Gå til innhold

macmanlady

Medlemmer
  • Innlegg

    256
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av macmanlady

  1. ^Eventuelt vente på Creative Soundblaster ZxR som har alle gaminglyd APIs, Dolby og SBX 3D sound.

     

    Eneste forskjellen mellom Sound blaster Z og ZxR er hakket bedre amp og DAC, pluss ekstern volumkontroll og datterkortet. Ellers skal de tingene du nevner fungere på nøyaktig samme måte på begge.

     

    Sjekk disse for å sammenligne:

    http://www.soundblaster.com/products/sound-blaster-zxr.aspx#specs

    http://www.soundblaster.com/products/sound-blaster-z.aspx#specs

  2. Heller mot Beyerdynamics DT770 pro med 80 ohm impedans, ser ut til å komme med varme anbefalninger her på forumet. Lurer fortsatt litt på hvilket lydkort jeg bør gå for, Sound blaster Z, Xonar kort osv ser alle ut til å kunne drive DT770?

     

    edit: Etter å ha lest litt reviews på overclockers forumet i tillegg til proff reviews er jeg overbevist, Sound Blaster Z sies å ha det beste fra Xonar og X-fi seriene - dvs. like bra til spill og musikk.

  3. Noctuakjøleren vil ikke krasje med minnebrikken så lenge du kjøper "low profile".

     

    http://www.dustinhom...ider_SiteSeeker

     

    Supert, tror selve maskinen er avgjort da. En liten ting til jeg har begynt å tenke på, litt bra lyd for at audio skal stå i stil til bildet. Per nå har jeg bare et Corsair PC2500 (2.1) anlegg, den billigste måten å få en upgrade på er vel å gå for et headset eller headphones. Noen som har peiling på dette?

     

    Lurer litt på:

    -Hva som er best av CMSS-3d og Dolby Headphones?

    -Bør jeg gå for headsets med USB DAC (Dolby headphones)? Eks: Corsair Vengeance 1500

    -Kan jeg bruke Sound Blaster Z med Sennheiser HD598 eller PC360 f.eks? (eller må jeg ha ekstern amp?)

  4. Tror du vil bli fornøyd med støynivået både på H80 og Noctuaviftene. Anbefaler deg å google litt selv rundt temaet.

     

    Det er generelt billigst på dustinhome.no, og utvalget er knall.. just sayin.

     

    Tror H80i og Noctua nh-d14 stiller ganske likt i begge kategoriene ja, eneste problemet er at noctua er forholdsvis stor og vistnok kan komme i veien for minnebrikkene - ikke vet jeg.

     

    Tror nok jeg blir å handle hos dustin ja, godt tips^^

  5. Takk for svaret fflex!

     

    Har oppdater listen hos Komplett også, men stusser litt over:

    -Med HK'et du har valgt ser det ut til at lydkortet ikke vil få plass, siden skjermkortet tar to slots?

    -Passer rammen med HK?

     

    Ellers har jeg lest meg fram til at det nye Soundblaster Z kortet skal være bedre enn Recon3D, så tror jeg holder meg til det om dustin også får det inn.

  6. Hei,

     

    Har satt sammen en handleliste til en ny maskin, den skal brukes til gaming på 27" skjerm (2560x1440). Mest av SC2, men har også lyst å teste Assassins creed, Dota2, BF3, MWF osv.

     

    (edit) Oppdatert etter anbefalinger i tråden. Dette er det jeg ender opp med:

     

    Hodetelefoner og lydkort

    jV5n2.png

    Resten av maskinen

    TqrfC.png

    Totalt = 16852

    Vil si det er grei value for pengene^^

  7. Håper det er greit at jeg ikke tar meg tid til å lese gjennom tråden.

     

    Er det normalt at skjermen sluker 50-80% av batteritiden? Det er nemlig vanlig hos meg. Er det merkant bedre batteri i X+? Tenker å selge min og kjøpe X+. Batteriet varer kun 4-6 timer med mitt bruk, og etter at skjermen har vært på i fire timer tilsammen, pleier den å ta kvelden. Dette duger ikke for mitt vedkommende...

     

    Kjøpte den forresten på eBay fra Singapore for 3000 kr. Er det her feilen ligger, mon tro? Har nyeste SW.

