Gå til innhold

N_R

Medlemmer
  • Innlegg

    599
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av N_R

  1. Hei, jeg tester en del tablets som skal brukes i embeddede systemer,og kjøper pr tiden jalla-brett fra dealextreme.com og den slags. "Ekte" brett som Asus transformer-serien til 3500 er litt i overkant av hva vi kan betale da det er snakk om et større volum.

     

    Hadde vært gull å teste Nexus 7 før vi kjøper inn cheap-stuff fra østen (som kanskje funger bra, men vi har litt delte erfaringer for å si den sånn), hva er korteste vei til mål her? Forhåndsbestille i en butikk i London og ta en dagstur ned for å hente det?

     

    Eller pleier det relativt kjapt å bli tilgjengelig i nettbutikker som har gråimport av slike enheter?

     

    Er det evt andre billige android-brett allerede tilgjengelig i Norge og til en ålreit pris? Blir glad for alle tips! :)

  2. Jailbreak iphone'n og du kan få full output på alt.

     

    http://www.youtube.com/watch?v=j6tGuu3RHPk

     

    Guide: http://i.benm.at/eYkV5U (jada, den er på tysk, bruk google translate om du ikkje skjønner ut ifra skjermbildene...)

     

    kabelen får du helt ned i 170 spenn innkludert frakt: http://s.dealextreme.com/search/hdmi+iphone

     

    Hei, det vet jeg:) Men jeg skal ikke ha dette på iPhone, men android. Det jeg bekymrer meg for er at jeg kjøper en telefon til fem tusen spenn og så er det like dårlig video ut støtte som på ikke-jailbraket iPhone :)

     

    Ut fra hva jeg leser på nett så er det en del android tlf som fungerer tilsvarende iPhone, dvs kun video og bilder og ikke "desktop" - dvs at da vil de ikke fungerer med vårt system :)

  3. Hei, er androidutvikler og jobber med en app som viser multimedia, statistikk osv på telefonen. Nå ønsker vi å kunne koble telefonen til en flatskjerm og da med hdmi som i praksis er eneste mulighet.

     

    Men forstår det slik at det er veldig varierende støtte for dette, og at det ofte er som på iPhone, dvs at kun bilder og video kjøres ut via hdmi, og ikke selve appen? Men feks Evo 4 kjører full mirroring, dvs at alt du ser på telefonens skjerm også kommer på hdmi ut?

     

    Blir glad for alle tips! :)

  4. 1. Lad telefonen din helt opp

    2. Klikk på meny og velg innstillinger

    3.Velg "Om telefonenW

    4. Klikk på Oppdateringer av systemprogrammer

     

    ....funker ikke for meg, med MAX på batteriet gjør det ingen forskjell - ser at carrier-versjoner av telefonene må vente litt, men jeg har en standard Desire kjøpt hos Chess, burde vel funke? Eller kan det være at det rett og slett bare er kø på serverne (er vel NOEN som kjører upgrade nå) slik at det bare er å smøre seg med tålmodighet?

  5. Hei,

     

    har en 2 år gammel bærbar som jeg har kjøpt en Intel X25-V 40GB til, men spørsmålet er hvilket OS jeg skal ha på den. Har XP og Vista som følger med den bærbare, men også en lisens på Windows 7.

     

    Pc'en er ikek noen racer så vurderer XP, men XP og SSD er kanskje ikke den beste kombinasjonen (mangler støtte for TRIM?) - alternativet blir da Vista, men det er tregere, og sånn sett kanskje verdt å putte på en Win 7 lisens?

     

    Takker for svar! :)

  6. Hei,

     

    har en case hvor jeg har fått en mulighet til å sette ut en haug med pc'er i taxier, som skal spille video, vise litt reklame, nyheter osv.

     

    Jeg kan selvfølgelig kjøpe inn Asus EEE og sette det ut i bilene (tipper strømforsyning er mulig å få til relativt enkelt), men mistenker at dette kanskje ikke er HELT det beste når det gjelder å få juling i en taxi hver dag.

