Gå til innhold

Virke

Medlemmer
  • Innlegg

    610
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Virke

  1. @Dubious Takk for svar. Tilvalget ble gjort på boligen i 2020 da alle prisene var mye lavere uansett. Boligen er godt isolert så vi har også tilbudt oss å vente på en annen modell om det så tar lang tid. Problemet slik det står nå er at utbygger ikke vil gi andre alternativer enn å velge en av to modeller vi ikke vil ha og jeg opplever at de ikke prøver å finne en felles løsning. De har stilt seg på bakbeina og jeg føler jeg må finne ut av hva jeg har krav på som kunde.

  2. Hei. Jeg har kjøpt en nybolig i prosjekt av utbygger hvor det er gjort tilvalg. Boligen har jeg flyttet inn i.

    Et av tilvalgene utbygger sliter med å levere på er peis. Her har det etter nærmere et halvt år kommet et alternativ som ikke er i nærheten estetisk av det originale tilvalget som ble gjort. Utbygger krever at jeg MÅ velge en av to alternativer jeg har fått, men jeg mener at utbygger burde strekke seg lenger og se på alternativer utenfor sin faste leverandør. Alternativene som er vist frem er ca 20% rimeligere, men jeg har fått tilbud om å få mellomlegget tilbake. Det er egentlig uaktuelt å få en av de alternative peisene inn i stua da jeg ellers har bygd/innredet drømmeboligen. For øvrig har kun EN av boligene i prosjektet takket ja til alternativet, og resten har takket nei.

    Om jeg handler en vare i butikk (møbel, elektronikk osv.) som butikken ikke greier å levere på så er jeg vant til å få en vare som er tilsvarende eller bedre om de greier å levere opprinnelig produkt, og det er også det jeg forventet i denne prosessen.

    Jeg er dog usikker på hvilket lovverk jeg kan lene meg på, og om det er så enkelt som å se til forbrukerkjøpsloven? Dette er jo et av mange tilvalg i en dyr bolig. Tar gledelig i mot alle råd og tips.

  3. Hei. Overnatter ute noen helger i løpet av året ila vår, sommer og høst. Kjøpte dette liggeunderlaget fra Fjellsport i fjor, men får enormt vondt i ryggen av bare en natt. Jeg er 90kg, 190cm, frisk, men preget av hjemmekontor-rygg. Sover alltid i telt og sliter ikke med temperatur.

    Kan noen anbefale et liggeunderlag som fungerer i tre sesonger? Pluss for lav vekt, lite volum og at det er slitesterkt, men viktigste er at det er best mulig for ryggen. Det er viktig for meg at jeg ikke blir ødelagt i ryggen så jeg er villig til å betale det det koster.

  4. Hei dere! I disse hjemmekontortider skulle jeg gjerne hatt en anbefaling på en KVM Switch som er stabil uten input lag. Dette for å slippe å plugge ut og inn alt av utstyr når jeg bytter fra jobb på dagtid til gaming på kveldstid. Viktig at den har støtte for 1440p 165hz, og det er et pluss om den har støtte for to skjermer. Se illustrasjon. Noen anbefalinger?

     

     

    kvm  2.jpg

  5. Ser etter laptop til skole, men som har mulighet for å kjøre et og annet spill på farten. Liker størrelsen og ytelsen til Razer Blade, men denne selges ikke i norske butikker. Kunne også tenkt meg et mer nøytralt utseende på maskinen. Det er en jungel av maskiner der ute, og sliter med å finne en 13-14" med god skjerm og god ytelse.

     

    Noen som har forslag til maskin?

  6. Nylig kjøpt en liten 2-roms der jeg kunne gjerne tenkt meg å styre litt rundt enten via stemmestyring eller app på iphone. Jeg skal ha en elektriker over for å bytte alt av stikk i stue og soverom + skifte av lysbrytere, så er det noe som krever montering av en elektriker så er det fint om jeg kan ta det samtidig. Han kommer om i underkant av to uker. Helt konkret så kunne jeg tenkt meg å ha mulighet til å dimme taklys på soverom, stue og spots som går på vanlig støpsel over senga. Jeg kommer til å gå til innkjøp av Sonos som musikksystem i stue og soverom så integrasjon av dette hadde også vært supert. Har en maskin med windows 7 stående som kjører Plex Server til min LG tv og diverese enheter fra Apple. Denne maskinen står på 24/7 og kan godt brukes som sentral hvis det er mulig.

     

    Langsiktig sett så kunne jeg godt tenkt meg å skaffe elektriske persienner og eventuell varsel på når vask/oppvask er ferdig. Leiligheten har fjernvarme og om det er mulighet til å styre disse også så hadde det vært optimalt.

     

    Jeg er ikke veldig teknisk anlagt og ønsker å få gjort dette skikkelig hvis jeg skal gjøre det. Pris spiller også en liten rolle, men jeg har foreløpig ikke satt noe grense. Jeg får se om det smaker like mye som det koster. Jeg liker konsepter ala plug-n-play.

     

    Hvis noen har forslag/input så setter jeg stor pris på det!

     

    EDIT: Lest litt rundt og funnet ut et system basert på ZWave er det jeg trenger. Noen som vet om en fin start-guide jeg kan lese på?

  7. Leser i gymgrossisten sitt magasin for oktober-desember at man ikke skal kikke oppover på markløft. Det står ikke hvorfor, men jeg har lest andre steder at ved å kikke litt opp så holder man letter ryggen rettere. Jeg har derfor da alltid kikket litt opp, og har ikke hittil fått noen problemer på grunn av det. Noen som vet hva som er rett?

