Gå til innhold

Symbiose

Medlemmer
  • Innlegg

    222
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Symbiose

  1. Den gamle PS3'en støtter også Bitstream'ing! "Settings" --> "Video Setting" --> "BD/DVD Audio Output format (HDMI)" OG "BD Audio Output format (Optical Digital)". Man har valget mellom "Linear PCM" og "Bitstream".

     

    Den gamle PS3 kan ikke overføre HD-lyd over bitstream, men må dekode selv før den sendes til receiver. Resultatet er det samme lydmessig, men receiveren vil ikke vise Dolby/DTS HD i displayet.

  2. Jeg ser på sidene til Clas Ohlson at de selger to typer HDMI-kabel, en vanlig og en hi-grade. Er kanskje mange som kjøper hi-grade, for å være på den sikre siden, da den ikke koster så mye mer. Er det noen som kjenner til hvorvidt disse to kablene er sertifisert forskjellig, eller er det bare Clas som ser sitt snitt til å tjene noen ekstra kroner på kabel-myter?

  3. Det går helt fint å installere programmene fra kun oppdateringsfilene på hjemmesiden. Det krever dog minimal fikling med registerredigering i Windows (Usikker på om dette kan gjøres på Mac). Det er veldig enkelt.

     

    Kjør programmet "regedit". Under "HKEY_LOCAL_MACHINE" finner du "SOFTWARE". Legg til nøkkel ved navn "Canon", hvis den ikke finnes fra før. Under denne legger du til nøkkel ved navn "DPP". Hvis du vil installere Eos utility legger du til "EOS utility" under "Canon". Samme gjelder nøkkel ved navn "Zoombrowser EX". Alt nevnt ovenfor skal skrives uten anførselstegnene.

     

    Når oppdateringsprogrammene til eksempelvis DPP (Digital Photo Professional), som du finner på Canons hjemmeside, ser at det finnes en nøkkel i registeret, vil det installere programmet på PCen. Fungerer helt smertefritt. Fint hvis man har mistet CDen, eller kjøper brukt av en som har rotet bort CDen (slik jeg gjorde). Skjønner ikke helt hvorfor ikke Canon opplyser om dette på sin hjemmeside, da det jo er personer med Canon-kamera som vil ha glede av programmene.

  4. Takker for tipsene, hadde vært typisk meg å hoppe på det første og beste :) Hare rensa sensorn på 30D selv, hva er forskjellen på å rense sensorn på ett 5D?

    Sensoren er større. så du må ha større swab's. Samtidig er det vel større sjanse for å få støv på sensoren.

    Stor sensor som fyller kamerahusets indre ganske heftig, trangt og vanskelig å komme til er vel stikkord her.

    Stor sensor: Ja. Trangt og vanskelig: Nei. Hvis BorgSol1 har renset sensor på 30D, er det jo helt samme prinsipp for 5D. Man trenger ikke overdramatisere vanskene med dette. Er ikke akkurat avansert hjernekirurgi å rense en sensor.

  5. Hvilket Canon L objektiv passer best til landskaps fotografering, på et Canon eos 400d? Fremtiden viser nok at jeg kommer til å kjøpe nyeste Canon 5D i nærmeste fremtid.

    Disse har jeg sett på til nå og vil gjerne vite hvilket som er best.

    Canon Ef 16-35mm f/2.8l

    Canon Ef 24-70mm f/2.8L

    Canon Ef 24-105 f/4L

    Canon Ef 17-40 f/4L

    Heller litt mot siste siden det har snillest pris...

     

    Alle er gode, og passer til 5D. Alle kan brukes til landskap. 17-40 er "budsjett-utgaven" av 16-35. Har du råd og lyst kjøper du 16-35, den er også noe bedre på fullformat (veldig god vidvinkel-zoom på 5D). 24-105 har også IS, som gir deg mulighet til lengre lukkertid håndholdt, mens 24-70 har fordelen ved mulighet for blender 2.8. Dette var forsåvidt åpenbare svar, men forskjellene gir seg mye selv. Brennviddene er noe forskjellige, der 16-35 og 17-40 vil gi mer vidvinkel, og "super-vidvinkel" på 5D, mens 24-70/-105 blir normal-zoom på 5D, men du får begrenset vidvinkel på 400D.

     

    Du må rett og slett bestemme deg for hva som er viktigst for deg: Vidvinkel? Pris? Største blender? IS?

    Du gjør ingen feil ved å handle noen av disse.

  6. [quote name='mar1u5'

    Jeg ser av din signatur at du har utstyr som holder meget godt mål, for å si det slik. Det forundrer meg derfor at du ikke har lest manualen som fulgte med kameraet. Stille opp skarphet burde være særdeles enkelt (mulig jeg tar feil, har kun erfaring med 5D MkI). Det er overhodet ikke ment som negativ kritikk, men med avansert utstyr til 50.000 kroner vil det ofte lønne seg å lese manualen for å få mest mulig ut av utstyret.

