Gå til innhold

Hvilke filmer vil du se anmeldt på kulturo?


834HF42F242

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Jeg er ikke interessert i at anmelderen ser filmen én gang og gjør opp en mening om den, men heller har en litt mer omfattende beskrivelse av filmen.

6447032[/snapback]

Jeg vil hevde at å se en film èn gang, er mer enn nok for å få med seg om den er bra eller ikke. De filmene jeg ser flere ganger, er de filmene jeg synes er skikkelig bra. Ser jeg en skikkelig drittfilm, er det ikke akkurat noe fare for at jeg setter meg ned og ser den igjen... Når det kommer til musikk, er det noe helt annet. Hører gjerne igjennom et album fem/seks ganger før det anmeldes. Når det kommer til filmer, ser jeg den èn gang, og skummer så gjennom den flere ganger, og ser gjerne på de gode scenene et par ganger.

Lenke til kommentar

Jepp, og for folk som har sett filmen før, og som lurer på om de skal kjøpe DVD-versjonen. Målgruppen kan være mange...

Personlig synes jeg ikke det er noe artig å lese en dypanalyse før etter at jeg har sett filmen. Synes anmeldelsene på kulturo går dypt nok til at de til tider er spoilere...

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9817234daf

Visse filmer er det respektløst å slakte etter en enkel gjennomgang. Jeg hater å lese anmeldelser av filmer jeg selv elsker hvor det helt tydelig kommer frem at anmelderen ikke i det hele tatt har peiling på hva han har sett. Det er for eksempel obligatorisk at en som anmelder Citizen Kane vet hva Rosebud er, eller teorien rundt kofferten i Pulp Fiction hvis man anmelder den. Det viktigste med en filmanmeldelse er argumenter og mange anmeldere argumenterer på løst grunnlag. At en kritiker vet hva han driver med og skriver deretter, gjør ikke nødvendigvis anmeldelsen til en analyse. Dette "snevet av anmelderens kjennetegn" bør i de fleste tilfeller være kunnskap.

Lenke til kommentar

Jeg er ganske enig med Dotten, èn enkelt anmeldelse om èn enkelt film er ganske kjedelig - og til dels unødvendig. Noen guider kan være praktisk; "De beste krigsfilmene", "Hvilke mafia-filmer bør jeg se?", "De beste filmene fra 70-tallet" og så videre. Mange alternativer der. Noe annet som kunne vært interessant er å sammenligne to ganske like filmer; en gammel og en ny. Eller kanskje hatt en ukentlig oppdatering av to filmer. En klassiker, og en som netopp er lansert på DVD. Slike ting ser jeg som meget interessant, og hjelpsomt.

Grunnen til at jeg veldig sjelden er inne på kulturo er at de som regel kun er anmeldelser av nye filmer, som jeg ikke gidder å bruke penger på (jeg kjøper nesten bare litt eldre, billige filmer) :p. Derfor synes jeg at litt eldre filmer kunne vært bra. Da gjerne filmer som har betydd mye for filmbransjen og trekke paraleller til de nyere filmene.

Noe annet hadde vært å finne fram "skjulte perler" - filmer som har gått i glemmeboken, og hadde fortjent større status enn det den fikk. Dette krever riktignok en del av anmelderen/kulturo, at de klarer å finne fram slike filmer. Derfor; bruk forumet. Er ganske mye interessant her (les: Dotten, LarsP og SteffyBoy), av filminteresserte.

 

Filmer av Hitchcock, Kubrick og den kule gjengen burde virkelig blitt nevnt på kulturo.

Endret av SoloX
Lenke til kommentar
eller teorien rundt kofferten i Pulp Fiction hvis man anmelder den.

6448536[/snapback]

Denne teorien er ukjent for meg. Vil du sammenfatte hva den dreier seg om?

 

For å holde meg til topic vil jeg komme med et ønske om artikler, og ikke bare anmeldelser, på kulturo. En framstilling av regissør eller skuespiller, sjangerpresentasjoner og filmnytt er eksempler.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9817234daf
eller teorien rundt kofferten i Pulp Fiction hvis man anmelder den.

6448536[/snapback]

Denne teorien er ukjent for meg. Vil du sammenfatte hva den dreier seg om?

6451589[/snapback]

 

Ikke i denne tråden.

Lenke til kommentar

Jeg vil lese to anmeldelser av Donnie Darko; én fra en som har sett den 12 ganger, henger på dedikerte DD-foum og har plakat over sengen, og én fra en anmelder som hater hele fenomenet.

 

Det er mange slike elsk/hat-filmer som kunne fått en slik vurdering, f eks Napoleon Dynamite og 2001. Kultfilmer kan ikke bli anmeldt objektivt, men 2 x subjektivt kan bli interessant.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9817234daf
Det er mange slike elsk/hat-filmer som kunne fått en slik vurdering, f eks Napoleon Dynamite og 2001. Kultfilmer kan ikke bli anmeldt objektivt, men 2 x subjektivt kan bli interessant.

