Gå til innhold

Saklighet i religiøses argumentasjonsteknikk


Anbefalte innlegg

Religion easily—has the best bullshit story of all time. Think about it. Religion has convinced people that there's an invisible man...living in the sky. Who watches everything you do every minute of every day. And the invisible man has a list of ten specific things he doesn't want you to do. And if you do any of these things, he will send you to a special place, of burning and fire and smoke and torture and anguish for you to live forever, and suffer, and burn, and scream, until the end of time. But he loves you. He loves you. He loves you and he needs money.

 

Dette sitatet sier vel egentlig alt.

Det er samme for meg hva folk tror på, så lenge de ikke får statsstøtte utenfor hva de fortjener (statskirken) og at de ikke driver propaganda i skolen.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Universet måtte jo ha oppstått av ingenting(fra din side)!

Det må ALLTID ha vært noe først...you know?, samme hva det nå er, hvor kom det fra?

Det finst bare to muligheter:

 

1. Gud skapte universet

2. Universet skapte seg selv

 

Ikke vanskelig..eller..?

5135669[/snapback]

 

Hvem har sagt noe om oppstandelse fra ingenting? Som allerede har blitt påpekt: Energien i universet er konstant - i dag som i går, i første sekund som i de tusen neste.

Endret av gspr
Lenke til kommentar
Sånn, værsågod, du som spurte etter Bibelsk bevis på at Gud skapte jorden og universet.

Fint sitat. I min store bok står det at jeg skapte jorden og universet. Ingen er dessverre enige med meg :(

 

Når det gjelder Darwins evolusjonsteori, så er det fortsatt en missing link. Ingen har noen gang funnet ut hvordan en ape kan utvikle seg til et menneske. Og om det er sånn, hvorfor føder ikke apene da mennesker idag?

Esj, jeg hadde håpet at vranglæren om at menneskene utviklet seg fra apene endelig hadde sluttet å versere i befolkningen. Det er snakk om at mennesker og aper har en FELLES STAMFAR. Ikke at Julius plutselig føder den lille menneskegutten Julian.

 

Og hvorfor gikk Darwin bort fra sin egen teori og ble en kristen ved sitt livs ende? Jo nettopp fordi han så at teorien hans faktisk ikke holdt stand, og at det var mange ting som manglet i den.

Om han gjorde det, er omdiskutert, og man vet ikke. Selv Dr Dino innrømmer dette i en av filmene sine. Men la oss nå, for diskusjons skyld, si at han faktisk gjorde det. Og så? Mange knekker sammen under frykt. I dette tilfellet var kanskje Darwin (uten at jeg skal påstå å vite hva han tenkte) livredd for døden, og valgte å klinge seg til håpet. Jeg kan ikke si at jeg ikke hadde gjort det samme i hans situasjon, men vi er her, nå, uten å være skrekkslagne, og vi har muligheten til å diskutere og avgjøre ting på en veloverveid måte.

 

Jeg personlig kan ikke fatte at man kan tro noe som at universet ble dannet med ekstreme mengder av energi som har kjølt seg ned etter hvert, og så har mikroorganismer utviklet seg til ditt og datt. Men dere fatter vel ikke at jeg/vi tror på det vi tror på, så da er vi like langt ;)

At det er noe du ikke fatter, gjør ikke tingen usann. Jeg har fortsatt ikke skjønt Laurents teorem i mattetimene - det gjør ikke teoremet usant. Slutt å bruke din manglende forståelse som et argument!

 

gspr: Hvorfor vil du kvele fyren da? Jo nettopp fordi du ikke tåler sannheten og å bli argumentert rett ut.

Så du er enig med ham i at fenomenet rotasjon (og liften den gir opphav til når et stivt legeme roterer i et fluid) har med sjel og kropp å gjøre?

Lenke til kommentar

Jeg har gitt opp å forsøke å diskutere med Jonatan på et saklig nivå, ikke ment som noe vondt, men han kommer stadig vekk med enkle "bevis" som på ett eller annet magisk vis begrunner seg på å se vekk i fra alt annet som faktisk er påviselig og tilstede rundt oss.

 

F.eks, rent hypotetisk er det selvfølgelig mulig at Darwin tok feil, men:

A: Artikkelen han henviser til inneholder ihvertfall ingen bevis, det er kun et skriv fullt av meningsresonnemanger på lik linje som når vi poster ting her.

 

B: Om Darwin tok feil, er ikke det automatisk bevis for at det da må tydeligvis kun finnes ett eneste alternativ: nemlig at Gud finnes.

