Gå til innhold

pedervl

Medlemmer
  • Innlegg

    142
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av pedervl

  1. Hei!

     

    Eg skal snart kjøpe ein ny stasjonær PC til gaming og arbeid. Eg vil at den skal kunne køyre nye spel på medium til høg grafikk i 1080-oppløysing, og at den skal vere god på tunge arbeidslaster. Eksempelvis kan eg finne på å drive med maskinlæring, kompilering av kjeldekoden til store program, og medie-enkoding. Dette er ganske parallelle arbeidsoppgåver. Eg ønsker også at maskina skal kunne gi relativt god lyd.

     

    Her er oppsettet eg har laga: https://www.komplett.no/wishlist/shared/e2c162e5-b816-4f6d-80bd-18170a0e27ca

     

    Er ganske nøgd med dette oppsettet, men synest at det har blitt mykje dyrare enn eg hadde forventa. Generelt er eg glad i kvalitetskomponentar, men ønsker litt hjelp til å gjere denne litt billegare utan å gå særleg ned på ytelse, om det er mogleg. Eg er også open for innspel på kvifor eg burde velge heilt andre komponentar.

     

    Her er nokre grunnar til at eg har valgt desse komponentane:

     

    AMD Ryzen 7 1700X: Mykje (parallell) ytelse for pengane. Har lyst å støtte AMD. Gikk for 1700X i staden for 1700 fordi dei er meir overklokkingsvennlege.

     

    Gigabyte GA-AX370-Gaming K7: HK med generelt god kvalitet (i følge reviews), som i tillegg har god lyd.

     

    Noctua NH-D15: God kjølar som ikkje bråkar. Har god erfaring med denne frå før.

     

    Corsair RM650x: PSU med generelt god kvalitet. Den er modulær, slik at eg ikkje treng å ha ubrukte kablar liggande inne i kabinettet.

     

    Samsung 960 EVO 250GB M.2 PCIe SSD: Veldig rask SSD. Hadde tenkt å ha operativsystemet + viktige program på denne.

     

    Gainward GeForce GTX 1060: Heilt greit skjermkort som ikkje kostar skjorta i forhold til dei råare modellane.

     

    HyperX Savage 480GB 2.5" SSD: Grei SSD til spel og liknande. Desse vil eg at dei skal laste raskt, samtidig som dei kan ta veldig stor plass.

     

    NZXT H440 New Edition Silent Ultra: Stilreint kabinett som skal ha god byggekvalitet og lav fjortisfaktor.

     

    Mus og headset har eg valt ut i frå eigne preferansar. Eg treng eigentleg ikkje feedback på desse.

  2.  


    ...
    For meg virker dette naturlig. I et show sponset av Cola står ikke folk å drikker Pepsi heller.


    Som Arodem seier så er det feil at dei kan streame andre spel så lenge det ikkje er samtidig som LoL.

    Ser ikkje heilt analogien din. Det er LCS-spelarar som må skrive under denne kontrakta, og det ville såleis vore naturleg at dei ikkje "reklamerte" for andre spel under LCS. At dei skal detaljstyre kva spelarane har lov å streame er derimot kritikkverdig, då dette går under privat domene. Spelarane treng ikkje å streame, men viss dei velger å gjere det så kan dei kun streame LoL. Det vil eg heller samanlikne med ein fotball-spelar som ikkje får lov å spele golf om nokon filmar han.
    • Liker 1
  3. Skjønner ikke hvorfor de ikke heller satser mer på LoL som har større spillerbase, men kommer vel etterhvert.. :p

    DotA, og dermed Dota 2, har nok ein del meir "kred" blant "gamle-kara" som driftar DreamHack, som sikkert spelte DotA i ungdommen. Samtidig har DotA lang tradisjon som konkurranse-spel, litt slik som Counter-Strike har.

     

    Samtidig har Dota 2 noko betre spectator-mode (er ikkje oppdatert på kor god støtte LoL har fått for dette) og "meta-spelet" er noko mindre statisk; med andre ord er det meir variasjon i korleis lanes blir organisert. Eg argumenterer ikkje for at eitt spel er betre enn det andre, men meiner personleg at Dota 2 er betre som tilskodar-sport.

    • Liker 4
  4. Var uheldig og besvimte på første slaget frå ein zombie nær SW airstrip. Han gjorde ein del skade, og knakk beinet mitt. Overlevde med 900 blood, og fekk ein tilfeldig forbipasserande til å gi meg blod (som eg hadde i backpack), men eg har ikkje morfin, så har framleis knekt bein. Nokon som vil kome og gi meg morfin? Har ikkje så altfor mykje å gi vekk, men kan freiste med ein av fylgjande. Einfield rifle med ekstra skudd (usikker på kor mange), jaktkniv, fyrstikker, canteen, epi-pen, heatpack.

