Gå til innhold

squabbish

Medlemmer
  • Innlegg

    797
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av squabbish

  1. Merkelig at dere kun tester kommersielle alt mulig jallamerker i en kaffekvern samletest. Savner både HARIO, Chemex og Baratza her. Ser at den dyreste kverna fra Wilfa har dårligere kvern enn min manuelle HARIO til 200kr. Skjerpings.

     

    Mest sannsynlig på grunn av økonomisk samarbeid med Prisguiden, så produktene bør være til salgs der

  2. Er for miljø og alt det der, men sliter alltid med å forstå hvordan disse folkene regner ut utslippstall for visse produkter og produksjon.

     

    Altså: Vi er 2 i huset og forbruker ca 1000kWh i månden. Dvs 500kWh på hver, i følge forskerne...

    Blir forbruket mindre om jeg flytter til et telt i hagen? Tvilsomt.

     

    Beste måte å redusere utslippene på, er så støtte og forske på ny/ren teknologi slik at det kan erstatte dagens.

     

    Strømforbruk på to personer i en bolig kontra to personer i to boliger er naturlig nok mindre mindre, så jeg anbefaler at du blir boende. Men om du klarer deg i telt med minimalt forbruk, er det selvsagt det beste :D

  3.  

    ame='Alex Daland' timestamp='1566928371' post='25052561']

     

    Hvor finner du det utsagnet i trafikkreglene? Har gått meg hus forbi.

    https://lovdata.no/dokument/SF/forskrift/1986-03-21-747

     

    P 18: Sykling på gangveg, fortau eller i gangfelt er tillatt når gangtrafikken er liten og syklingen ikke medfører fare eller er til hinder for gående. Slik sykling må ved passering av gående skje i god avstand og i tilnærmet gangfart.

     

    Mao er det andre folk på gangveg, fortau eller i gangfelt og man sykler i normal høy fart, så må man enten bremse ned når man passerer de eller komme seg i veibanen.

     

    Mulig denne er av interesse og: https://www.vegvesen.no/trafikkinformasjon/syklist/trafikkregler/hvor-kan-du-sykle

    Ah, så det du sier er at syklister må lære seg å bremse når de passerer gående på fortauet? Forsåvidt enig med deg der.

  4. Bare å vente på at noen kommer med "Er bare oppmerksomhets syke ungdommer som kjøper denne høytaleren" eller "Ser jeg denne skal jeg ha politiets nummer på speed dial".

     

    Er så tragisk, må vel være lov å kose seg innenfor rimelighetens grenser innenfor vanlige tider på døgnet?

     

    Kjempe bra artikkel forresten

    Problemet er bare at de som får vann i munnen av et slikt produkt har ingen konsept om hva "rimelighetens grenser" er, eller betyr. Personlig ble jeg introdusert for dette produktet og dets målgruppe i en populær langrennsløype på fjellet.

     

    Dette er et perfekt eksempel på feil produkt for feil målgruppe.

  5. I Norge kjører folk el av åpenbare grunner: Fordi det er billigere enn bensin og diesel, og det gir fordeler i køen. Miljøgevinsten er bare en bonus, og ikke egentlig noe som noen bryr seg særlig om med mindre de er lettlurte. For er det egentlig noen miljøgevinst?

     

    Mange mener at dieselbiler er dårlig for miljøet, og det har blitt rått utnyttet av politikerne, som mer enn gjerne bruker det som melkeku mot nordmenn som ikke vet bedre. Sammenlignet med de virkelige miljøverstingene er utslipp fra dieselbiler nada i forhold. Men ønsker politikerne å gå etter verstingene? Neida.

     

    Faktum er at avgift på bensin og diesel gir svært liten miljøgevinst mot det som kunnet vært oppnådd om politikerne gikk etter de virkelige verstingene, slik som de store transportskipene. Men de gjør ikke det av to årsaker: Fordi bensin- og dieselbileiere er lettlurte, og fordi de store kan gi strategiske "donasjoner" for å slippe unna ettersyn.

