Gå til innhold
  • blogginnlegg
    51
  • kommentarer
    192
  • visninger
    95 450

Bystasjonen


Gjest

528 visninger

Busstasjonen, Bergen storsenter, Bystasjonen. Kjært barn har mange navn. Bystasjonen er et sentralt bygg i Bergen sentrum, og jeg hater stedet av hele mitt hjerte. Eller, det er et greit kjøpesenter, men fyttigrisen så mye menneskelig oppsop som henger der.Vi begynner med inngangen, her må man brøyte seg gjennom horder med 1) saggende yo-tryner, 2) de klorblekede duttebertene med vaskebjørn-sminke, 3) narkiser i alle farger og fasonger. Alle står selvfølgelig i en klump midt foran inngangen, og spør etter 1) fyr, 2) røyk og 3) penger til en kopp kaffe.Røyker ikke, røyker ikke, nei.Så kommer man inn, og tar et kjapt blikk til venstre, hvor familien Smultsvulst spiser dagens middag på Burger King. Man går forbi pengespill-automatene, hvor ti millioner lavpannede gutter/menn klynger seg rundt én pakistaner/vietnameser som spiller bort en god slump penger.Man går hurtig mot butikken (Meny), tar en kurv, og kommer ikke videre etter inngangs-tingen. Der står det et par folk som ikke klarer å bestemme seg for hvilken brus de skal ha. Etter ti-tyve sekunder skjønner de hintet, og flytter seg litt. Takk, takk.Så er det sikk-sakk-manøvrering mellom familiene som handler til påske, klumper med 10-åringer som stapper bærevogner fulle av snop, tilfeldige barnevogner hvor beboeren er velsignet med en volumknapp på 11, og en del annet rask. Man betaler, og går med hurtige skritt mot utgangen. Røyker ikke, røyker ikke, nei.flamethrower_upward.jpg^- fremdeles på ønskelisten.

7 kommentarer


Anbefalte kommentarer

Stemmer bra det du skriver her, spesielt mellom 11:30 og 12:30 på hverdager når både BHG (whey, der går jo jeg), Tanks og Katten har midttime.

Lenke til kommentar

Enig med fredrik her, bra skrevet :)

 

Kjente meg igjen i det som ble skrevet i innlegget ditt, selvom jeg ikke er fra Bergen. Det finnes liknende tilstander i og rundt byterminalen i stavanger også. Har forøvrig slekt i Bergen, og sist jeg var der oppe (mai 05), bodde jeg på hotel rett over bystasjonen. Jizez så mye rart som beveget seg på to ben i og utenfor den bygningen der. Sykebiler og politibiler var visstnok et vanlig syn ifølge hotelledelsen. Så folk som hadde tatt overdose bli fraktet bort. Følte meg ikke helt komfortabel må jeg si. Samme greia i Oslo også, bare 25 ganger verre.

Lenke til kommentar

haha digger stilen din psilocybe!

Synes hw skulle spleisa på flammekasteren din, tror du hadde brukt den klokt.

Sted jeg knakk samme på var:

Alle står selvfølgelig i en klump midt foran inngangen, og spør etter 1) fyr, 2) røyk og 3) penger til en kopp kaffe.

 

Røyker ikke, røyker ikke, nei.

Man betaler, og går med hurtige skritt mot utgangen. Røyker ikke, røyker ikke, nei.

 

*rulle*

Lenke til kommentar
×
×
  • Opprett ny...