 

Realiteten er jo om Darwin tok feil, så er det fortsatt ett par millioner teorier ute å går som kan være den rette, og Guds-teorien er kun en av de millioner av alternative teorier, ingenting mere.

 

På en måte dog misunner jeg Jonatan litt, han har en utrolig evne til å total-ignorere ting han får presentert foran seg, og på en annen side suger han til seg andre slike skriv som gjør det samme som han: total-ignorerer ting som er representert rundt oss beviselig hele tiden.

 

På den måten er han jo lykkelig "uvitende" og føler seg sikkert 100% tilpass med det, det må jo være kjempefint for han personlig at alt er så enkelt og greit i virkeligheten rundt han med så enkle løsninger på alt.

 

Jeg må si jeg likte George Carlin-quoten, som du sa, den sier vel alt.

Lenke til kommentar

Mitt bevis. jeg har skrevet ned en skala nedenfor som beviser smiliens utvikling, og at mennesker stammer fra smilien.

 

skala:

 

30 år siden :blush::ermm::hmm::dribble::w00t::tease: i dag

 

 

Som dere ser, bruker sistnevnte et velkjent menneskelig tegn/trekk, derfor må det være bevist at mennesket utviklet seg derfor ut fra en smiley.

 

Siden det er skrevet ned noe sted, burde det være godt nok argument for at beviset er håndfast. Den siste figurens håndtegn er også et tegn som ikke er forenelig med Gudelig eksistens, siden dette ville vært klassifisert som "stygt" av Gud, derfor konkluderer jeg med at Gud heller ikke finnes, ettersom jeg har sett bevis på at det håndtegnet ovenfor eksisterer, dermed kan ingenting som konflikterer med det håndtegnet (Gud ville ikke likt det håndtegnet) kan derfor ikke eksistere.

 

Dette beviser også at mennesket oppsto for bare 30 år siden, ettersom smiley-tegnet ikke fantes før dette i sin kjente form. Dere må unnskylde meg, jeg kan ikke skrive mer nå, jeg må bort til foreldrene mine og fortelle dem at de egentlig ikke eksisterer i følge mine ubestridelige bevis som jeg kom frem til nå nettopp, og så må jeg løse problemet med min egen manglende eksistens ettersom jeg er over 30 selv.

 

EDIT: Jeg har nå kommet frem til at siden jeg eksisterer, til tross for at teorien min ovenfor (som er bevist bare ved at den ble skrevet) allikevel er rett, så er den eneste konklusjonen som kan få det til å stemme med at menneskene oppsto for 30 år siden at tiden faktisk går baklengs, dermed er det fullt mulig for meg å være over 30 år selvom mennesket oppsto for 30 år siden, nettopp fordi det som skjedde for 30 år siden ikke kommer til å skje før om 30 år fra nå siden tiden går baklengs.

 

Jeg utfordrer en hvilken som helst vitenskapelig skrulling til å motbevise min perfekte og beviste konklusjon som ikke i det hele tatt på noen måte ignorerer alle andre funn som hele tiden omringer oss til daglig.

Bare det faktum at jeg skrev den, og når noe er skrevet ned så er jo det bevis - gjør at ingen kan motbevise konklusjonen min for jeg skrev det først.

Endret av Mr.Locke
Lenke til kommentar

Det er hysterisk morsomt å se religiøse skrullinger sitte på nettet og prøve å bevise at vitenskapen tar feil. PCen de sitter på er et direkte resultat av forskning og vitenskap. Vitenskapen har gjort at vi har forstått hvordan noe henger sammen, og vi har kunnet bruke dette til å lage kretser i en datamaskin, og nå sitter altså disse personene på produkter som er et direkte resultat av vitenskapelige teorier, og slenger dritt om nettopp vitenskapen.

 

Hva er det med dere? Finnes ikke PCen, dere bare tror den er der, derfor eksisterer den uten at noen har forsket på de vitenskapelige teoriene som ligger bak? :!:

Lenke til kommentar
Det er hysterisk morsomt å se religiøse skrullinger sitte på nettet og prøve å bevise at vitenskapen tar feil. PCen de sitter på er et direkte resultat av forskning og vitenskap. Vitenskapen har gjort at vi har forstått hvordan noe henger sammen, og vi har kunnet bruke dette til å lage kretser i en datamaskin, og nå sitter altså disse personene på produkter som er et direkte resultat av vitenskapelige teorier, og slenger dritt om nettopp vitenskapen.