     

    Jeg kjører Linux, så det trenger ikke nødvendigvis være en x86 prosessor i den. Dog bør den være nogenlunde like sterk, den skal dra rundt video i hvertfall SD-kvalitet (720x576).

     

    Noen som vet om en SFF med nok krutt til å spille video osv, og som ikke er så halvgæærn når det kommer til pris? Hadde vært fint med tips! :)

     

    Nikolai

  7. Har ikke testet selv, men kanskje dette kunne være et nyttig verktøy?

    http://raid2raid.com/

     

    Bør sikkert brukes med forsiktighet, slik at man ikke roter det til... I følge dokumentasjonen skulle det i alle fall fungere for nettopp slike situasjoner som denne. Mer vet jeg desverre ikke.

     

    Vegard

     

    hei, takker for svar, har sendt svaret videre. Du som kjøpte shuttlene? Håper du er fornøyd med dem fortsatt! :)

  8. Hei,

     

    har en kamerat som har klart å legge familiebildene på et RAID 0 volum, som nå har gått ad undas.

     

    Diskene er (antatt) intakt, pc'en tok kvelden etter at strømmen gikk i hele området. Spørsmålet er hvordan vi kan få ut dataene når hovedkortet er gåent.

     

    Hovedkortet er dette: http://ixbtlabs.com/articles2/roundupmobo/...33-e-i845e.html, og har en Promise RAID chip.

     

    Det enkleste er selvfølgelig å skaffe akkurat samme kort - men det skal godt gjøres. Beste løsningsforslaget vi har pr dags dato er å finne et hovedkort/PCI-kort med samme Promise RAID chip og så "importe" diskene der.

     

    Noen med smarte tips her? På forhånd takk! :-)

  9. Hovedboksen er moden for en oppgradering, og lurer på om jeg skal investere i en eller annen SSD som bootdisk. Spørsmålet blir da:

     

    1) Er det i hele tatt vits i, eller bør jeg gå for den nye Raptordisken i stedet?

    2) Hvilken SSD er det beste valget? Ytelse varierer sterkt etter hva jeg forstår...

    3) Lønner det seg å vente noen måneder til? Intel lurer visst i bakgrunnen med sine egne SSD-disker som kommer snart - er de virkelig så mye kjappere enn alt annet slik Intel hevder?

    4) Noen typer SSD er visstnok mer utsatt for feil osv enn vanlige harddisker - eksempelvis er Macbook AIR med SSD mer utsatt enn de med vanlig harddisk?

  10. Nei, det er for jobben - men eier mitt eget firma, så det blir min egen lommebok uansett åssen man ser på det. :)

     

    Men man skal ikke spare seg til fant heller, kjipt om noe egenbygget går til helvete og jeg mister alt. Da forsvinner kundene og til slutt firmaet. Kan bli veldig dyrt og spare litt penger. ;)

     

    Skal sjekke ut de kontroller kortene og regne litt på alt sammen... :)

  11. Hei,

     

    jeg holder på å sette opp en lagringsløsning for filer lastet opp og ned over internett, i korthet vil det si at jeg ikke trenger allverdens av ytelse på det.

     

    Da jeg ikke vet hvor fort kapasiteten kommer til å øke ønsker jeg et system hvor jeg kan starte med en 3-5 TB disker, og så "stappe i" disker ved behov - helst hotswap men det er ikke noe krav.

     

    Jeg har to muligheter, et SAN fra Dell eller lignende (MD3000i) eller bygge min egen 4U server og stappe i disker etterhvert.

     

    Dell saken er grei nok, men koster 45 000 før jeg putter i en eneste disk. De tar seg også meeeget godt betalt for den ekstra plastikken de putter rundt harddisken så den passer i slottene. Ikke dobbel pris, men jaggu ikke langt unna heller.

