Gå til innhold

Exozza

Medlemmer
  • Innlegg

    315
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Exozza

  1. Tja, jeg har ikke bagasjebrett på min sykkel (kan heller ikke få det), men savner det ikke. Og jeg sykler til/fra jobb hver bidige dag, over en mil hver vei.

     

     

     

    Tja, jeg har ikke bagasjebrett på min sykkel (kan heller ikke få det), men savner det ikke. Og jeg sykler til/fra jobb hver bidige dag, over en mil hver vei.

     

    Klart du ikke savner bagasjebrett, for da ville din fantastiske CX ikke vært så fantastisk lenger....

     

    Vil dere også anbefale Diamant Union 40 over XEED Eco 3 Sport?

  2. Jeg tror jeg ville ha valgt Diamanten av den grunn at den har skjermer, bagasjebrett og hjul/dekk som er mer beregnet på asfalt (og grus). Kvaliteten på komponentene er vel stort sett den samme, uansett hvilken av disse du velger. For meg så ser det ut til at Diamanten også har Shimano-hjul, noe som ikke er å forakte.

     

    PS. Det er tullete av gsport at de ikke poster spesifikasjoner på nettsidene. De tror vel de får solgt mer, men det tror jeg neppe noe på.

    Jeg har egentlig ikke noe behov for bagasjebrett. Skjermer trenger jeg derimot, men det antar jeg ikke er noe problem å skaffe i etterkant. 

  3. Hei!

     

    Jeg er på jakt etter en sykkel som primært skal brukes som transportmiddel på asfalt/grus (type til/fra skole og jobb), og jeg skal i utgangspunktet ikke bruke den til trening. 

     

    Jeg har funnet frem til disse tre syklene som jeg kan få for 1999,- hver. Hvilken er å anbefale utifra overnevnte bruksområde? Finnes det noen andre dere eventuelt vil anbefale i den aktuelle prisklassen?

     

    XEED ECO 3 SPORT

    XEED XC 3 SPORT

    Diamant Union 40

  4. Takk for gode svar! 

     

    Det mest aktuelle er nok et tradisjonelt PC-tårn, da dette vil være den mest praktiske løsningen i forhold til hvordan kontorområdet her i huset er anlagt. En All-in-One løsning kunne også fungert, men prisen er vel relativt høyere enn f. eks. PC-tårn med samme specs, da det koster mer å bygge samme teknologi inn i et mindre og mer hendig format? 

     

    Ut ifra deres svar og litt googling har jeg kommet frem til at PCen i alle fall må komme med:

    • Enten >60GB SSD (til system) + 500GB/1TB HDD (til alt annet) ELLER 500GB SSD (til system og alt annet)
    • 8GB RAM
    • To tilkoblingsmuligheter av typen DVI-I/DVI-D/HDMI/DisplayPort (helst HDMI og DVI, da de fleste skjermer støtter disse)
    • Rask DVD-skriver
    • Lavt støynivå

     

    Jeg har endret litt på standardkonfigurasjonen på Kompletts ferdigbygde Home Better og kommet frem til noe som jeg tror kan fungere bra. Men jeg er veldig usikker på hvilken PSU, og evnt. kjøler hvis det trengs, jeg skal velge for at PCen skal være så stillegående som mulig. 

     

    Her er konfigurasjonen jeg har valgt ut ifra alternativene jeg hadde på Home Better: https://www.komplett.no/k/shoplist.aspx?mode=receive&si=1577504&su=DB7C324B-29EC-4318-AC0D-F8585508B542

     

    Her kan dere se alle mulige deler jeg kan velge til Home Better: https://www.komplett.no/k/config.aspx?ConfigSystemId=11032

     

    Konfigurasjonen jeg har valgt viser en totalpris på 7029,- hvis jeg bygger PCen selv, mens Komplett skal ha 8200,- totalt inkl. bygging. Det betyr vel at de tar ~1200,- for å bygge PCen. 

     

    Tanker rundt dette? 

  5. Jeg var ikke klar over at de er dyrere, men grunnen til at jeg foretrekker å bygge selv er at du kan oppgradere senere og at det ikke er noen restriksjoner i f.eks bios.

     

    På de ferdigbygde pcne fra Asus, Acer osv så er de ofte vanskelige å oppgradere fordi kabinettet er designet til akkurat den konfigurasjonen, biosen er ofte også mye simplere for å unngå at noen tukler med den.

     

    Derfor anbefaler jeg å bygge selv eller kjøpe ferdigbygd fra Komplett.

