nyere bil, men det er samme greia over hele linja - lavere pris. pajeroen har et godt rykte på seg helt tilbake fra 80-tallet, det samme kan ikke sies om rexton eller ssangyong generelt.

  5. pajeroen sitt firehjulstrekksystem er utrolig bra! Super Select 4wd, med funksjoner som:

    2H - vanlig bakhjulstrekk

    4H - firehjulstrekk uten sperre - kan brukes året rundt

    4HLc - firehjulstrekk med sperre på senterdiffen

    4LLc - firehjulstrekk lavgir m/sperre på senterdiffen

    R/D LOCK - med en knapp på dashbordet/midtkonsollen kopler du inn sperre bak.

     

    vi skulle trekke opp en bil en bakke engang med vår pajero. var bare is og slaps. prøvde først med vanlig 4x4, men bare spant. kopla inn alt av sperre og lavgir, da drog den opp som ingenting.

    etter det jeg vet, kan få firehjulstrekkere som kan måle seg med dette systemet (det er et direkte resultat av rallysatsingen i Paris-Dakar), sett bort fra Land Rover, som vel også har et ganske omfattende system.

     

    annenhåndsverdien på en pajero ligger milevis over en Rexton. vet ikke hvordan rexton er satt opp, men pajero fra 3. gen pajero, er det uavhengig hjuloppheng (dvs ikke rammebasert), noe som gir langt bedre kjøreegenskaper langs vei. interiørkvaliteten er også i pajero'ens favør...

  6. akkurat. passat er bygget på PQ46 plattformen, i likhet med eos og superb. golf er sammen med en haug andre "mindre" biler bygget på PQ35 plattformen.

    selv om 46 er avledet/er en større versjon av 35 plattformen, blir det helt feil å si at golf er bygget på samme plattform som passat.

     

    takk for at du understreket min statement.

  7. Passat er jo bygget på Golf-plattformen da... :p

     

    håper for din del at du kødder nå... er jo så feil som du kan få det.

    TT/A3/New Beetle/Golf/Octavia/Leon er bygget på samme plattform (vertfall gjelder dette plattformen som Golf IV var bygget på). Passat er en klasse over.

  8. ville brukt BSR eller Turboteknikk (aka Trygve karlsen). førstnevnte bruker en såkalt PPC-enhet, som du selv kjøper med ønsket programvare, kobler i diagnosekontakten i bilen, og dermed chipper du rett og slett bilen selv. da kan du også, når du selv måtte ønske, laste inn orginalprogrammet (f.eks. før en EU-kontroll/service etc.). vil tippe at BSR, som det seriøse og profesjonelle firmaet som de er, gir gode garantier.

    Trygve Karlsen var den første som begynte med chiptrimming av biler i norge, og kan dette. han tar ikke mer ut av bilen enn den tåler orginalt, og gir garantier på arbeidet. jeg tror selv jeg ville brukt han (onkelen min chippa en CLK 200K hos han. han tok ut mindre enn konkurrentene, men mente at ikke motoren tålte mer uten å skifte diverse deler. gir en følelse av trygghet hos meg vertfall!).

     

    gå for all del ikke for noe powerboks-tull. det bare fucker opp bilen. gå for skikkelig chipping, der selve elektronikken endres.

  9. virker som du har fått det inn fra et eller annet hold at BMW generelt bruker mye bensin? dette er jo så langt fra sannheten som du kan komme (på nye modeller med EfficientDynamics) - jeg leste faktisk for en stund siden at BMW er faktisk det merket som har senket det gjennomsnittlige CO2-utslippet sitt mest av samtlige bilmerker. lurer på om ikke Peugeot var på 2.plass...

     

    uansett, så er det ikke samsvar med motorstørrelse og forbruk hos BMW for tiden... jeg har også lest at en 335D med 286hk diesel slipper ut ca. like mye CO2 som en Astra diesel, og har et forbruk som er langt lavere enn motorstørrelsen skulle tilsi.

    min onkel kjøpte seg nettopp en fabrikkny 525D - den har et oppgitt forbruk på 0,57 l/mil på blandet kjøring mener jeg å huske. dette er en forholdsvis stor bil, med en 3,0 liters rekkesekser på snaue 200hk og automatgir. slå den.

  10. På hvilket grunnlag sier du det, papertiger?

     

    jo det skal jeg si deg.

    1. det viser seg at Land Rover/Range Rover står mer enn gjennomsnittlig på verksted (har ingen statistikker for hånd, men det blir stort sett omtalt hver eneste gang en Land Rover blir prøvekjørt/testet i et motormagasin). har også lest om folk som har hatt land rover, og aldri kommer til å kjøpe det igjen. selvfølgelig finnes det fornøyde kunder som begjærer engelsk stil og luksus, og jeg mener selv at Range Rover (ikke Sport) er en av de tøffeste luksus-SUVene på markedet. interiøret er også ufattelig fint. men når ikke kvaliteten holder mål, hva hjelper det da?

