Gå til innhold

Snikpellik

Medlemmer
  • Innlegg

    41 468
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    272

Innlegg skrevet av Snikpellik

  1. Yakamaru skrev (1 time siden):

    Leser du overhode hva du svarer på eller skriver selv? Mulig vurdere å lese over en ekstra gang før du poster?

    Det er en ting å få tak i pride merch, detta kan du få tak i hele året rundt. Jeg skrev spesifikt "logo", noe som jeg indirekte henviste til virtue signaling. Pride merch bryr jeg meg ikke om, har vurdert å skaffe noe selv hvis jeg finner noe jeg liker. 

    image.png.a6f77e12218e650ffdc64d408217ccc4.png

    Hva er poenget ditt? Dette er Blizzard sitt eget interne LGBT nettverk, og som de ordner opp i selv. Dette er ikke argumentet du tror det er.

    Ja? Din påstand er at siden to spillselskaper ikke har pride i logoen på X, så er det bevis på at "trenden globalt lener mot at folk har fått nok av pride da det har gått for langt".

    Det er en helt absurd påstand i seg selv, men den faller totalt gjennom når begge selskapene nå promoterer pride i andre kanaler og den ene av dem bokstavelig talt har et pride-innlegg øverst på sin offisielle Instagram-konto i skrivende stund, mens den andre har et retweetet pride-innlegg øverst på sin X-konto.

    Folk flest er ikke weirdos som tenker på pride som "ideologi", "indoktrinering av barn" eller "perverse mannegriser". De fleste ser enkelt og greit på pride som en positiv feiring av mangfold og inkludering som alle uproblematisk bør kunne stå for.

    • Liker 3
  2. Yakamaru skrev (1 time siden):

    Morsomt også at du ikke siterte screenshotsa av Bethesda og Blizzard. Trenden globalt lener mot at folk har fått nok av pride da det har gått for langt. Spesielt når barn blir involvert.

    IMG_6673.thumb.jpeg.dc2f3c19399eed5446f2dfdf8c2a3018.jpeg

    https://www.instagram.com/p/C6_zG5XR8uX/?igsh=YWEyNWRzMG5xY3Jv

    Tja. Over ser du det som i skrivende stund er øverste innlegg på nevnte Blizzard sin Instagram. Hvorfor postet du ikke det?

    Om du tror hva disse to random selskapene gjør forteller noe som helst om «trenden globalt», så gjør gjerne det.

    • Liker 2
  3. Yakamaru skrev (1 time siden):

    Folk har fått nok av detta virkelighets-benektende ekstremist pisset til det ekstreme/ytre venstre, spesielt når de ikke en gang klarer å definere hva en kvinne er for noe. Og folk har fått nok av detta ideologiske pride møkket.

    Haha nei, ingenting tyder på at folk har fått nok av pride. Fjorårets parade i Oslo var tidenes største, med over 90.000 deltakere, der blant andre alle partiene på Stortinget deltok for første gang, og flere hundre tusen oppmøtte.

    Det er interessant hvordan du forsøker å male alt til venstre for Norgesdemokratene for «ekstreme/ytre venstre». Skikkelig sinna!

    • Liker 4
    • Innsiktsfullt 1
  4. DukeNukem3d skrev (6 minutter siden):

    2. juni 2024 kl. 17:00 

    "Reuters: Israel vurderer alternativer til Hamas-styret i Gaza

    Israels forsvarsminister sa søndag at landet ikke vil akseptere at Hamas fortsetter å styre Gaza på noe tidspunkt samtidig som prosessen for å avslutte krigen pågår.

    Ifølge uttalelsen undersøker de nå alternativer til Hamas-styret på Gazastripen.

    – Mens vi gjennomfører våre viktige militære aksjoner, vurderer forsvaret samtidig et styringsalternativ til Hamas, sa Yoav Gallant, ifølge Reuters."

    Endelig. Ser ut som IDF-sjefen og Gallants linje omsider kan ha nådd gjennom til Netanyahu.

    • Liker 3
  5. Sikkerhetstjenesten Shin Bet nektet å følge regjeringens ordre om å slå ned på anti-regjeringsprotester, skriver israelske medier. En tjenesteperson i Shin Bet beskylder sikkerhets- og justisministerne for å ønske å gjøre Shin Bet til et meningspoliti.

