Gå til innhold

Mini11

Medlemmer
  • Innlegg

    94
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Mini11

  1. God kveld gutter og jenter, kvinner og menn!

    Jeg har bare ett kjapt lite spørsmål, det jeg lurer på er om noen av dere kan gi meg en liten pekepinn på hva man kan forvente i årsinntekt i de forskjellige foretakene.

    Nsb, cargonet, infranord, bane nor osv :)

     

    Har vært lokfører i 10 år nå, og ligger på jevnt på 700 000 uten noe særlig overtid. Med overtid, så er du oppe på 850 000 i NSB. Noen slitere som er veldig ivrig kommer opp i millionen. Grei lønn, men pengene kommer ikke gratis. Turnusene sliter veldig på kroppen, så for min del blir det lite overtid, da jeg må bruke fridagene for å hente meg inn igjen.

  2. Er stort sett veldig fornøyd med S7 edge. Men en ting holder jeg på å klikker over. Jeg har den med på trening (landeveissykkel) og når jeg kommer hjem, så får jeg ikke åpna telefonen. På skjermen står det "prøv igjen om 10 minutter". Det eneste jeg får gjort er å ringe nødanrop. Har resatt alle innstillingene og telefonen, men ingen ting hjelper. Det som er rart er at dette er KUN etter at den har vært med på trening.

     

    Noen som har erfart dette? evt tips

  3. Hvis man består prøvene bilr man erklært skikket til å kjøre lok.

    Og man blir anbefalt til skolen. Deretter vil skolen rangere søkerne etter kompetanse slik :

    Rangering av søkere

    Det generelle grunnlaget for opptak 10 poeng

    Fagprøve; karakter Meget godt 8 poeng

    Generell studiekomp; Karakter 5 eller 6 i fysikk 5 poeng

    Generell studiekomp; Karakter 4 i fysikk 3 poeng

    Generell studiekomp; Karakter 5 eller 6 i matematikk 3 poeng

    Videregående skole Vg3; Norsk muntlig karakter 4-6 3 poeng

    Yrkespsykologisk skikkethetstest; karakter A 5 poeng

     

    Skolen har nok ikke plass til alle som består... I år ble 124 innkalt til testing mens skolen kun har 80 plasser.

     

    Skikket til å kjøre tog er du ikke etter en test. Skikket er du ikke før du er ferdig!

    • Liker 1
  4. Så kan man jo spørre seg hvor gode de psykiske testene egentlig er for å måle egenskaper til en lokfører. Hadde forventet mer matematikk i de testene da R1/S2 og Fysikk 1 er et krav for oss som har studiespesialisering (tidligere allmennfag). Dessuten så er det et intervju med psykolog så er bare feil at det ikke teller. Jaja får vel bare vente en uke selv om jeg nok har feilet eller iallefall slik jeg føler det.

     

    Testene skal vell bare sikkre at du takkler stress og er kapabel til å gjøre en rekke arbeidsoppgaver tett og i rett rekkefølge. Noe som er essensiellt i lokføreryrket.

  5. Selv om man kommer inn på skolen og gjennom skolen, så er det ikke dermed sakt at du vil blir ferdig autorisert fører. Det finns noen eksempler på at noen uegnede har blitt luket ut helt på slutten etter at "lista" har blitt for full av anmerkningerm underveis. Hadde selv en i mitt kull som røk ut i siste liten, og det var etter det jeg ha hørt veldig rett.

     

    Syns det høres veldig rart ut at du ikke kan miste plassen du er tildelt. Det er ikke akkurat en vanlig kontor eller papirflytte stilling du får. Du må være skikket til denne typen jobb tross alt. Finner man ut at du er uskikket underveis, så får de deg nok ut heldigvis!

  6. Som jeg skrev, så har man kunnet belage seg på dette lønnsnivået til nå. Men hvem vet hvordan det blir i fremtiden med tanke på overtids jobbing. Kan kanskje bli hardt å komme opp i 8-900000 de nærmeste årene i og med at den største mangelen på Lokførere nå er dekket.

     

    Men 600000 tjener så og si alle uten noe særlig overtid, så det kan man belage seg på hvertfall, også i fremtiden.

  7. Er enig med Engelskmann, IKKE velg yrke ut fra lønn! Lokføreryrket er litt spesiellt, og husk at man har ansvaret for mange mennesker og mye verdier hver dag.

     

    Bytex: Hvorfor tror du ikke at en lokfører tjener så mye? Jeg vet av flere lokførere som har passert millionen i år. Men da jobber man mye og er "heldig" med for sene varslinger på turene dine ol. Men alt mellom 600-800000 er realistisk hvis man er ivrig etter å jobbe.

