Gå til innhold

Jarmo

Medlemmer
  • Innlegg

    25 995
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    5

Innlegg skrevet av Jarmo

  1. oldboy skrev (2 timer siden):

    Eneste fornuftige som har kommet fra den sittende regjeringen så langt.

    Spill for galleriet, atomkraft vil slå bein under alt annet enn vannkraft. Bare en hake ved det, ting tar tid. Denne regjering sitter ikke så lenge at vi får noen konkrete handlinger og bestlutninger. Det blir neste regjering eller neste eller regjering etter som kan vise til noe.

    • Liker 1
  2. Eagles shifting flight paths to avoid Ukraine conflict, scientists find

    Vulnerable birds deviating from migratory routes by up to 155 miles, which could affect breeding

     
    Nicola Davis Science correspondent
    Mon 20 May 2024 17.48 CEST
    Share
     
     

    Eagles that have migratory routes through Ukraine have shifted their flight paths to avoid areas affected by the conflict, researchers have found.

    https://www.theguardian.com/environment/article/2024/may/20/eagles-shifting-flight-paths-to-avoid-ukraine-conflict-scientists-find

    • Innsiktsfullt 4
  3. Skeptikus skrev (14 minutter siden):

    Jo, men det Siv J. fikk til var en senking av høyeste sats som kommunene kunne lovlig ta.  De kan nemlig ikke ta hvor høyt de måtte ønske, men nedad fra toppgrensen står de fritt. (Mange FrP-styrte kommuner hadde ikke eiendomsskatt, eller veldig liten f.eks. i forrige periode).

    Publisert 19. mai 2024 kl. 08.56

    https://www.finansavisen.no/samfunn/2024/05/19/8132071/betaler-du-riktig-eiendomsskatt?zephr_sso_ott=qR2gys

    Driter i det hva Siv har sagt for lenge siden. Andre regler nå.

  4. The Avatar skrev (15 minutter siden):

    Kommunene får sine tilskot frå staten, så sjølv om det ikkje er direkte samanheng mellom statleg styrt straumpolitikk og kommunenens økonomi, så er det slik at når staten får mindre pengar inn så er det mindre pengar å betale ut til kommunane. 

    Sjølvkostprinsippet er vel og bra det, men i praksis så er heller ikkje sjølvfinansierte kommunale tenester i eit vakuum som er uavhengig presten av komnuneøkonomien. 

    Kommunale tilskudd er helt noen annet enn å kreve inn og prissette kommunale avgifter på, vann, kloakk, renovasjon. Selvkostprinsipp gjelder. 

    Kommuner og fylkeskommuner får det meste av sine inntekter overført fra staten. Rammetilskuddet og skatteinntekter utgjør de frie inntektene. Pengene fordeles, og omfordeles, gjennom inntektssystemet.

    • Innsiktsfullt 1
  5. I gamle dager var bilene mindre med bensinload osv. Flere baner som passer ikke så godt til dagens biler. FIA har tenkt å minke/krympe bilene en del og redusere vekt osv. Denne sporten er dynamisk, vi vet ikke hva som kommer innen noen år.

    Men ja, noe bør gjøres for at sporten blir enda mer moro :)

×
×
  • Opprett ny...