Gå til innhold

Bad_Mojo

Medlemmer
  • Innlegg

    142
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Bad_Mojo

  1. Enig, men vi må ikke glemme at en Tesla eier har vært med på å sponse utbyggingen av ladenettverket, samtidig som Tesla bruker dette som et intensiv til å velge deres merke fremfor andres. I tillegg har de designet bilene rundt rask ladning fra 10-70%. Det er bra for brukeren og det blir raskere ledige plasser. Det hadde ikke vært lurt for Tesla å åpne for at biler som lader sakte skulle ta ladeplassene til deres egne kunder.

    Når det er sagt så er det heller ikke gitt at det er så enkelt å åpne Teslas nett for andre. Ja andre biler kan lade der, men det vel ikke lagt til rette for betaling.

    Jeg mistenker at Tesla har forsøkt å ikke bare gjøre ladeopplevelsen så enkel som mulige, men også forsøkt å gjøre laderne så de kan bli så billige som mulig.

    Laderne kan være så «enkle» at de gir strøm til alle biler som kobles til så lenge bilen sier at den er en Tesla. Da trenger den ikke kommunisere med noen apper. All kommunikasjon om betaling kan håndteres av bilen. (Bilen ringer hjem og sier; nå har jeg ladet her i så lang tid og mottatt så mye strøm, putt det på kortet mitt). Da slipper man at ev. feil med autentisering el. stopper/utsetter ladningen. Betalingen kan gjennomføres senere, så lenge brukeropplevelsen ser smooth.

     

    • Innsiktsfullt 1
  2. Det kan være fordi staten tenker litt mer langsiktig og er opptatt av litt mer enn bare økonomisk avkastning. Staten kan derfor forsøke å senke risikoen for utviklingen i starten for å få en fremtidig gevinst, i penger og miljø.

    Litt som at staten dekker 78 % av kostnadene knyttet til leting etter olje. Fra 2005 til 2016 var det nærmer 110 mrd kroner. Staten ser selvsagt på dette som en investering i fremtidig inntekt.

    • Liker 2
  3. Enig i at folk er folk, og man blir ikke noe dyktigere til å kjøre bil ved å endre drivstoff. Og alle som har knertet et speil, uavhengig drivstoff på bilen, vet hvor dyrt det kan bli. ;(

    Når det er sagt, så har jeg hørt fra f.eks Møller bil at 70% av inntektene deres kommer fra service på biler og at de antar at en elbil trenger 30% mindre service. Dette kommer nok til å kreve litt omstilling.

  4. Jeg er enig med deg/dere i skepsisen til at myndighetenes overvåkning, men jeg fortår ikke helt hvorfor dere da tar så lett på Google og andres overvåkning.

    Ja, Googles motiv er kjent, de vil tjene penger. Hvorfor kan ikke bare staten kjøpe (ev. kreve) informasjonen rett fra Google? Er du redd for justismord, så er det enda vanskeligere å forsvare seg mot både staten og Google.

  5. Dette er advokatmat og vil garantert føre til store søksmål. Blir med all sannsynlighet et solid kostnad for Tesla. Enten må de oppgradere batteriet til eierne eller tilbakebetale.

     

    Og nå ser vi kanskje hovedgrunnen til at de andre merkene ligger noe etter Tesla på rekkevidde. De har brukt hodet og holdt igjen. 

     

    Tesla har vel også en skjult kapasitet som holdes tilbke. F.eks så mener jeg å huske at Model 3 long range har 80,5 kw brutto og 75 Netto. Jeg tror at dette er en ganske alminnelig stor buffer, sammenlignet med andre biler.

  6. S/X har vel solgt relativt dårlig i 2019 sammenlignet med de siste par-tre årene, så det hjelper kanskje noe på salget. Personlig tror jeg det må en større "refresh" til før det svinger opp igjen, tror ikke fri supercharging er en dealbreaker.

     

    Enig. Tror også at gjeninnføring av 75 kW batteri også hadde hjulpet mye. Det var jo den helt klart mest populære, og av god grunn spør du meg.

  7. Enig i at man bør gjøre noe med forurensning, men kanskje litt uhensiktsmessig og alltid skrike el-bil eller Tesla.

     

    Særlig når det i artikkelen står "Saken handler ikke om Tesla, men om en rekke bilprodusenter som handler med BASF".

     

    Videre er det ikke automatikk i at dette bare har med el-bil å gjøre. Det linkes i artikkelen til en annen artikkel i The Barents Observer, hvor det bla. opplyses at "Two-thirds of global nickel production is today used in production of stainless steel. 5% is used for car batteries...". Så ja, forurensning er dumt, og vi må bidra til å redusere dette, men da er det kanskje litt dumt å bare ha fokus på 5% av produksjonen. Kanskje vi i så fall også burde bruke mindre rustfritt stål?

    • Liker 8
×
×
  • Opprett ny...