     

    Tror ikke batteriet kommer til å være så mye bedre egentlig, tegra 3 er ikke den mest strømgjerrige prosessoren på markedet og de har overklokket den i X+. Jeg liker designet på HOX og SLCD2, men X+ oppdateringen putter de bare på lik ytelse med SGS3 og fortsatt dårligere batterilevetid. Jeg ville heller gått for razr HD maxx som ble foreslått, eller Nexus 4.

  8. TL;DR - Ikke kjøp WP, gå heller for HTC One X eller vent på neste generasjon av android telefoner!

    Hvorfor akkurat den - S3 er minst like bra

    Bare min personal opinion, begge har like bra hardware men jeg liker Sense bedre enn Touchwiz - helst av alt ville jeg gått for stock android så man slipper å vente 2-3 måneder ekstra hver gang det kommer en oppdatering. Best advice er kanskje å vente på de 3-5 nye Nexus telefonene som er ventet iløpet av året, evt de nye flagskipene:)

  9. Hvis du vil ha noe som er minst like raskt og smooth som iPhone kan man kanskje anbefale Windows Phone, som også er noe helt annet enn iOS. Nokia Lumia 800 eller Lumia 900 har begge Windows Phone og en fantastisk kvalitetsfølelse. De er skjært ut i et stykke plast, og ligger utrolig godt i hånden, ettersom den er tung. Men hvis du vil ha Android kan vel One S eller One X være noe, og kanskje Sony Xperia P, som er laget i aluminium.

     

    Jeg var også lei iPhone, og kjøpte meg en Lumia 800 istedetfor 4S etter jul. Ett av kriteriene som gjorde at jeg gikk for windows phone over Android er at metro har en rask interface som ikke lagger, men nå etter Jelly Bean er ikke det en like stor virtue.

     

    - Det jeg liker best med windows phone er facebook integrasjonen av kontakter, virker fint og sømløst - men, man ender gjerne opp med å måtte inn i facebook app'en uansett fordi "whats new" ikke får med seg alt.

     

    - De mest brukte appsene (facebook, twitter, instagram og spotify) er alle veldig mye tregere og dårligere på Windows Phone. F.eks facebook refresher hele samtalen hver gang du skriver i chatten, instagram finnes ikke - så man kan ikke poste bilder. Men mest irriterende av alt er den elendige spotify appen, som tritt og ofte gjør "mister" offline playlists, er laggy, treg og mangler mye funksjonalitet - faktisk så hakker musikken dersom du gjør noe på telefonen samtidig som du hører på spotify....

     

    - "Multitaskingen" er elendig. Bryr meg ikke så mye om programmene kjører i bakgrunnen eller ikke, men i de aller fleste tilfellene må appen starte fra scratch og bruker sinnsykt lang tid på å komme opp å kjøre - utrolig nok, nesten tregere enn å bare trykke på tile'en pånytt.

     

    - Dedikert søkeknapp er helt håpløst når bing er begrenset utenfor USA - som regel åpner jeg bare en nettleser og bruker google istedet, får bedre resultater. Places nearby etc fungerer ikke i Oslo engang, så da er det i all hovedsak en knapp som kunne vært brukt til noe annet....

     

    -Ellers kan det jo nevnes at alle windows phones bare har én kjerners prosessorer, gjør ikke så mye på den vanlige interfacen - men tror nok mange av appene er tregere på grunn av det. Latterlig nok så er telefonen et halvt år gammel og får bare en trashy versjon av WP8 som lanseres i Q4 - sikkert på grunn av den elendige hardwaren som microsoft begrenset de første telefonene til.

     

    -Bra byggekvalitet og spennende design, eneste minuset er vel at kameraet tar dårligere bilder enn andre telefoner med tilsvarende megapixler. Har vært noen klager på lydkvaliteten også, personlig legger jeg ikke så mye merke til det etter oppdateringen som fikset den - men den er ikke spektakulær iallefall.

