Gå til innhold

BlueBench

Medlemmer
  • Innlegg

    570
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av BlueBench

  1. Aida! Dette forumet krever ikke Javascript enda...

    Fortsatt kan vi heldigvis bruke forumet uten å påtvinges javascript, men har som mange andre merket meg den illevarslende beskjeden når man forsøker å bruke nettsiden forøvrig.

    Oppfordringen man kjørte mot brukere med adblock syntes jeg var helt uproblematisk, men linjen man nå velger å kjøre med javascript-avhengighet synes jeg på en måte gir en slags ubehagelig tidsreise tilbake til en tid hvor internett ikke fungerte uten å tillate javascript fordi alt skulle være så feilslått "fancy" med flashende tekst, menyer avhengig av javascript osv. Hardware har riktignok ikke tatt de konkrete skrittene og motivet her har ikke vært å være "fancy", men når en av norges fremste teknologihavn kan ta et like ille og drastisk tilbakeskritt som å gjøre siden javascript-avhengig når trenden blant webutviklere omsider har forandret seg til at javascript så langt som mulig kun skal supplementere brukernes opplevelse så vil det ikke lengre overraske hva mer ansvarlige for dette retro-sprellet kan finne på å gjøre.

    Se forøvrig sofTest sitt innlegg, spesielt nestsiste avsnitt og gi han en +1

     

     

     

    • Liker 3
  2. De fleste ateister er ikke tenkende mennesker.

     

    De tenker ikke, for deres meininger om kristendom og kristne er ikke rasjonell og basert på tankevirksomhet, de er ganske enkelt utrykk for et blindt og altoppslukende hat mot Gud, og mot kristne og kristendom.

     

    Og hvor kommer så dette hatet fra ?

     

    Jo det kommer nettopp fra Guds fiende som er satan, og satan hersker over denne verden fordi de fleste mennesker fremdeles velger å følge satan.

     

    satan er denne verdens "gud" som vi ogå kan lese i Bibelen.

    Og de fleste i denne verden tilber satan, selv om de i de fleste tillfeller ikke vet om det selv, også ateister.

    Ateister tilber satan nettopp ved å hate, og det hatet har vi jo sett tydelige eksempler på både her og i andre tråder.

     

    Med denne forferdelig tøvete generaliseringen din her hvor du også beretter om at du ser fiender overalt, så tror jeg svært få andre enn du selv klarer å unnlate å lokalisere det kokende hatet du deler ut her andre steder enn nettopp hos deg.

    • Liker 3
  3. Hei!

    Har tenkt å skrive en blogg med oppskrifter. Det jeg ønsker er å ha en ting der jeg/de som leser bloggen kan endre på porsjonene, slik at mengden ingredienser endrer seg (og dermed også næringsinnholdet).

     

    De har sånn på matprat, hvis dere skjønner.

     

    Har ikke bestemt ennå hvor bloggen skal være, så gi gjerne tips om hvor det er mulig å få til.

     

    Takk! :-)

     

    Når du først tenker på å la leserne skalere ingredienser så høres det ut som at planene dine kanskje allerede nå er i ferd med å utvikle seg til noe mer enn en tradisjonell blogg. Hvis så skulle være tilfellet så kan du evt. se om kanskje Drupal er noe for deg sammen med modulen Recipe.

     

    Noen eksempler:

  4. Gå til Firefox > Innstillinger

    1. Bytt til fanebladet Personvern

    2. Fra nedfellsmenyen sett Firefox til å Bruke egne innstillinger for historikk

    3. Fjern haken i Husk søke- og skjemahistorikk

     

    Hvis du heller ikke ønsker at Firefox skal foreslå nettadresser basert på bokmerker/historikk endrer du dette nederst i samme vindu. :)

  5. Aftenposten: Misjonærer jaget fra asylmottak

     

    Lyver for Jesus?

    Tverrkirkelig nettverk (t-net) hevdet å ha skriftlig avtale med Utlendingsdirektoratet (UDI) om misjonering overfor enslige mindreårige ved asylmottak i Asker. Blant annet skal de ha forsøkt å lokke med seg ungdommer på fester som viste seg å være "kirkedisko med religiøs undervisning og bønn" der de unge blir lurt med helbredelse av sykdom som et strategisk ledd i konvertering, de skal også ha fortalt beboere at de måtte konvertere til kristendom for å kunne få positivt svar på sin søknad hos UDI.