     

    2. selv om SUV'ene er høybygde og tar seg fram der du trenger, er ikke dette terrengbiler. slikt har man Pajero, Land Cruiser og andre arbeidsbiler for. der kan vi også dra inn Land Rover, som har glimrende terrengegenskaper og bygger imaget sitt på det. de fleste luksus-SUV'er har ikke lavserie, og som regel ikke dekk/felgdimensjoner som er særlig gunstig i terrenget. en SUV hører hjemme i byen, og er grei å ha om man skal kjøre på en skogsvei til hytta f.eks. Honda har skjønt det med sin CR-V, og prøver ikke å gjøre den til en terrengbil, snarere en personbil med bedre oversikt. firehjulstrekksystemet fungerer til å forsere brøytekanter og andre hindringer, som igjensnødde veier og liknende, men det er da slettes ingen terrengbil av den grunn.

     

    derfor hadde jeg valgt en BMW 525/530XDAT, som har, om man krysser av på den lange ekstrautstyrlisten, det man måtte ønske av utstyr.

     

    ...det slipper man for øvrig på visse japanske bilmerker, som f.eks. Lexus, der alt er inkludert (man har en ekstrautstyrpakke til ca 230 000 kr, for diverse komfortdetaljer, og dett er dett). På nye Landcruiser V8 er såvidt jeg vet soltak og et par ting til det eneste ekstrautstyret som finnes....

  11. 318is er vel det minste jeg ville kjøpt om jeg skulle hatt BMW.

    3-serie cab er jo "den ultimate ungdomsbil" i visse miljøet, og derfor er da også forsikringspremien skyhøy. om du setter den på faren din, blir den meget billigere - men husk: selv om du setter deg selv som deleier, får du ikke økt bonusen.

     

    hadde jeg vært deg, hadde jeg kjøpt meg en som ikke går under tag'en "ungdomsbil", dermed slipper du en del i forsikringspremie. siden du, som du sier selv, bare skal kjøre normalt og pent, ikke har behov for mer motor enn 115hk, og ikke bryr deg om hvor drivhjulene sitter, ser jeg heller ikke behovet for en 318i cab, om du da ikke skal bruke den som damemagnet...

    3-serie, og muligens BMW generelt har historisk sett blitt betegnet som "kjørebilene" fremfor noen familiebil, med bakhjulstrekk, nær perfekt vektfordeling, og gode kjøreegenskaper perfekt kombinert med komfort, uansett om du kjøper 316 eller M3.

     

    nå er jeg både gla i japser og i BMW, men vil du ha lite tull med bilen din, og generelt sett (selvfølgelig med unnak) rimeligere forsikring, kjøp en fra Solens land.

     

     

    og btw: RWD på glatta trenger ikke være noe farligere enn FWD, men sistnevnte tar seg bedre fram på det føret, ettersom de har motoren (les: vekt) plassert over drivhjulene.

    RWD og 4x4 er dog mange ganger morsommere på glatt føre, om du skal leke deg, tro meg!

  12. Toyota, og andre ikke-amerikanske bilprodusenter har generelt fått en oppsving i USA. når det er sagt, har vel Toyotas Camry vært en bestselger "over there" i mange, mange år.

    CR-V, RAV-4, Outlander og slike biler som vi europeere gjerne kjøper fullstappet med utstyr, ser amerikanerne på som en billig-SUV, og de har gjerne minimalt med utstyr i forhold til de europeiske, for å få de, nettopp, billigst mulig.

     

    Normal bilstørrelse i USA har vel historisk sett vært 5 meter og oppover (les Suburban, Escalade, RAM, Silverado, Excursion, F-serien til Ford, og andre svære pickuper og SUV'er.

    Både Toyota, Honda og Mitsubishi har pickuper på størrelse med nevnte Silverado, RAM og F-serien til henholdsvis Chevy, Dodge og Ford, for de vet at slike biler selger som varmt hvetebrød. de briljerer bl.a. med interiørkvalitet (les: opplevd kvalitet) langt over de amerikanske, men taper nok en del på at de faktisk ikke er amcars.

    som folk har nevnt tidligere er det en del patriotisme inni bildet.

     

    Se på de amerikanske muskelbilene fra 60-tallet - de hadde motorer som overgikk alt annet, gjerne på 7-8 liters sylindervolum, 300-400 hk og et massivt dreiemoment. de hadde så og si null svingegenskaper, men gikk fort framover, fordi det er stort sett slik veinettet er lagt opp i USA. en trenger ikke svingegenskaper når det er beine veien, og dermed blir som regel amerikanske biler karakterisert som de mest komfortable bilene på markedet (sofaseter, myyk fjæring, masse utstyr og stor motor) sett bort fra de franske da :p Mange av de europeiske/japanske bilene som ruller i USA har også et mykere fjæringsoppsett enn de samme bilene som går i Europa, ene og alene på grunn av våre forskjellige krav til kjøreegenskaper.

     

    Japanske biler har ofte blitt betegnet som "import cars", og er gjerne biler med små motorer, og som egner seg best for bykjøring.