    Report: Shin Bet chief refused ministers’ demand to act against protesters
    https://www.timesofisrael.com/report-shin-bet-chief-refused-ministers-demand-to-act-against-protesters/

    Sitat

    National Security Minister Itamar Ben-Gvir and Justice Minister Yariv Levin have reportedly demanded that the Shin Bet use its tools against activists in anti-government protests and were refused by the security agency’s chief Ronen Bar, who said it would “not become a secret police.”

    (...) An official who was present at the meeting was quoted as saying, “In internal meetings, they express an expectation that the Shin Bet use its tools against parts of the protest [movement]… They want to turn it into a thought police.”

     

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 3
  6. Netanyahus rådgiver bekrefter at Israel har godkjent rammeverket for den nye amerikanske avtalen.

    Senior Netanyahu adviser: Israel okayed Biden-touted hostage deal, but work needed
    https://www.timesofisrael.com/senior-netanyahu-adviser-israel-okayed-biden-touted-hostage-deal-but-work-needed/

    Sitat

    A senior adviser to Prime Minister Benjamin Netanyahu has confirmed that while there is still work that needs to be done on a hostage release deal presented by US President Joe Biden, Israel has agreed to the framework.


    Samtidig truer Netanyahus høyreekstreme ministre og deres partier med å felle regjeringen dersom Israel inngår en slik avtale. Nok en gang ser det ut til at eventuell fremgang kommer til å hindres av disse sprø menneskene, som fremdeles ser ut til å være overbevist om at "total seier" er noe som er mulig.

    Far-right parties vow to bring down government if PM backs hostage-ceasefire deal
    https://www.timesofisrael.com/far-right-parties-vow-to-bring-down-government-if-pm-backs-hostage-ceasefire-deal/

    Sitat

    Ben Gvir says deal would spell ‘total defeat’ rather than Netanyahu’s promised ‘total victory’; Smotrich warns terror would surge, insists fighting continue until Hamas destroyed.

    The heads of the government’s two ultranationalist parties, Finance Minister Bezalel Smotrich of Religious Zionism and National Security Minister Itamar Ben Gvir of Otzma Yehudit, both threatened to bring down the government Saturday night if a newly proposed hostage release and ceasefire deal is adopted by the government.

    Both party leaders claimed that the deal would spell the end of the war without the completion of Israel’s central war aim of destroying Hamas, and vowed that they would pull their parties out of the coalition if it was accepted.

    The two parties won 14 seats when running together in the 2022 elections and are crucial to the governing majority of Prime Minister Benjamin Netanyahu’s core 64-strong coalition.

     

    • Innsiktsfullt 3
  7. Camlon skrev (16 minutter siden):

    Hvordan skal man erstatte Hamas med noe reelt?

    Det er det mange ulike meninger om, og jeg sitter ikke på det svaret. Mange ulike forslag er lansert, for eksempel fra USA med en arabisk koalisjon. Man kan i hvert fall ikke bare fjerne en styrende myndighet og forvente noe annet enn kaos, anarki og en enda sterkere grobunn for mer hat og ekstremisme. Det er veien Netanyahu ser ut til å ville gå enn så lenge. Derfor er USAs forslag nå et fremskritt, for Israel må ut av det sporet.

    • Liker 2
  8. VifteKopp skrev (13 minutter siden):

    Det er implisitt.

    Man sier hele tiden at Hamas skal vekk, men man sier ikke hvordan Hamas skal vekk. Hvordan er jo helt essensielt her. 

    Spesielt når man sier at maktbruk ikke er metoden. Så hva er metoden?

    Jeg har i hvert fall aldri sagt at maktbruk ikke er metoden, men jeg mener at kun maktbruk aldri vil fungere om man skal fjerne Hamas fordi Israel ikke har hverken de militære ressursene eller viljen til det. Da måtte de ha hatt veldig mange flere soldater og vært villig til å ofre mye mer.

    Dette forstår heldigvis opposisjonen i Israel, IDF (som vist til her i tråden mange ganger), USA (også som vist til her) og forhåpentligvis vil det omsider gå opp for Netanyahu og regjeringen hans snart også at en ren militær løsning ikke er en løsning.