     

    Min egen server blir derfor (veldig) mye rimeligere, men det er også langt skumlere å begi seg inn på et slikt prosjekt.

     

    Noen som har erfaringer med et slikt oppsett, både fra Dell/andre leverandører og egenbygde versjoner? Hvilke RAID 5 kontrollere støtter utvidelse av eksisterende volumer?

     

     

    Setter pris på alle svar! :-)

  12. Hei,

     

    skal ha en dualcore bærbar som skal spille dvd-filmer. Trenger ikke ha Blu-ray, men gjerne noe nyere grafikkbrikke som X3100 eller lignende - altså helst ikke en 945-variant som er i de fleste billigvariantene.

     

    Har en ny Lenovo N200 (1200x800), og en Dell 6400 (1680x1050)som er ca 2 år gammel. Men Dell'en har merkbart bedre bilde, og klarere farger.

     

    Så når jeg nå skal kjøpe meg enda en boks, så vil jeg sørge for at jeg får en med best mulig skjerm, har dere noen forslag der? Ta meg en tur på Elkjøp og titte kanskje? :) Gjerne også uten den "blanke" overflaten, det ødelegger mye (alt!!) av filmopplevelsen....

     

    Ellers er jeg ikke så kravstor på vekt, HD-størrelse osv. Og en dedikert bærbar dvd-spiller er ingen løsning dessverre :)

     

    Setter pris på alle tips!!

  13. (Mulig noen har nevnt dette før, og at jeg bommet på det da jeg skumleste gjennom alle de tidligere innleggene )

     

    Jeg kan komme på en veldig god grunn hvorfor SSD neppe kommer til å banke Blu-ray med det første, og det går på produksjonstid pr medie.

     

    Alle former for Flash-baserte må meg bekjent nemlig skrives til, de kommer "tomme" fra fabrikken. Blu-ray (og CD, DVD osv) "trykkes" fra en master-skive, de "brennes" ikke slik man gjør med dvd-r osv.

     

    Dvs at å fylle en 32GB minne brikke med selv 10MByte i sekunde, så bruker du noe bortimot en time pr stk. Blu-ray tar noe sånt som 10 sekunder, og HD-DVD brukte faktisk denne "lange" produksjonstiden som et argument mot Blu-Ray(!). Høres kanskje rart ut, men hvis du skal trykke opp 3 millioner av den nyeste Disney-filmen så må du ha maaaaange SSD-skrivere hvis de bare klarer en 20-30 stk pr døgn.

     

    Man kommer nok rundt dette hvis man virkelig vil, men det er nok et hinder som jeg dessverre ikke tror er mulig å enkelt forsere. :( For jeg ville mye heller hatt en snasen liten SSD-løsning enn en BR-plate! Men aller helst video-on-demand da, har man musikken på Itunes kan man da jaggu ha filmene sine i et lignende system også :)

  14. Ok, hvilken distro jeg bruker er egentlig ganske irrelevant, det er mest for å sikre meg innebygget støtte for mesteparten av skjermkort, lydkort osv.

     

    Tanken er at folk skal slippe holde på "under panseret", men ha et GUI som i praksis gir deg mulighet til å endre ip-innstillinger og kanskje en webproxy adresse. Sånn sett kunne jeg sikkert brukt noe BSD-greier også, men tror jeg bør holde meg i Linux-verdenen for å sikre tilgang på folk med kunnskap.

     

    Men da skal jeg se om jeg kan finne ut mer om dette... takker for innspillet! :)

  15. ...jeg er ute etter noe lignende, men samtidig litt anderledes- hvordan er det å bundle en egen distro med en ferdig applikasjon? (Beklager hvis jeg stiller dumme spørsmål, er ganske blank på Linux)

     

    For å gjøre en lang histore kort så har jeg en Adobe AIR applikasjon, som om noen måneder kommer til å snurre på Linux også bare Adobe får lansert AIR for Linux. Tanken var å ta noe sånt som Ubuntu, strippe den for all skræl jeg ikke trenger, legge inn min app som... øh.. desktop eller hva jeg skal kalle det - og lage en iso av hele greia. Last ned saken, brennpå cd, inn i dvd-rommen og boot derfra, og vips - PC-en er nå i praksis et embedded system.