  5. Hvilket VPN program, VPN server og tidssone bruker folket?

     

    Bruker både FlyVPN og Platinum Hide VPN, derfra bruker jeg koreansk server og tidssonen Auckland. Via det får jeg 24. oktober 03:00. :)

     

    Blir mest sannsynlig å aktivere BF3 via FLyVPN på skola i morgen og gaming resten av dagen.

     

    Vil gjerne ha svar.

    Selv om date-checken sier at du kan spille kl 03:00, tviler jeg på at EA sine servere bryr seg om hvilken tidssone du har på PC-en. Den koreanske releasen er 25. okt kl 00:00, som tilsvarer 24.okt kl 17:00. Dermed tror jeg at 17:00 er det tidspunktet du realistisk kan unlocke spillet.

  6. Har dette hovedkortet:

    http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=513311

     

    og denne rammen:

    http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=518887

     

    Merket tidlig at noe gjorde systemet ustabilt. Etter litt prøving fant jeg ut at alt funker bra om jeg stiller ned RAMen fra å kjøre 1333MHz ned til 1086Mhz (et trinn ned).

     

    Har i ettertid sjekket om RAM-settet er på "støttet"-lista til HK, noe det ikke er. Selvfølgelig idiotisk av meg å ikke sjekke dette på forhånd, men nå sitter jeg altså med sjegget i postkassa.

     

    Er det noe jeg kan prøve ut i BIOS for å kjøre det i 1333Mhz, f.eks. stille på spenningen? Jeg kan ikke noe særlig om å stille på volten, så hva skal jeg i såfall stille på? Den oppgitte spenningen til RAMen, 1,5V, eller opp eller ned?

     

    Bare spør etter tips på hva jeg evt. kan gjøre.

     

    Edit: Skrivefeil.

  7. Skal prøve å forklare hendelsesforløpet slik at problemet blir enkelt å forstå:

     

    Hadde i utgangspunktet en SATA2-harddisk med Windows XP og Linux på.

    Fikk en IDE-harddisk gratis, og formaterte denne i NTFS (ble noe extended partition, uten at jeg er sikker på hva dette innebærer).

     

    På et senere tidspunkt skulle jeg installere Windows 7 på SATA2-harddisken. Formaterte hele disken, og laget to NTFS-partisjoner. Når jeg skulle prøve å få Windows til å installere på den ene partisjonen, fikk jeg beskjed om at for å installere på SATA2-harddisken måtte jeg kopiere noen systemfiler til IDE-harddisken, men at dette ikke gikk.

     

    Jeg prøvde så å koble ut IDE-harddisken og da fungerte installasjonen problemfritt. Satte så i IDE-harddisken etterpå, og alt virker.

     

    Det jeg lurer på er altså: Hvorfor er det slik? Hvorfor kunne ikke Windows installeres på SATA2-harddisken med den andre koblet i?

     

    Kan forøvrig nevne at jeg også prøvde å installere Windows XP med samme feil som ved installasjon av Windows 7.

  8. En ting jeg misliker sterkt med Vista og forsåvidt også Windows 7, er hvordan kontrollpanelet er organisert... Det har blitt mye vanskeligere å lete seg frem til de mer avanserte innstillingene; man møtes istedet med horder av wizards og feilsøkingsbokser... tok f.eks. litt tid før jeg fant oversikten over nettverksenheter (nettverkstilkoblinger).

  9. Trådstarter skriver jo at han ikke kommer inn i Windows på den aktuelle PCen, og jeg kan også tilføye at han har problemer med å komme særlig lengre enn etter BIOS. F.eks. fryser også PCen når han booter fra Vista-CDen og skal til å skrive inn produktnøkkelen (fordi jeg sa at han nok kunne fikse problemet med å formatere, siden datamaskinen var så ny), så når han får blåskjerm også av å boote fra CDen tyder vel det på at det ikke kun er en muse-driver eller lignende. Følte bare at denne informasjonen kunne hjelpe andre til å stille en diagnose.

  10. En generell metode som bør brukes til å få sider til å bli mest mulig like i alle nettlesere er en "CSS reset", noe ala:

     

    * {margin: 0; padding: 0}

     

    , men ikke bruk koden over. Bruk heller denne koden:

    body,div,dl,dt,dd,ul,ol,li,h1,h2,h3,h4,h5,h6,pre,code,
    form,fieldset,legend,input,textarea,,blockquote,th,td {
    margin:0;
    padding:0;
    }
    
    table {
    border-collapse:collapse;
    border-spacing:0;
    }
    
    fieldset,img {border:0;}
    
    address,caption,cite,code,dfn,em,strong,th,var {
    font-style:normal;
    font-weight:normal;
    }
    
    li {list-style:none;}
    
    caption,th {text-align:left;}
    
    h1,h2,h3,h4,h5,h6 {
    font-size:100%;
    font-weight:normal;
    }
    
    q:before,q:after {content:'';}
    
    abbr,acronym {
    border:0;
    font-variant:normal;
    }
    
    /* To preserve line-height and selector appearance */
    sup {vertical-align:text-top;}
    sub {vertical-align:text-bottom;}
    input,textarea,select {
    font-family:inherit;
    font-size:inherit;
    font-weight:inherit;
    }
    
    /*to enable resizing for IE*/
    input,textarea,select {font-size:100%;}
    
    /*because legend doesn't inherit in IE */
    legend {color:#000;}

    Denne koden påføres FØR annen CSS-kode, altså i toppen av ditt CSS-stilskjema eller i et egen CSS-stilskjema som linkes til før du linker til stilskjemaet med 'styling'.