    Hamas er ikke bare en terrorgruppe, men en sosialpolitisk makt og en ideologi. Den vil ikke forsvinne om man ikke erstatter den med noe reelt. Som IDF-sjefen sa i sin kritikk av regjeringens mangel på strategi så hjelper det ikke at de seirer militært hvis ikke diplomatiet kommer inn og overtar for dem. Hvis ikke blir det bare en evig runddans og de militære suksessene er forgjeves.

    • Liker 4
  9. VifteKopp skrev (28 minutter siden):

    Norge har, som en del i denne tråden, en bisarr forestilling om at dødskulten Hamas magisk vil slutte å eksistere så lenge Israel bare blir snille og gjør alt de ber om

    Dessverre fungerer ikke verden slik.

    Kan ikke huske at noen i denne tråden eller politikere i Norge har ment noe sånt. Har du noen eksempler?

    • Liker 2
  10. En detalj som kanskje ikke er kommet så godt frem, men Det hvite hus sa at det nye forslaget er «nearly identical» med et tidligere forslag som Hamas la frem bare for noen uker siden:

    Sitat

    This deal does stop the war, and it’s nearly identical to Hamas’s own proposals of only a few weeks ago. 

    https://www.whitehouse.gov/briefing-room/press-briefings/2024/05/31/background-press-call-on-president-bidens-remarks-on-the-middle-east/

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 1
  11. Macron:

    Sitat

    «Krigen i Gaza må stoppe.

    Vi støtter forslaget om en omfattende avtale fra USA, da vi sammen med våre partnere i regionen jobber for fred og sikkerhet for alle.

    Frigivelsen av gislene, en bærekraftig våpenhvile for å arbeide for fred og å fremme tostatsløsningen.»

     

    • Liker 2
  12. Donald Trump Handed Troubling News in Back-to-Back Polls
    https://www.newsweek.com/donald-trump-troubling-news-polls-1907071

    Sitat

    Former President Donald Trump has been handed bad news in the form of two polls that suggest his felony conviction could hurt his chances of defeating President Joe Biden in November. (…)

    A poll released by Reuters/Ipsos on Friday night found that 10 percent of Republican voters said were "less likely" to vote for Trump due to his conviction. While 35 percent of GOP voters said they were "more likely," Reuters pointed out that the group "would be likely to vote for him regardless of the conviction."

    Among independent voters, 25 percent were less likely to vote for Trump after the verdict, while 18 percent said they were "more likely." A 56 percent majority of independents said that the Trump verdict would have no impact on their choice of president.

    (…) 

    Regardless, a YouGov "snap poll" conducted among 3,040 U.S. adults hours after the verdict also suggested that Trump's conviction was anything but good news for the former president in an election that may be decided by a small number of votes in battleground states.

    The poll found that 50 percent of Americans agreed with the jury's verdict, with only 30 percent believing he was not guilty and 19 percent undecided. 47 percent said they thought Trump received a fair trial, while 37 percent said he did not.

    Notably, 48 percent of independent voters who were polled agreed that Trump was guilty, compared to just 25 percent who said he was not guilty, although the degree to which a belief in Trump's guilt equates to an unwillingness to vote for the former president was unknown.

     

    • Liker 2
    • Innsiktsfullt 2
  13. VifteKopp skrev (20 minutter siden):

    Hele dette forslaget forvirrer meg.

    Er det USA sitt forslag? Eller Israel? Jeg leser forskjellige ting forskjellige steder. 

    Det er Israels forslag fordi det er Israel som presenterer det til motparten på vegne av seg selv, men USA har utarbeidet og forhandlet forslaget med israelerne. Man kunne sikkert kalle det et "USA-initiert israelsk forslag" eller noe sånt.

    Forslaget inneholder overraskende mange kompromisser for Israels del, men det er i hvert fall endelig et realistisk forslag som hensyntar Israels militære begrensninger og som går bort fra det utopiske "total seier" greiene som IDF og moderate stemmer har stemplet som urealistisk lenge. Forhåpentligvis kan det bli en enighet sånn at Hamas nå faktisk kan fjernes i fremtiden.

    • Liker 2
    • Hjerte 1
  14. Gislenes familier sier at de ble fortalt av Netanyahus rådgiver Hanegbi at han ikke vil gå med på å avslutte krigen i bytte mot løslatelse av gislene med mindre meningsmålinger viser at det er politisk fordelaktig for ham. 

