Gå til innhold

Roadrunner7

Medlemmer
  • Innlegg

    512
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Roadrunner7

  1. Nå kommer batteriet som varer "evig"

    Og inne i artikkelen er overskriften

    Snart kommer batteriet som varer evig

     

    Det er mange som påstår de har utviklet noe som skal revolusjonere batterier, men hvis det er noe alle burde lært nå, så er det at de fleste av slike "gjennombrudd" enten viser seg å ikke fungere i praksis, eller så vil det ta veldig veldig mange år får det kommer på markedet. Dermed er det for dumt å skrive "snart" og "nå" i slike tilfeller. Snart om 7 år, kanskje?

  2. Når dere oversetter slike artikler, så pass på at tallene blir riktige. I originalartikkelen står det:

    When charged by those plates, it can store the energy at a rate of 0.2 farads per square centimeter - standard capacitors, by contrast, can typically only manage an upper limit of 1 microfarad per square centimeter.

    Det er i seg selv vanvittig hvis de klarer å gå fra 1 mikrofarad/cm2 i dagens kondensatorer til 0,2 farad (=200 000 mikrofarad)/cm2. Da trenger vel ikke dere gange dette tallet med ti for å gjøre det enda mer fantastisk?

    Når membranen mottar spenning fra platene, kan den lagre energi på opptil to farader per cm2. Vanlige kondensatorer kan til sammenlikning bare lagre opptil én mikrofarad per cm2.
    • Liker 1
  3. Ja, jeg mener dersom du klatrer opp i mobilmasten og gir senderen en klem. Tallene kommer fra Nils Holte, professor ved institutt for elektronikk og telekom på NTNU, som nok vet hva han snakker om. Det skal ikke lange avstander til for å redusere strålingen veldig kraftig.

    Altså stemte det jeg foreslo for at tallene dine skulle stemme. Hvor mange lesere tror du det er som vil oppfatte at tallene dine kun gjelder hvis du klater opp i masten og gir senderen en klem? Synes du dette er en særlig aktuell verdi å oppgi i en slik artikkel?

    Mitt poeng er at det er verdiene på bakken, i nærheten av masten, som eventuelt kan være interessante. Da er det ikke snakk om 250 W/m2, men 0.0et-eller-annet W/m2, altså helt komplett ufarlig.

     

    Hvis du skal bruke dine 250 W/m2, så bør du i hvertfall gjøre det klart i artikkelen at det kun gjelder ved kosing med senderen.

    Basestasjonene trenger ikke være oppe i en mast. De fins også høyt oppe på en rekke bygninger i sentrumsnære områder, for eksempel rett på utsider av kontorvegger. Mange fins også på andre husvegger rundt omkring, enten synlig eller kamuflert. I mange land er de kamuflert som palmetrær, og er dermed ikke veldig høyt plassert. I Danmark har det blitt veldig vanlig å kamuflere de i flaggstenger for å lettere få byggetillatelse. En basestasjon er ikke automatisk ti meter høy.

     

    Hvor mye en basestasjon stråler oppgis i W/m^2, og det er da snakk om området der basestasjonen befinner seg. Når du står på bakken ti meter under basestasjonen, da står du ti meter unna og opplever altså langt lavere strålingsverdier.

    Vi er enige der. En liten kuriositet når du nevner at baser gjerne er skjulte i flaggstenger og andre steder, er at det i slike tilfeller ikke kommer klager fra folk som mener de blir påvirket av mobilstrålingen. Det er med andre ord kun de basestasjonen som folk ser som er farlige og som skaper helseproblemer... ;)

     

    Forøvrig vil jeg også slutte meg til dem som vil rose deg for artikkelen. Jeg synes det er svært bra at noen endelig tar til motmæle mot resten av media som prøver å skremme folk til å tro at det er farlig med mobiltelefoner og wifi.

    • Liker 1
  4. Ja, jeg mener dersom du klatrer opp i mobilmasten og gir senderen en klem. Tallene kommer fra Nils Holte, professor ved institutt for elektronikk og telekom på NTNU, som nok vet hva han snakker om. Det skal ikke lange avstander til for å redusere strålingen veldig kraftig.

    Altså stemte det jeg foreslo for at tallene dine skulle stemme. Hvor mange lesere tror du det er som vil oppfatte at tallene dine kun gjelder hvis du klater opp i masten og gir senderen en klem? Synes du dette er en særlig aktuell verdi å oppgi i en slik artikkel?

    Mitt poeng er at det er verdiene på bakken, i nærheten av masten, som eventuelt kan være interessante. Da er det ikke snakk om 250 W/m2, men 0.0et-eller-annet W/m2, altså helt komplett ufarlig.

     

    Hvis du skal bruke dine 250 W/m2, så bør du i hvertfall gjøre det klart i artikkelen at det kun gjelder ved kosing med senderen.

  5. Roadrunner7 har helt rett! Nå skal det være korrigert til riktige verdier :)

    Takk for påpekning!

    Du er nok ikke helt ferdig med rettelsene ennå.

