Gå til innhold

Ranglefanten

Medlemmer
  • Innlegg

    495
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Ranglefanten

  1. Ville levert bilen til Naf eller merkeverksted og fått en grundig sjekk og dokumentasjon på eventuelle mangler for så å kjørt full sak gjennom forliksrådet. Mener du har en soleklar sak om selger bevisst har tuklet med den og mener selger har en svært dårlig sak når det er muntlige påstander. (Med mindre feilen/reparasjonen er med i salgskontrakten)

    • Liker 2
  2. Krøvel Vellevoll skrev (4 timer siden):

    Hvordan kan man vite at Erna ikke har visst om dette i lang tid? For alt vi vet har hun samarbeidet med ham og tjent på sakene hun også. Er ikke eneste indikasjon på at hun ikke har visst om det at hun selv sier hun ikke har visst om det?

    De er gift, så hun har jo tjent på dette hun også. Det må også ha ringt en bjelle når formuen hun må ha sett i selvangivelsen plutselig har vokst med 2 millioner uten noen logisk grunn.

    • Liker 4
    • Innsiktsfullt 1
  3. Phantom Software skrev (3 timer siden):

    Jeg har ikke noe problem med dette så lenge han selger alle aksjer og ikke driver med noe tilsvarende handel så lenge hun er på Stortinget.

    Så må dette bestemmes i regler og gjelde for alle på Storting og ektefeller.

    Man får heller lage et indeksregulert fond de kan plassere penger i i mellomtiden.

    Det ødelegger for mye tillit med så mange muligheter for korrupt kobling mellom egne midler og beslutninger.

    Jeg har altså ikke så store problem med de enkeltsakene som har vært i media i det siste. Men det blir et problem for tilliten generelt når systemet er så dårlig. Det må løses.

    Det er jo er problem når det foregår over flere år _etter_ at han har fått beskjed om å avslutte med aksjehandel.

    • Liker 7
  4. Kajac skrev (På 13.9.2023 den 9:12 AM):

    Der tar du nok feil. Om den hadde fulgt indeksen skulle den lagt på mellom 15-18 kroner pr. liter.

    Prisutviklingen siste 40 år tilsier en pris på 30-35 kroner. For 40 år siden var en  årslønn rundt 80 000 og literprisen 3-4 kroner. Drivstoffprisene ble holdt kunstig lave til langt på 2000-tallet. Hvordan får du det til å bli 15-18 kroner når lønningene i dag ligger på 600 000?

    • Innsiktsfullt 1
  5. Jeg har ingen brikke. Er forvirret nok av alle appene. Men er det så mye lettere med brikke? Har foreløpig valgt to apper, Mer og Eviny, som dekker mitt område bra. Begge lader bilen med to trykk på appen. Tar kanskje to sekunder.

  6. ozone skrev (4 minutter siden):

    Helt åpenbart ja, men det er jo kun brukbart når man skal stoppe i timesvis uansett. Må man lade langs motorveien uten å ha kommet fram, så er jo slik lading ubrukelig.
    Men jeg prøver selv å planlegge slik at all min lading blir enten hjemme, eller hos målet for turen. Det være seg hotell eller venner familie.
    Til og med langs veien kan man bruke 11/22kW hvis man skal ta litt avslapping og restaurant uansett, og alt man trenger er noen titalls prosent for å rekke fram.

    Det er jo ofte en ladepark/parkeringsgarasje i nærheten av hotellet. 

  7. ozone skrev (13 minutter siden):

    Biler som ikke støtter trefase vil ikke merke noen forskjell; De ville jo ikke kunne utnytte mer enn den ene fasen uansett.
    Spiller ingen rolle om kabelen har én eller tre faser, slike biler trenger bare og bruker bare én.

    400 volt TN er egentlig et litt misvisende navn; Ja det er 400 volt mellom hver fase, men verken huset eller bilen ser noensinne 400 volt! Alt strømtrekk skjer mellom hver fase og Nøytral. Så alt utstyr ser 230 volt.

    Så alle biler som støtter 400 volt trefase, har bare rett og slett 3 stk. ombordladere som får 230 volt fra hver sin fase mot nøytral. Lader man så en slik bil med "nødladeren", så er bare éne ombordladeren i drift, og man kan maksimalt få 230V * 32A = 7360W
     

    Men er det ikke uansett mer skånsomt for batteriet å lade med en Type 2-kabel og 7kw(22kw) enn å hurtiglade med ccs når man lader på reise?

  8. NULL skrev (2 minutter siden):

    Om man sparer handler jo også om hvorvidt tid er penger.

    Hadde jeg vært en del langs veien, hadde jeg ikke gidda å vente lengre og lade på 22kW. For min egen del er det uansett svært sjeldent jeg hurtiglader (så vit jeg husker har jeg vel hurtigladet 4 ganger så langt i år. I fjor tror jeg ikke at jeg hurtigladet en eneste gang).

    Man kan jo lade når man har komt frem. Om det f.eks er en ladestasjon i nærheten av hotellet. Sette den på lading mens man trener, spiser middag osv.

    • Liker 1
  9. Kan jeg parkere bilen i en 22kw ladestasjon f.eks i en parkeringsgarasje i nærheten av hotellet over natten, eller må jeg gå og flytte bilen når den er ferdig ladet? Og kan kabelen stå i noen timer etter at den er ferdig ladet? Gitt at det ikke er noen avgift for å stå etter fulladet.

    Knotete fremstilt, men driver og planlegger hvor og hvordan jeg skal lade på jobbreise. Og siden det er bedre å lade med lavere effekt er vel det fornuftig å bruke 22kw der jeg kan. Evt lade på hotellet der det er mulig.

  10. Powertrainer skrev (18 minutter siden):

    Hjemmelading er som regel ikke over 32A 7,4kw og bruker bilens interne lader. Har lest at hurtiglading sliter mer på batteriet, noe som ikke er helt usannsynlig.

    Men gjelder det uansett effekt på hurtigladeren? De varierer jo fra 22-200kw

  11. Complexity skrev (Akkurat nå):

    Noen ladere har knapp på seg for å justere effekt, og noen har ikke det. Noen biler har meny for å justere effekt og noen har ikke det.

    Så du må nesten gi mere info før vi kan hjelpe deg.

    Kia Soul 2022. Menyen i bilen? Skal fikle litt mer med den og ladekabelen i morgen. Om den lader 2kw selv eller kan stilles inn til det vil jeg hvertfall være komfortabel med å lade slik en periode. Ser ikke at det kan være verre enn boblebadet som står på terrassen og trekker 3kw i to døgn før vannet blir varmt nok til at termostaten slår inn.

×
×
  • Opprett ny...