    Netanyahu har lenge blitt beskyldt av både familiene, tidligere gisler, IDF-soldater og opposisjonen for å sette sin egen politiske agenda foran Israels sikkerhet og å få hjem gislene.

    Netanyahu won’t agree to hostage release deal unless it polls well for him, Israeli families say they were told
    https://www.nbcnews.com/news/world/israel-hamas-war-hostage-deal-netanyahu-polls-families-rcna154841

    Sitat

    Prime Minister Benjamin Netanyahu will not agree to end the war in Gaza in exchange for the release of hostages unless opinion polls show it is politically advantageous for him, a top Israeli security official told the families of those held captive, a person in the closed-door meeting and an advocacy group said Friday.

    The comments by Netanyahu’s national security adviser Tzachi Hanegbi, first made public by Israel’s Channel 12 broadcaster, sent shock waves through the hostage family community nearly eight months after their loved ones were kidnapped by Hamas during the Oct. 7 attack. 

    “The Israeli government made a conscious and deliberate decision to sacrifice the hostages,”  the Hostage Family Forum said in a statement Friday. “The hostages, and the entire State of Israel, have been taken captive by those who chose political interests over their national and governmental duty.” 

    Hanegbi met with relatives of the hostages at the Defense Ministry in Tel Aviv on Thursday afternoon. Among the attendees was Gil Dickmann, whose 40-year-old cousin, Carmel Gat, is among the 125 hostages still being held in Gaza. 

    Hanegbi "told us: ‘We understand that the only way to bring all the hostages back is through a deal that will bring an end to the war.’ And as he sees it, the Israeli government is not going to put an end to the war right now,” Dickmann told NBC News in an interview Friday.

    “He said the only way to make Netanyahu do this is to make him understand that it’s going to be politically good for him, that if he sees polls that say that the Israeli public wants to see the hostages home more than it wants the continuation of the war, then he will make a deal that will bring all the hostages home,” he added. “We were shocked by this.”

     

    Government sacrificing hostages, families say, following fraught Hanegbi meet
    https://www.timesofisrael.com/government-sacrificing-hostages-families-say-after-fraught-hanegbi-meet/

    Sitat

    “The Israeli government has decided to intentionally and knowingly sacrifice the hostages, withdrawing from a fundamental moral principle by which Israel will never leave anyone behind,” the forum said in a statement Friday morning. “It prefers to continue the fighting over achieving the higher goal of freeing the hostages who have been abandoned by the government.”

     

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 2
  15. 0laf skrev (6 minutter siden):

    Hva om de postet en video av en dansende politiker, og så bare fant på en passende historie?

    https://www.dagbladet.no/kultur/en-skamplett-pa-norsk-pressehistorie/71534920

    Hehe, fin whataboutisme der.

    Saken du lenker til understreker nettopp mitt poeng fra over om at seriøse redaktørstyrte medier som VG, NRK og Aftenposten må stå til ansvar for hva de skriver og hvordan de jobber, til forskjell fra kontoer på X, som for eksempel Visegrad24, Jackson Hinkle og Mario Nawfal som deler falske nyheter og desinformasjon om denne krigen. Det finnes ikke noe PFU for dem.

    • Liker 2
    • Innsiktsfullt 2
  16. 0laf skrev (2 timer siden):

    Det er mulig at videoen av en moskee som rives, er fra Tyrkia, ikke Kina, men budskapet er nok korrekt likevel.

    Videoen er fra Tyrkia. Det hjelper ikke hva «budskapet» er, når de med vilje forsøker å villede ved å hevde at en video fra Tyrkia egentlig er fra Kina. Det er desinformasjon.

    Det virker ikke som du synes det gjør noe, så vi blir neppe enig om viktigheten av dette. Jeg synes sånt er så problematisk at kontoen mister all sin kredibilitet, og det er mange andre eksempler på falsk informasjon fra de også. Som den falske pallywood-påstanden jeg viste til på forrige side.

    Tenk om VG hadde postet en video fra Gaza, hevdet den var fra Ukraina og forsvart det med at «budskapet er det samme». Hadde jo ikke flydd.

    • Liker 2
  17. 0laf skrev (22 minutter siden):

    Tenkte meg du kom på banen der, og hevder at VG er en seriøs avis når det kommer til Israel-Hamas konflikten.