    Jesus ville nok vært stolt av disse kjernekarene her...

    • Liker 2
  6. Spennende, bare å applaudere! :)

     

    Konge!

     

    Vil selvfølgelig anbefale å ikke plukke opp de evig-lange "diskusjonene" vedrørende religion, evolusjon og ateisme.

     

    Tja, hvorfor ikke. Finnes da enkelte gullgruver der også, f.eks. fra brukere som på velvillig og eminent vis forklarer vitenskap for de som dessverre manglet lærere med formidlingsevne. Langt verre om man skulle trekke frem telletrådene.. :p

  7. Skulle nettopp inn der for å sende noe penger, men stusset/stoppet, fordi siffrene fra kodebrikken fremkommer som synlige tall i innloggingsfeltet, og ikke som "krypterte stjernesymboler" som tidligere.

     

    Noe muffins ute å går?

     

    screendump:

     

    Ikke noe muffins.

    Stjernene/asterisktegnene som en ofte kan se når en taster inn tegn i et passordfelt er på ingen måte passord i noen kryptert form (kan veldig enkelt hentes ut i klartekst), men er kun inntastede tegn maskert med asterisk med hensikt på å hindre at noen skal kunne se passordet ditt på skjermen mens du skriver det inn. Når det gjelder engangskoder så er det å skulle maskere tegnene av ganske liten hensikt da koden kun virker den ene gangen der og da, en ny engangskode må genereres etter koden er benyttet eller utløpt. For å gjøre det enklere for brukerne har BankID derfor ganske nylig valgt å gjøre inntasting av engangskoden synlig.

     

    Endringen er denne gang fullstendig legitim, men bra at du har en sunn skepsis! :)

  8. Erfarne kritikere ser nok raskt at designet ikke er ditt verk og vil trolig unngå å bruke unødvendig tid på å gi tilbakemeldinger på det, men når du ikke nevner at du ikke står for designet selv eller hva du konkret ønsker kritikk på samt åpner med "jeg har i lengre tid jobbet med å lære meg webdesign og samtidig lage meg en hjemmeside" så kan dette naturligvis oppfattes som et forsøk på å ta ære for andre sitt strev. Sier ikke at det har vært intensjonen din her, men det er dessverre nok av den typen som samtidig ødelegger hva som kunne vært seriøse arenaer.

    • Liker 3
  9. Har ingen formeninger om programvaren selv, men ifølge CNET vil  programmet Free Alarm Clock kunne vekke pc-en i fra hvilemodus.

     

    Free Alarm Clock adds alarm functionality to your computer, letting you create multiple alerts that can wake you up or remind you when it's time to do something. [...] Each alarm can be set to go off only on certain days of the week, and users can select whether they want the alarm to loop, snooze, turn on the monitor, or wake up the computer from sleep mode. We especially liked the options for customizing the alarm sounds; there are 11 built-in options, including bells, birds, a flute, and a cuckoo clock. Users can also use their own audio files to create custom alarms, which is always a nice touch.

     

    http://download.cnet...4-12871540.html

  10. "Et nettbrett gjør alt det som forventes av en rimelig PC, og den har touch."

    Lo ganske godt av dette utsagnet her. Folk kjøper faen ikkje bærbare eller stasjonære for å sitte å firle med angry birds på ein vertikal skjerm.

     

    Åh bare vent, snart kan vi lese om at senebetennelsen vi kaller musearm har fått seg en ny arvtaker: toucharm! :p

    • Liker 1
  11. Jeg er en jente på 17 år' date=' og i går røyka jeg cannabis (grønt) sammen med noen kompiser.

    [...']

    Alt begynte å gå rundt for meg, klarte såvidt prate og gå. Hodet mitt fungerte ikke og det var som at jeg ikke var "til stede". Jeg fikk helt noia, og kompisen min som røyka ca fire trekk merket også at det var noe som ikke stemte og han virket beskymret og redd. Han andre kompisen min som kun røyket 1-2 trekk merket ingenting.