     

    Bare det ikke går med meg som Alejandro som kjøpte seg kul båt men hadde ikke peiling på bruke den... :!:

    Fleip til side, med 5D Mark II har vel Canon klarte å komme seg inn på et nytt marked. Nemlig markedet for de som sikler på FF men som nødvendigvis ikke kan "bruke" det (enda) og som er tent på video.

     

    Fordelen er at man krasjer mindre (i alle fall i fysisk forstand) med et kamera. Jeg er enig i at 5D2 er et spennende kamera, og egentlig ikke dyrt, særskilt om man tar sikte på å bruke både foto- og videodel. Uansett står jeg fast på at det kan være lurt å lese manual, selv om det er kjedelig, eller i det minste gå grundig gjennom kamera/menyer på egenhånd, og slå opp det man ikke forstår. Såpass innsats er det kameraet verdt :)

  7. Når det gjelder kvaliteten på bildene med 24-105 så burde de ikke være så ille, så vil foreslå en tur inn i menyene og justere opp litt skarphet og lignende - samt skyte av noen bilder med blender på objektivet sitt sweet spot (prøv f8-f11).

     

    Ja, hvordan justerer man opp skarpheten i menyen, som anbefalt ovenfor? Hvilke menyvalg?

     

    Jeg ser av din signatur at du har utstyr som holder meget godt mål, for å si det slik. Det forundrer meg derfor at du ikke har lest manualen som fulgte med kameraet. Stille opp skarphet burde være særdeles enkelt (mulig jeg tar feil, har kun erfaring med 5D MkI). Det er overhodet ikke ment som negativ kritikk, men med avansert utstyr til 50.000 kroner vil det ofte lønne seg å lese manualen for å få mest mulig ut av utstyret.

  8. Hei!

     

    Jeg vurderer og kjøpe meg et nytt objektiv. Og da har jeg lyst på et lyssterkt objektiv og jeg har et relativt stramt budsjett. Jeg vurderer et fastobjektiv på 50mm f.1,4. Det er lyssterkt og koster ikke så alt for mye (billig), men det står fast på 50mm. Er det verd pengene, eller sløser jeg bort pengene mine.

     

    Whats the pros and cons for this lens?

     

    Mvh. Ole A

     

    Du har antakelig kit-objektiv. Still dette på 50mm, og bruk bare denne brennvidden en stund. Passer den deg? Kan du lære deg noe ved eventuelt å tilpasse bildene denne brennvidden? Om det er verdt pengene er opp til deg å avgjøre. 50/1.4 leverer oftest strålende bildekvalitet, og du har mulighet for liten skarphetsdybde og fotografering i dunkel belysning.

  9. Årsak til at jeg ikke valgte pentax nå er pga at pentax har noen små mangler pr i dag dvs liten skjerm med lav oppløsning,litt dårligere på støy enn de andre(canon og nikon),men jeg er 99.9 prosent sikker på at når pentax kommer med etterfølger til K20D så kommer jeg garantert til å gå over til pentax!Jeg har hatt pentax analog speilrefleks før å liker pentax meget bra!Jeg synes at huset til k20d er det fineste huset som finnes på markedet nå.

    Nå skal jeg prøve Canon 5d mark ll det er jo fullformat,men det er jeg jo vant med fra film.og har tatt mange tusen bilder med film(veldig dyrt)

    Oppløsning på film er vel rundt 24 mill pixler-så da nærmer canon seg

     

    Jeg skjønner heller ikke hvorfor du skulle gå over til Pentax senere. Du har nå bestilt en fantastisk pakke fra Canon. Hvis du synes K20D er det fineste huset pt, hvorfor ikke velge det? Sammen med DA* 16-50 og 50-135 har du en meget bra pakke, gjerne kombinert med DA* 300mm fastobjektiv. Jeg tror du heller ville ha mer glede av å falle mer til ro med et valg. Alle alternativene dine er veldig gode, og ingen er objektivt sett best. Eneste "mangel" med Pentax er at de ikke har planer om fullformat. Med ditt budsjett er det uansett ikke utstyret som begrenser deg. I stedet for å lese flere tester, ville jeg brukt tid på å lese foto-bøker, gå på kurs og bli med i fotoklubb. Sist, men ikke minst, finn ut hva du liker godt å fotografere, og bruk mye tid på å bli god innenfor dette.