    MEN, slik har det vært til nå. Nå er det for tiden bra med lokførere, så overtidsjobbing vil det nok bli mindre av framover.

     

    I Flytoget har vi flat lønn for alle førere uansett turnus du har. Man det samme uansett om man får "kveldsturnus" eller "dagturnus". Vi har 550000 i grunnlønn som er pensjonsgivende, med litt tillegg og overtid havner vi på mellom 600-700000 alle mann.

     

    Jeg kan anbefale yrket på det sterkeste. Jeg syns jeg har verdens beste jobb, men du må være glad i og kjøre ting. Som sagt er dette yrket litt spesielt, så hvis du havner feil her, blir dagene veldig lange!

  8. Grunnlønn for en lokfører i NSB er ca 380.000,-

    Oppå der kommer det variable tillegg for natt og helg og slikt, og det blir vel fort 100-150.000,-

     

    Der tar du hvertfall ikke for hardt i. Jeg vet ikke av noen lokførere som tjener under 500000. Selv havner jeg på 680000 i 2010 uten at jeg føler jeg har jobbet meg i hjel :)

  9. Ja.Da vara arb.psykologitesten bestått.Jeg lurer på om NSB skriver fortsatt kontrakt?

     

    Vær klar over at pga statsbudsjettet m.m. så vil NSB nå bremse på nyansettelser.. Hvordan det blir for dere som ikke har fått kontrakt enda vet jeg ikke.. Om noen av dere som ikke har begynt basserer dere på ansettelse i nsb og skolepenger derfra bør dere få sjekka det før dere begynner.

     

     

    Det samme gjelder nok Flytoget også. Sitter mange på beredskap om dagen.....

  10. Fra http://utdanning.no/yrker/beskrivelse/lokforer:

     

    For å søke opptak til Norsk Jernbaneskole, må man være minst 20 år. Fullført og bestått videregående skole innen: Elektrofag eller teknikk og industriell produksjon (tidligere mekaniske fag) med enten fagbrev eller allmennfaglig påbygging slik at du har generell studiekompetanse. Fullført og bestått allmennfaglig studieretning med fordypning i matematikk (totalt minst 10 timer) eller fordypning i fysikk. Alternativt inntakskrav er realkompetanse, for eksempel fem års arbeid innen elektronisk eller mekanisk fagfelt.

    Lønn

     

    Heltidsansatte i samferdsel (landtransport) tjente gjennomsnittlig 32 800,- i måneden (2007). Beregnet årslønn for heltidsansatte i samferdsel utgjorde 386 200 kroner i 2007. Kilde: Statistisk Sentralbyrå

    Lønn avhenger for øvrig av hva slags selskap du jobber for og hvilken turnus du har.

     

    Ikke bare 1,5 års utdannelse om ikke du har de andre tingene på plass, med andre ord. Og 386 000 er vel UNDER hva gjennomsnittlig årslønn for heltids ansatte var i 2007: http://www.dn.no/privatokonomi/article1567733.ece. Håper du har mer rett enn mine kilder (som er endel mer generelle). Lokfører i familien kanskje? :)

     

    Slike tall er bare sludder og vås. Jeg er lokfører, og det er INGEN av lokførerne som tjener under 500000. ALLE ligger over 500000 og opp til 1 million i året. Ja det er greit betalt, men du har ett gigantisk ansvar, så det er ingen "sløvejobb"

  11. En lokfører har som oftest ALDRI bruk for værnesko. Det er det dummeste jeg har hørt! Hva gjelper værnesko mot? Jo hvis man mister ting på foten. Hva skal man miste på foten når man kjører tog? Det første jeg komer på er kaffekoppen eller vannflaska. Er man så uheldig å få foten under toget så er man ferdig uansett. Da hjelper selv de dyreste værneskoene lite.

     

    Jeg husker jeg kom med vernesko på første øvelseskjøring selv. Kjørelærern så rart på meg og spurte hva jeg trodde jeg skulle gjøre ettersom jeg hadde på meg værnesko. De ble aldri brukt igjen untatt når vi var på verksted eller på skiftetomter. Det er lov å bruke hue selv om o`Store Bjørn Kristiansen sier noe annet! :)

     

    Hilsen en som har 3 turer igjen til autorisering! :D:w00t:

  12. Når det gjelder etterspørselen av lokførere, så tar det nok ikke så veldig lang tid før etterspørselen er dekket. Hvis de skal utdanne 140 førere i året, så sier det seg selv at det blir stopp rimelig kjappt. Det hverken er plass, eller blir plass til så mange flere tog i fremtiden enn det er i dag.

