Gå til innhold

Jan Roger

Medlemmer
  • Innlegg

    303
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Jan Roger

  1. Det er jordfeilbryteren som kobler ut når vi har vannkokeren på, og bryteren som hører til varmtvannsberederen. Varmtvannsberederen har sin egen bryter. Vaskemaskinen har sin egen bryter, derfor synes jeg det er litt rart at den stopper helt opp når varmtvannsberederen går..

     

    Ut ifra det du skriver her så har dere en jordfeil på vannkokeren. Dvs. at jordfeilbryteren kobler ut slik den skal. Grunnen til at dette skjer er at dere ikke skal på støt hvis dere skulle ta borti vannkokeren. Er vannkokeren gammel er det bare til å kaste den, er den innenfor reklamasjonsfrist, lever den tilbake der dere har kjøpt den og be om å få den reparert.

     

    Det med at kursen for varmtvannsberederen kobler ut virker litt merkelig. Er vaskemaskinen deres plassert der det er meningen den skal stå? Har dere evt. mulighet til å koble vaskemaskinen til en annen stikkontakt? Vanligvis skal det være en egen kurs som kun forsyner varmtvannsberederen, og en egen kurs til vaskemaskin/tørketrommel. Hos dere virker det som om vaskemaskinen er koblet til samme kurs som varmtvannsberederen står på.

  2. Da må du ikke kalle det betalt ferie. Så lenge du blir trukket i lønn for de dagene du tar ferie er den ikke betalt. Feriepenger kan du få utbetalt når som helst. At de blir betalt ut i den måneden du tar ferie betyr ikke at du har betalt ferie.

  3. Du har selvfølgelig like mye ferie som alle andre (4 eller 5 uker avhengig av kontrakten), men du har ikke nødvendigvis rett til like mye betalt ferie.

     

    Det er da ingen som kan kreve betalt ferie. Med mindre du har en veldig spesiell avtale med arbeidsgiver som tilsier at du skal få vanlig betaling i ferien din i tillegg til feriepenger, så blir du vanligvis trukket i lønn for de dagene du tar ferie, og feriepengene fungerer som lønnen din i denne perioden.

  4. vannkokeren slår av strømmen i hele leiligheten

    Er det hovedsikringen eller jordfeilbryteren som kobler ut?

     

    når vi har på vaskemaskinen går strømmen i varmtvannsberederen hvert minutt

    Er det kun kursen for varmtvannsberederen som kobler ut? Ligger varmtvannsberederen og vaskemaskinen på samme kurs slik at strømmen på vaskemaskinen også forsvinner hvert minutt?

     

    Trenger litt mer info for å vite hva som egentlig er årsaken til problemet.

  5. Noen butikker opererer med prisgaranti. Dersom det ikke er tilfelle i denne butikken må du håpe på god kundeservice, da du ikke har returrett som de andre påpeker. Ta en tur ned til butikken og spør fint, så kan det godt være de gir deg differansen tilbake.

  6. Akkurat det med bevisbyrde; er vel ganske vanlig at selger har bevisbyrde første 6 mnd, men kjøper etter den tid?

     

    Nei, kjøper overtar ikke bevisbyrden på noe tidspunkt. Så lenge telefonen har en mangel så er det selgers ansvar å sannsynliggjøre at mangelen skyldes unormal eller feil bruk.

     

    Imidlertid så er det slik hvis en mangel oppstår i løpet av de 6 første månedene fra kjøpsdato, så "formoder" man at mangelen har eksistert ifra kjøpsdato. Det vil si at det sannsynligvis stilles enda strengere krav til dokumentasjon for å sannsynliggjøre unormal eller feil bruk i løpet av denne tiden.