 

Hva er det med dere? Finnes ikke PCen, dere bare tror den er der, derfor eksisterer den uten at noen har forsket på de vitenskapelige teoriene som ligger bak?  :!:

5137433[/snapback]

 

 

Her må jeg bare korrigere deg litt, alle vet at PC'en er laget av Gud, og at inni PC'en er det små engler som tegner frem det som skjer på skjermen med magic-markers. Disse englene er så små at de får plass inni en transistor som det er alt fra millioner til milliarder av inni en gjenomsnitts CPU. Strøm og elektrisitet finnes ikke, det er engler med bitte små stearinslys.

 

Jeg synes egentlig det er skremmende at noen kan tro at PC'er har noe som helst med vitenskap og forskning å gjøre. Det finnes ikke vampyrer nisser eller troll, bare engler.. og Gud , da kan det jo heller ikke finnes vitenskap.

Lenke til kommentar

howzers og Mr.Lockes innlegg minnet meg på en Simpsons episode, den hvor Lisa finner et "engle"skjelett og ønsker at vitenskapen (science) skal bevise/motbevise at det faktisk er en engel.

Alle andre trur det er en engel og blir forargede over at science skal fikle på engelen. "Science, hah! What ever did science do for us", det sier Moe etter å ha sett en reportasje på TV og deretter klapper han to ganger i hendene for å slå av TVen.

Så går innbyggerne i Springfield amok og ødelegger alle former for forsknings og vitenskaps institusjoner i byen, deriblant en for bibelstudier :!:

 

Forresten har jeg enda til gode å se et troverdig "teknisk" kamera. Hørt sånn fjas om at lys"fotoner" treffer en sølvbelagt "film" som "reagerer" med lyset? Alle vet at det sitter små demoner inne i et kamera som tegner ille bra på små papirlapper. Dette er deres straff for å gå mot gud.

Endret av olefiver
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+432
nå er det ikke sånn at jeg har pugga bibelen utenat, på rams begge veger og snorker salmene, men det står vel ikke noe i bibelen om "aliens"? (såvidt jeg vet) Jeg er kristen, mener at aliens sikkert finnes et eller annet sted.

 

Jeg mener også at det som står i bibelen er sant. Jeg VELGER å tro at den er sann. Basert på personlige erfaringer, som jeg ikke kan bevise. Det er heller ikke bevist at vi stammer fra apene, men at vi ligner på dem skal jeg innrømme. (Og noen ganger ligner vi mere enn andre... :p hehe)

Det er to typer evolusjon (har jeg hørt). Makroevolusjon og mikroevolusjon. Mikro'n er bevist...

 

Og han som mente at aliens MÅTTE være demoner, er en løk. (etter min mening).

 

Så, de kristne velger å tro på det som står i Bibelen og på Gud. Noen velger å tro på Darwin. Andre tror at Aliens kommer i morra for å gjøre oss til slaver. Hva så

 

edit: Leif

5136441[/snapback]

 

Jeg har ikke lest hele Bibelen, men har ALDRI hørt noe om at det står noe om aliens i Bibelen.

 

Det står ikke at Gud har skapt aliens, hadde han gjort det, hadde det stått i skapelsesberetningen.

 

Og hvem det nå var som lurte på om jeg trodde vi var alene i universet; ja, det tror jeg.

 

howzer: du misforstår. Ingen som har sagt at vitenskapen og forskere ikke kan ha rett i det hele tatt, forskere har gjort veldig mange bra ting, og funnet ut mye nyttig. Men jeg tror det er Gud som har gitt oss hjernen og intelligensen, så vi mennesker faktisk kan lage slike ting. Jeg tror også at de tar feil når det gjelder skapelsen.

 

Og forskere har teorier om at universet har eksistert i så og så mange milliarder år. Det betyr ikke at det er sant.

 

Det er forresten bevist at det faktisk har eksistert folk som Abraham, Isak og mange folk som trodde på en gud som het Jahve (EL). Det er funnet mynter med inskripsjonen "Pontius Pilatus" på, dødehavsrullene ble funnet (i 1944?) og hadde ligget der i nesten 2000 år, helt uforandret. Steder det er skrevet om i Bibelen eksisterer fortsatt. Profetier er gått i oppfyllelse.

Lenke til kommentar
Og forskere har teorier om at universet har eksistert i så og så mange milliarder år. Det betyr ikke at det er sant.

 

 

Jo faktisk. Dette er ikke en "teori".

 

Vi vet i dag hvordan vi måler

A: hastighet på ting, inklusive lysets maksimale topphastighet

og

B: avstander til ett gitt objekt

 

Det er derfor bevist at

A: Lyset vi bevitner/observerer fra stjerner stammer fra stjerner mange millarder lysår fra oss / jorden.