    En mobilmast som sender GSM-signaler stråler 250 watt per kvadratmeter, men dersom du står ti meter unna er strålingen redusert til bare én prosent av denne verdien.

    Hvor har du dette tallet fra? En mobilmast stråler svært lite. Igjen, sitat fra Wikipedia:

    Cell phone tower power emission

     

    The U.S. government agency, the FCC, says:

     

    "For example, measurement data obtained from various sources have consistently indicated that "worst-case" ground-level power densities near typical cellular towers are on the order of 1 µW/cm2 or less (usually significantly less)." [1]

     

    That is 0.01 Watt per square meter.

     

    Mener du 250 watt per kvadratmeter hvis du klater opp i mobilmasten og gir senderen en skikkelig tett klem med hele kroppen?

     

    Dette forsterker jo selvsagt poengene dine ganske kraftig. Derfor burde du satt deg litt bedre inn i tallene selv, før du skrev artikkelen.

  6. Einar Eriksen, hvor i alle dager har du tatt tallene dine fra?

    Den desidert sterkeste strålingen vi utsetter oss for er sola, som er så kraftig at den varmer opp huden betydelig med sin elektromagnetiske stråling på nesten 1 400 000 watt per kvadratmeter. Imidlertid er strålingen så høyfrekvent at det bare er huden som opplever den direkte oppvarmingen.

     

    En TV-mast stråler 100 000 watt per kvadratmeter.

    Dette er med respekt å melde hinsides all sunn fornuft. Hadde solen stålt 1,4 MW/m2, hadde vi jo blitt stekt på et øyeblikk, og vi kunne brukt solcellepaneler til å forsyne alt med energi.

    Jeg tenker du har 3 nuller for mye i disse tallene. Se på Wikipedia:

    Total Solar Irradiance upon Earth (TSI) was earlier measured by satellite to be roughly 1.366 kilowatts per square meter (kW/m²),[2][3][4] but most recently NASA cites TSI as "1361 W/m2 as compared to ~1366 W/m2 from earlier observations [Kopp et al., 2005]"

    Er det 1.366 kilowatts du feilaktig har oversatt til "nesten 1 400 000 watt? Husk at punktum på engelsk er det samme som komma på norsk i slike tall. Altså er det snakk om 1,362 kW = 1362 W, ikke 1362 kW.

     

    Ellers er artikkelen god, poengene dine er riktige!

  7. Jeg må bare si at jeg er oppgitt og skuffet over tek.nos beslutning om å finne opp nye navn til kjente merkevarer! Det er ingenting i veien for å skrive særnavn slik de er "døpt". For meg virker det bare barnslig, og hver gang jeg ser at det skrives Ipod, Iphone eller andre slike latterlige omskrivninger mister jeg respekten for den som skriver slik. Hadde det vært trykkfeil kunne jeg godtatt det, men når de med viten og vilje omdøper ting, da blir jeg bare oppgitt.

     

    Hvis dette fortsetter kan dere regne med at jeg slutter å lese tek.no, så frustrert blir jeg av slik idioti!

     

    For å si det på en annen måte: Hvor mange tror dere at dere ville provosert ved å skrive navnene på produkter riktig? Nemlig, ingen!

     

    Se der, fornuften seiret til slutt:

    Vi endrer språkprofilen

  8. Jeg vil også si at jeg ikke liker at Google har lagt inn denne venstremenyen uten mulighet for å fjerne den. Den inneholder ikke noe jeg noen gang bruker, og tar dermed bare opp plass på skjermen.

     

    Jeg synes også hw.no er latterlige når de bruker denne idiotiske navneregelen sin. Det heter iGoogle, og iGoogle er 1000 ganger lettere å lese enn det ukjente og ikke-eksisterende navnet Igoogle. Dette er en av grunnene til at jeg besøker hw-nettverket sjeldnere og sjeldnere. Jeg blir rett og slett irritert av slike idiotiske ting.

  9. Håper versjon 3 har forbedret støtte for bilder og vedlegg enn det 2.0.0.23 har. Det er rett og slett elendig i dagens versjon. Til og med mailer jeg selv lager i Thunderbird, med bilder inne i teksten, klarer ofte ikke Thunderbird å vise riktig (bilder rendres ikke i det hele tatt).

     

    Hvis jeg prøver å dra et vedlegg fra Thunderbird og inn i et explorervindu, klarer stort sett ikke Thunderbird å kopiere vedlegget til dette stedet. Jeg får da feilmeldingen

    "

    The action can't be completed because the folder is open in Mozilla Thunderbird

     

    Close the folder and try again.

    "

    Veldig morsom feilmelding, hvordan skal jeg klare lukke en folder som Thunderbird bruker?

     

    Men hvis jeg derimot høyreklikker vedlegget og velger Save As..., så fungerer det. Tungvint og dårlig av Mozilla å ikke støtte drag'n'drop skikkelig.

     

     

    PS: Jeg bruker Windows 7, men det virket like dårlig på Windows Vista.