6474402[/snapback]

 

Det var ikke en dum idè. Dobbelanalyse av omdiskuterte filmer.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9817234daf
En forbedring av anmeldelsene (som bør kunne gjennomføres ganske lett), er at de utelukkende bruker orginaltittlen på filmene (ev.engelske tittlene hvis filmen er asiatisk). Norske titteler gir meg tannpine!

6494939[/snapback]

 

Jeg er enig i det, men det har visst blitt bestemt at det kun skal brukes norske titler.

Lenke til kommentar

Er det noen spesiell grunn til at Kulturo enda ikke har anmeldt tidenes største sommerhit i Norge (spilte inn like mye på en helg som Batman Begins gjorde tilsammen), samt den filmen som på verdensbasis har den største åpningshelgen noensinne?

 

Snakker da selvfølgelig om Captain Jack og hans nye eventyr.

Lenke til kommentar
Har tenkt på det samme som Dotten, er virkelig skuffet over at det ikke har kommet noe annmeldelse av den enda. Gikk ens ærend inn på Kulturo for å lese en grundig og god anmeldelse av filmen, men fant ingenting.

Jaja, får se selv i stedet da.

6513957[/snapback]

 

Først og fremst må jeg beklage veldig at det ikke har vært anmeldelser av "Pirates" her på Kulturo. Problemet er at våre kinoanmeldere enten er på ferie eller har sommerjobb, noe som gjør at de ikke harmulighet for å gå på pressevisninger på formiddagene (når pressevisningene er). Det er relativt vanskelig å finne gode folk som har tid på formiddagstid til å ta kinofilmer, og vi jobber hele tiden med å lete etter folk som har ledige formiddager, lyst å skrive og kunnskap om film. Noen som føler seg truffet; ta kontakt!

 

Og så det med norske titler:

Kulturo er en nettside for det norske markedet, noe som får en del naturlige konsekvenser. En av konsekvensene er at vi anmelder norske utgivelser, og på samme måte som de ofte har forskjellig ekstramateriale enn andre lands utgivelser, har de også ofte andre titler. Derfor er det ingenting annet enn logisk at vi i all hovedsak bruker norske titler. I tilfeller der den engelske tittelen er mye mer kjent enn den norske har vi brukt begge, og i mange tilfeller på gamle filmer er det rett og slett vanskelig å finne ut hva den norske tittelen på filmen var, dermed brukes den engelske. Derfor er vi ikke HELT nazi på engelsk tittel, men i de aller fleste titler skal den norske tittelen brukes.

 

Ellers setter jeg stor pris på alle forslagene som kommer inn til eventuelle artikler vi kan skrive. I all hovedsak vil omtaler hos oss dreie seg om nye filmer. Det har to årsaker:

1. Våre omtaler skal være tidsrelevante, det skal være en grunn til at den aktuelle omtalen blir publisert når den blir publisert. Dette er både for å avgrense stoff-feltet vårt, samtidig som vi ønsker å være en filmside for det generelle publikum, ikke "bare" for de som har 500+ DVD-er i samlingen sin.

 

2. Det blir altfor kostbart for oss å drive på å kjøpe filmer fra utlandet som vi anmelder. Kulturo er fortsatt i en oppstartsfase, vi har veldig forsiktig økonomi, og vi er derfor avhengige av hva vi får av distributørene av anmeldereksemplarer. På film-siden er de fleste distributørene veldig medgjørlige og sender det aller meste vi er interessert i, men noe av grunnen til at vi er såpass dårlige på musikk er at det er større kamp om det begrensede tallet med promoer som finnes hos norske plateselskaper. Hadde vi hatt ubegrenset økonomi kunne det vært både hensiktsmessig og spennende å bestille ting fra utlandet, men på det nåværende tidspunkt går ikke det. Derfor er også feature-saker av typen "vi pløyer gjennom imdb topp 10 på en helg" avhengig av at vår skribent har, eller skaffer, seg filmene på egenhånd.

 

Men, jeg synes det var kjempemange spennende forslag til aktuelle feature-saker i fremtiden, og kommer dere på flere ideer er det bare å sende en mail, f.eks. til [email protected].

Lenke til kommentar
Først og fremst må jeg beklage veldig at det ikke har vært anmeldelser av "Pirates" her på Kulturo.

6514138[/snapback]

Beklager å pirke, men du er på et filmforum. "Pirates" er en film med et helt annet tema enn "Pirates of the Caribbean: Dead man's chest".

 

Klippet fra en side jeg helt sikkert ikke bør linke til:

From the award-winning director Joone comes the biggest epic in the history of adult films. This electrifying, swashbuckling sex-adventure takes you on a humorous and mystical journey through haunted seas and deep into the abyss of our most lustful desires… Pirates features deadly swordplay against skeleton warriors, Jesse Jane™ in her first girl/girl scene with Janine & Carmen Luvana, dirty pirate whores (Teagan Presley, Devon, Jenaveve Jolie and many more), awe-inspiring Incan magic, grandiose sea battles, loads of special features & hot extras within a 3 disc set, and 10 of the most arousing sex scenes in the history of erotic cinema!

 

EDIT: Vil også svært gjerne ha en anmeldelse på den sistnevnte!

Endret av JacEr
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...