Gå til innhold

HDD og SSD harddisk


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Ja, dette kan du helt fint gjøre.

 

Det sagt så vil jeg heller annbefale noe sånt som:

 

1 stk noenlunde rask SSD til OSet, litt diverse programmer (og evt. 2-3 spill som du spiller mest for tiden). 64GB vil jeg se på som minimum som er brukbart her, men da må du være litt sparsom, og gjerne være litt lur med å sette documents folderene dine, downloads, pictures ect. til lagringsdisken din. Dette er lurt å gjøre i uansett tilfelle da slike filer som regel er dårlig bruk av SSDen din. 128GB er dog litt mer komfortabelt om du har råd til det - og jeg vil si dette er ideelt om du har råd til en ok 128GB SSD. Større enn dette vil som regel bare medføre latskap der du eder opp med å fyle plassen med filer av typen som ikke egentlig får noe praktisk ut av å være på SSDen - som bilder, video og musikk.

1 stk tradisjonell snurredisk til lagring av typiske "lagringsdata" som ikke egentlig trenger så voldsomt mye ytelse da du ikke vil merke forksjellen uansett. Som sagt - bilder, musikk, video osv. er det mest typiske. Download folderen din og mine dokumenter er også mapper som ofte fylles opp med litt rot etterhvert og skjeldent krever spesiellt høy ytelse.

 

2 SSDer er litt pointless. En nekelt SSD er pr. dags dato mer en rask nok til så og si alt av bruk (lite poeng med RAID-0), og det koster normalt like mye om ikke mer med 2 mindre disker som det gjør med èn stor en. Det er også verdt å nevne at de store versjonene av SSDer ofte også er litt raskere da de ofte bruker noe man kan tenke på som intern RAIDing mellom minnebrikkene (forenklet forklaring). Du må som regel opp i minst 128GB versjonene for å få maks ytelse som serien har å gi - dog det varierer litt fra disk(serie) til disk og er verdt å sjekke om du skal kjøpe en litt mindre disk.

 

Vil du ha redundans og sikkerthet på dataene så invester i en (eller flere) ekstra snurredisker og bruk RAID mirroring (eller evt. RAID5 om du har mange) og sett opp ukentlig full system backup av OS disken (SSDen) til dette da disse diskene vil ha rikelig med plass, og å backupe 128GB med data til dem vil være en dråpe i havet. Vel verdt den ekstra sikkerheten. Å ha sikkerhet på snurredisk dataene kan være lurt også spesiellt om du velger å legge dokument-folderene dine på denne. Alternativt kan du velge å beholde disse mest kritiske filene på SSD, og så har du sikkerheten via backupen som går autoamtisk.

 

-Stigma

Endret av Stigma
  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Høyreklikk på mappen, f.eks. Mine dokumenter, og endre discen

 

http://ctrlv.in/73296

Jeg har gjort dette på PC'en jeg har i dag. Imidlertid opplever jeg at mange program overstyrer dette og legger seg på C: disken.

Jeg sliter spesielt med App.data og program files - er det mulig å flytte disse områdene over til f.eks. D: disk også?

 

iTunes er nr. en på "fiendelisten" min nå da alt av back-up og nedlastede program legger seg rett på C: App data - laaangt ned i en filstruktur...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...