     

    Men hvis du skal kjøpe ny pc senere om mange år så er de du linket til først bra, den eneste forskjellen mellom de og selvbygde er i utgangspunktet de to tingene jeg nevnte tidligere.

     

    Hvis du bor i nærheten av Hamar så kan jeg godt hjelpe deg å bygge en.

    I utgangspunktet var jeg innstilt på kjøpe en ferdigbygd. Jeg er hjemme på ferie nå, men ellers er jeg fulltidstudent i en annen by. Jeg tenkte derfor at det var mest safe å kjøpe en ferdigbygd, da sjansen for hardwarefeil (grunnet lite kunnskap ang. bygging av PC) blir minimal. Hvis jeg ikke går for ferdigbygd, så er det jeg som må stå for byggingen. Og i så fall må jeg gjøre en god jobb, da jeg ikke har mulighet til å komme hjem hvis noe går galt med den. Faren min er avhengig en pålitelig PC som skal brukes i både jobb og privat sammenheng. 

     

    Men hvis det lønner seg veldig å bygge selv mtp. oppgradering, pris og kvalitet, og det hverken er for krevende eller for mye arbeid å finne et passelig oppsett og å sette dette sammen, så er det mulig jeg kan ta en sjanse! I så fall, har du noen smarte tips? 

  6. jeg ville heller gått for en av komplett sine ferdigbygde pcr.

    Hvilken kategori vil du anbefale ut ifra bruksområdene nevnt ovenfor? "Gamer", "Home", "Office & Workstation" ...?

     

    Har tittet litt innom alle kategoriene, men det virker som om prisene er stivere enn mange stasjonære PCer fra eksempelvis Lefdal og Elkjøp. For å få i5 på en av Komplett sine ferdigbygde må man nesten opp i 7000,-, mens man får i5 på nesten alt fra 5500,- fra Elkjøp og Lefdal.  

  7. Hei! Min far har siden 2007 hatt en Dell Dimension 9200 med følgende spesifikasjoner:

    • Intel® Core 2 Duo E6600 (2.4GHz, 1066MHz FSB,4MB shared cache)
    • 2048MB Dual Channel DDR2 667Mhz (2x1024MB)
    • 2x512MB PCI Express Nvidia GeForce 7950 GX2
    • Intel® P965 Express
    • Harddisk 320GB SATA Harddisk RAID, 7.200RPM 16MB Cache

     

    PCen har i det siste begynt å vise sin alder, og jeg er dermed på jakt etter å finne en ny stasjonær PC til ham. Jeg har ikke erfaring med å bygge PC, og ønsker helst å kjøpe noe som er ferdigbygget og som kan kjøpes i butikk. Jeg har over gjennomsnittet god peiling på teknologi, men har ikke fulgt den raske utviklingen på stasjonære PCer. Derfor henvender jeg meg til dere! 

     

    PCen må være godt egnet til:

    • Surfing, epost, film
    • Dokument- og bilderedigering
    • Bruk av to skjermer samtidig
    • Stillegående bruk

     

    Jeg kan tenke meg at de overnevnte bruksområdene kan dekkes av en PC til 3-4000,-, men jeg vil heller ha en PC som er relativt fremtidssikker og litt i overkant, enn en som så vidt holder det gående. I utgangspunktet tenkte jeg meg et budsjett på 6-7000,-, men dette er ikke satt i stein. 

     

    Potensielle spesifikasjoner jeg foreløpig har sett meg ut:

    • i5-4460
    • 8 GB RAM
    • Nvidia GTX 7-- (eller noe fra AMD, hvis det fungerer like bra)
    • Min. 1 TB harddisk (helst med en SSD i tillegg for operativsystem og applikasjoner. Eventuelt en HDD med 8-16 GB cache, hvis dette får systemet til å flyte like like bra som en SSD)

     

    Ut ifra dette har jeg sett litt på disse PCene:

     

    Hva tenker dere? Har dere noen anbefalinger?

     

  8. Jeg begynner å bli lei av min to år gamle S2 min, og vurderer å kjøpe ny telefon. Valget står mellom HTC One og Galaxy S4. HTC One ser desidert best ut, men GS4 er ca. 500 kr. billigere og har bedre batteritid (69t vs. 48t, gsmarena).

     

    Hvordan er batteritiden deres? Med min S2 får jeg rundt 1d og 8t med ca. 3t screen time, og jeg trenger en mobil som kan overgå dette.