    Om en ser på de europeiske, i hovedsak de tyske premiummerkene BMW, MB og Audi, regnes disse for å være "snobbebiler" for folk som har mye penger. egentlig er alt ved disse bilene bedre enn amerikanernes egne, bortsett fra motoren vil noen hevde. men det var da også grunnen til at Volvo fikk Yamaha til å utvikle deres første V8-motor - for å selge mer biler i USA.

     

    "Nothing beat cubic inches" er et amerikansk uttrykk som i den siste tiden har mistet litt av sin gnist. Toyotas Prius med 1,5 liters bensinmotor + elmotor har blitt hypet opp uten sidestykke, og selger etter det jeg vet meget bra der borte. Hollywoodstjerner og andre kjente personligheter har trykket den til sitt bryst, i håp om å få være med på stoppe den påståtte klimaforverringen. Nå følger også amerikanske bilprodusenter etter med sine hybridbiler, på grunn av et svært sviktende salg de siste årene.

     

    Tradisjonelt sett har bensinmotoren stort sett hatt monopol på det amerikanske markedet fordi dieselprisen har ligget såpass mye over bensinprisen. vil vise til en sak på min trofaste bilnorge.no, der MB nå prøver å få allmennheten til å innse fordelene ved en dieselmotor (forbruk, utslipp av CO2, dreiemoment kontra hk, etc.)

    http://bilnorge.no/vis_artikkel.php3?aid=32633&tid=

  13. trooor ikke det er så lenge til Legacy kommer i Premium utgave, regn med måneder!

    sjekk lista til Outback Premium, så ser du hva du har å se fram til! så og si alt inkludert, til en pris på knappe 430 000!

    og dette er utstyr som koster i dyre dommer på alle tyskere!

     

    pappa prøvde Outback Premium, og var helt lamslått av draget i dieselmotoren, det er jo tross alt bare en 2,0 liter...

    forhandleren hadde visstnok allerede solgt alt de forventet å selge i løpet av hele året av Legacy/Outback med diesel.

     

    ny, 6-trinns automat for dieselen kommer rundt årsskiftet/til vinteren. verdt å vente til den tid...

  14. mye snakk om audi her.

    hadde aldri kjøpt audi, av rene kvalitetsmessige årsaker. + at de har forhjulstrekk (sett bort fra quattro), noe jeg har delvise fordommer mot (hvor er lekefaktoren som en bakhjulstrekker kan tilby på glatta?).

     

    skjønner heller ikke dem som kjøper A6/A4 2,5TDI fra 2000-tallet, når det er allmenn kjent at de mildt sagt har vært faste verkstedgjengere... Skoda har faktisk vist seg å være det beste VAG-merket når det kommer til kvalitet - og de blir lagd i Tsjekkia! tenker den svir for VW/Audi-tilhengere...

     

    du har her flere valg:

    -kvalitet: kjøp japansk

    -opplevd kvalitet og generelt kjøreglede: europeisk (hovedsakelig tysk)

    -lidenskap: italiensk (les: Alfa Romeo)

    -skandinavisk fornuft: svensk

     

    da har du litt å gå etter, så får du se hva som veier tyngst.

     

    personlig hadde jeg gått for en E60/E61 BMW 5-serie med rekkesekser diesel og automat + sportssetene til BMW - dvs. 525/530D. nydelige biler med det lille ekstra. den nye Audi A6'en ser daff ut i forhold. kjøremessig blir sistnevnte frakjørt av førstnevnte ;)

     

    du har også Lexus, som er japsenes svar på MB/BMW. skuddsikker kvalitet kombinert med et godt forsøk på luksus, gjør de til biler for dem som vet hva de vil ha.

  15. Range Rover eller Land Rover, bra biler som faktisk kan kjøre i terrenget skulle du måtte gjøre det.

     

    ja, viss du vil ha en bil som står mer på verksted enn i garasjen, så er range rover/land rover et meget smart valg...

    for alle andre: Lexus.

    hvem faen kjører i terrenget med en SUV til over 1 million? skal vedde på at ingen av dere som har slike biler bruker dem på annet enn asfalt og opp "siste kneiken til hytta"..

    derfor ville jeg ha gått for en stor stasjonsvogn, med firehjulstrekk..

  16. helt enig. selg bilen og kjøp deg en 325d eller 330d. da er det rekkesekser som gjelder, og et helt annet drag.

     

    du må ikke bare tenke power, men også driftssikkerhet. kan fort føre til girkassehavari og annet tull om du øker antall hk i bilen fra de orginale 136 og opp til 180+...

     

    jeg ville personlig tatt meg en prat med Trygve Karlsen, Turboteknikk. han har drevet med chiptuning av biler siden 80-årene, og vet hva han driver med, med tanke på effektuttak kontra holdbarhet og garantier.

  17. ville definitivt gått for noe AC Schnitzer på E46! passer utrolig bra som orginaltilbehør, uten noe ekstra styling liksom.

     

    ellers har du M6 replika felger. du bør ikke gå for mindre enn 18".

     

    jeg har aez xylo felger på min, 17". eikene går helt ut til ytterkant av felgen, noe som får den til å se større ut enn den egentlig er.

×
×
  • Opprett ny...