  10. Det finnes mange med uendelig mye mer peiling enn meg her om dette emnet, men en god start er jo å få blitsen bort fra kamera. Direkte blits rett forfra kan gi veldig flatt lys. Skyggen bak personen kommer som følge av hvor lyset sendes ut fra. Stativ til blitsen(e) er en god ide. Mer mykt lys oppnås med større flate ifht objektet du tar bilde av, enten ved å reflektere fra vegg, som du skriver, eller ved f.eks. softboks. Du kan ikke få ordentlig mykt lys uten stor lysflate. En blits på stativ med softboks, samt en reflektor (kan gjerne være hjemmelaget) er greit utgangspunkt. www.kaffebrus.com er en side med endel rimelig og greit utstyr du kan kikke nærmere på (www.fotopia.no selger endel av disse produktene i Norge, men har inntrykk av at de krever litt høyere pris for samme varer).

  11. Trengte ikke betale noen ting for returen av pentaxen. Kom over en fin brukt d300 med tam 17-50 og alle tester jeg har lest var svært positive, så det ble den til slutt. Det varierer veldig, men mesteparten av tester mellom k20d, 40d og d300 viser at d300 har veldig softe jpeg og raw filer. Kan en redigere bildene fra d300 og få samme skarphet? Har ikke fått kameraet ennå, men med tanke på de testbildene jeg har sett rundt om kring er jeg litt usikker på om ikke k20d hadde passet min smak bedre.

     

    Dette med softe filer har helt urettmessig blitt fremstilt som noe negativt av enkelte personer. Som trygvan skriver, varierer det hvordan kameraprodusentene skarper opp filene fra kamera rett ut av boksen. Du kan selvfølgelig velge å ha høyere grad av oppskarping rett fra kamera. Det er dog ikke å anbefale dersom du ønsker å etterbehandle bildene noe i ettertid på datamaskin. Du trenger ikke å være urolig. D300 med Tamron 17-50 er en særdeles god kombinasjon, som du vil ha mye glede av, og vil kunne levere veldig skarpe bilder.

  12. Akkurat dette objektivet (sikkert flere også) har virkelig fått merke det i løpet av noen dager.... ikke nok med den opprinnelige oppgangen til 3.790,-

    Nå er JP internett faktisk oppe i 4.394,- og FotoVideo 4.399,- Sukk....

     

    Og 100mm f2.8 macro ligger på 4795,-! Mye bedre objektiv til nesten samme pris! :dontgetit:

    Bra eksempel for hvor tøft bransjen er. Nye innkjøpspris fra Canon Norge er € 415,28 eller ca 3924,39 Nok. Med Moms og uten ett eneste Krone i fortjeneste er det 4905,49 Nok. Så vi selger helt klart under nye innkjøpspris og eneste grunn for det er att vårt autosystem legge oss under Fotomagasinet pris som vi har i vårt pricewatch. Det kan være durt med enn konkurransedyktik strategi...:-0

     

    Av hensyn til butikkenes økonomi bør man derfor avstå fra å handle der? Det vil jo være direkte ubarmhjertig å stjele 500 kroner fra JP hver gang en kunde kjøper dette objektivet. Med tilstrekkelig kundemasse kan det i verste fall bære mot konkurs innen kort tid.

  13. Da er "mysteriet" oppklart, tipper jeg.

    Mange mysterier har en tendens til å skulle være mysterier i enkeltes øyne, og ser den rasjonelle forklaringen som for platt og lite meningsgivende. Det er klart at enkelte har behov for å se "orbs" eller andre fenomener som noe betydningsfullt for deres liv. Mysteriet er med andre ord ikke oppklart.

    • Liker 1
  14. Du er nødt til og ha den orginale Cd'en fra Canon,du får ikke lastet ned programvarer i etterkant.

     

    Hvis du går for kameraet så kan du oppgradere programvaren her.

     

    Kameraet er helt ok

    Bare skjekk at det ikke er tatt bortimot 50.000 bilder med det,er omtrent hva lukker-mekanismen tåler.

     

    Bare for å oppklare en misforståelse mange har. Det går helt fint å installere uten CD, men krever minimal fikling med registerredigering i Windows (Usikker på om dette kan gjøres på Mac). Kjør programmet "regedit". Under "HKEY_LOCAL_MACHINE" finner du "SOFTWARE". Legg til nøkkel ved navn "Canon", hvis den ikke finnes fra før. Under denne legger du til nøkkel ved navn "DPP". Hvis du vil installere Eos utility legger du til "EOS utility" under "Canon". Samme gjelder nøkkel ved navn "Zoombrowser EX". Alt nevnt ovenfor skal skrives uten anførselstegnene.

     

    Når oppdateringsprogrammene til eksempelvis DPP (Digital Photo Professional), som du finner på Canons hjemmeside, ser at det finnes en nøkkel i registeret, vil det installere programmet på PCen. Fungerer helt smertefritt. Fint hvis man har mistet CDen, eller kjøper brukt av en som har rotet bort CDen (slik jeg gjorde). Skjønner ikke helt hvorfor ikke Canon opplyser om dette på sin hjemmeside, da det jo er personer med Canon-kamera som vil ha glede av programmene.