     

    Jeg gav de en sjanse og har egentlig vært skuffet siden, så jeg blir nok å plukke opp en iPhone igjen for enkelhets skyld. Forøvrig syntes jeg det er ganske provoserende at de la listen for hardware såpass lav at de eksisterende brukerne av WP ikke vil få mulighet til å prøve WP8 uten å kjøpe en ny telefon, spesielt når jeg har vært mindre en begeistret for Mango og har ventet på tweaks for å fikse noen av problemene.

     

    TL;DR - Ikke kjøp WP, gå heller for HTC One X eller vent på neste generasjon av android telefoner!

    • Liker 1
  10. Da er telefonen min tilbake fra reperasjon igjen - hadde tenkt å selge den men det ser ut til at det er vanskeligere å selge en Lumia 800 for 1700kr (altså under halv pris av ny for en 4mnd gammel telefon). Så da får jeg heller selge den oppripede 3GS'en min med sprekk i bakdekslet for en billig penge og ta i bruk Lumia'en igjen.....

     

    Restore backup fungerte ikke, så jeg må sette den opp pånytt - hvordan fikser jeg MMS instillingene til Netcom? Network setup fra Nokia er vist ikke tilgjengelig lenger, selv når jeg har satt USA som location og startet telefonen pånytt etc. How to fix?

  11. Er folk enig i hva artikkel forfatteren skriver her? :

     

    http://www.itavisen....e-windows-phone

     

    Besøker aldri itavisen, men leste artikkelen og er enig i en del av tingene som står der:

     

    -Marketplace hadde nok apps for min del, problemet var at de viktigste ikke fungerte spesielt bra. Spotify og Facebook til WP var tregt, uoversiktlig og manglet funksjonalitet i forhold til iOS (sikkert android også).

    *F.eks chatten i facebook appen, blir blank og reloader hele samtalen hver gang man skriver en beskjed. På iOS kan man iallefall fortsette å skrive neste beskjed mens chatten reloades.

     

    -Bing er elendig i Norge. Nokia maps er veldig veldig bra, men det hjelper ikke så mye når adresser o.l. åpnes i bing maps og man har en dedikert søk knapp som man ikke kan endre tilknyttning på. Håpløst å integrere bing i et OS som selges verden over, når 90% av funksjonaliteten er begrenset til USA.

     

    -Syntes tastaturet var veldig upresist på en 3.7 tommers skjerm, kan være en vanesak men jeg liker å tro at 3mnd er en lang nok tilpassning. Fant heller aldri ut om man kunne flytte markøren når man skrev beskjeder, endte alltid opp med å måtte slette et ord og skrive det pånytt istedetfor å endre på én enkelt bokstav.

     

    -Multitaskingen endte som regel opp med å starte applikasjonen "pånytt", opplevde sjeldent at det var tidbesparende å holde inne "back" for så å finne riktig fane og vente på at den skulle laste - contra å trykke på hjemknappen og trykke på en tile. (Gjelder forsåvid 3GS'en min også, men den har tross alt 3år gammel hardware).

     

    -At telefonen ikke støttet internett kalendere eller 'underkalendere' gjennom google f.eks, var ganske irriterende. Kunne altså ikke ha kalendere som ikke ble oppdatert av meg selv på telefonen, f.eks timeplan min.

     

    Hadde endel hardware problemer med Lumia 800'en som bidro til at jeg la den bort (skal til rep og så selges) til fordel for den gamle iPhone 3GS'en , f.eks samtalekvalitet, batteritid (fikset i FW 4mnd etter jeg fikk tlf), samt at musikk stoppet hvis jeg koblet minijacken til AUX inngangen på et anlegg.

     

    Men WP gav ikke meg mersmak nok til at jeg ønsker å kjøpe en HTC titan f.eks med det første. Metro er raskt og fint, men det er verken mer funksjonibelt eller oversiktlig enn iOS og android. Det jeg var mest fornøyd med var nok at kontakter ble koblet mellom twitter, facebook og google contacts - men følte som sagt at jeg manglet mer enn jeg fikk. Ryktene sier forsåvid at iOS6 som kommer ca samtidig med apollo, vil få en facebook integrering ala WP - hvis jeg først venter på apollo for å få grunnleggende funksjonalitet så 'taper' (av mangel på et bedre ord) jeg den unike.