     

    Merk: Alle marginer og lignende blir nullstilt, så disse må stilles manuelt, slik at alle nettlesere bruker de samme måla.

  11. Forslag:

     

    <ul>
      <li>Hehe</li> - 
      <li>Haha</li>
    </ul>

     

    Har ikke testet om dette er valid HTML, eller om det virker. Du må selvsagt bruke CSS til å la liste-elementene vises inline/floates mot venstre.   er forresten ikke en god måte å lage mellomrom og slikt på, men til akkurat dette problemet virker det som en rask "hack".

     

    Edit: La til kodetagger.

    Edit2: Ang. margin, bruk JohndoeMAKTs løsning. Tenkte en smule for raskt der.

  12. ...

    Du ba i starten av tråden om forslag til hva du kunne lage, og da var det en som foreslo en festivalside der du kan søke etter festivalen i Norge.

    Det blir UMULIG uten et serversidespråk. Med mindre du får vite om alle festivalene pr. epost og oppdaterer siden hele tiden, men da blir det dårlig med søkefunksjoner som også ble nevnt.

    ...

    Litt off-topic: Han kan jo motta søk på e-post også :p

  13. Jeg vil bare si en ting til trådstarter fordi jeg blir så irritert av denne tråden. Fight4Lov3 (trådstarter), har du noen gang sett på andre profesjonelle websider? Du må lære å være kritisk til ditt eget design, og sammenligne det med andre løsninger. Jeg oppmoder til å se på sider som cssmania.com og webcreme.com og få inspirasjon.

     

    Grunnen til at jeg sier dette er fordi jeg har vært i samme posisjon, MEN jeg vil tørre å påstå at jeg gjorde litt grundigere "research" først. Du bør lære deg å kode selv, og om det er sant at du har kodet dette selv (noe det ikke er), må du lære deg ca. alt på nytt, for koden er forferdelig. Om du ikke har erfaring og ferdigheter innenfor visuelt design (les: effekter), ikke bruk dem. De sidene som folk faktisk bruker, har som oftest lite visuelle effekter (f.eks. youtube). Det er alltid innhold som gjør en side interresant. Unntaket er vel webdesign-sider, men da må dette gjennomføres godt, og ikke noen tilfeldige filtere og knapper som ikke passer sammen.

     

    Den første siden jeg viste til andre så slik ut: Klikk. (Eneste bildet jeg fant, med linjer som viser elementer som ikke er justert i forhold til hverandre). JEG PRØVER IKKE Å SKRYTE:

     

    Siden er veldig anonym og sier ikke mye om formålet til siden. Selve designet har jeg ikke funnet på selv, har hentet MYE inspirasjon fra noe jeg fant på CSSZenGarden.

     

    Uansett - poenget mitt er at selve siden ikke trenger å være fylt med effekter for å kunne formidle innholdet, for det er innholdet det handler om! Ja, headeren jeg brukte er altfor glorete og tar mye oppmerksomhet, men jeg synes den var pen. Om jeg hadde lagd headeren selv hadde det ikke pent.

     

    Og jeg vil fortsatt understreke at jeg ikke prøver å skryte, for da jeg viste denne siden til andre var jeg YDMYK, og visste at siden hadde flere mangler. Du bør prøve det engang.

     

    Og dette var det lengste innlegget jeg noengang har skrevet. Føler meg som Simen1. :!:

  14. ...Potensiale for store sikkerhethetsbrudd...

    Dette var nytt for meg, og sansynligvis noe jeg burde lære mer om (vil jo ikke ha usikre nettsider) har du noen link til mer utfyllende info om emnet? Har googlet, men finner bare info om hvorfor man burde bytte til utf-8 ....

    ***

    MYE tekst ...

    ***

    Bare ut av nysgjerrighet: Du sier at PHP har lite til ingen støtte for Unicode/UTF-8. Har Microsoft sitt alternativ, ASP, bedre støtte enn PHP?

  15. .....

     

    At Flash krever en plugin tror jeg ikke er noe problem for allmennheten, da de fleste maskiner jeg noen gang har brukt har hatt FlashPlayer installert. Tror det er svært få datamaskiner i norske hjem som ikke har FlashPlayer installert. Da ser vi igjen bort fra medlemmene av diskusjon.no som kjører Ubuntu og liknende.

    Da jeg brukte ubuntu, som nybegynner i linux, var det ikke noe problem å installere Flash, bare så det er sagt.

×
×
  • Opprett ny...