B: At dette lyset har brukt millarder av år på å nå oss.

 

For at dette lyset skal ha brukt millarder av år på å nå oss, må jo bety at det lyset må ha hatt et univers å reise igjennom på all den tiden det har brukt hit, og at tid selv må jo ha eksistert i all den tiden det har brukt på å nå hit.

 

At universet er flere millarder år gammelt og er flere milliarder lysår i utstrekning (dvs avstanden lyset tilbakelegger på 1 jordår / 365.4 dager) er ingen "teori" men fysisk og observerbart bevist for lenge siden. (med mindre våre observasjoner i seg selv og det vi ser rett foran øynene våres kan settes spørsmålstegn ved også, noe det forsåvidt kan som jeg har nevnt tidligere.)

 

Mens vi er inne på tid og hastigheter kan jeg jo fortelle deg noe som virkelig kommer til å skremme deg: alt du gjør, gjorde du 0.025 sekunder før du i det hele tatt opplevde at du gjorde det, for det er tiden all informasjon du mottar av sanseinntrykk bruker på å nå og bli ferdigbehandlet i hjernen som et inntrykk.

 

Dvs. hvis du brenner deg på f.eks en fyrstikk, så brente du deg egentlig i virkeligheten 0.025 sekunder før du merket det.

 

Og denne setningen her ble du ferdig med å lese 0.025 før du ble faktisk klar over at den var ferdig. Alt, absolutt alt du opplever er med 0.025 sekunders forsinkelse, og ikke bare det, men alt du ser, ser du egentlig opp ned fysisk, det er bare hjernen som kompenserer og snur bildet når det blir prosessert. Prøv å gå med briller som snur synet opp ned i litt over 2 uker og se hva som skjer, gå med dem hele tiden og se hva som skjer. Hjernen vil etter 2 uker kompensere dobbelt igjen, og sørge for at du ser riktig vei selvom du har på deg slike briller. Tar du dem av, så vil hjernen så bruke 2 uker på å kompensere slik den er vant til igjen, det vil si at du vil dermed se alt opp ned i 2 uker ETTER at du har tatt av deg brillene før synet ditt faller tilbake til normalen igjen.

 

(dette er faktisk ikke en spøk)

 

Hvorfor i all verden skulle en Gud skapt noe sånnt? Her skal jeg komme med like saklig argumentasjon som de religiøse og si: "Jeg kan bare ikke få meg til å tro at Gud kan skape noe sånnt, dermed må det bety at Gud ikke finnes".

Endret av Mr.Locke
Lenke til kommentar
Forresten har jeg enda til gode å se et troverdig "teknisk" kamera. Hørt sånn fjas om at lys"fotoner" treffer en sølvbelagt "film" som "reagerer" med lyset? Alle vet at det sitter små demoner inne i et kamera som tegner ille bra på små papirlapper. Dette er deres straff for å gå mot gud.

 

 

Dette er rent tøv og tullprat, skjerp deg er du snill,

 

Det er allerede gjort funn av blånisser og troll og ikke bare demoner som du så selvsikkert erklærer. Blånisser ble forvist av Gud til inni digitalkameraer så sent om i 70-tallet faktisk som straff for at de tok jobben fra fotondemonene som også hadde på den tiden ansvaret for engangsblitz, noe som døde ut når troll gjorde sitt inntog, noe som forøvrig revolusjonerte blitzteknologien ved at de brukte sitt korte temperament til å gløde opp. Demoner som kjent dør når de blir for sinte, noe som er grunnen til engangsblitzen.

 

Når blånissene gjorde sitt inntog på 90 tallet med sin magic-markers, som de forøvrig stjal fra LCD-englene i dagens PC'er (tiden går baklengs, det har jeg allerede bevist, så de stjal denne "teknologien" i morgen, men ble straffet for det på 90 tallet), og tok i bruk da magic markers i kameraer slik at film ikke lenger var nødvendig, ble demonene satt til å jobbe i trådmøllene som finnes inni batterier. Dette gjorde helt forståelig Gud så sint (skjønner det godt ,ville blitt sint selv jeg) at han valgte likesågodt å forvise både Blånisser, troll og demoner til evig innkapsling i digitalkameraer som ett ledd i å fjerne dem fra eksistensen ( som alle vet, er innsiden av kameraer stedet hvor eventyrlandet befinner seg og dermed ikke en offisiell religiøs del av virkeligheten / eksistensen selv. )

 

Det hadde vært fint hvis du setter deg litt bedre inn i enkle fakta før du uttaler deg neste gang, du kan ikke bare utelukke troll og blånisser uten grunnlag, nå synes jeg du var usakelig :w00t: .