     

    Tar du vekk avgiftene på bensin og diesel, så blir det plutselig mye mindre konkurransefortrinn å kjøre el-bil. Da vil man kanskje også kunne se at el-biler til og med er dyrere å både produsere og drifte enn vanlige biler. Innovasjon koster selvsagt, men når det nå også settes spørsmål ved miljøgevinsten av å kjøre el, hva er da poenget?

     

    Har du råd til en Tesla, er det ikke kun det å sparer penger som er motivasjon

  6. Jeg er ikke det spor overrasket over kritikken. Jeg har ikke selv prøvd appen, men har lang erfaring med DNBs nettbank, som er både kronglete og lite intuitiv sammenlignet med avdre nettbanker jeg har hatt tidligere. Etter mitt syn, er den bygd opp av personer som er mer opptatt av at innholdet er tilgjengelig, enn hvordan man finner innholdet, og en feil prioritering av hva som er ønsket innhold blandt brukerene.

    • Liker 1
  7. Men er det egentlig feil informasjon når brukervilkårene nå er oppdatert og peker på at du nå har lov og dele med andre enheter så lenge det er til personlig bruk?

    Om eg velger da og dele med xboxen min (en annen enhet) som bare eg bruker, så mener eg selv at eg følger spillereglene? Gjerne fortell meg hvilken regel eg bryter, har ikke problemer med og innse at det er eg som har gjort en feil, men eg klarer virkelig ikke finne ut hva slags regel eg har brutt. Eg har prøvd å snakke med kundeservice, kundeservice skjønner meg, eg var så heldig og komme i kontakt med samme karen eg snakket med en uke i forveien I forbindelse med oppdateringen som eg siktet til. Han forstod meg og sa det måtte ha skjedd en feil, og prøvde og ordne slik eg fikk data tilbake. Men han kunne ikke gjøre noe og forklarte eg måtte sende en mail til noen som satt høyere oppe i systemet hvis eg skulle komme videre. Det var da eg kom i kontakt med Steinar, Steinar har makt og henviser deg til vilkårene som peker på personlig bruk, og at mitt forbruk var høyere enn andre med samme abonnement. Eg kom ingen vei og Steinar slo seg vrang og sa at dem nå var ferdig med saken og ville ikke brikke på seg. Eg sa da eg måtte ta det videre til brukerklagenemden, hvor Steinar da ønsket meg lykke til. Eg sitter ikke her og sutrer fordi eg føler meg urettferdig behandlet, eg sutrer fordi eg har fulgt spillereglene men har fått rødt kort og utestengelse på livstid for en forseelse eg ikke har gjort.

    Uten at jeg grundig har studert bruksvilkårene, vil jeg tro at det er den delen om at mobilnettet ikke skal erstatte bredband. Oppdatering faller i alle fall etter mitt skjønn under kategorien for hva som skal gå på bredband, selv om det er din enhet. 

    • Liker 1
  8. Prøvde aldri Chili enkelt og greit for jeg har vist hele tiden at det er lureri.

     

    Litt komisk du nevner det siden jeg brukte skript å blåste av 5000mld pr dag i 4 dager

    Tale ble testet med at vi la hver sin mobil tilkoblet lader og med mikrofon av og "samtalen" fikk bare ligge å gå 12-16 timer pr døgn. Ble ikke stoppet etter 20.000 min heller.

     

     

    Å herregud... Du er vist ikke helt god..

    Det er enkelt: Reklamerer man med 1000Gb SÅ KAN MAN BRUKE 1000Gb!!!! Alt annet vil være direkte løgn og falsk reklame. Og det er IKKE lov

    Og når man i tillegg reklamerer for FRI DATA og ikke engang oppgir en max grense for så å kutte abonnementet etter bare 200Gb på 18dager (det er faktisk bare 11,1Gb pr dag).. Da har de ett satans STORT forklaringsproblem

    Det er ikke spesielt motoverende å diskutere med deg med den språkbruken du legger deg på, men jeg skal skrive ett svar til. Dette blir igjen spekulasjoner, siden ingen av oss sitter på fakta: Jeg vil tro at grunnen til at du ikke ble stoppet/kontaktet da du prøve å få SMS-tilbudet til å knekke, var at de ikke hadde system for kontroll og overvåking. Det finnes absolutt grenser for hva SMS-nettet takler, det fikk vi bevist flere ganger på nyttåraften før i tiden da SMS ikke kom gjennom som resultat av at alle sendte "Godt nyttår" samtidig.