     

    Lar det seg gjøre, eller blir det for mye jobb og ikke bra nok resultat? Tips til hvor jeg kan lete opp mer info? Noen som har erfaring med dette- send gjerne en pm. Takker på forhånd for svar! :-)

  16. Så du har ikke fått med deg at en spiller med 1.0 uten problemer kan spille av filmer med 1.1 og 2.0?

     

    PS! Sony har nå annonsert nye Blu-ray spillere... De er prisen 100$ lavere en prisen på de gamle.

     

    Joda! Lærte å lese da jeg var 5 jeg :p , dette er nevnt i tidligere poster både en og to ganger. 1.1 og 2.0 er litt grovt sett Picture-in-picture og internetttilkobling, som HD-DVD har hatt hele tiden. Dette lukter rett og slett "ServicePack", at man rett og slett ikke rakk å få det med når man måtte ut med de første spillerne. Eller så ble man redd at HD-DVD skulle bruke det som et fortrinn, og la det med uten noen videre grunn enn akkurat det.

     

    Men mulig jeg er heeelt teit - hvorfor setter man ned prisen ETTER at man har vunnet krigen? Hvorfor ikke gjøre det 3 måneder før, og "utsette" leveransene litt? Eller er det akkurat det de har gjort, annonsert de spillerne som kommer mot sommeren? 100 USD hjelper det, men de må enda 200 ned før prisen her i Norge blir rundt tusenlappen. Og tror det må ned rundt der før folk flest bytter.

     

    Hvis det er denne du tenker på, så kommer den på sikkert rundt 3500+ her i Norge - og (dette var litt artig synes jeg :) ) - den leser IKKE brente BR-skiver, bare trykte filmer. Go Sony! :thumbup: Profiles den støtter står det heller ingenting om, antar den har 2.0 selv om det ikke står at det er nettverksport på den?

     

    Surfer litt rundt for å se om det er noen endringer i pris, men det er stadig PS3 som er det beste kjøpet ser det ut som. Og som nevnt i en tidligere post, enten må PS3 være subsidiert, eller BR-spillerne dyrere enn nødvendig. Fritt valg! :)

  17. Hehe, nå er vi på skikkelig Mac vs PC her, eller Amiga vs PC for de av oss som er gamle nok til å huske det... :) Understreker at jeg ikke ønsker å "krangle" med noen, men er nok over snittet glad i å være mot det andre er for, eller omvendt... :-)

     

    Selv har jeg ikke kasta bort en krone på HD-DVD, faktisk har jeg knapt brent en vanlig dual-layer dvd engang. (Annet enn til en viss konkurrent til PS3... ehm kremt host). Jeg argumenter derimot for at jeg er redd for at jeg nå må bruke MER penger enn nødvendig pga manglende konkurranse! Nå vil det uansett være en god del mindre penger enn de som allerede sitter med 1.0 og 1.1 spillerne sine... :)

     

    Spørsmålet kan vel hellers snues på hodet, at de som er veldig for BR er de som allerede har investert i BR? (Og hvis man har en av formatene er man vel mer partisk enn hvis man ikke har noen av dem? ) Rekk gjerne opp hånda de som har en PS3! :)

     

    Monopol eller kvasimonopol er aldri bra, og sånn sett er det en ulempe at HD-DVD kastet inn håndkledet. Nå er det kun en tanke hos Sony & co, og det er å tappe HD-markedet for mest mulig penger så fort som overhodet mulig.

