Gå til innhold

Oppgradere eldre laptop til Windows 7


Anbefalte innlegg

Jeg skal oppgradere mine foreldres laptop fra Vista til Windows 7 64 bit. Det er en HP Pavillion DV6000.

 

Vil all intern maskinvare (wifi, sd-kortleser, grafikk, lyd, dvd-rom, usb...) på laptopen fungere "rett ut av boksen" med Windows 7, eller er det spesielle drivere jeg må installere?

 

Jeg kom over en nettside med linker til alle drivere, men er det nødvendig å bruke disse? Vil Windows 7 standarddrivere fungere også?

 

Skal samtidig bytte til en SSD. Må jeg stille inn noe spesielt i BIOS for å få den til å fungere?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Fant ikke noen driver fra produsent, så vil anta det meste vil fungere med microsoft sine drivere.

 

Angående SSD bør du aktivere AHCI i bios for å få trim støttet.Angående minnekortleser og dvd rom bør fungere selv i XP uten drivere.

Endret av LMH1
Lenke til kommentar

Nå er dette en gammel tråd, men svarer i tilfelle andre har samme spørsmål. Windows 7 har svært mange drivere bakt inn, så du vil trolig ikke oppleve store problemer her. Det er uansett anbefalt å sjekke hjemmesiden til produsenten av maskinen for drivere. Enten kan det være at Windows 7 ikke har driver for en bestemt komponent, eller så får du bedre ytelse med oppdaterte drivere.

 

Før man oppgraderer til Windows 7 burde man alltid kjøre: Windows 7 Upgrade Advisor

Endret av Nuffern
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Har nå utført oppgraderingen, til SSD med Windows 7. Og for en forbedring. Det ble rett og slett en helt ny maskin. Selv internetthastigheten ble en helt annen verden, og der man før nesten kunne ta en kaffepause fra man startet et program til man kunne bruke det, tar det nå kun noen små sekunder.

 

Alt av hardware fungerte "out of the box", bortsett fra grafikk. Der hadde jeg maks 1024x768 oppløsning med standard VGA-driver, og det eksisterer tydeligvis ingen Windows 7-driver. Men jeg lastet ned og installerte Vista-driveren, og det fungerte fint.

 

Takk til alle som har svart i tråden :)

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Flott at du oppdaterer tråden med erfaringene dine. Dersom du ønsker å oppleve en ytterligere ytelsesøkning i hastigheten når du surfer på nettet, så anbefaler jeg at du installerer en "adblocker" for nettleseren.

 

Gjorde det selv, og ble mektig imponert. Utrolig hvor mange sider som har flash-reklame og annet skitt som drar ned ytelsen. Videre er det mange sider med svært mange annonser som hver gang de lastes må koble til servere i utlandet. Det skaper en stor flaskehals med tanke på tiden det tar å åpne mange sider.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Microsoft har siden Windows Vista gjort en stor forbedring når det gjelder driverstøtte. Både når det gjelder inkl. drivere og via Windows Update. Med Windows XP måtte du peke til korrekt mappe. Siden Vista kan man samle alle driverne i en mappe (med undermapper selvfølgelig) og Windows finner og installerer selv den beste driveren.

 

Hvis jeg fortsatt opplever utropstegn (ukjent maskinvare) i Enhetsbehandling (Device Manager) og ikke finner driver hos produsenten har jeg hatt stor hell med følgende måte:

 

Laste ned driverpakker fra DriverPacks.net (deles opp i audio, wlan, chipset, osv), pakke ut disse og peke til denne fellesmappen i Enhetsbehandling.

 

Når det gjelder grafikkdriver, har både nVIDIA og AMD (ATI) blitt flinke til å lage universaldrivere.

 

Ingenting slår en SSD-oppgradering! Og da er det viktigste å endre SATA = ACHI i BIOS som allerede nevnt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...