Gå til innhold

jimdidr

Medlemmer
  • Innlegg

    523
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av jimdidr

  1. En liten bump...

     

    Ei på facebook som kom med dette spørsmålet, noen som vet svaret?

     

    Noen som vet hvilken måleenhet man bruker for å måle lysintensiteten av pixler i et bilde? (Gjerne også i et konfokalmikroskopisk bilde...)

    I ett vanlig JPG bilde som bruker RGB/AdobeRGB vil fargen og lyset styres av 3 sett av verdier som er tallene 0-255 (en for Rød, en for Grønn og en for Blå) i ett svart/hvit bilde har du bare en av disse kanalene, altså kan du si ett en av disse kan være lysstyrken, men den enheten har vell ikke ett direkte navn utenom at det kalles en Kanal.

     

    OBS: Konverterer du fra RGB til LAB får du lysstyrken på sin egen kanal, mens det fremdeles er ett fargebilde med 3 kanaler.

     

    Foruten dette så er skjermens lysstyrke målt i LUX, men dette har ikke noe med bilde fila å gjøre egentlig.

     

     

    Edit: Er ikke sikker om jeg forsto spørsmålet, men dette var måten jeg tolket det.

     

    Om det er snakk om medisinske saker er dette helt andre typer bilde format, eks. bruker MRI bilder noe som heter DICOM noe jeg ikke kan forklare mye om.

  2. Takk for svar begge to. Er belger noe som selges hos f.eks. FV, eller må man ebay-e eller BHPhoto-e for å få tak i sånt?

    Jeg sitter å ser på dette nå

    http://www.ebay.co.uk/itm/New-Macro-Extension-Bellows-Nikon-film-SLR-camera-/170698118852?pt=UK_Photography_CameraLenses_Lens_caps_hoods_adaptors_ET&hash=item27be6696c4#ht_3341wt_1163

     

    Fant mye med Extention tubes også, men det ble litt vanskelig, de var pris satt fra 5£ til 99£ for de billige, virker litt som man bare velger størrelsen på katta som ligger i sekken.

  3. Beklager generaliseringen, forsvarer på ingen måte undertrykkelsen av andre minoriteter heller. Jeg tipper uansett at du tok poenget mitt.

    Jeg må si jeg syns folk overdriver... Vanilla-Latte forsøkte seg antagelig bare på en dårlig og dårlig-gjennomtenkt spøk. Rasismen legger folk selv i det han sa.

     

    Personlig hadde jeg ingen anelse hvem "Plumbo" var før jeg i dag ble angrepet av alle disse artiklene.

     

    er heller med på denne http://rabiatius.com/2012/01/15/dere-er-fittehol-alle-sammen/

     

    (/Off-topic)

    • Liker 2
  4. Jeg er på ACR 4.5 med CS3 nå tror jeg.

    Om jeg bruker DNG converteren vil det skje det samme som om jeg åpner en TIF fil i RAW konvertern? (Hvor alle settinger er på 0 og jeg må gjette meg til hvordan setting jeg hadde når jeg tok bilde? (eller sjekke EXIF for alle seff.)

    Det blir ikke som om når du åpner en TIFF eller JPEG i Raw-converteren. En DNG-konvertert Raw-fil blir akkurat som om du åpner en Raw-fil som støttes av ACR - når den er konvertert til DNG, så er den nemlig støttet av ACR.

     

    Har selv 5DmkII (som er støttet av min CS3) og en NEX-5 (som ikke er). Når jeg kjører NEX-filene gjennom DNG-converteren og velger CS3-kompatibel DNG-fil, så kan jeg åpne de konverterte DNG-filene og behandle dem akkurat som jeg behandler 5DmkII-Rawfilene mine. :)

    Sweeeet.

  5. Jeg sitter fremdeles med PS CS3 som jeg bruker til raw redigering, om jeg oppgraderer til Nikon D4 vil Adobe gi meg oppgraderinger for å kunne utføre RAW redigering?

     

    Har per dags dato ingen planer om å kjøpe CS5 eller CS6 da full prisen er noe sick (er ikke student lengre)

     

    Nei, dessverre - neste versjon av ACR, som sannsynligvis vil ha støtte for D4 vil ikke støtte eldre versjoner av photoshop.

     

    Men dersom du ikke skal prosessere store mengder bilder (noe jeg antar du ikke gjør ettersom du ikke bruker Lightroom) kan du bruke ViewNX (som er gratis) og eksportere til 16-bits TIFF før videre redigering i CS3. Det vil mest sannsynlig også gi bedre bildekvalitet, i hvertfall dersom neste versjon av ACR vil støtte D4-filene like dårlig som dagens versjon støtter D3-filene :)

     

    Jeg gjør begge deler, har ikke sjekka ut Lightroom siden den var i Beta, men antar det ikke støtter typen retusj jeg liker å gjøre innimellom.

     

    Batch redigering av raw er bare å åpne flere bilder samtidig. (antar det er dette du mener.)

     

     

    Alternativet er å laste ned DNG Converter (som er gratis), og konvertere filene til ein DNG-versjon som er støtta av ACR 4.x. (Er vel 4.x som er med CS3, er det ikkje?)

    Jeg er på ACR 4.5 med CS3 nå tror jeg.

    Om jeg bruker DNG converteren vil det skje det samme som om jeg åpner en TIF fil i RAW konvertern? (Hvor alle settinger er på 0 og jeg må gjette meg til hvordan setting jeg hadde når jeg tok bilde? (eller sjekke EXIF for alle seff.)