     

    Angående HDi vs BR Interactive så er det en smakssak for programmerere, men uten å begrave seg for dypt i materien er HDi noe enklere å knytte mot webinnhold - igjen, her kommer det ann på hva man ønsker å gjøre. SOm det meste annet, noe man umulig kan bli enig om.

     

    Men - nok om det - det blir uansett spennende å se hvordan dette ender til slutt! :)

  18. OK, dette ble jo en riktig festlig diskusjon etterhvert.... så slenger på litt mer jeg - kjør debatt! :-)

     

    - Pris er jo et hovedargument her. Vi har den litt merkelige situasjonen at PS3 er faktisk den billigste BR-spilleren i dag, og den er jo uendelig mer avansert enn en "dum" BR-spiller. Dette betyr en av to ting. 1) PS3 er voldsomt subsidiert og BR-spillerne har riktig pris i forhold til hva det koster å produsere dem i dag, 2)PS3 har riktig pris, og BR-spillerne er voldsomt overpriset. Jeg holder en knapp på nr 2 (Sony hevder jo selv de går i null på PS3 nå), produsentene tar seg ganske fett betalt fordi de kan - og det kan de en god stund fremover siden "alle" nå skal kjøpe seg spillere.

     

    - Skrivbare media er også langt mer komplisert enn DVD (det er sikkert også HD-DVD for alt jeg vet), så jeg mistenker det også tar lenger tid før det blir billigere. En duallayer BR-disk består av (hold dere fast) Substrate, Reflective layer, Dielectric layer, Cu alloy layer, Si layer, Dielectric layer, Spacer layer, Dielectric layer, Cu alloy layer, Si layer, Dielectric layer, Cover layer - og hard coat helt til slutt. Blir en stund til den koster 5 kroner. :)

     

    - Hardcoting er noe de MÅTTE finne opp, da BR-datalaget ligger på 0.1mm inn i disken, mot DVD/HD-DVD 0.6mm. Altså er hardcoating en løsning på et problem de selv har skapt, ikke noe de gjorde for at du skal få en bedre plate. Gjenstår å se om det er så holdbart som de sier, men la oss håpe det! :)

     

    - Har vi faktisk behov for BR eller HD-DVD? De som sier de ser forskjell på SD (576 linjer) og HD-Ready (720) tar jeg med en klype salt. Uten å gå inn på den diskusjonen mener jeg at VANLIGE folk (altså ikke hifi-nerder) ikke har bruk for HD-DVD / BR i det hele tatt før man sitter med en 50" 1920x1080 skjerm i stua. Har selv sett Panasonic sine test-vinnere i både SD og "HD-ready" versjoner, og fra sofaen 4 meter unna er det jaggu ingen forskjell når man har en "liten" 42-tommer slik de fleste har i dag. Og da blir det mye ekstra penger synes jeg.

     

    - Sony tar 30 dollar pr BR-enhet (merk at ingen andre i "alliansen" får noe penger - ergo må vel Sony sitte på rettighetene til det meste). For en enkelt person er ikke 150 spenn mye ekstra penger å legge i en spiller, men i lisens-verdenen er det horribelt mye. HDMI tar noe sånt som 50 cent pr port (ihvertfall i det området), og selv det ble det et helvetes bråk av. Når du drar inn 30 dollar på enheter som kommer til å selges i 100 milloners klassen etterhvert (dog vil nok lisensen minke noe når det blir så mange), så er det klart man gjør nærmest hva som helst for å få sitt format valgt. Sony gliser nok hele veien til banken akkurat nå.

     

    - Konkurranse innenfor et format er uten unntak lavere enn mellom to konkurrerende formater. Se bare på dagens DVD, der lages omtrent alt av Optiarc (Sony/Nec) eller TSST (Toshiba/Samsung). De andre kjøper inn de samme komponentene. Det vil være det samme for BR også, komponentene lages av et fåtall produsenter - og da blir det ganske like priser på spillerne, forskjellen er stashet rundt, utganger bak osv.

