-
Innlegg
5 417 -
Ble med
-
Besøkte siden sist
Innholdstype
Profiler
Forum
Hendelser
Blogger
Om forumet
Innlegg skrevet av Euklid
-
-
Takk for omtalen av Etosha. Kommer til å være i Namibia en stund på nyåret, skal prøve å få med en tur dit på programmet.
-
De fleste flyselskaper har en policy som sier noe om hvor mye avvik det kan være mellom navn på billett og navn i pass. Kan ikke se for meg at manglende eller forkortet mellomnavn skal skape trøbbel, uten at jeg har finlest noen av disse reglene i det siste.
-
Bodde rett utenfor parken i South Luangwa. Finnes sikkert mange andre steder som er minst like fine, men tettheten av dyr er høy, og det var ikke spesielt mange andre der da jeg var der.
På en såpass kort tur ville jeg antageligvis ha booket på forhånd. (Uten at jeg har hatt noen problemer når jeg har ordnet alt dagen før ...)
Har siste par ukene vært på alt annet enn typiske turiststeder i Sør-Afrika, og kan ikke påstå at superlativene har strømmet fra meg på løpende bånd. Det hender det er en grunn til at noen destinasjoner er populære. Utover flybilletten trenger det ikke være så fryktelig dyrt. Det er fullt mulig å svi av enorme summer på luksus midt i bushen, men ålreit standard trenger ikke koste veldig mye.
Har du tenkt gjennom hvilket land du vil besøke? Eventuelt tid av året og hva du vil se? En del ting er ganske sesongavhengige, og noen områder har langt flere alternative aktiviteter enn andre.
-
Litt på siden, mer egnet til adspredelse enn konkret reiseinformasjon: http://walkkumano.com
- 1
-
Har vært på safari i Zambia og Sør-Afrika. Om formålet med turen er safari og budsjett ikke betyr allverden ville jeg antageligvis booket på forhånd, men jeg har tatt begge på sparket. Populært område i høysesong øker som alltid ellers behovet for forhåndsbooking.
Også verdt å tenke gjennom hvor lang tur du ser for deg og hvor mye tid du har til rådighet – om du er villig til å bruke litt tid når du kommer ned for å finne et godt tilbud burde det kunne fungere fint, men er tiden knapp er det kanskje verdt å ha alt organisert på forhånd.
I Zambia var jeg i South Luangwa, kan anbefales på det sterkeste.
-
Fransk Polynesia, kanskje? Ikke utpreget billig å komme seg dit, men når du først er avsides er det ikke stort å bruke penger på. Ville vurdert Marquesas om det er mulig å finne et lite husbråk kan leie for noen måneder, kanskje med Nuku Hiva øverst på lista og Hiva Oa som alternativ. Bananene smaker jordbær, og grapefrukten er det beste jeg noen gang har smakt. Huahine er et godt alternativ litt nærmere sivilisasjonen.
-
Et ikke helt uvesentlig problem er om vannet fryser. Greit nok på Vestlandet og lengre nord, ikke helt uproblematisk om du kjøper båt langt inne i Oslofjorden. Men desember er gjerne greiere enn januar.
-
En liten oppdatering: Fiji er fabelaktig, men de områdene det er enkelt å komme til kunne jeg fint klart meg uten. Vanuatu ble et kort opphold, men det lille vi så var absolutte høydepunkter. New Caledonia var en uventet perle, brukte noen ekstra uker der – men også her gjelder det å komme seg til avsidesliggende steder, Noumea er tristesse.Tidlig i planleggingsfasen ennå, og mye endrer seg underveis, men neste tokt ser omtrentlig slik ut: New Zealand - Fiji - Vanuatu - New Caledonia - Australia - Indonesia - Christmas Island - Cocos (Keeling) Island - Chagos (?) - Mauritius - Reunion - Madagascar (?) - Sør-Afrika - Namibia (?) - St. Helena - Ascension - Brasil - opp det østlige Karibien - Bermuda - Azorene - Irland - Skottland - Norge. Tjohei.
Etter litt for langvarige opphold i New Caledonia og Australia endte vi opp med å hoppe over byråkratikaoset i Indonesia. De australske utpostene i det Indiske Hav er morsomme steder å ha besøkt; på Cocos Keeling hadde vi en øy for oss selv, Christmas Island flyter over av krabber og marinesoldater. Chagos og Madagaskar droppet vi; omveien ble for lang. Reunion er kanskje et av få steder jeg ville vurdert å komme tilbake til med fly – skulle gjerne gått øya på langs, men været gjorde det for fristende å dra rett til Sør-Afrika.