    Det ble som sagt bare verre og verre, og jeg ble lagt ned i senga. Jeg skalv, frøys og var nummen i hele kroppen. Pulsen min var skyhøy og jeg kunne høre dunkene VELDIG godt. Føltes ut som sjelen gikk ut og inn av kroppen min og at jeg var iferd med å dø. Føltes ut som at hvis jeg lukket øynene kom jeg til å dø og jeg byttet på å være bevisst og bevisstløs. Måtte kjempe for å holde meg våken. Jeg hadde en diskusjon med meg selv om jeg skulle inn i kroppen igjen eller ikke. Føltes også som at sjelen min ble dratt ut av kroppen og at jeg måtte trekke den tilbake hele tiden, hvis ikke døde jeg. Utrolig ekkel følelse. Tanken på at det kjentes ut som jeg skulle dø gjorde det ikke noe bedre og jeg ble helt besatt av den. Slo meg selv, beit meg selv.. Følte jeg måtte gjøre alt for å "våkne". Ba kompisen min slå meg så hardt han kunne, men det ville han ikke. Ba dem ringe sykebilen, så ille var det faktisk.. Men dem ville ikke pga. de ikke ville bli tatt.

    [...]

    (min utheving)

    Andre har allerede kommentert spørsmålet ditt bedre enn hva jeg har forutsetninger til å gjøre, men la merke til en annen detalj som slo meg her. For slik du beskriver den lite hyggelige opplevelsen så høres det ikke ut som at disse som du var med visste om det var noe alvorlig galt med deg eller ikke. Likevel valgte de å la vær å tilkalle helsepersonell, og det også på tross av din oppfordning om å gjøre det, bare for å beskytte seg selv mot en eventuell liten anmerkning på rullebladet. Du omtaler dem fortsatt som kompiser gjennom innlegget, men synes du at de virkelig fortjener en slik omtale etter dette?

    Du trenger ikke å svare, bare tenk over det! :)

  12. Vi bruker forresten Dreamviewer.

    ...

    Setter pris på alle tips, har akkurat begynt med Dreamweaver.

    ...

    Fant noen tutorials på youtube om hvordan jeg gjør det i Dreamweaver

     

    Bet meg litt fast i alle gangene du henviser til Dreamweaver her så lurer litt på om dette er fordi du kanskje bruker Dreamweavers WYSIWYG-del (tror det i Dreamweaver kalles "Design view")? Altså at du manipulerer siden nærmest som at du bruker et tekstbehandlingsprogram i stedet for å kode.

    Du kan naturligvis arbeide direkte med kildekoden/håndkode i Dreamweaver også så det var kanskje bare det du mente, men hvis det har seg slik at du holder deg til WYSIWYG-delen i Dreamweaver uten å forstå hva som foregår bak sceneteppet så vil jeg virkelig anbefale deg denne nybegynnervennlige videoserien slik at du kan lære deg HTML og CSS fra start av! Det er mange som med første øyekast synes håndkoding virker litt gresk og tidkrevende, men bare gjett om hvor skuffet du vil bli når du oppdager at all den tid som har gått med på å lære skitten autokoding burde vært brukt på å lære ting skikkelig! Ihvertfall om dette er noe du tenker deg å drive med senere. :)

  13. Har selv kjedelig erfaring med statskirkens altfor lite kritiserte medlemsjuks så skjønner veldig godt den saftige frustrasjonen din her RWS, men er du sikker på at det i brevet i fra Human-Etisk Forbund ble krevet utmelding i fra annet livssynssamfunn for å kunne inngå medlemskap i HEF?

     

    Dersom ungene eventuelt på tidspunktet var under 15 år så var det kanskje kun snakk om offentlig tilskuddsordning hvor man da kan registrere at man ønsker barnas "kirkeskatt"-andel går til ønsket livvsynsamfunn. Det skal litt til for å holde tungen rett i munnen her (!!), men barnet blir da ikke medlem av livssynssamfunnet. Dette er i grunn en uryddig ordning som har sitt utspring i fra DNK sin enda mer uryddige tilhørighetsordning som burde være avskaffet for lengst, men så lenge DNK kan operere med tilhørighet så er det forståelig at livsynssamfunnene utenfor DNK forsøker å bøte på dette med tilgjengelige midler.