     

    - Litt usikker på hva som egenlig diskuteres her? Porsche er uten tvil en teknisk bedre bil en min Peugeot 307 stasjonsvogn når det gjelder hastighet, men gikk likevel for Peugeoten pga pris, mer plass og at den er mer enn bra nok. Sånn sett er 307 en "bedre" bil enn Porsche. For den passer mitt bruk mye bedre, og Porsche gir meg ikke noe ekstra verdi kontra den høyere kostnaden. Sånn sett kunne HD-DVD også gjort nytten, gitt at det hadde blitt en billigere løsning enn BR.

     

    - Jeg er hverken for eller mot BR /HD-DVD, men jeg er mot måten kampen ble avgjort på. Altfor mye skittent spill, fra begge parter. VHS mot Betamax var mye bedre, der hadde forbrukerne valget mellom billig utstyr med dårligere bildekvalitet, kontra høyere kvalitet og mindre lagringskapasitet. I hovedsak var det brukerne som kverket Betamax, ikke forretningsmetoder som kun kan klassifiseres som regelrett bestikkelser. Hadde brukerne hatt ett valg og kverket HD-DVD, så hadde det vært helt greit for meg.

     

    For å sette det veldig på spissen - hva om denne typen "politiske" valg og penger under bordet skjer innenfor andre områder, ville det da være like greit? For å ta et skrekkeksempel: Stor sjef i NRK vil jo tvinge gjennom DAB ved å rett og slett slukke FM-senderne(!). NRK sparer et par hundre mill, men vi andre må kjøpe nye radioer for milliarder - og blir fratatt valget om vi vil ha det "latest and greatest" eller ikke. Sånn skal det ikke være, konsumentene skal ha et valg, og det skal være en fair fight! :)

  19. ...som vanlig må jeg pirke litt... :) Hvis jeg ikke har bommet så er da skrivehastighetene enn så lenge ganske lave? 1x er vel 36mbit, altså 4,5 MByte i sekundet. 50GB tar altså rundt regnet 10 000 sekunder, det er ikke langt unna 3 timer(!) for en full disk. Ser de fleste brennerne er 2x allerede, men at noen ser ut til å brenne DL på 1x? Uansett, man bør nok beregne halvannen time etter hva jeg leser rundt på nettet.

     

    Uansett, 4x vil nok hjelpe, men da er vi fortsatt "bare" oppe i rundt 18MB/s, eller 45 minutter for en full skive. Og får vi 4 lags på 100GB er vi tilbake til start igjen. Dog kan jeg vente litt på backupen, jeg dør vel neppe av det :)

     

    Men kommer fortsatt til å vente med å kjøpe til brenneren koster en tusenlappen og platene 10 spenn... så det lar vente på seg et år eller to. Imens så lever jeg godt med min 16GB usbdisk til 600 spenn for backup m.m. :)

     

    En annen ting jeg må le litt av er at jeg husker da en kompis kjøpte sin første Soundblaster og cd-rom pakke til ...4500 eller noe sånn ca 1993, cd-romen hadde caddy (husker noen de greiene der? :!: ) og brant på 0,5x altså 75kbyte - over parallellporten! Var ikke det risikosport så vet ikke jeg.... :!::!:

  20. La oss si at du har et klipp på 4 timer. La oss si at med 1920x1080 uten komprimering så blir filen på 20GB. Hvordan har du tenkt å få dette inn på en hd-dvd som er på 15GB kjære deg?

     

    Dette er lett å regne ut, for det blir ganske heftige saker om det ikke komprimeres! 1920punkter i bredden x 1080 i høyden, x 3 bytes pr pixel (det er jo 24bits farger), x 24 bilder pr sek (det er hva filmen originalt er tatt opp i) - det gir oss rundt regnet 142 MB pr sekund, eller rundt 1 000 GByte for en to-timers film. Selv med all "plassen" på Blu-ray så kutter man altså ut 95% hvis man skal presse saken ned på 50GB.