     

    Mannen i NSB som Pusburger nevner heter vell Strekerud forresten. :)

  13. Dere er velkomne på introkjøring i simulatoren neste mandag. Vi har et bra opplegg til dere.

    Den første av i alt 6 turer til simulatorsenteret.

     

    Hva for noe skummelt har dere planlagt for oss i 2/08 neste fredag da? ;)

     

    Er det ikke ATC kurset dere skal på da? Der kommer det mer om ATC feil, innstilling og innlesing av data i ATC, bremsekurver ol. Mye snacks! :)

     

    I dag var siste ordinære skoledag for kull 1-08! :tease: Vemodig, men en veldig god følelse! :) Får bare håpe alle står på eksamene neste uke.

  14. Kan jeg konkludere med at jeg kjøper vernesko og skrivesaker nå, men lar verneskoene ligge hjemme så lenge (mao. ikke tar dem med første dag) ? Det er vel nok annet som skal fraktes hjem den dagen, så tom sekk er kanskje en fordel ;)

     

    Nærmer seg nå, 12 dager igjen :yes:

     

    Hehe, bra tenkt jokke72! :D

     

    Du får bare glede deg til og begynne på skolen. Det er ett intenst men givende år du har framfor deg. Bare hold fokus, og ikke undervurder pensum, så kommer du igjennom året.

    Jeg er selv ferdig nå i januar. Det skal bli vanvittig godt å slippe eksamens jaget med de 80 prosentene som må være rett for å ikke stryke. Og det skal bli veldig fint og begynne å kjøre tog alene etterhvert. Men året sett under ett har vært veldig fint og gitt mange uforglemmelige opplevelser! :)

  15. Hvis du lurer på hva du må ha av utstyr, så står vel det litt lengre bak i forumet, men husker i alle fall

    at det skal være med SORTE vernesko og skrivesaker. Du ha fargeblyanter, viskelær, blyanter/penn

    og linjal.

     

    Noen nevnte hvite skjorter tidligere men det er tull ?

     

    Har ennå ikke helt skjønt om vi skal ha med verneskoa første dag eller bare ha anskaffet dem ?

     

    Morn.

     

    Det kan være greit å ha vernesko tilgjengelig fra starten av. Introkjøringen er andre eller tredje uka på skolen og da krever skolen at man bruker vernesko når man er med tur. Pga forsikring og sånne ting.

     

    Lykke til!

     

    Skolen krever IKKE vernesko hverken på introkjøring, øvelseskjøring 1, 2 eller 3!!!!!!!!!!!

    Vernesko har du ikke bruk for før du begynner på loklære delen, da du skal en del ut i spor og på diverse verksteder rundt om.

  16. Har til nå 56.61% total game

    360k i lommeboka. Alle jeg har møtt til nå (som fremdeles er i live)har jeg 100% mission på..

    Roman har 73,33%

    Ray 83,33%

    Gerry 60%

     

     

    Jeg har også stoppet mission-progress. På 56% for min del..

    Kjørt rundt i 'dagevis' (Liberty-time) ringt alle "kjente", vært på diverse sosiale aktiviteter, kjørt race..

     

    Jeg har også dette problemet. Har gjort unna 70% av spillet. Men nå er det ingenting som skjer, og nesten ingen igjen på telefon lista.

     

    Tips mottas med takk! :)

     

    Har du gjort 70% av spillet er du nok ferdig med storydelen. Mister en del kontakter da, og ingenting som skjer uten at du gjør noe med det.

     

    Men hva kan jeg gjøre da? Blir jo litt lei av å spille bowling, dart, drikking og terge på seg polisen hele tiden å.

  17. Har til nå 56.61% total game

    360k i lommeboka. Alle jeg har møtt til nå (som fremdeles er i live)har jeg 100% mission på..

    Roman har 73,33%

    Ray 83,33%

    Gerry 60%

     

     

    Jeg har også stoppet mission-progress. På 56% for min del..

    Kjørt rundt i 'dagevis' (Liberty-time) ringt alle "kjente", vært på diverse sosiale aktiviteter, kjørt race..

     

    Jeg har også dette problemet. Har gjort unna 70% av spillet. Men nå er det ingenting som skjer, og nesten ingen igjen på telefon lista.