     

    Se forøvrig lignende vedtak i FTU. I begge disse sakene er varen eldre enn 6 mnd, verksted/selger kan ikke sannsynliggjøre unormal bruk, og kjøper får medhold.

    http://innsyn.e-kommune.no/innsyn_ftu/wfdo...;variant=P&

    http://innsyn.e-kommune.no/innsyn_ftu/wfdo...;variant=A&

  7. Telefonen lider av en betydelig funksjonssvikt. Spørsmålet er om denne skyldes kjøperen eller forhold på hans side, for eksempel ved unormal bruk. Det er den innklagde som har bevisbyrden for dette. Innklagde har fremlagt en verkstedrapport, hvor det heter at ”apparatet er væskeskadet”. Etter utvalgets oppfatning er ikke dette tilstrekkelig til å sannsynliggjøre at klageren har utsatt telefonen for unormal bruk. Det savnes en utfyllende verkstedrapport, hvor det grundig redegjøres for skadens omfang, lokalisering og årsakssammenheng med den inntrufne funksjonssvikten.

     

    Quoter utdrag fra saken jeg linket til tidligere i tråden. Det er tydeligvis ikke alle som har lest den. Det som står her er essensielt om selger/verksted skal kunne avvise reklamasjon ved å kalle skaden en fuktskade/væskeskade. Kan de ikke gjøre dette, så vil kjøper få medhold om han/hun velger å kjøre saken videre via Forbrukerrådet til FTU.

     

    Å påvise en fuktskade/væskeskade er dermed ikke nok for å avvise en reklamasjon.

  8. Jeg vil anta at du hadde vunnet denne saken om du hadde tatt den videre til Forbrukerrådet og Forbrukertvistutvalget. Dersom du mener at du ikke har utsatt telefonen for fukt, og verkstedet ikke kan sannsynliggjøre en årsakssammenheng mellom mangelen(e) og fuktskaden, så vil de tape saken, og kjøpet blir sannsynligvis hevet.

     

    Lignende sak:

    http://innsyn.e-kommune.no/innsyn_ftu/wfdo...;variant=A&

  9. Jeg ville heller tatt det opp med Lefdal. Kanskje du burde spørre en annen selger som har litt mer peiling enn selgeren dere snakket med sist. Telenor kan ikke kansellere/endre en ingått kontrakt så lenge ikke Lefdal bestiller/godkjenner det. Det de muligens kan fikse for deg er å låse opp telefonen. Det pleide de ihvertfall å gjøre før, så lenge telefonen ble kjøpt med binding til et abonnement.

  10. Kan ikke betale noe mellomlegg. Hvis Lefdal får tilbake telefonen kan de ikke selge den på nytt, fordi den er låst til mitt abonnement. Forhandler for øyeblikket med telenor om å få byttet telefon.

     

    Hvis Lefdal hadde ønsket å være litt smidigere her, så kunne de enkelt løst dette. En binding i Telenor systemet krever registrering av imei nummer på telefonen. Imei nummeret kan endres i ettertid, slik at N97'en ikke blir låst til ditt abonnement. En slik binding kan også kanselleres ifra Lefdal sin side. Noen som er Telenor forhandler som kan bekrefte dette? Noen år siden jeg var det.

     

    På meg så virker dette som dårlig kundebehandling ifra Lefdal. Kunden har opplyst at dette var en gave. Lefdal burde dermed informert kunden at det ikke var bytterett. Da ville kunden mest sannsynlig sjekket at det var riktig telefon som ble kjøpt inn.

  11. Du har såvidt jeg ser det kun krav på å få utbedre mangelen i denne saken her, så sant mangelen ikke er en følge av brukerfeil. Mangelen kan du kreve utbedret uten at det skal koste deg noe, dvs. frakten til og fra selger er det selger som må betale. De krever som regel en kopi av kvitteringen for frakten for å kreditere denne.

     

    Da jeg kom hjem, fikk vi skrudd fast de delene som gjensto, men da vi skulle ta batteriet på, skjedde det en kortslutning (ja, batteriet ble satt i riktig vei).

     

    Hva skjedde egentlig, og hva er problemet nå? En kortslutning gjør som regel at en sikring ryker. Disse ekspertene som du nevner kunne vel si noe mer om hva som egentlig er problemet med mopeden?

     

    At det er en produsjonsfeil her er i alle fall helt sikkert!