     

    Men det var litt på siden av saken - for det som er aktuelt er vel hvor mye plass tar en film på BR i dag? Jeg vet ikke om denne linken er til å stole på, men all den tid den stammer fra et Blu-ray forum så la oss anta det.

    http://forum.blu-ray.com/showthread.php?t=3338 Her ligger skrekkelig mange filmer på godt under 30GB, som HD-DVD støtter. De som er større er sjelden mye større (typisk 10%), eller bruker MPEG-2. Talladega Nights og Ice Age 2 var på 21 og 22 GB respektive. Altså milevis unna maks BR kapasitet, med mindre man tenker type Ringenes Herre SuperExtended Edition Directors cut - jeg solgte min, men siste filmen var vel 4 timer og 15 minutter hvis jeg ikke husker feil....... :-) Så DEN hadde nok egnet seg best for BR ja.

     

    Denne linken http://electronics.howstuffworks.com/blu-ray.htm, viser også at det virker som om enkeltlags Blu-ray er laget for å holde ca to timers video. Det er vel rett og slett billigere å lage ett-lags BD-ROM enn duallayer tenker jeg, derfor de holder filmene nede i den størrelsen? Ellers hadde de vel tatt seg luksusen med den doble plassen og skrudd opp kvaliteten et par hakk? Noen som vet mer om dette?

     

    En annen ting jeg har lagt merke til at det pr høsten 2007 bare var to produksjonslinjer for BR i hele verden, en i USA og en i Japan. Den er også noen sekunder tregere å produsere ("hele" 5 sekunder for å lage en disk i følge Wikipedia), mens DVD har hundrevis om ikke tusenvis av produksjonslinjer som kan oppgraderes for 1/10 av hva en ny BR-linje koster. Onde tunger skal altså ha det til at det er nogenlunde begrenset med hvor mange BR-disker man kan produsere akkurat for øyeblikket. Skal passe meg for å kaste ut tall uten annen dekning en linker på nettet, men wikipedia osv hevder det ligger godt på feil side av 10 mill.

     

    Igjen, ikke noe problem som sådan da det kommer til å bli investert i dette nå som vi har en vinner, men BR vil være et nisjeprodukt en stund til enda - det er min spådom ihvertfall :) (Og venter fortsatt på å få noe Apple TV-greier å leke meg med)

  21. Hvilke filmer tenker du på nå?

     

    I følge disse linkene, "småfilmer" som Harrry Potter, Fantastic Four osv. Selv Sony gir visst ut 'xXx' på HD-DVD her i Europa!(!). :thumbup: (Ikke at filmen er så bra at jeg hadde kjøpt den, men syntes at dobbeltmoralen til Sony her er riktig så festlig.)

     

    En kjapp googling gir bl.a. disse linkene:

    http://online.wsj.com/article/SB1192670519...=googlenews_wsj

    http://areahd.dvdtiefpreise.com/?p=109

    http://www.audioholics.com/news/editorials...and-titles.html

     

    Det var aldri meningen å lage så mye styr med posten min, dette begynner å nærme seg diskusjoner av typen Mac vs PC!! :!: Men her er poenget jeg prøver å understreke: Jeg kan ikke velge SELV hvilken teknisk løsning jeg vil ha, fordi FILMSTUDIOENE tvinger folk over på Blu-Ray. Som meget mulig er et bedre format og noe jeg hadde valgt til syvende og sist uansett, men valget er altså tatt fra meg. Og det er politikk - ikke teknikk :-)

     

    Selvfølgelig kommer jeg til å gå over til Blu-ray en vakker dag - når spillerne koster under 1000 kroner, og platene det samme som DVD. Noen som vil vedde på hvor lang tid det tar nå som det ikke er konkurranse i markedet lenger? :)

×
×
  • Opprett ny...