Gå til innhold

Øyvind L

Medlemmer
  • Innlegg

    143
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Øyvind L

  1. Hei!

     

    Er klar over at det finnes flere tråder om dette, men har ikke funnet noe svar til nå.

     

    Har googlet rundt noen timer nå i håp om å få liv i den eksterne discen min igjen. Er nå tom for ideer. Har prøvd følgende uten hell:

     

    Lokalisere disc og USB-porter via enhetsbehandling.

    Lokalisere disc, datamaskinbehandling/discbehandling

    Restarte PC og disc x antall ganger.

    Avinnstallere USB porter i håp om at de skal reinnstallere seg med riktige drivere når jeg kobler til discen.

    Slette filer fra fra selve rootmappen i håp om at det bare var en krøll.

    Skjekket discen på andre maskiner.

     

    Discen kobles til vanlig via en usb ledning. Den sluttet helt plutselig å fungere under kopiering av filer fra pc. tenkte den bare hang seg opp og trakk den derfor ut, og satte den inn igjen. Den dukket aldri opp noen steder etter det. Kommer intet pling, det registreres ingenting. Med det samme jeg kobler ledningen i pcn derimot, begynner discen og jobbe og lyset lyser. Dette minner med andre ord om at den fremdeles er aktiv og selve discen skjønner at den blir koblet til pc.

     

    Er det noen måte å få pcn til å se discen igjen? Trenger hjelp. Alle seriøse forslag motas med takk.

     

    OS: Windows 7 PRo. 64bit

     

    Philip

    Som democomputer sier, prøv å ta disken ut og sett den rett inn i maskinen. Jeg opplevde at en LaCie-disk plutselig døde. Tok da ut disken og satt den inn i maskinen. Disken virket fint. Tydeligvis lå problemet et eller annet sted i kabinett/kobling.

  2. Hei !

     

    Bygget nylig en PC med følgende spesifikasjoner:

     

    Kabinett: Cooler Master Silencio Midi Tower Sort

    PSU: Chieftec Super 650W CFT-650-14CS

    HK: ASUS P8Z68-V PRO, Socket-1155

    CPU: Intel Core i7 2600K Quad Prosessor

    RAM: Kingston HyperX 8 GB-kit DDR3 1600 MHz

    CD/DVD/BR: LG BH10LS30 Blu-Ray brenner/spiller

    SSD: OCZ 120 GB SSD 2,5" S-ATA III TRIM/GC

    HDD: Hitachi Deskstar 7K3000 2TB SATA3

    Operativsystem: Microsoft Windows 7 Pro 64bit

     

    Den første uken etter byggingen fungerte den helt problemfritt. Fikk det første problemet i form av bluescreen da jeg skulle koble til en USB-enhet (Garmin-GPS/pulsklokke). Dette gjentok seg hver gang jeg prøvde (brukte USB-port i front av kabinett). Prøvde etterpå i en av USB-utgangene bak på hovedkortet og da fungerte det.

     

    Et par dager etterpå opplevde jeg at den plutselig restartet (uten bluescreen) uten at jeg hadde gjort noe spesielt. For et par dager siden økte frekvensen på slike restarter. Jeg har i etterkant av byggingen lest om at mange opplever slike problemer ifbm SSD'er basert på Sandforce. OCZ har gitt ut ny firmware (v. 2.15) som visstnok skulle løse slike problemer. Prøvde å oppgradere firmware i går, men SSD'en hadde allerede siste versjon. Etter dette ble den helt umulig, og kun mulig å starte i safe mode. (Slo seg av mitt i oppstarten av Windows). Prøvde deretter å reinstallere Windows (på SSD). Installasjonen ble avbrutt av tilfeldige restarter (prøvde flere ganger). Prøvde deretter å koble fra SSD og installere Windows på HDD, men det samme skjedde.

     

    Har en mistanke om minneproblemer, men er veldig usikker.

     

    Noen tips ?

  3. Jeg tror ikke det er mange seriøse fotobutikker som prøver å vri seg unna reklamasjoner. Fotobutikkene taper kun fraktkostnader vedrørende en reklamasjon. Om de hjelper kunden å få fikset kameraet/ objektivet får de pluss i margen for god service.

    Husk at butikken i reklamasjoner bare er bindeleddet mellom kunden og leverandør/ verksted/ produsent. Det er kunden som butikken lever av, ikke leverandør eller produsent.

