Gå til innhold

elbeem

Medlemmer
  • Innlegg

    98
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av elbeem

  1. Hei. Jeg fikk i går vite at mine foreldre har kredittkortgjeld på 36000 kr. Siden jeg er student med en del penger på konto fra studielån (jeg har et nokså lavt pengeforbruk) og renta på kredittkortet er skyhøy (20%) tenkte jeg å låne dem nok til å betale lånet. Jeg tenkte å sette opp en månedlig nedbetalingsplan. Jeg har tro på at de vil klare å betale meg, da de allerede betaler på kredittkortet hver måned. Hva bør jeg tenke på? Hvordan blir dette regnet på skattemessig?

  2. Jeg tenkte tidligere å spørre om disse trådene har massse, men ser at du har svart på det. De har altså masse.

     

    Alt som eksisterer fysisk har masse.

     

    Det vil altså si at trådene tiltrekkes av hverandre på grunn av gravitasjon, ikke sant? Og gravitasjon er spenning mellom tråder. Slik jeg har forstått det, betyr det at hver tråd er koblet til alle de andre trådene gjennom et nytt sett med tråder. Og disse nye trådene er også koblet sammen med enda flere tråder osv osv. Hvordan forklarer du dette?

    • Liker 2
  3. Treningsstudio. De viktigste muskelgruppene kan trenes hjemme nesten uten noe utstyr. Push-ups, sit-ups og pull-ups (du trenger en stang).

     

    Dyre klær.

     

    Plastposer. Hehe. Er vel ikke mange kronene man sparer på å ta med handlenett, men man sparer ihvertfall miljøet. :)

     

    Bøker. Utnytt biblioteket der du bor. Det er ikke noe poeng å kjøpe en bok som blir lest en gang for så å støve i bokhylla. Jeg sparer mye penger på å låne de fleste bøkene jeg leser. Dette kan også gjelde for filmer, hvis biblioteket har et bra utvalg.

     

    Det var det jeg kom på i tillegg til det som allerede er sagt, men generelt gjelder det at man må vurdere for hver ting om man virkelig trenger det, eller om man kan klare seg uten. :)

  4. Det er gøy å drive med slektsforskning. :) Jeg har også drevet en del med det. Du må være nøye med kildekritikk, særlig om du sporer det enda mer tilbake i tid. Ligger mye tull på nettet og andre steder om falske slektslinjer som går tilbake til konger osv. Det har jeg selv fått erfare. :) Anbefaler å titte innom www.disnorge.no. Er et utrolig bra forum der, med underfora for omtrent hver kommune i Norge.

     

    Bare lurer, hvor i norge har du slekta di?

  5. Inntil jeg finner kilden min kan dere prøve å bevise det motsatte :)

     

    Er det ikke nok med de eksemplene jeg kom med? De viser jo ganske tydlig at 8 oktaver er særdeles lite sannsynlig.

     

    AtW

     

    Joda, men det ble spurt om HVEM. Ikke det at jeg klarte å svare så bra på dette, men kilden min ligger hjemme, og jeg er i en seilbåt på svenskekysten atm.

     

    Joda, greit nok, det kan vel kanskje nevnes at vokalspekter heller ikke har noen entydig fedinisjon såvidt jeg vet, jeg kan klare å produsere ganske høyfrekvente lyder med stemmen min, uten at jeg vil kalle det endel av spektret, i mine øyne krever det et visst voluim og en viss renhet før man kan kalle det en del av spektret. Så avhengig av definisjon kan man vel sikkert si noen kan spenne over 8 oktaver.

     

    AtW

     

    I følge Guinnes Rekordbok er rekordinnehaveren Georgia Brown. Hun har et register på 8 oktaver. På det lyseste ligger stemmen på 25087Hz, som er umulig å høre for det menneskelige øret. :p

  6. Dette er et matematisk bevis for at universet ikke kan vare evig:

     

    Vi går ut ifra at ethvert menneske eller dyr blir født på et tilfeldig tidspunkt langs universets tidslinje. Det vil si at før jeg ble født kunne ikke jeg vite hvilket år jeg skulle bli født. (For simpelhetens skyld later vi som at dyr har eksistert og vil eksistere like lenge som universet)

     

    Forskere mener at universets alder er på nesten 14 milliarder år. Dvs. at alle mennesker som lever i dag ble født før universet ble 14 milliarder år. La oss si at universet kommer til å bli 28 milliarder år før det sprenger / revner / trekker seg sammen. Da vil universets tidslinje se slik ut:

     

    |--------------X-------------|

     

    X = 14 mill. år

     

    Hvis vi ser på denne tidslinjen fra et globalt perspektiv er det like sannsynlig at jeg eller dere ble født før 14 milliarder år som etter. Altså 50/50.

     

    Så øker vi universets forventede alder til 42 milliarder år:

     

    |--------------X--------------------------|

     

    Nå kan vi se at sjansene for å bli født før 14 mill. år-merket er redusert til 1/3, eller 33,33%. Som dere ser minsker sjansene for å bli født før X når universets totale alder øker. Når universets alder går mot uendelig, går sjansene for å bli født før X mot 0.