  12. Noen med Nokia Lumia 800 som har fått MMS til å fungere med Netcom?

     

    Kjøpte min fra netonnet så er vel tysk og t-mobile, har forsøkt å;

    -Finne Nokia Network Setup på Marketplace, får beskjed om at det ikke er tilgjengelig.

    -Få tilsendt oppsett ved å sende 'MMS' til 1989, kjente ikke telefontypen.

    -Sende oppsettet manuelt på nettsiden deres, men finner ikke windows phone telefoner på listen de har (Selv om de har de i nettbutikken).

     

    Har lest at sistnevnte fungerer for Telenorkunder, hvor f.eks oppsettet til HTC Mozart fungerte for Lumia 800.

     

    Så, er det noen som har klart å få Lumia 800'en til å sende/motta MMS hos Netcom?

     

    edit: Under oppsett for smarttelefoner finner jeg HTC Mozart og Titan, men er ikke noe MMS oppsett der - bare WAP.

     

    edit2: Ok, ser nå at Network Setup er tilgjengelig igjen. Da bør det ordne seg:)

  13. Keyboardco har Filcotastatur med Svensk/Finsk layout. Tenker jeg skal handle meg et med blå cherries ASAP.

     

    Jeg endte selv om med å bestille meg Filco fra keyboardco, veldig god service og rask/effektiv behandling av ordrene. Har faktisk kjøpt meg 2x tenkeyless Filco med blue først og nå brown, må si jeg er mest fornøyd med blues - liker clickelyden selv om den bråker en del.

     

    Blir mest sannsynelig og selge MX Brown keyboardet mitt, neste kjøp blir all 45g Topre Realforce når keyboardco får de inn^^

  14. Er i prosessen med å kjøpe meg et mekanisk keyboard, kan egentlig legge til litt informasjon til tråden while i'm at it.

     

    ----

     

    http://geekhack.org/

    Bra kilde for informasjon om tastatur av alle sorter, spesielt WIKI underforumet er verdt å sjekke ut.

     

    Selgere

    http://www.verkkokauppa.com/

    Disse har Topre Realforce keyboard til gode priser med svensk/finsk layout.

     

    http://www.keyboardco.com/

    Både Topre Realforce og Filco Majestouch keyboard, litt dyrere priser på Topre enn verkkokauppa. Keyboardco er faktisk eneste forhandler av Filco tastatur utenfor Asia akkurat nå.

     

    http://elitekeyboards.com/

    Topre Realforce og Happy Hacking Pro 2, de sluttet å føre Filco keyboard til fordel for Leopold som er stortsett identisk men billigere - kommer i februar 2011.

     

    ----

     

    Ellers er mange internasjonale leverandører listet i tråden til OP, samt geekhack har en egen liste:

    http://geekhack.org/showwiki.php?title=Geekhack+WorldWide+Shopping+Links

     

    http://Armygroup.com.tw/

    Mange har bra erfaring med Armygroup, rask leveranse og bra support. Fører både Topre og Filco. (Geekhack har en guide til hvordan man bestiller fra Armygroup, sidene er jo på mandarin?).

     

    http://www.leopold.co.kr/

    Utvalget er MYE bedre innad i Sør Korea/Japan, alt av versjoner du normalt ikke får tak i er tilgjengelig i disse butikkene, koster litt i frakt men her får du det du vil ha. Problemet er at de kun aksepterer betaling fra Koreanske bankkontoer, så de siste dagene har jeg blitt misunnelig på de av dere som måtte ha kontakter i Sør Korea:)

    • Liker 1
  15. Trådstarter, jkrist, spør hvordan den vil påvirke gud, uten å spesifisere hvilken gud noe nærmere. Han linker også til en artikkel der to forskere påstår at de har regnet ut at gud hater LHC, uten å spesifisere hvordan, hvorfor eller hvilken gud.

     

    "Gud" brukes fortsatt i ulike sammenhenger uten at det egentlig er den kristene/jødiske guden man tenker på, ref einstein's "God does not play dice" som svar til usikkerhetsprinsippet - Einstein var ikke religiøs og brukte i den sammenhengen "gud" som i universet dets naturlover. Er brukt på samme måte i artikkelen - er ikke noe religiøst med det, selv om religiøse kan være fristet til å hoppe på tanken. Artikkelen er gammel også, LHC gjennomførte et vellykket eksperiment for en ukes tid siden og de jobber med å analysere resultatene idag.