  8. Litt oppdatert info til saken:

     

    Har nå funnet ut at utleier av leiligheten ønsket å slipe hele gulvet fordi det var minstejobben alle firmaene han tok kontakt med ville ta på seg. Han har gått med på å benytte firmaet jeg foreslår, men mener at jeg skal ta på meg ansvaret i tilfelle firmaet ikke gjør det helt strøkent. (Altså at jeg skal betale og skrive skriftlig at jeg dekker kostnader ved videre utbedringer). Jeg prøvde å forklare at det fungerer jo ikke på den måten, og at jeg kan heller utbedre en kontrakt mellom utleier og firmaet der det kommer fram at skaden ikke skal være synlig for øyet etter en viss tid. Pengene skal da betales fra meg til utleier, og utleier betaler firmaet som skal reparere. Dette gikk han mer eller mindre med på slik jeg forstod det... Det nytter jo ikke at jeg skal stå ansvarlig for reparasjoner som ikke er utført av meg på utleiers eiendom.

     

    Hva tenker dere?

  9. Ein anna ting;

    Har dere vurdert å ta det på forsikringa?

    Frå skadeerstatningsloven?

    Vi kontaktet begge våre forsikringsselskap, samt husforsikringen i borettslaget. Det var ikke dekning for svimerker som ikke er forårsaket av brann.

     

    Takk for all hjelp, folkens! Er helt fersk på det her. Setter pris på hvis noen har noe mer input.

  10. *snip*

     

    Årsakene til svimerket er mitt ansvar da jeg selv mistet en glovarm kjele ned på gulvet. Ligger det noe lovdata ute som støtter den eller andre parten?

     

    Pratet nettopp med utleier igjen og han mener at ettersom stuen og kjøkkenet har et sammenhengende gulv så er det rett at hele gulvet skal behandles slik at det ikke blir "skjolder" fra forskjellig lakk/tid. Du kan tenke deg at begge rommene har en L-form der kjøkkenet ligger i den korteste enden. Han kan se seg villig til å betale noe hvis alt må behandles.

     

    Hvem sitt ansvar er det dog å utbedre feilen? Selger vil så klart benytte et svinedyrt selskap som sikkert fikser skaden perfekt.

     

    Dette er vel vanlig 7-10mm parkett, og er som sagt 7 år gammel. Slik parkett burde jo holde i 15-20 år før det må pusses på nytt.

  11. Takk for svar! Skal selvfølgelig foreslå dette hvis vi er nødt til å gå for bytting av gulv. Når gulvet er 7 år gammelt så er det vel en verdiavskrivning på dette? Har jo ikke full verdi etter 7 år. Kan jeg da nekte å betale fullpris på nytt gulv ettersom det gamle var i dårligere stand og 7 år gammelt?

  12. Skaden er et svimerke som går over 5 bord på et parkettgulv. Firmaet jeg kontaktet mente at disse 5 bordene kan byttes og oljes ettersom det er standard eikeparkett. Dette har skjedd på kjøkkenet som har samme gulv som stuen. Utleier mener at de fem nye bordene vil skille seg ut og ønsker at gulvet skal fremstå som om skaden aldri har skjedd. Hun og hennes firma mener at hele gulvet på kjøkken og stue må slipes eller byttes helt ettersom utleier ikke ønsker noen list mellom rommene.

    Håper det er bra nok forklart.

  13. Jeg er leier og fikk skade på gulvet. Sa ifra til utleier som ba meg kontakte fagfolk for befaring. Fikk en pris på 2000,- av et firma som driver kun med reperasjon av gulv og skaden kom til å bli reparert helt. Utleier mener at dette ikke kommer til å rette mangelen (utleier er ikke fagmann). Utleier kontaktet annet firma som anslår kostnaden til mellom 10000 og 15000 for å fikse skaden helt.

     

    Jeg synes dette er idiotisk og det virker som om utleier drar nytte av dette og vil fikse hele gulvet. Parketten er lagt i 2007 og har mange andre mindre merker.

     

    Lest gjennom husleieloven, men finner ingen bestemmelser. Noen som har peiling?

  14. Vurderer et nytt mekanisk tastatur uten klikkelyd til en spiselig pris. Har ikke bruk for numpad, men skulle gjerne hatt lys i tastaturet. Hvis jeg ser bort fra lys i tastaturet så er Ducky G2Pro det nærmeste jeg kommer det jeg trenger. Relativt ukjent merke for min del annet at jeg har lest en del om det. Noen som har mer informasjon om hvordan det er i praksis?

     

    http://www.netonnet.no/art/data/gaming-og-spill/gamingtastatur/mekanisk-tastatur/ducky-g2protklmxredwithabsbla/187556.6061/

  15. http://www.alexanderwang.com/no/shop/men/bags-travel-wallie-duffle-in-black-goatskin-with-matte-black_cod45179190bh.html

     

    Kom nylig over Wallie Duffle fra Alexander Wang. Bagen har to hovedrom, noe som er kjekt for meg som gjerne har med meg treningstøy på skolen. Jeg greier da ikke å rettferdiggjøre prisen ettersom merke ikke spiller så stor rolle så lenge bagen er pen og solid. Er det noen som vet om andre bager der ute med to hovedområder med seperate zippers som har en noe mer spiselig pris?

×
×
  • Opprett ny...