Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

Fjerne "pearly penile papules"?


Anbefalte innlegg

Jeg er 22 og har helt siden rundt kanskje 13-14 årsalderen hatt disse nuppene på siden av strengen, og rundt kanten og på undersiden av penishodet. Jeg vet at det er helt normalt og ufarlig og alt det der, og kan med 99% sikkerhet si at jeg ikke forveksler dem med utslett eller sykdom.

 

Jeg legger ved en link til wikipedia her, som også viser et bilde av det jeg snakker om:

 

https://en.wikipedia.org/wiki/Hirsuties_coronae_glandis

 

Penisen min er vel omtrent like nuppete som den på bildet på wikipedia.

 

Jeg har ingen problemer med verken kløe eller ubehag eller noe, det er bare det at jeg synes det ser så voldsomt og stygt ut rundt der at jeg ikke tør å "vise meg frem". Dessuten lager de jo "avtrykk" i forhuden som ligger rundt, slik at når jeg trekker den bak, er det lett å se en nuppete ring rundt akkurat den delen av forhuden som ligger inntil kanten av penishodet, noe som heller ikke bidrar til å få utstyret til å se penere ut.

 

Jeg skammer meg såpass mye over dette at jeg fortsatt har valgt å beholde jomfrustempelet, og jeg vil at min fremtidige sexpartner skal få slippe å ha med en kaktus å gjøre. Jeg tenker at siden dette er noe som lett kan se ut som et slags utslett, så er det jo naturlig at jenter vil komme til å synes at det er ekkelt å se, berøre, suge, eller bli penetrert av penisen min, selv om de selv kanskje vet at det er helt normalt og ufarlig. Hva sier dere, ladies? Er dette noe dere synes er ekkelt, eller gjør det ikke noe? Svar helt ærlig, vil ikke ha noe "trøstesvar". :)

 

Hvor vanlig er dette egentlig? Og er det vanlig at det er like "ille" som på bildet i linken over?

 

Jeg leste litt opp rundt muligheten for å få de fjernet, og det ser ut som at det lett skal la seg gjøre hos en lege, men lurer bare på om det er noe fare for å f.eks miste følsomhet i penis etter inngrepet? Annet enn å se stygge ut, hvilke funksjoner har disse nuppene egentlig? Og finnes det noe norsk navn på dette? Om dette er helt uproblematisk å fjerne, så skal jeg bestille time til lege snarest. Da har jeg ihvertfall en bekymring mindre.



Anonymous poster hash: 774ed...207
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg ville anbefale deg å gå til legen. Han kan hjelpe deg med de spørsmålene du måtte evt ha og om han ikke kan, så kan han henvise deg til en urulog. Er det uproblematisk å fjerne dem, og det plager deg så er det jo bare å få det fikset. Er det ikke det, så får du bare lære å leve med det. Er ei jente glad i deg, burde det ikke ha noe å si. Det kan nok være lurt å prate med jenta på forhånd slik at hun vet hva som kommer.

Lenke til kommentar

Tror det er få leger i Norge som vil gjøre inngrep for å få fjernet dette. Behandling blir isåfall kun kosmetisk, noe som er grunnen til at det få anbefaler slikt inngrep. Det er alltid risiko ved inngrep. Som regel dermatologer som tar seg av slikt.

 

http://www.lommelegen.no/legesvar/penile-papler-0

http://www.dermatologi.no/penile%20papler-hdid-31.html

Endret av Gjest
Lenke til kommentar

Jeg vet jo at det sies å være normalt å ha dette, og ser at 8-43% av menn blir nevnt, men det som er casen er at jeg tror mine papler er litt over gjennomsnittet utvokst, uten at jeg akkurat har fått sammenlignet meg selv med noen andre.

Forhåpentligvis er dette en engangsinvestering som vil bedre selvsikkerheten min rundt sex en gang for alle. Jeg vil bli kvitt denne usikkerheten rundt hvordan mine partnere skal reagere hver gang de introduseres for utstyret.