 

Når vi er inne på tid (som jeg har allerede bevist at går baklengs), denne posten kommer ikke jeg til å skrive før neste uke, men du må gjerne lese den nå.

 

PS: har jeg nevnt at jeg bare ELSKER denne tråden :D ??!

Endret av Mr.Locke
Lenke til kommentar

Det som forunderer meg er at ein kan holde ei bok fram og sei at dette er sanninga, mens alt det andre er ikkje sant?

 

Viss me ser litt tilbake så ha også Den norrønske trua ein skapelsesberetning, korleis kan kristendomen forkaste ein tilsvarande teori som baserer seg på det same "materialgrunnlaget".

 

Og ser ein berre på kristendomen så har denne lidd ganske mange tap mot vitenskapen.

Verdensbilde blant anna, for det står jo ingen plas i bibelen det står at jorda er rund, men det er vel ingen som hevder at den er flat lengre.

Om dette skyldes menneskeleg tolkning eller ikkje skal vere usagt.

 

Og dødehavsrullene, blei ikkje det innført "sensur" på kven som fekk studere dei?

Dermed blir det som å sette bukken til havresekken.

 

Personleg meiner eg at relilgion er eit kontrollapparat for å styre og forklare det som til ei kvar tid er uforklareleg. Rett å slett for å halde befolkninga i uvisse, for kunnskap er makt.

Lenke til kommentar
Dette er rent tøv og tullprat, skjerp deg er du snill,

 

Det er allerede gjort funn av blånisser og troll og ikke bare demoner som du så selvsikkert erklærer. Blånisser ble forvist av Gud til inni digitalkameraer så sent om i 70-tallet faktisk som straff for at de tok jobben fra fotondemonene som også hadde på den tiden ansvaret for engangsblitz, noe som døde ut når troll gjorde sitt inntog, noe som forøvrig revolusjonerte blitzteknologien ved at de brukte sitt korte temperament til å gløde opp. Demoner som kjent dør når de blir for sinte, noe som er grunnen til engangsblitzen.

 

Når blånissene gjorde sitt inntog på 90 tallet med sin magic-markers, som de forøvrig stjal fra LCD-englene i dagens PC'er (tiden går baklengs, det har jeg allerede bevist, så de stjal denne "teknologien" i morgen, men ble straffet for det på 90 tallet), og tok i bruk da magic markers i kameraer slik at film ikke lenger var nødvendig, ble demonene satt til å jobbe i trådmøllene som finnes inni batterier. Dette gjorde helt forståelig Gud så sint (skjønner det godt ,ville blitt sint selv jeg) at han valgte likesågodt å forvise både Blånisser, troll og demoner til evig innkapsling i digitalkameraer som ett ledd i å fjerne dem fra eksistensen ( som alle vet, er innsiden av kameraer stedet hvor eventyrlandet befinner seg og dermed ikke en offisiell religiøs del av virkeligheten / eksistensen selv. )

 

Det hadde vært fint hvis du setter deg litt bedre inn i enkle fakta før du uttaler deg neste gang, du kan ikke bare utelukke troll og blånisser uten grunnlag.

5137760[/snapback]

Beklager.

Jeg burde ha presisert at jeg snakket om polaroid-kameraer og ikke vanlige kameraer, og at jeg ikke snakket om vanlige demoner, men om de spesielle Marid demonene. Siden Marid demoner er element demoner av vann, lider de ikke av samme blitz-temperament som vanlige demoner og dette, i tillegg med ekstraordinære kjappe fingre, gjør dem meget godt egnet for polaroid.

 

Forresten så var jeg på grensen til å bryte den revolusjonerende anti-demon-rasisme loven i mitt forrige innlegg ved at jeg ikke skilte på demonene. Loven blir til orientering undertegnet av alle parter i 2013 og ble aktiv i 1666 (jamfør Mr.Lockes innlegg; tiden går baklengs)

Lenke til kommentar
Og dødehavsrullene, blei ikkje det innført "sensur" på kven som fekk studere dei?

Dermed blir det som å sette bukken til havresekken.

5137799[/snapback]

Trur du tenker på de Apokryftiske skriftene.

f.eks. Thomas evangeliet, som eksisterer, men det har blitt kutta ut fra bibelen av Vatikanet av forskjellige grunner.

 

Mener å huske at Thomas evangeliet omhandler deler av Jesu' barndom. Husk at i bibelen går han fra baby til voksen over svært få sider.

Lukas evangeliet har vel mest: i 2. kapittel er det 11 vers om jesus som tolv åring.

Endret av olefiver
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...