     

    Videre, er det noen nettbutikker jeg bør styre unna med tanke på dårlig batch av HTC One?

  9. Du kan kanskje angripe det som "i hvor stor grad fantes de tingene man ser på som føydalisme i Norge" - svaret for europa som helhet ser ut til å være "mye mindre enn man tror", men såvidt jeg husker hadde vel norge enda mindre - som kan merkes på f.eks. at vi ikke har (hatt) noe særlig adel, ulikt de fleste andre euopeiske land.

    Under den norske middelalderen var det lite føydale trekk, og det er mulig jeg heller går for en problemstilling som presiserer dette. F.eks "Hvorfor ble det norske middelaldersamfunnet i liten grad påvirket av føydalismen?"

  10. Interessant artikkel, og det er jo absolutt noe du kan vurdere å studere nærmere selv om du har tenkt å studere historie etter VGS. Men om føydalisme er i pensumet ditt så er det den formen og definisjonen det har der som er aktuelt for deg på din eksamen. Jeg går ut i fra at det du er redd for er karakteren din snarere enn å holde et foredrag om noe som muligens ikke stemmer?

     

    Du bør jo og snakke med din lærer om dette, før du eventuelt bytter.

    Det er en veldig interessant artikkel, og jeg synes det er rart at jeg aldri har hørt noe om dette før. Det som kan bli et problem hvis jeg velger å fortsette med nåværende problemstilling, er at sensor muligens kommer fra en skole hvor de bruker lærebøker hvor føydalisme blir omtalt slik som i artikkelen ovenfor.

     

    Foreløpig tenker jeg å fortsette med samme problemstilling, og lærebokens definisjon av føydalisme, og heller snakke litt om problemene rundt dette begrepet helt til slutt.

  11. Hei, jeg går VG3 og skal ha muntlig eksamen i historie på tirsdag. Jeg har valgt å ha et foredrag rundt problemstillingen "Hvordan preget føydalismen det norske middelaldersamfunnet?", og historielæreren min godkjente dette.

     

    Etter litt googling har jeg havnet på flere artikler som hevder at føydalisme ikke eksisterte. Dette blir begrunnet med at selve modellen rundt føydalisme ble laget på 1500-1600-tallet og er basert på antagelser og ikke fakta. (http://historymedren...a/feudalism.htm)

     

    Hvis dette er tilfellet, så må jeg faktisk endre problemstilling umiddelbart.

     

    Noen som vet noe mer om dette?

  12. Jeg fikk temaet "Økonomi og næringsutvikling" og de aktuelle emnene innenfor dette er:

    - Næringsutvikling i Norge 1500 - 1800

    - Den industrielle revolusjon

    - Økonomiske kriser i mellomkrigstiden

    - Føydalisme

     

    Foreløpig tenker jeg å ha et foredrag med problemstillingen "Hvordan preget føydalismen det norske middelaldersamfunnet?". Synes dere dette høres greit ut?

     

    Under utspørringen vil det komme spørsmål som hovedsakelig omhandler de overnevnte emnene, og hvis foredraget mitt handler om eldre historie (føydalisme), så vil dette mest sannsynlig føre til spørsmål knyttet opp mot nyere historie (som jeg synes er lettere).

  13. Etter at jeg kjøpte HTC One så har min SGSII blitt en reserve. Den står på hele tiden, men nesten alt er slått av (utenom 2G/3G). Den har nå vært på i 7 dager og det er fremdeles 44% igjen av batteriet.

    Hvilket rom og hvilken kernel kjører du? Jeg er på et cm10.1 rom, og kjører dorimanx 9.16 kernel. Får litt over ett døgn batteritid (ca. 2 timer screentime og 1 time musikk).

  14. Jeg går siste året på videregående og lurer på om man har krav på vippeprøve i de forskjellige fagene. Er litt i tvil, da jeg har fått 4 på framføring og 5(-) på en skriftlig prøve i historie dette halvåret. Da jeg spurte historielæreren om jeg kunne ha en vippeprøve for å få 5, sa hun at det ikke var mulig.

     

    Ser at i opplæringsloven står det "Deltakaren skal ha høve til å forbetre kompetansen sin i faget inntil standpunktkarakteren er fastsett.".

     

    Og et lite spørsmål til slutt: spiller muntlig aktivitet en stor rolle i historie? Selv trodde jeg det var noe som kunne vippe deg opp en karakter, men ikke ned.

×
×
  • Opprett ny...