     

    Tips mottas med takk! :)

  18. Det er som sakt mange årsaker til at noen dumper. Bare du brekker ei arm eller en fot, så er du mest trolig satt ut av spill for ei stund, noe som resulterer i dumping. Husk at du ikke bare skal ha 80% eller bedre på alle prøvene, du skal også bestå alle øvelseskjøringene. Er viktig å tenke på at du ikke bare må ha bra poengsummer på prøvene, man kan også tenke på at man blir bedømt, målt og veid under hele skoleåret.

     

    Er vell bare en som kommer ned i kull 2-08 fra oss. Men han kommer garantert gjennom dette. Meget dyktig student!

    Vi i kull 1-08 har også fått noen fra kull før oss inn i vår klasse. Ingen av de er med lenger! Så det er kanskje best og ikke dumpe/stryke på noe skal du være sikker på å komme seg gjennom studiet.

  19. Hvor lang utdannings tid er det egentelig?

     

    Rett som noen skrev her. Ca 1 års utdanning på skolen, så fremt allt går etter planen. Vi mistet nettopp to stk som må gå litt om igjen, så utdanning deres kan nesten bli 2 år før autorisering.

    Dette med lengde på autoring og typekurs varierer litt ettersom hvor du skal etterpå. Jeg som skal til Flytoget, er hvis alt går etter planen, ferdig autorisert i april, mens de som skal til NSB fra kullet mitt, ikke blir ferdig autorisert før i juni etter hva jeg har hørt.

     

    Uansett nærmer kull 1-08 seg slutten på skolen. Det skal bli utrolig godt å bli ferdig nå!!! :new_woot:

  20. Vil tro kalkis kan være grei å ha for skriftlig eksamen i skifting og. Regner med det er med en togoppgave der, og jeg er i allefall ikke skærp nok til at jeg regner ut bremseprosent og slikt i huet. Jeg har regna ut togoppgaver før med mobil, og anbefaler ikke det til andre. Mye knot og lettere å taste feil, i allefall med min mobil (men, forskjeller finnes jo).

     

    Heldigvis er det ikke skriftelig eksamen i skifting, bare muntlig og praktisk.

     

     

    Jeg sier det igjen: Kalkis`n på mobiltelefonen holder!! Matte`n vi holder på med på jernbaneskolen er kun pluss, minus, deling og ganging. Det samme nivået som man har i 5 klasse på grunnskolen. Altså INGEN ingeniør matte!!

    Det som er viktig er at du vet hva du skal legge sammen og trekke fra, ikke at du har en fancy kalkis. :)

  21. Ikke sats på å bruke mobilen. Den er tung og klumpete, har ikke egne taster for pluss og minus, og kan IKKE brukes under eksamen. Du må ha en kalkulator, men ikke nødvendigvis en sånn dyr en som jeg har. Jeg vet ikke hva vi får bruk for senere, men hvis du har den som du brukte på videregående, så ta den med.

     

     

    Ifølge reglene MÅ du ha vernesko og gul refleksvest når du beveger deg i eller krysser spor.

    Du vet aldri når du må ut av loket, og da skal du ha dette tilgjengelig.

    Om du ikke har det på deg 8 timer til dagen, ha det i hvert fall med deg i ryggsekken.

     

    De som skal øvelseskjøre med godstog vil garantert måtte gå i sporet, for godstogene stopper sjelden ved perrongen.

     

    Toget er rimelig greitt. Min klasse begynner 08:30, så vi tar toget fra Oslo S 07:40.

    Går av på enten Grorud eller Haugstua. Fordelen med Haugstua er at du går forbi en åpen KIWI-butikk og kan kjøpe mat der på vei til skolen. Det tar ca. 10 minutter å gå fra Haugstua til skolen.

    Og du slipper å gå langs motorveien, slik du må hvis du går av på Grorud.

    Da har vi god tid til å prate og drikke kaffe før skolen starter.

    Tar du toget som går 30 min. senere, vil du komme noen minutter for sent, selv om du løper.

     

    Værnesko brukes IKKE under øvelseskjøring! Det er når vi er "ute på tokt" med skolen vi må bruke værnesko og selvsakt værnevest/klær. Da fortrinnsvis under skifting og under loklære. Skolen forsikring krever av vi studenter bruker dette.

    Under øvelseskjøring tror jeg vi dekkes av andre forsikringer. Jeg har hværtfall aldri brukt eller blitt pålagt bruk av værnesko under øvelseskjøring, og jeg vet ikke noen andre som har gjort det heller.

     

    Kalkissen på mobilen funker bra nok. Den har hvertfall jeg brukt uten store problemer. :)

     

    Lykke til dere som begynner nå snart. Dere får ei travel tid framover. Men det blir bedre etterhvert :)

×
×
  • Opprett ny...