Gå til innhold

Har fått flere røde punkt/døde pixler på canon eos 50d


Anbefalte innlegg

Etter en fototur i nattens mumel og mørke merket jeg at jeg har ihvertfall 6 røde punkter på mine bilder,det er vel døde pixlersom det er snakk om!

Hva kan man gjøre med dette? Sende kamerahus inn til serviceproffen og få den justert eller skifte sensor brikke?

Noen som vet hva en slik jobb evnt vil koste?

Har kjøpt kamerahuset fra Sverige,fikk ikke kvittering med,så jeg regner vel med at jeg må selv stå for hele gildet(ble kjøpt nytt i okt/nov 09)

Er det noen måte Canon kan finne ut garantidato på kamerahuset ved hjelp av serienummer?

Eller er det kun papirlappen som teller?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Når du sier natt,så legger jeg til med at du har brukt lang eksponering :)

 

Da er det helt normalt at du får pixelfeil.

 

Det man gjør ved eksponeringer lengere en 60 sec er og sette på "lang eksponering støy redusering/long exposure noise reducion",du finner den i custom funksjonene.

 

Det kameraet da gjør er og eksponere et tilsvarende bilde mørkt og sammenligner de to bildene og så fjerner alle pixelfeil.

 

Tar du noen bilder nå i full dagslys vil du ikke erfare en tilsvarende problematikk.

Endret av Nautica
Lenke til kommentar

Takk for ditt svar.

... fungerer ikke dette helt optimalt så blir det vel til at serviceproffen får seg en jobb å gjøre.

Funksjonen heter long exposure noise reduction. Den fjerner ikke all støy men reduserer. Ta bilde i vanlig lys (normal kort eksponeringstid), er denne ok uten stuck pixel er alt som det skal være. Og serviceproffen (eller andre) kan ikke hjelpe deg.

Lenke til kommentar

Takk for ditt svar.

Skal til kvelden gå inn på meny og bruke støyreduksjon,fungerer ikke dette helt optimalt så blir det vel til at serviceproffen får seg en jobb å gjøre.

Hotpixels er ikke noe unormalt, spesielt på høy ISO. Man bør ikke ha dem på raskere lukkertid enn 1 sek med base iso (100). Kjører du raw-filene gjennom Adobe Camera Raw (Adobe Photoshop/LR) vil disse blir automatisk fjernet. Pixelfixer er også et bra hjelpemiddel.

 

Ingen grunn til å lage full krise; det finnes ikke et DSLR i denne verden som ikke har hotpixels i en eller annen form (alle har det, software på kamera fjerner dem). Du kan få denne mappingen oppdatert; men problemet vil dukke opp igjen og igjen og igjen.

Lenke til kommentar

Dette er ikke unormalt - du kan ikke forvente at sensoren er 100% fri for disse.

 

Se Gisle Hannemyrs glimrende artikkel om kluss med digitale sensorer - her er en god forklaring - med forskjell på pixler som er døde og som bare er varme.

 

Hadde flere på mitt 5DmkII - brukte følgende for å få "fjernet" (automatisk remappet?) døde pixler - satte kameraet på et bord med deksel på. Altså ikke objektiv, men deksel. Kan også ha på objektiv hvis du igjen har deksel på objektivet - viktig er at det er lukket til så det ikke kommer lys inn forfra.

 

Sett kameraet i "rens sensor"-modus. Du vil høre et vanlig "klakk" i det speilet og lukkeren går opp. La kameraet stå en 5-10 minutter. Trykk på utløserknappen for å avbryte rensemodus.

 

Dette fjernet de døde pixlene for meg. :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...