  15. Det står mye bra i svarene over her. For å bevare stemning, må du få med lyset i rommet, og kun ha blits som supplement. Direkte blits som hoved-lyskilde ødelegger stemning. Blits reflektert mot tak kan ofte gi uheldige skygger, dog lettet noe ved å reflektere noe lys rett frem, eksempelvis ved det innebygde hvite kortet i blitsen. Blits reflektert fra vegger gir ofte mye bedre resultat. Som du vet, blir dog lyset farget av det det reflekteres fra.

     

    Det er greit å være obs på at blitsen oppfører seg forskjellig i ulike modi. En god og ganske omfattende innføring i blits-bruk for Canon finnes på: http://photonotes.org/articles/eos-flash/index.html. En grei video-innføring i blitsbruk kan finnes på DVDen Understanding the Canon Speedlite 580EX and 430EX.

  16. Mmm, du har rett i del av det, men du må ikke glemme at normalzoomer er "dobbelt så store" i fullformat. Ikke fullt så ille, men de er endel større. Og tyngre.

     

    Jeg ønsker ikke å være for kategorisk, og mener at har du penger så bruk dem på hva du vil. Sett bort fra narko og horer, for det er forbudt. I hvertfall fra torsdag morgen av.

     

    Men det er slik at vi preges av motehysteri, jeg som alle andre. Og det med smal DOF har blitt et motehysteri i den senere tid, slik som Dave Hill og HDR. Det kan fort bli klisje, og er en lettvint vei til pene bilder. Derfor bruker jeg det selv. Jeg tar alltid noen slik bilder når jeg tar portretter av folk, fordi det ser pent ut. Proffer gjør også det, men det er svært lite effektivt i forhold til å få folk til å stoppe opp ved en artikkel el. lign. Det er faktisk målbart. Men på forsider tar det seg nydelig ut, og på veggen til noen som kjenner personene kan det være direkte vakkert. Jeg hyller jo ikke 105 f/2,5 uten grunn. Når jeg blir så heldig å få meg fullformat så kommer det objektivet garantert til å bli mer brukt, og det kommer til å bli tatt flere slike bilder av meg også. Men det er litt for lettvint for meg for tiden, og jeg trenger utfordringen omgivelser gir. Og det er jeg sikkert ikke alene om å trenge...?

     

    Jeg tror vi er ganske så enige. Det hevdes ofte at zoomer til fullformat er dobbelt så dyre og store som til crop. Det stemmer til en viss grad. Det er dog greit å påpeke at for Canons del kan man (også) til fullformat gjerne velge eksempelvis 17-40/4 og 70-200/4, og komme meget godt ut både når det gjelder vekt, pris og optiske egenskaper. Total pris ny er "beskjedne" 10.500, eventuelt ca. 7500 pent brukt. Det trinnet man taper i lysstyrke ifht zoom med f/2.8 på cropsensor blir forsåvidt kompensert av mindre DOF og mulighet for å høyne ISO noe mer på fullformatsensor.

     

    Forøvrig helt enig i at de fleste av oss trenger utfordringer, hvilket det finnes nok av. :)

  17. Man bør ikke gå for fullformat bare fordi man har råd til det, men fordi man har lyst. PMnormal har mange poenger man bør tenke gjennom. Han er dog altfor kategorisk til hvem som bør få kjøpe eller er moden for fullformat-kamera, og overdramatiserer hvor stor overgangen er fra crop- til fullformatsensor. Skal man følge hans resonnement, ville de fleste vært best tjent med et godt kompaktkamera, hvilket i og for seg stemmer for mange. :) De som har glede av speilrefleks, og har sett av egen atferd at de ikke går lei innen kort tid, kan dog trygt satse på fullformat. Størrelse og vekt er lite godt argument, da det skiller lite mellom eks. 40D og 5D eller mellom D300 og D700.

     

    Det viktigste er at man har det gøy med det verktøyet man har. Mange har mer glede av speilrefleks enn kompaktkamera, og blir følgelig mer kreative med et godt verktøy. Det er få, men viktige fordeler med fullformat konta crop. Søkeren på fullformat-hus er nydelig. Skarphetsdybden er lettere å variere, men krever samtidig at man tenker litt mer før man tar bildet. Det er med andre ord lettere å bli DOF-junkie, som PMnormal kaller det. Forøvrig en herlig avhengighet, som ikke trenger behandling. Jeg synes også 5D med god optikk gir flott og noe særegen tegning av bildene.

×
×
  • Opprett ny...