     

    Umulig å si dette med sikkerhet før du har lokalisert problemet.

     

     

    Hvis jeg var deg ville jeg undersøkt litt nærmere hva som egentlig er problemet. Mulig du vet det allerede, men det kommer ihvertfall ikke fram i posten din.

  12. Unntakene i 3-års regelen er jo der nettopp for at utleier skal kunne ha en mulighet for å inngå en leieavtale med en gitt varighet og kortere enn 3 år. Men det må foreligge en god grunn dersom utleier skal ha lov til dette.

  13. Hva de har vist eller ikke vist på nyhetene er da ikke relevant i denne saken. Så lenge TS's situasjon er slik har har forklart det så er den tidsbestemte leieavtalen ugyldig, og skal dermed anses som en tidsubestemt avtale. Akkurat dette fremgår ganske tydelig i loven, og at forbrukerrådet også skriver dette på sine sider, skulle jo også tilsi at TS har rett i denne saken.

     

    Gjerne vis til lover eller noe som sier det motsatte. Å si at du har sett det på nyhetene er desverre ikke noe bra argument. For alt vi vet, så kan det være en lignende situasjon hvor faktisk loven var på utleiers side.

  14. Da er det bare til å si opp leieavtalen med 3 mnds oppsigelsestid og vise til husleieloven om utleier skulle gjøre seg vanskelig. Husk at oppsigelsen gjelder fra slutten av inneværende kalendermåned, og dersom den leveres før utgangen av oktober, er du pliktig å betale leie ut januar 2010.

  15. § 9-3. Adgangen til å inngå tidsbestemt leieavtale for bolig

     

    Det er ikke adgang til å inngå tidsbestemt leieavtale for bolig for kortere tid enn tre år. Minstetiden kan likevel settes til ett år hvis avtalen gjelder lofts- eller sokkelbolig i enebolig eller bolig i tomannsbolig, og utleieren bor i samme hus. Bestemmelsene i første og annet punktum gjelder ikke dersom:

     

    a) husrommet skal brukes som bolig av utleieren selv eller noen som hører til husstanden, eller

    b) utleieren har en annen saklig grunn for tidsavgrensningen.

     

    Utleieren kan bare påberope seg unntakene i første ledd bokstav a og b dersom leieren senest ved inngåelsen av avtalen skriftlig ble gjort kjent med grunnen for tidsavgrensningen, og husrommet ved utløpet av den avtalte leietid skal brukes i samsvar med den oppgitte grunnen. Utsettes tidspunktet for når husrommet skal brukes i samsvar med den oppgitte grunnen, kan leieavtalen forlenges fram til dette tidspunktet dersom utsettelsen skyldes en uforutsett omstendighet som har inntrådt etter at avtalen ble inngått.

     

    Er tidsbestemt leieavtale for bolig inngått i strid med bestemmelsene i denne paragrafen, skal avtalen anses som tidsubestemt.

     

    Det er ikke helt riktig det som er blitt svart her. Viser til utdrag fra Husleieloven ovenfor. Det er visse vilkår som må oppfylles for at det i det hele tatt skal være lovlig å inngå en tidsbestemt leieavtale. Hvordan passer hybelen du leier inn i punktet "Minstetiden kan likevel settes til ett år hvis avtalen gjelder lofts- eller sokkelbolig i enebolig eller bolig i tomannsbolig, og utleieren bor i samme hus." ? Hvis dette ikke er tilfelle er sjansen meget stor for at du kan anse leieavtalen din som tidsubestemt, dvs. 3 måneders oppsigelsestid.

  16. Det er den ordlyden som blir brukt i så og si alle tariffavtaler så vidt jeg vet.

     

    Jeg prøver bare å forstå de. Blir litt forvirret når det også står i loven at alle søndager er helligdager også. Blir vi snytt for helligdagstillegg på hver søndag da? :whistle:

  17. Hvis ikke Palmesøndag går under "helgedager", hva skal det da gå under? Er ikke helgedager søndager?

     

    Jeg har sett følgende begrep brukt mange plasser i forbindelse med å finne svar på det jeg lurer på: "lovbestemte helge- eller høytidsdager". Jeg kan allikevel ikke finne noen plass i loven hvor dette står uten rom for tolkning. Vi får uansett ikke helligdagstillegg på vanlige søndager. Det er det vel ingen som får tipper jeg. Vanlig helgetillegg får vi riktignok.

