Gå til innhold

SaJo

Medlemmer
  • Innlegg

    979
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av SaJo

  1. Legger sikring 14 seg også ut, eller er det bare jordfeilbryteren som legger ut?

    Du skriver at det er både utekontakter og utebelysning på kurs 14. Både utelys og -kontakter er typiske kilder til jordfeil, om  (når) det trenger inn fukt. Regner med bryteren du skriver om er topolet, men er bryteren også koblet foran stikkontaktene?

    Jeg ville startet med å dobbeltsjekke at stikkontaktene blir koblet ut av bryteren, og evt. sett etter antydning til fuktighet spesielt i utekontaktene. Ofte kan du se dugg når du vipper opp beskyttelseslokket. Kan også hjelpe å plugge inn og ut et støpsel noen ganger.

    • Innsiktsfullt 1
  2. del_diablo skrev (13 timer siden):

    Så ved å spilt kortene litt bedre kunne oppsigelsetiden ha started ved vannskadene, og bli ferdig til f.eks April?
    Det er da ikke så ille.

    Jeg har dessverre ikke noe godt svar til trådstarter - men hvordan mener du at han kunne ha spilt kortene litt bedre?
    Om han sier opp i begynnelsen eller slutten av januar har normalt sett ingen praktisk betydning for oppsigelsestida?

  3. Jeg trenger et headset til bruk på jobb. Hovedbruken blir i Teams-møter i landskap, og til å bli kvitt bakgrunnsstøyen når jeg jobber 🙂

    En kollega har Bose NC700 (tror jeg de heter), jeg har prøvd de men var ikke helt fornøyd med «passformen». Derimot har jeg prøvd Sony WH-1000XM4 i butikk og de både satt bra og hørtes bra ut.

    Er det noen med Sony’en som kan si noe om samtalekvaliteten? Eller rettere sagt, hvordan det høres ut for de i andre enden av samtalen? Leser mye forskjellig på nett..

    Kan også si at maxpris er 3k som er der både Bose og Sony ligger. 

  4. Hei

    Har en PC med et hovedkort som heter MSI H310M Pro-M2 (eller deromkring).
    Vil Corsair Vengeance RGB PRO DDR4 3600MHz 16GB passe til hovedkortet? (2 x 8 GB)
    Tror hovedkortet i utgangspunktet støtter 2666MHz - men minnebrikkene er kanskje "bakoverkompatible"? De nevnte brikkene er på tilbud og billigere enn tilsvarende med 2666MHz.

  5. Jeg tenker at i utgangspunktet så burde brettet tåle 45 kg som lander på det nesten uansett? Forutsatt at brettet står på hjulene og at man ikke hopper ned på brettet fra en viss høyde?

    Derimot er det vanskelig å bevise at brettet ikke har blitt brukt feil - og all den tid butikken nekter reklamasjonen så er vel bevisbyrden min.

  6. Takk for svar!

    Brettet (komplett) kosta rundt 800.

    Det var ingen "vitner" til hendelsen, men ser ikke helt for meg at han skal ha gått inn for å knekke brettet med vilje. Var andre turen ute på brettet også, så det hadde ingen skader eller andre merker fra før.

    Stusser bare litt på de klare "skjøtene" der det har knekt. Tenkte det ville være et mer "clean cut" om lagene hang godt nok sammen. Og/eller at det er en skjøt i et "langsgående" lag midt på brettet en plass.

  7. Hei

    Jeg har en sønn som har klart å knekke et nyinnkjøpt skateboard. Han er nybegynner (og veldig forsiktig av seg), så han har garantert ikke forsøkt seg på noen halsbrekkende stunt. Ifølge han selv skjedde dette når han tråkket ned på brettet for å ikke falle.
    Kan også nevne at han veier rundt 45 kg.

    (Nett)butikken mener at skateboardet må ha blitt overkjørt eller på andre måter "misbrukt" for å kunne knekke sånn - de antyder at dette er gjort med vilje.

    Er det noen som har erfaring og kan vurdere om dette er sånt som skjer, eller om dette brettet har en svakhet der det knakk? Ser at lagene har skjøter ganske nær hverandre, men kjenner ikke til hvor langt det er mellom skjøtene vanligvis.
    Mønsteret i strekene på oversiden av brettet stemmer godt overens med mønsteret under skoene hans.

    Flytt gjerne til en annen kategori, jeg var usikker på hvor jeg skulle plassere denne.

    Skateboard_01.jpg

    Skateboard_02.jpg

    Skateboard_03.jpg

  8. Bagatell: Ny husleie skal vel være 20.269 om tallene i mailen er rette ;)

     

    En annen sak: Om leien skal justeres 03.08 må man vel da ta utgangspunkt i konsumprisindeksen tilgjengelig 03.08? Ifølge SSB oppdateres tallene den 10. hver måned, dvs. at 03.08 er det kun tilgjengelig tall for juni (julitallene kom 10.08).