    Min oppfatning er at VG absolutt ikke er seriøse, men at mange av artiklene er feil, som de eksemplene jeg skrev, og at mye av det er Hamas-propaganda, som de videreformidler.

    Du står selvfølgelig fritt til å mene noe annet, men Visegrad fremstår for meg mer seriøse enn VG i denne saken, og jeg innrømmer gjerne at Visegrad er partiske og enkelte ganger kommer med feil informasjon, men det gjør jammen VG også.

    VG er ikke "Hamas-propaganda". Forskjellen mellom seriøse, redaktørstyrte medier som VG og X-kontoer som Visegrad24 er at de er etterrettelige og har et ansvar for hva de skriver. Og ikke minst at VG er et faktisk nyhetsmedie, ikke en meningskonto som med overlegg sprer desinformasjon og konspirasjonsteorier.

    Hvis du mener ræl som dette:

    visegrad-24-which-has-become-one-of-the-most-popular-news-v0-scbfghm8uu9c1.jpeg?width=640&crop=smart&auto=webp&s=c5d2329b74f3436878a9d29e1ce279a4ea65646f

    Dette:

    Spoiler

    visegr%C3%A1d-24-seems-to-think-that-all


    Eller dette, der de hevder en video viser en moské blir destruert i Kina (videoen er i virkeligheten fra Tyrkia):

    ... er mer seriøs dekning av konflikten enn VG sin, så jaja, værsågod.

    Så igjen, jeg mener altså ikke at alt de poster er feil, men siden de har en ekstremt lang liste med desinformasjon og falske nyheter bak seg, så bør man være forsiktig med Visegrad24 og kryssjekke postene deres.

    • Liker 2
  18. De siste par sidene har jeg kunne lese her at homofile er en "sykdom", "misdannelse" og "lyter" (feil, mangel, skade ifølge ordboka) som kan "behandles".

    Bare det hatet de siste sidene er bevis i seg selv på at pride-markeringer er like nødvendig som noensinne.

    • Liker 3
    • Innsiktsfullt 1
  19. no u skrev (14 minutter siden):

    Men denne gangen var det ikke fake news da. Med mindre vg.no også delte en falsk nyhet?

    Ingen har vel sagt at det er en falsk nyhet (eller hvorfor den er relevant til denne tråden)?

    Det jeg påpeker er at det er lurt å være ekstra varsom med X-kontoer som er kjent for å spre desinformasjon og falske nyheter både om denne krigen og om andre temaer, som vist til i forrige innlegg, og selv kryssjekke innholdet fra slike kontoer.

    • Liker 2
    • Hjerte 2
  20. Hehe. Det er kanskje litt snodig å klage på folk som bruker en seriøs avis som VG som kilde for så å poste en tweet fra en av de aller største desinformasjonskontoene på X - den polske pro-Orban kontoen Visegrad24.

    Kan minne om at det er en av kontoene man bør være svært varsom med, og vurdere samt kryssjekke hver enkelt post.

    Eksempel på grov desinformasjon fra kontoen relatert til denne krigen:

    2569ab9941c6ed59dce33b8f6415e4e9.jpeg?it

    Faktasjekk fra AFP:

    Old video shows Palestinian confronting Israeli soldiers, not 'crisis actor'
    https://factcheck.afp.com/doc.afp.com.347Y4KN

    Et annet mer nylig eksempel på falsk nyhet fra kontoen:

     

    • Liker 4
    • Hjerte 1
  21. Flere av Trumps bestevenner har kommet med støtteerklæringer allerede.

    Kreml kom med følgende utsagn:

    "If we speak about Trump, the fact that there is simply the elimination, in effect, of political rivals by all possible means, legal and illegal, is obvious", Kremlin spokesman Dmitry Peskov told a news briefing.

    https://www.reuters.com/world/kremlin-says-trump-verdict-shows-his-rivals-are-using-all-means-get-rid-him-2024-05-31/

    Ungarns wannabe-diktator og tilhenger av folkemord, Orban:

    Italias høyreekstreme visestatsminister og Putin-støttespiller Matteo Salvini:

    Ingenting fra noen av Israels høyreekstreme ledere ennå.

    • Liker 2
    • Innsiktsfullt 2
    • Hjerte 1
×
×
  • Opprett ny...