  10. Einar: Du bør rette opp i artikkelen din. Å påstå at den har 256 MB RAM som lagringsminne blir veldig dumt. Hvis du skal kalle RAM for noe, så må det være arbeidsminne, ikke lagringsminne. Jeg synes det er for mange journalister som blander minneuttrykkene.

     

    Lagringsminnet i TG01 består av 512 MB ROM pluss minnekortplass.

     

    HTC HD2 har forresten også 512 MB ROM.

  11. Wikipedia har eksistert i årevis i offline utgave for Windows Mobile. Jeg har hatt det i flere år, både engelsk og norsk utgave. Google TomeRaider hvis noen vil vite mer.

     

    Jeg ser at TomeRaider nå fås til følgende platformer: Android, Windows Mobile, Pocket PC, Palm OS, Psion og Symbian.

     

    Det er visst bare iPhone som ikke har mulighet for offline Wikipedia :p

    Edit: Det finnes visst et godt alternativ til iPhone også: http://www.haukap.com/wiki2touch/

  12. Når har dere tenkt å slutte med den barnslige og respektløse omdøpingen av ting? Det heter iTunes.

    Syns det er helt supert at Hardware.no skriver med stor forbokstav, jeg har begynt å gjøre det selv og :). Det heter Itunes.

    Det er direkte feil. Navnet er iTunes, og dermed heter det iTunes. Du kan gjerne kalle det Itunes, men det er ikke det som er navnet. Å bruke kallenavn i det som liksom skal være seriøse artikler finner jeg barnslig og respektløst. Om du velger å bruke kallenavn på et forum, så synes jeg ikke det er like ille :p .

  13. Sorry at jeg ikke la ved link:

    http://www.sprakrad.no/nb-no/Toppmeny/Aktu...Pod-eller-Ipod/

     

    Det er barnslig og respektløst å omdøpe slik tek.no-nettverket gjør.

     

    Jeg irriterer meg over det både fordi det ser dårligere ut med Itunes enn iTunes, og fordi det er respektløst overfor merkevaren.

     

    Jeg irriterer meg ikke over at tek.no-nettverket har retningslinjer. Retningslinjer er fint. Men når når de har retningslinjer som bare er barnslige og respektløse, så reagerer jeg.

  14. Her er artikler HW har skrevet på dette før:

    http://www.hardware.no/artikler/naar_ipod_faar_stor_i/51389

    og

    http://www.hardware.no/artikler/egennavnde...resiserer/52071

     

    Tydeligere blir det ikke.

     

    Utdrag som forklarer det meste:

    Du synes sikkert det er kult at megaPACK lanserer GameRULer DeLuXe. Men er det ikke like kult at Megapack lanserer Gameruler Deluxe? Det synes vi.

    Om jeg synes det er kult har ingenting med saken å gjøre. Hvis jeg ikke finner et navn kult, betyr ikke det at jeg bør omdøpe personen/tingen som har dette navnet!

     

    Jeg ser at de prøver å unnskylde sin barnslige omdøpningspraksis, men det skjærer fortsatt i mine øyne. Som de selv har forklart så bruker de riktige navn i produktguiden. Dermed blir det bare rotete at de bruker idiotiske omskrivninger i artiklene sine.

     

    Men ok, hvis tek.no vil fremstå som useriøse særinger så står de selvsagt fritt til det.

  15. Jeg må bare si at jeg er oppgitt og skuffet over tek.nos beslutning om å finne opp nye navn til kjente merkevarer! Det er ingenting i veien for å skrive særnavn slik de er "døpt". For meg virker det bare barnslig, og hver gang jeg ser at det skrives Ipod, Iphone eller andre slike latterlige omskrivninger mister jeg respekten for den som skriver slik. Hadde det vært trykkfeil kunne jeg godtatt det, men når de med viten og vilje omdøper ting, da blir jeg bare oppgitt.

     

    Hvis dette fortsetter kan dere regne med at jeg slutter å lese tek.no, så frustrert blir jeg av slik idioti!

     

    For å si det på en annen måte: Hvor mange tror dere at dere ville provosert ved å skrive navnene på produkter riktig? Nemlig, ingen!

  16. Lei av at Iphone-en eller Ipod-en din går fort tom for strøm? Slim power bank fikser biffen - for en stund.

     

    Les mer

    Jeg er lei av at dere i Hardware-nettverket ser ut til å bortimot konsekvent skrive mange merkevarenavn feil. Iphone og Ipod ser idiotisk ut og er mye vanskeligere å lese enn de riktige navnene iPhone og iPod.

    Grunnen er at de har valgt å skrive riktig norsk i stede for å skrive merkenavnene riktig. På norsk skal egennavn skrives med stor forbokstav, ikke med stor bokstav midt i ordet. De gjør det med alle merkenavn.

    Det er ingenting i veien for å skrive særnavn slik de er "døpt". For meg virker det bare barnslig å finne på nye navn som er "riktige" i henhold til standard norsk skrivemåte.

    Hvis det insisteres på å bruke norsk rettskriving, måtte de da gått videre og kalt dem Itelefon og Ikapsel eller Ikabinett.

×
×
  • Opprett ny...