     

    Konklusjon: Hvis universet har en begynnelse (som de fleste mener den har), og universet varer evig, kan ikke mennesker eksistere. Universets tidslinje kan ikke være uendelig i kun en retning, den må være det i begge eller ingen. Altså, universet vil ikke vare evig om Big Bang teorien stemmer.

     

    PS: Ikke ta denne teorien serriøs. Det var bare en tullete tanke som plutselig dukket opp. :p

  7. Jeg har tenkt på det samme selv. Hva om en person hadde levd helt uten sanser i la oss si 20 år. Så ville den fått tilbake alle sansene et vanlig mennese har. Hvordan ville personen ha opplevd de 20 årene? Ville han/hun ha opplevd det som en lang søvn? Ville personen ha vært i stand til å oppleve tiden?

     

    Vi vet jo at vår oppfatning av tiden er relativ. Den varierer. Når man sover vil tiden gå mye fortere en når man er våken. Vil det samme fenomenet oppstå hos en person uten sanser?

  8. Når kommer kubuntu? :)

    Den ble sluppet samtidig og kan f.eks lastes ned her.

     

    Takker! :)

     

     

    Om jeg som den Linux n00ben jeg er har forstått det rett, så er kubuntu det samme som ubuntu bare med KDE?

    Ergo en litt mer "avansert" utgave? Eller er jeg helt på villspor nå? :p

     

    Ubuntu kommer med Gnome, mens Kubuntu kommer med KDE. Gnome og KDE er to forskjellige grafiske grensesnitt, altså programmer som sørger for alt det visuelle som skjer på skrivebordet. Ingen av de to kan sies å være bedre enn den andre, men folk har forskjellig smak. Jeg vil anbefale deg å først installere Ubuntu for så å installere KDE. Da vil du kunne bytte mellom KDE og Gnome når du vil for å finne ut hva som passer deg best. Kubuntu er ikke noe annet enn Ubuntu med KDE installert. ;)

  9. Kom denne versjon tidligere enn planlagt? Synes å huske jeg tidligere har lest juni 2008 som realease date :hmm:

     

    Nei, Ubuntu kommer alltid i April og Oktober hvert år. Det er derfor versjonsnummeret er slik det er. 8.04 betyr år 2008, måned 4, eller April 2008. ;)

     

    EDIT: Men i Juni kommer Firefox 3.0. :D

  10. Jeg kjøpte kuben i går kveld og i nå løste jeg nettopp kuben på 3 min og 3 sek. Er ganske fornøyd nå. :) Er det noen regler for hvordan utgangspunktet til kuben kan være når man skal ta tiden? Hvordan er det i konkurranser? Er det en datamaskin som lager et helt tilfeldig utgangspunkt? Jeg spør fordi at tiden man bruker avhenger litt av flaks også. Da jeg klarte den på 3 minutter var det fordi at jeg slapp å ta det siste trinnet der jeg skal rotere de fire hjørnene på toppen av kuben. De var allerede i riktig retning. :p

  11. Hva mener du med det? Jeg tror ikke det er noe feil med programmet. Det er bare det at programmet kan bare velge mellom 8 retninger, og da blir det den samme avstanden å gå først rett opp, og så nordøst, eller å gå nord-nord-øst. Det blir akkurat like mange piksler. Jeg må lage det slik at hver node er koblet til mer enn 8 andre noder, og så regne avstanden med pytagoras. F.eks. kan noden (10, 10) være koblet til bl.a. (11, 12) selv om de ikke er ved siden av hverandre. Da blir avstanden sqrt(1^2+2^2) = 2,236. Hvis jeg skulle regnet den avstanden når hver node har kun 8 naboer, ville avstanden blitt ca. 1.414 + 1 = 2.414. Tror du dette går?

  12. Ja, det var det jeg mente. Når programmet lager stien, har det bare 8 himmelretninger å velge mellom, og da får man stier som ikke er optimale om man går de opp i virkeligheten. Hvis du ser på kartet der det er helt hvitt, så ser du at stien går først rett nordover, for deretter å skifte retning til nordøst. I virkeligheten hadde det vært raskere å gå i en retning mellom nord og nordøst.

  13. Hei!

     

    Jeg driver med et program som skal finne den raskeste vegen mellom to punkter på et kart. Kartet er svart-hvitt og ligner på et høydekart, bare at fargene angir farten man kan ha der. Altså: Der det er helt svart på kartet er farten lik 0 km/t, og der det er hvitt er farten 100 km/t.

     

    Oppgaven: Lag en rute som viser den raskeste vegen man kan ta mellom de to punktene.

     

    Jeg har prøvd å søkt på Google etter en algoritme for å løse oppgaven, men jeg vet ikke hva jeg skal søke etter. Vet dere om en algoritme man kan bruke?

    post-104701-1204207279_thumb.jpg

×
×
  • Opprett ny...