  9. Nei.

    Det har ikke blitt en dårligere pakke pga nkom eller forbruker. De har hele tiden sperret folk. Sms-ordningen har chilimobil valgt å innføre samtidig som de har økt prisen og senket kvoten (den skjulte kvoten). Antakelig var dette planlagt.

     

    Andres motivasjon vet du lite om. Foruten den aller første personen som lette etter maksgrensen da chili var nytt har jeg heller ikke lest noe som tilsier et bevisst forsøk på å "nå maks" eller å bli sperret.

    Jeg kjenner hans motivasjon, siden han selv skrev: "Vi var forøvrig en gjeng engang som faktisk prøvde grensen med både sms og tale " Det er det som gjør at jeg tillater meg å anta at dette var en motivasjon også her.

  10. Nope... Fordi Chilli driver falsk reklame og nekter å levere tjenesten de lover betyr ikke at de seriøse operatørene gjør det. Man har faktisk betalt for dette og de lover det selv så da må de etter loven holde det også.

    Vi var forøvrig en gjeng engang som faktisk prøvde grensen med både sms og tale og det skjedde ingenting. Ble ikke kontaktet engang

    Slik du skriver og forteller, virker det som at din motivasjon er å finne smertegrensen til Chilli, heller enn å benytte deg at det gode tilbudet de har lansert. Jeg kan ikke se noe annet utfall av denne saken som nå pågår enn at Chilli blir tvunget til å amputere tilbudet sitt. Det vil bevise for en liten gruppe prinsippfaste mennesker at bokstavelig tolkning av tilbudet deres ikke var realistisk, mens en mye større gruppe som hadde glede av tilbudet deres må nøye seg med en dårligere pakke som vil komme som erstatning, noe vi allerede ser tendens til. 

     

    Vil anta at grunnen til at du ikke ble kontaktet sist du prøvde å stress-teste tilbudet til en operatør var at du på tross av dine iherdige forsøk ikke hadde mulighet til å generere problematisk mengde trafikk. Det er tydeligvis mye enklere å gjøre med datatrafikk. Men jeg er fremdeles ganske sikker på at du hadde blitt kontaktet om du hadde skrevet et script på PCen som sendte ut 10.000 SMS i minuttet.

  11. Prøver du å påstå at folk som bruker mye mobildata laster ned internett for å spare det på en harddisk så de kan avslutte abonnomentet og allikevel nyte hele internett lenge etterpå? Mobildata er ikke noe du grabber til deg så mye du kan og putter i fryseren, det er ferskvare som brukes opp fortløpende.

     

    Det kan finnes mange grunner til at man bruker mye mobildata. Ett eksempel er om du f.eks. jobber med film og er avhengig av å sende materiale fortløpende frem og tilbake mellom produksjonsledd. Dette tar ekstremt mye data, men det kan da ikke betraktes som misbruk når du ikke blir opplyst om det på forhånd, for det er jo akkurat pga. det høye forbruket at du gikk for dette abbonnementet i første omgang. En dagskvote på 5gb holder til noen få sekunder med råfilm i 4K. Nå for tiden er filmskaperne overalt og produserer til sine Youtube-kanaler osv., så hvis man ikke klarer å forstå at noen har behov for mer data enn andre så er du for opptatt av din egen navle. (Jeg prøver ikke påstå at den jevne youtuber opererer med 4K råfilm, men ville bare gi et eksempel på hvor lite som skal til for å komme over denne dagsgrensa)

    Det var ikke ikke det jeg hadde i tankene, men ja; Det er fult mulig at noen kan finne på å laste ned 7 sesonger av yndlingsserien sin til Netflix offline i UltraHD.

     

    Usikker på vilkårene, men vil tro at dette er et privatabonnement, så eksempelet med filprodusenter som laster opp/ned råfiler vil jeg tro at ikke kan benyttes, da det faller utenfor personlig bruk.

×
×
  • Opprett ny...