    Utviklingen i konsumprisindeksen fra august 2016 til juni 2017 var 1.8% (mot 1.3% i mailen fra utleier som sikkert er basert på august 2016 til august 2017).

    Her kan de som er interessert regne på hva som lønner seg.. ;)

  9. De har også avfuktere i fornfutige prisklasser på f.eks. Biltema, Jula og Clas. Ser disse er på tilbud i reklameavisene med ujevne mellomrom.

    Jeg har en fra Clas Ohlson i kjelleren som fungerer flott til sitt bruk.

     

    Vær oppmerksom på at avfuktere (i alle fall i denne prisklassen) bråker en god del, og har begrenset kapasitet på vanntanken (med mindre du kan koble den rett til sluk/avløp). Ikke noe å ha stående ved siden av sofaen når du ser på TV.

     

    Når det er sagt er det sikkert fornuftig å kunne ha en avfukter på når du ikke er hjemme for å "tørke ut", og særlig om vinteren når det er tørr luft ute og du kan "lufte ut" fuktigheten samtidig som avfukteren bidrar.

  10. Minstemann skal få sin første telefon, og jeg ser at Lefdal har tilbud på Lenovo B til 799,-.

    Størrelsesmessig er denne midt i blinken, og med en gunstig pris med tanke på at det er en sjuåring skal ha den.

    Imidlertid tror jeg det blir krise om mobilen ikke kan kjøre Pokemon Go.

    Er det noen som vet om Lenovo B kan kjøre dette? Alternativt andre (svin)billige mobiler som duger?

  11. Men er egentlig dette et kryss i den forstand, på den siden av veien skiltet står på? Trodde det var forskjell på kryss og 'vei som munner ut i annen vei' eller hva det nå kalles. Om hele veien skulle hatt forbud mot parkering så måtte det stått et skilt ved starten av veien og et nytt etter krysset?

  12. Om det ikke hadde stått noe skilt der så hadde det vært selvfølgelig at man ikke kan parkere i krysset. Om skiltet hadde stått før krysset så er det lett å forstå at man ikke kan parkere i krysset eller resten av veien. Når skiltet står der det står er det lett å tenke at det er lov å parkere fram til skiltet selv om det er i et kryss, nettopp på grunn av skiltet. Etter min mening burde skiltet ha stått der det faktisk ikke er lov å parkere, nemlig der krysset begynner. Akkurat samme funksjon, null forvirring.

     

    Jeg tror forøvrig ikke å plassere skiltet før krysset vil få folk til å tro at det er OK å parkere i alle andre kryss som ikke har skilt. Dette aktuelle skiltet gjelder jo ikke bare for krysset men også resten av veien.

    • Liker 2
  13. Når de først setter opp et parkering forbudt-skilt burde de sette det opp fra der det faktisk ikke er lov å parkere, altså fra der krysset begynner. Slik skiltet står nå skaper det kun forvirring. Jeg kan ikke se noen grunn til at det ikke burde stå der krysset begynner, med mindre det er tenkt at det her skal være lov å parkere fram til skiltet. Jeg hadde klaget på boten.

  14. Hva slags avfukter har du?

    Har selv en stående og rusle i kjelleren. Min erfaring er at hygrometeret ikke er helt til å stole på, virker som den blir påvirket av seg selv på noen måte. Målingen synker veldig fort når den startes, for å stige tilsvarende når den stopper.

     

    Min erfaring er at det tar overraskende lang tid å tørke ut rom/bygg som har vært 'fuktige' i lengre tid. Konstruksjonen vil sakte slippe fuktighet etterhvert som luftfuktigheten synker. Så med mindre det er en lekkasje i konstruksjonen som gir deg påfyll av fukt (eller at naboen under har en hasjplantasje i stua) tror jeg rett og slett du får ta tida til hjelp.

    Jeg ville også ha luftet så mye som mulig - så lenge luftfuktigheten ute er lavere enn inne så vil det bidra positivt. Etter hvert som det går mot vinter og tørrere luft vil dette hjelpe til med å tørke ut lufta i leiligheten. La avfukteren gå så mye du klarer.

     

    Som mange har kommet med innspill på så er det også lurt å tenke på bruken av leiligheten og om det er noe som bidrar med fuktig luft. Det hjelper f.eks ikke med avtrekksvifte på badet om det ikke er uteluft å suge inn en annen plass (åpent vindu og/eller ventiler). Vet dette har vært diskutert tidligere i tråden men jeg ble rett og slett ikke klok på hvor lufta kommer inn (og ut).

     

    Så helt til slutt vil jeg nevne at ironi og annet kan komme feil fram skriftlig. For meg fremstår du som litt spydig og lite takknemlig for innspillene du får her. Husk at de som svarer her ikke nødvendigvis 'gidder' å lese tråden flere ganger for å sjekke om de har oversett noe - men de svarer i beste mening. Friluftskar har for eksempel kommet med mange gode svar - i denne og mange andre tråder..

     

    Lykke til :-)

×
×
  • Opprett ny...