     

    Hvis det faktisk var snakk om medlemskap så synes jeg det virker veldig rart da HEFs innmeldingssider tydelig tillater dobbeltregistrerte medlemskap. Selv om dobbeltregistrerte medlemskap tillates så vil jeg likevel anta at de fleste som aktivt melder seg inn i et tros- eller livsynssamfunn ikke ønsker å være dobbeltregistrert og at det da kommer som et aldri så lite sjokk på dem som får vite at dem er registrert annetsteds!

    Husker da jeg for noen år tilbake mottok et brev i fra HEF med informasjon om dobbeltregistrert medlemskap. HEF har ikke anledning til å kontrollere hvor hen de dobbeltregistrerte medlemmene står registrert så dette var da ikke presisert i brevet, selv om det ikke akkurat var vanskelig å tenke seg frem til at synderen også i mitt tilfelle sannsynligvis måtte være DNK! Hvis jeg husker riktig så ønsket HEF den gang en tilbakemelding på hvor jeg ønsket å stå og at dette hadde noe å gjøre med offentlig tilskudd også her hvor statskirken har førsterett ved dobbeltregistreringstvister med mindre livssynssamfunnet utenfor DNK kan dokumentere sin rett. Kanskje det var et slikt brev også dere mottok?

     

    Forøvrig kan jeg anbefale å heller kontrollere medlemskap opp mot Brønnøysundregistrene opplysningstelefon på tlf. 75 00 75 00 og få (kostnadsfritt) tilsendt brev med informasjon om offentlig registrert medlemskap i tros-/livssynssamfunn. (Ha klart 11-sifret fødselsnummer).

  14. Det tror jeg er en veldig optimistisk lesning. :)

     

    Bedre å være optimistisk enn sur og grælete, men synes egentlig ikke at det var å lese så altfor mye mellom linjene.

    At han velger å se på disse organisasjonene som utsendt av en gud velger jeg å se på som et uttrykk for hans egen personlighet, riktignok i lys av beste mening. Heller det enn å la mystikken (eller eventuelt bare forsøket på provokasjon) bli tillagt den ønskede virkningen. ;)

    • Liker 2
  15. Tipper at du har hørt om flere sekulære organisasjoner enn Røde Kors. Som Amnesty, Care, Norsk Folkehjelp, Unicef, Plan, Leger uten grenser, SOS-barnebyer, mm. ;)

     

    Disse organisasjoner er oppdrag fra Gud mener jeg.

     

    Jeg velger å lese deg som at hva du egentlig prøver å si her er at du synes disse frivillige menneskene som utgjør nevnte organisasjoner gjør mye bra for andres trygghet, og det er noe vi kan være enige om.

  16. Jeg ser ikke på religion som noe utelukkende negativt, bare veldig unødvendig. Forstår godt at du føler deg litt utfordret av dem som f.eks. mener religion kun fører til krig og elendighet, men det er vel ganske åpenbart at dersom tro kan føre til noe så negativt så kan det vel også føre til det motsatte? Forøvrig så er det jo også ganske mange som hevder at deres religion bare har sine skjønne sider ved seg så langt øyet rekker. Sannheten er vel kanskje litt mer nyansert enn hva de ytterste motstykkene vil ha det til tror jeg, men uavhengig av om religion bidrar i den ene eller andre retning så mener jeg likevel det er helt unødvendig da alle våre virkelige goder, våre felles verdier, blomstrer likefullt uten religion. Jeg ser ikke noe behov for religion, men forbeholdt at det ikke gjøres skade eller "innpåslitsomhet" så må folk selvsagt få tro på hva enn det skal være for min del. :)

     

    Tipper at du har hørt om flere sekulære organisasjoner enn Røde Kors. Som Amnesty, Care, Norsk Folkehjelp, Unicef, Plan, Leger uten grenser, SOS-barnebyer, mm. ;)

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...