Er nå på østkysten av Sør-Afrika, og etter jul og nyttår i Cape Town skal vi krype oss sakte nordover i Namibia før det bærer vestover. Tipper vi står over Brasil, ellers er planen omtrent som den var.
- 4
-
Mye Canon-utstyr har gått en hel del opp i pris, men godt mulig mer er i vente? Kronekursen har styrket seg litt, og det vil dempe kostnadsimpulsene. Jeg følger ikke veldig med, men en del av high-end-optikken ser ut til å ha gått opp knappe 25-30%. For mer normalt utstyr har økningen tilsynelatende vært lavere.
Kunne egentlig tenke meg nytt kamerahus, men synes 5Ds er i overkant stivt priset. Har all inntekt i kroner og det meste av utgifter i dollar, så har merket valutaendringene siste halvannet år ganske godt.
-
Immigransjonen på Bangkok flyplass er endten eller, har hvert gjennom der tosiffra antall ganger. Endten så er alle skrankene åpne og det går helt greit ca 5-20min, eller så er flere stengt og det er køer langt utafor imigrasjons rommet og det tar 1 - 2 timer
Takk. Har tatt sjansen på å bestille et hotell utenfor flyplassen – det kostet 140 kroner, inkludert shuttle t/r flyplassen. Hotell airside koster ca 1300 kroner – ser an køen når jeg kommer dit.
-
Har tolv og en halv time (på dagtid) på flyplassen i Bangkok om noen dager. Hva gjør man med slikt? Er immigrasjonskøer etc korte nok til at det er greit å ta turen ut for å sove ut litt, eller bør jeg booke meg inn på airside-hotellet? Har 12 timers flight både før og etter, så tror ikke jeg gidder å dra til sentrum.
-
Å flytte til Portugal på grunn av arbeidsmarkedet i Norge er omtrent like effektivt som vekttap gjennom manisk inntak av ostepop og bacon.
Jeg har bodd på en del hoteller i Portugal, og kan ikke skjønne annet enn at dette må være heller begredelig forretningsvirksomhet. Blir svært overrasket om det er mulig å tjene mer enn en norsk stuepike på å drive noe slikt. Men det er jo en del varmere der, vanskelig å si noe på det.
- 4
-
Problemet er altså at du ikke kjenner den skattbare verdien av forsikringer og annet du får av arbeidsgiver? Vanskelig for meg å gjette hva staten vil ha det til at dine frynsegoder er verdt, men om dere er oppsatt med en personalavdeling på jobb kan de forhåpentligvis gi deg noen bedre råd. Det er mye detaljer å forholde seg til i dette regelverket; jeg har valgt å ha samme forhold til det som for bompenger – betal regningene og smil pent.
... og om det blir kronglete kan du jo bare gjette på at alt som er vanskelig å regne ut blir uendret.
-
Med lønnsinntekt på ca 83000 og maks BSU-innbetaling skal du i utgangspunktet ikke betale mer enn knappe 2000 kroner i skatt, hvis dette oppsummerte hele din økonomiske situasjon. Onkel stat vil altså ha det til at du skal ut med 10000 kroner (de 25000 du opprinnelig ble trukket, minus de 15000 det nå er lagt opp til at du får tilbake).
Mye kan være med på å forklare forskjellen, og formodentlig vil du kunne se tegn til dette på papirene du har fått. Kjenner du igjen lønnstallene som står der? Er det f.eks. utbetalt feriepenger fra et tidligere år? Antar det ikke er snakk om allverden av formue, men noen kroner i renteinntekt har du kanskje hatt?
Du betaler ikke skatt før inntekten overstiger minstefradraget. Skattbar inntekt = total inntekt - fradrag.
- 1
-
Om man tør å bo i USA er det liten grunn til å ikke reise til Europa. Mange ganger høyere sjanse for å bli drept i USA. Også om det er terror man frykter er statistikken i USA ikke særlig pen, for masseskyting er bare et annet ord for terror begått av hvite.