     

     

    Har vurdert CaptureOne for lenge siden får vell kanskje revurdere det.

     

     

    Edit:

     

    Det bruker man selvsagt andre sider til, eller ennå bedre man stikker å tar noen bilder selv !

    Er vell ikke vits å svare slik, tutorials og profiler av fotografer osv hadde vært kult det.

  6. Hei, jeg la akkurat ut lyskittet mitt (Broncolor A2R travel kit) på Foto.no markedsplassen, er der noe tråd her det passer å legge ut linken for å få flere visninger?

     

    Det hender brukere her lager en tråd for å få rettledning i anbefalt utsalgspris hvis de skal selge brukt utstyr, det er en grei måte og få eventuelle andre brukere her interessert i det man skal selge, ikke legg ved linken er det noen som er interessert så sender de deg en PM eller mail.

    aha, takker.

     

    Kan man snakke om priser her noe sted da? Hvordan folk ville priset sitt brukte kamera utstyr osv. ?

  7. Som tittelen sier så er jeg på jakt etter hvalkjøtt, Bunnpris ikke så langt unna her jeg bor brukte å selge frosset hvalkjøtt i biter for 800gr for ca 100kr eller noe i den dur, men de har sluttet å selge det så jeg har sluttet å gå på den butikken så hvor finner jeg nå hvalkjøtt ikke så alt for dyrt?

  8. Jeg gjør en god del redigering i Photoshop men har lyst til å starte mer med After Effects.

     

    Og da håper jeg at jeg har de muligheten med video som jeg har med PhotoShop,

     

    Kan jeg for eksempel legge ett curves lag på videoen?

    (for å konstrolere lys skygger og kontraster)

     

    Hva er den beste tutorialen for meg fra mitt ståsted som fotograf m. utdannelse, men ikke innen videoredigering...

     

    PS: jeg bruker CS3.

  9. Nei, men det er normalt med så mye støy når bildet er såpass undereksponert ;)

     

     

    Overeksponerte faktisk med et halvt blender trinn, men det var ganske mørkt i rommet:) Trodde nettopp det som var poenget med å kunne bruke høy iso, slik at man kunne ta bilder i mørke omgivelser uten å bruke flash?

     

    Skal jeg kanskje legge ut et eksemple med iso 800, med flash? Blir det bedre?

    Rart at ingen har sakt det før NÅ.

    Du har eksponert for TVen :) den er over eksponert.

     

    Jo høyere ISO du bruker jo viktigere er eksponeringen, om du skal bruke (Spotmåling som jeg tror du har brukt her) må du bruke Manuelle instillinger på kameraet og sjekke litt rundt i bilde hva som blir mørkt, og da tenke deg til den beste eksponeringen.

    (Om du vil ha med tv bildet og rommet i dette bilde så trenger du blits :) )

     

    Det er kanskje også noe å ta med seg at du ofte får støy av lange eksponeringer hvor du da vill tjene på å bruke en høyere ISO (eksponeringer på 10sek og oppover vill jeg si.)

  10. Jeg tror Cruel er mest inne på noe her, du vill ha bra Akt bilder da kan vi bare anta at du vill ha konvensjonelle akt bilder. Les heller en større bok om lys, eller prøv deg frem :p når du da kan ta de vanlige akt bildene har du lært masse mer om lys som du kan prøve for å få mer spesielle akt bilder.

     

    Tips:

    Kantlys en finere spredning

    Fastlys (ikke blits, men instillingslys.) du ser hva du får og du kan styre alt bedre, ved bruk av lang lukker får du mer saturerte bilder om du vill bruke farge.

    Og så klart vinduslys nå som sommeren kommer.

     

    Disse er de mykeste måtene å sette lys som jeg kommer på.

     

    Jo mer du forstår av lyset jo mindre må du memorere.

  11. Når det kommer til eksternblits så er det meget lurt.

    neste steg er softbox, så er det kabel til blitsen.

     

    da får du med engang mye bedre kontroll på lyset,

     

    Ett lys smell oven fra 45grader ned.

    -----||------ fra venstre, med lang nok lukker til å få litt eksisterende lys på den andre siden.

     

     

    PPS: Om du skal være incognito og vill ha med deg skikkelig øyeblikk så ikke se bort fra å bruke 70-300mm, da kan du så på god avstand uten at folk stivner opp. (se etter møtende blikk.) (Jeg gjør dette i demonstrasjoner :p )

     

    PS: Neste steg er assistent :)

  12. Dette så veldig ut som det jeg vill ha.

    Har lest meg gul på folk sine formeninger nå, det virker som det er få mennesker som har formening om Broncolor utenom det at der er høyt der oppe i kvalitet.

     

    Det virker som de fleste mener Profoto, med begrunnelsene å kunne leie ekstra utstyr (hvordan ligger broncolor an med leie av det lille extra?) og at det virker å være industristandarden for tiden.

     

    Hva tror du om bestilling fra det største landet i verden, utlandet?

     

    Hei,

     

    Vi bruker profoto på jobben vår og vi er veldig fornøyd med det. Skal du ha et tips derimot så er det å IKKE bestille fra Interfoto. Du kan jo selv sjekke prisforskjellen mellom interfoto og BHphotovideo. Prisforskjellen sliter jeg med å se at de kan rettferdiggjøre.

     

    Det er vell mer skatter og avgifter (og 5år garanti tvang) som blir salgs poengene da.

     

    Hvordan er det da med service og leveringstid ved å bruke BH?

×
×
  • Opprett ny...