    Jeg har selv noen års erfarig fra butikk, og vi prøvde så langt vi kunne å hjelpe kunden, utenom i de tilfeller det var helt klart kundens feil.

    Selv da gjorde vi ofte et forsøk, men var nøye med å påpeke overfor kunden at han ikke kunne regne med å få det dekket.

    Jeg formulerte meg kanskje litt feil i innlegget mitt, men det var verkstedet som skyldte på støtskade og ikke ønsket å reparere dette ift garanti, butikken formidlet bare informasjonen og er uskyldig i dette tilfellet. Hva verkstedet tjener eller taper på en reklamasjonssak vet imidlertid ikke jeg.

  4. Du skal ikke bevise din uskyld.

    Det er butikkens ansvarå kunne påvise utover enhver rimelig tvil at det er brukerforskyldt.

    Mulig det, men jeg tror ikke det alltid fungerer slik i praksis. Selv om du som forbruker har rettigheter, så vil nok mange butikker prøve seg allikevel. De vet nok at mange forbrukere ikke har nok kunnskap om sine rettigheter eller orker å kjøre saken helt ut. Det viste jo min sak. Når jeg begynte å kreve beviser, så ga de seg. En annen person hadde kanskje akseptert forklaringen om støtskade.

  5. hvor mange har egentlig hatt bruk å reklamere etter 3-4 års bruk?

     

     

    Flere enn du tror.

    Hvordan tar ekspeditrisen i butikkeregentlig i mot kunder som kommer med et defekt objektiv som er 5 år gammelt? Og hvordan kan man med sikkerhet si at reklamasjon er den riktigste løsningen (ikke beste for kunden, men riktigst!)?

     

    Hva vil du egentlig frem til nå?

     

    Icefox: om verkstedet nekter å ta det på reklamasjon, hva gjør du da? :)

    Er det noe som er sikkert er det at butikk / verksted gjør det de kan for å vri seg unna et reklamasjons- / garantikrav. Hadde for en tid tilbake en sak hvor mitt Sigma 105 mm makro sviktet. Det var ca 1 1/2 år gammelt, lite og pent brukt. Verkstedet påstod hardnakket at objektivet var støtskadet selv om det ikke var en eneste ripe som kunne indikere noe sånt. Jeg vet at det ikke var støtskadet. Etter en del mailutveksling hvor jeg bl.a. krevde at de skulle dokumentere støtskaden for meg med bilder ga de seg og reparerte objektivet under sterk tvil.

     

    Dette var 1 1/2 år gammelt. Hva om det nærmer seg 5 år ? Vanskelig å bevise at det ikke er selvforskyldt...

  6. Konfigurer oppstartmenyen

    Vista-installasjonen må nå repareres for å få frem oppstartmeny.

     

    Start opp PC-en med Vista installasjons-DVD-en og velg riktig språkversjon. Videre skal du velge Repair your computer i stedet for Install now. Trykk på Next, og videre på Finish slik at PC-en restartes. Vista skal nå startes opp.

    Vista + XP

    Jeg har ikke denne DVD-en, hva gjør jeg da?

    Fikk Vista med laptopen.

    Samme spørsmål her. Har laptop (HP Pavilion 9271) med ferdiginstallert Vista, men ingen Vista-CD - kun recovery partisjon / recovery-DVD. Er det noen muligheter til å editere / lage bootmenyen uten at en har Vista-CD-en ?

  7. Har et Panasonic Dv-GS320 videokamera som jeg vil koble til data.

    Kjøpte forleden en FW kabel med 6 pin til 6 pin. Uten å åpne embalasjen så jeg at den ikke passet i videokameraet.

    Kjøpte kabelen på elkjøp til 299,-. Ekspeditøren mente den skulle passe mitt kamera.

     

    Hvilken kabel trenger jeg for å få overført video fra kamera til pc?

     

    Edit: Etter en liten tur på komplett.no fikk jeg mistanke om at FW 4/6 pin vil passe bedre. Kan dette stemme?

     

    - Granhus

    8972894[/snapback]

    4/6 pin vil sannsynligvis passe hvis du har stasjonær PC. Hvis du har laptop må du sannsynligvis ha 4/4 pin. (Finnes sikkert unntak).

×
×
  • Opprett ny...