     

    http://press.web.cern.ch/press/

    LHC research programme gets underway 30.03.2010

    Geneva, 30 March 2010. Beams collided at 7 TeV in the LHC at 13:06 CEST, marking the start of the LHC research programme. Particle physicists around the world are looking forward to a potentially rich harvest of new physics as the LHC begins its first long run at an energy three and a half times higher than previously achieved at a particle accelerator.

  16. http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=581507

     

    Trodde det var det faktumet at Krekar bodde på Plaza det var snakk om her. Tviler på at andre drapstruede får bo på luksushotell - i en suite. Og hvorfor akkurat det hotellet, må da være flust med alternativer til en billigere penge hvis de mot formodning ikke har "safe-houses" eller forvaringsceller. Er noe med det tåpeligste jeg har lest.

  17. Jeg har heller aldri møtt en ekte kreasjonist. Og jeg har gått på kristen skole (lol).

     

    Ja, litt av poenget med jeg spurte. Diskusjonen er jo ganske aktuell i resten av verden idag, men Norge topper jo listene over andel av befolkning som tar evolusjonen til hjertet/andel folk som betegner seg som "ikke troende" (orker ikke en diskusjon om betegnelsene på agnostisk/ateist).

     

    Basert på mine subjektive erfaringer utgjør de en liten og stortsett usynlig gruppe ekstremistiske mennesker på størrelse med Vigrid eller liknende, noe man må lete etter for å finne og uten evne til å påtrenge oss synet sitt. I mitt hode har andelen ikke-religiøse i arvende generasjon nådd kritisk-masse for lenge siden, og det gjør det litt meningsløst å diskutere med dem?

     

    Er andre overtroer som er mer dominante i samfunnet vårt og sannsyneligvis har større konsekvenser, som f.eks mennesker som tror aprikoskjerner kurerer kreft, folk som tror homeopati eller healing fungerer osv. Ville heller brukt energien min på å diskutere med disse menneskene;)

  18. La Gud kalle på deg, inviter han inn i ditt hjerte. Og jeg ber nå, at du aldri må få fred i ditt hjerte før du har tatt imot Jesus som din frelser.

     

    Så hvis treenigheten er virkelig har du i prinsippet kastet en forbannelse på noen med det her? Jeg høyner med:

     

    La Satan kalle på deg, inviter han inn i ditt hjerte. Og jeg ber nå, at du måtte få skabblus til evig tid før du har tatt imot Satan som din frelser.

  19. Løsningen? Hopp inn i diskusjoner der dere orker.

     

    Stortsett alle i min sosiale sirkel/personer jeg møter på er enten agnostikere, ateister eller i verste fall deister av definisjon men kaller seg kristene. Til min store skuffelse har jeg aldri møtt en kreasjonist i det virkelige liv, hadde vært fascinerende.

     

    Men er det sånn at dere omgåes kreasjonister eller er det bare de 2-3stk'ene som finnes på forumet her?

  20. Angående det med hakkete scrolling, noe jeg har vært nødt å gjøre med begge mine nvidia-drevne maskiner er å følge denne guiden for å få jevn animasjon av effekter og alt det der.

     

    http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=110854

     

    Uten disse endringene er det masse tearing og ujevn animasjon. Synes å huske at fedora hadde samme problemet (og samme løsning).

     

    Har samme problemet med mitt Radeon X1900XT når jeg beveger åpene vinduer, har deaktivert det aller meste av Compiz funksjoner. Installerte Ubuntu 9.04 for 2 dager siden så er helt ny for linux (brukt OS X/Windows til nå), såvidt jeg har forstått er Radeon driverene discontinued og ikke støttet med nyeste kernel - så får ikke installert de, selv om jeg tror det er der problemet ligger.

     

    Tenkte jeg kunne hijacke og spørre om dette i samme farten, det er den eneste negative opplevelsen jeg har med linux så langt. Er en skam at de ikke kan dele litt intellectual property så communityen kan få lage drivere til eldre maskinvare (snart 3år), når de alikevel discontinuer supporten sin.

×
×
  • Opprett ny...