-
300 IS II er litt lettere enn den forrige varianten, men er ikke allverden av forskjell om jeg husker rett. Yter tilnærmet uforståelig godt i kombinasjon med TC.
Uansett hva en går for i denne klassen vil det ende opp med å gi veldig gode resultater, men også koste uhorvelig mye.
-
70-200 med TC har jeg aldri klart å bli fortrolig med. Om 400/4 DO faktisk gjør en god jobb med TC er det en stor forbedring fra tidligere tilstander. (... men kanskje ikke hyperaktuelt for min egen del.)
-
Med lanseringsdato 15. mars (ingenting er garantert, men ikke usannsynlig) og salgsstart et par uker senere skal det mye til for at neste generasjon kommer så sent som «i løpet av sommeren». Midten av april, kanskje begynnelsen av mai? Salgsstart av første generasjon kan foregå sakte og gradvis, men ikke påfølgende generasjoner. Salget av dagens varianter stopper helt opp når noe nytt er ute, så med mindre de ikke klarer å produsere nok ser jeg ikke for meg hvorfor salgsstart i Norge skulle komme så langt frem.
-
Mulig de har litt for mye på lager litt for nært opp til forventet lansering av neste generasjon? Kan godt se for meg at oppgraderingen blir stor de første par iterasjonene.
-
Hvorfor finnes det ikke et slikt deksel for 6s Plus?
6S har batteritid nok til at de fleste kan komme gjennom de aller fleste dager, men den kommer noen ganger til kort om en har voldsomt tung bruk eller en svært lang dag. Batteridekselet er laget for å takle disse tilfellene. Batteriet på 6S Plus er så stort at telefonen sjelden har noe problem med å klare så godt som all noenlunde normal bruk.
Eneste problemet jeg har hatt med batteriet på min 6S er at det er dårlig dekning på deler av kontorlokalet jeg jobber i om dagen, og Facebook-appen har en tendens til å gå helt i spinn når den ligger i bakgrunnen med haltende dekning. Når jeg bare fikk kverket den varer batteriet lenge.
- 1
-
Javel. Jeg har fått service på Apple-produkter uten å hoste opp kvittering. Med iOS-enheter har en gjerne også passcode og et iCloud-passord som må til for å deaktivere "find my iPhone" (standard prosedyre ved reparasjoner), og har du begge de er kanskje ikke sjansen for at det er stjålne varer alt for høy.
-
En 6S er nødvendigvis kjøpt det siste året, så her burde den ettårige internasjonale garantien gjøre susen, der kravet til kvittering ikke er allverden. Det er verre når du skal fremstille krav basert på forbrukerkjøpsloven.
-
Orkansesongen er fra sånn omtrentlig juni til november. Ganske store deler av området er imidlertid utenfor "hurricane belt", og det er nå for det meste uproblematisk å dra også dra i orkansesongen.
Ville kanskje tenkt mer på hva dere vil gjøre og se før dere forsøker å lande destinasjoner. Bla gjennom en Lonely Planet-bok for å få en idé av hva som finnes. For eksempel: om dykking er et aktuelt tema er Bonaire et fantastisk sted, men for alle andre er det nok mye annet som burde komme høyere opp på agendaen.
-
Er ikke så glad i disse lommebøkene en bretter ut, synes det blir en lite elegant og klumpete løsning. Men det finnes noen varianter jeg kan leve med, Bellroy er blant dem. Denne varianten har kun plass til ett kort, men det finnes en nesten like liten variant med plass til tre kort.
Jobb som styrmann/kaptein på yacht
i Jobb og karriere
Skrevet
Dette er ikke virkeligheten for de fleste som jobber på store yachter. De aller, aller fleste opererer innenfor et lite område gjennom en hel sesong, og har stadig nye leietagere. Mellom hvert gjesteopphold skal alt vaskes, skrubbes og poleres, og når det er gjester ombord jobbes det fra tidlig morgen til langt på natt. I lavsesongen er det enklere dager med vedlikehold og oppgraderinger før neste sesong. Mange er i Middelhavet på sommeren og Karibien på vinteren.
Noen ytterst få båter har eiere som er så absurd rike at de ikke leier ut båten når de selv ikke bruker den, og av disse er det noen ytterst få som seiler i særlig eksotiske områder. Men disse er det ikke mange av. Om man vil se verden fra båt er det greiere å gjøre det sjæl.