Gå til innhold

Foto

SQL-server uvanlig treg


2 svar i denne tråden

#1 jappadu

jappadu

    Bruker

  • Medlemmer
  • 204 innlegg
  •   12. februar 2011

Skrevet 8. mai 2019 - 13:12

Jeg har en server som oppfører seg litt uvanlig om dagen. Databasen er tregere enn vanlig. Det er snakk om Microsoft SQL Server. (SQL Express) Programmet bruker konstant 2,4 GB i minne.

 

Bruker SQL-programmet så mye minne for å være på?  Noen som har noen tips til å kartlegge problemstillinger i forhold til SQL? 


Dette innlegget har blitt redigert av jappadu: 8. mai 2019 - 13:13

  • 0

#2 jappadu

jappadu

    Bruker

  • Medlemmer
  • 204 innlegg
  •   12. februar 2011

Skrevet 8. mai 2019 - 13:21

Ut i fra SQL-programvaren er det ledig plass på 180 MB av 3000 MB. Kan det være årsaken? 


  • 0

#3 Ernie

Ernie

    Bruker

  • Medlemmer
  • 6 403 innlegg
  •   15. desember 2002

Skrevet 18. mai 2019 - 16:25

Det er vel bortimot umulig å si noe om hvorfor det skal være tregt uten å vite hva som kjører ellers på maskinen, hvor mye trafikk som genereres, hvor mye innhold det er i databasen og hvordan den er strukturert.

 

På generell basis så vil og skal en SQL-server sluke RAM. Det vil forhåpentligvis bety at innhold er cachet i RAM og ikke må hentes ut fra en treig HDD/SSD

 

Hva mener du med «Ut i fra SQL-programvaren er det ledig plass på 180 MB av 3000 MB. Kan det være årsaken?»

Hva er det som måles her?

 

Hvor godt optimalisert er databasestrukturen? Jeg har vært borti oppsett hvor selv noen titalls tusen rader har gitt merkbar reduksjon i ytelse fordi man ikke har indeksert tabellene korrekt og skrevet optimale SQL-spørringer.


  • 0
«For every girl who is tired of acting weak when she is strong, there is a boy tired of appearing strong when he feels vulnerable»
Indre skjønnhet er noe tull så lenge det ikke synes ...
«The first 90% of the job takes 90% of the time, the last 10% takes the other 90%»


0 bruker(e) leser denne tråden

0 medlemmer, 0 gjester, 0 skjulte brukere