  18. Etter lov om helligdagsfred er ikke palmesøndag en helligdag (men det er en søndag).

     

    Jeg ser at i den loven står det at vanlige søndager er helligdager, men den har ikke listet hverken 1.mai eller 17.mai som helligdag. Vet ikke helt om jeg fikk noen flere argumenter hverken for eller imot fra denne.

  19. Hei

     

    Jeg har en avtale på jobben som sier følgende:

    Helge- og høytidstillegg

    For ordinært arbeid mellom kl. 00.00 og kl. 24.00 på helge- og høytidsdager, på

    påskeaften samt for arbeid mellom kl. 12.00 og kl. 24.00 pinse-, jul- og nyttårsaften, betales

    et tillegg på 1 1/3 timelønn pr. arbeidet time.

    Viser også til http://www.ssb.no/emner/00/minifakta/no/main_16.html som skulle tilsi at palmesøndag er en helligdag i Norge. Vi får helligdagstillegg for alle de andre dagene merket som helligdager her.

     

    Finnes det allikevel noe som tilsier at jeg ikke skal få helligdagstillegg for arbeid som utføres på palmesøndag? Arbeidsgiveren min mener nemlig at vi ikke får dette tillegget.

  20. Jeg sliter med et problem. I det siste så har jeg merket at forbindelsen min til tider blir veldig treg, nærmest umulig å gjøre noen ting. De gangene jeg har merket dette, så har det stort sett vært på kveldstid og i helger. Jeg har prøvd å finne ut om dette kan skyldes noe lokalt på min maskin, men har nesten utelukket dette. Jeg mistenkte tidligere at det kunne være noe med utorrent, men problemet oppstår selv om jeg ikke kjører utorrent. Jeg hadde inntil nylig Windows Vista, men kjører nå Windows 7, samme problem på begge. Restart av forskjellig utstyr har heller ingen effekt. Jeg har også prøvd å koble utenom routeren min, men samme problem oppstår. Jeg sitter igjen med en følelse av at det kan skyldes noe hos min internettleverandør, Get.

     

    De gangene dette skjer, har jeg ved flere anledninger funnet ut at opplastingshastighet er meget lav. Vi snakker i området 5-25 kbps, når jeg egentlig skal ha 1000 kbps. Dette er sjekket på diverse nettsteder som tilbyr slik sjekk. Kl.21.00 i kveld målte den 4kbps, kl.21.30 målte den 30kpbs. Nå kl.22.00 målte den 1004kpbs. Jeg har ikke gjort noen ting i løpet av denne timen, bortsett fra å lese litt på hw.no.

     

    1. Kan dette skyldes kapasitetsproblemer hos Get? Eller er kapasitetsproblemer noe som hører fortiden til?

    2. Noen som har noen forslag til tiltak jeg kan gjøre for å utelukke at dette skyldes min PC? Evt noen andre tips til å fikse dette problemet?

    3. Finnes det et program som kan analysere en slik situasjon og fortelle hva problemet er?

     

    Håper noen smarte hoder her inne kan hjelpe meg med dette.

  21. Men uansett som dere ser ovenfor koster Nvidia 9800 gx2 rundt 4000kr.

     

    Du viser til en forhandler som ikke har produktet inne. Jeg vil anta at ingen kan skaffe deg dette kortet i dag, og at det produktet du viser til ikke er realistisk å sammenligne med.

     

     

    Det er uansett ikke interessant hva andre forhandlere selger dette kortet for. Hvor mye betalte du da du kjøpte det? Det er det som er utgangspunktet når man skal finne ut hva du kan kreve refundert.

×
×
  • Opprett ny...