Jeg ser at Oslo Hudlegesenter tilbyr fjerning av dette, og de påstår selv at det er trygt på deres nettside, men det er vel sikkert lurt å rådføre seg med lege først. Jeg vil jo heller ikke risikere å f.eks miste følsomheten hvis det er fare for at nerver og slikt blir ødelagt, eller at det oppstår sår som kan være vonde eller ømfintlige hvis det blir mye friksjon under samleie.

 

Oslo Hudlegesenter tilbyr som en av få klinikker i Norge rask, trygg og effektiv behandling av penile papler med CO2 laser. Behandlingen er ikke smertefull, og gjøres med en lokalbedøvende krem.


Anonymous poster hash: 4d6a6...2ef
Lenke til kommentar

Jeg hadde slike før, men de forsvant med tiden. Jeg lurer på om noe av det som gjore at de forsvant var at jeg aktivt gikk inn for å lede vekk fuktighet på varme dager, det kan være verd å prøve. Ei strimle med våtsterkt papir (industri håndtørkepapir som ikke går i oppløsning ved fukt) i en ring rundt penishodet og som stakk ut i "friluft" når forhuden ble trukket over hodet igjen. Det ledet bort fuktighet. Jeg vet ikke om dette var grunnen, men det så ut til å hjelpe.

Lenke til kommentar
  • 2 år senere...

Jeg fjernet mine!

 

Da jeg var 17-18 fikk jeg en del talgkjertler rundt kanten av penishodet, også kjent som "hirsuties coronae glandis", "hirsutoid papillomas" og "pearly penile papules".

 

Det gjorde at jeg ikke var komfortabel med å være intim med jenter. Jeg unngikk å ha sex fordi jeg skammet meg. Dette var et stort problem som holdt meg nede i mange år, og jeg fryktet at dette var noe jeg måtte ha resten av livet.

 

Jeg forsøkte å fjerne med tannkrem, neglklipper, og andre metoder uten hell.

Da jeg var 27 år kom jeg over en post på et forum der noen skrev at de hadde svidd dem bort med loddepenn. Det skulle være uten smerte ved hjelp av Emla-krem som bedøver lokalt.

Jeg var ganske desperat, og tenkte at det bare fikk briste eller bære. Jeg gikk på Clas og kjøpe loddepenn + emla-krem fra apoteket. Kremen  smørte jeg på rundt kanten av penishodet og lot den virke i ca 5 min. Deretter tørket jeg bort kremen og begynte å brenne vekk én etter én. Det var veldig skummelt, så jeg tok bare noen første dagen. Deretter lot jeg det helbrede seg i noen dager. De blir svidd og det ser ikke pent ut de første to dagene, men når det helbreder seg så blir det veldig bra!

Da jeg så at det fungerte tok jeg en ny runde og fjernet så og si alle sammen. Nå to år etter er de fortsatt borte, og jeg er ikke lenger redd for å være intim med damer. En lykke!

Jeg har ikke hatt noen smerter eller ubehag i etterkant.

 

Jeg tror at å svi de bort med loddepenn har omtrent samme effekt som når de fjernes med laser. Laser er nok mer presist vil jeg tro.

 

Før jeg gjennomførte googlet jeg en del. "Pearly Penile Papules"+"Soldering iron" vil gi treff.

 

Jeg benyttet en 30 watt loddepenn fra Clas. Den var rød og kom i et koffertsett. Den var ganske stor, og man kan sikkert bruke en som er litt mindre så den er enklere å styre/håndtere.

Jeg har bare gjennomført dette på meg selv, og forteller bare min historie. Jeg vet ikke om ting kan gå galt i denne prosessen, og dere må gjøre ting på eget ansvar. Jeg vil bare dele dette fordi det gjorde mitt liv mye bedre. Jeg slet med dette i mange år, og var redd for å be om hjelp fordi jeg syns det var flaut.

Hvis dette funker for dere så del gjerne budskapet så det også kan hjelpe andre.

(Jeg opprettet en anonym bruker for å poste dette, fordi jeg fortsatt syns det er flaut å snakke om.)

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...