Jump to content

L4r5's Blog

Sign in to follow this  
  • entries
    23
  • comments
    60
  • views
    670307

Et uferdig dikt

Sign in to follow this  
Guest

468 views

VåkenHar jeg sovet?Fargene er så klare og solen så lysDet var ikke slik i går?Alt er så klart og vakkertHimmelen er blåere enn jeg kan huske og luften klarereDen skitne byen jeg er så glad i å hate står plutselig levende fremfor megAlle lukter og lyder slår i mot megMåkene som skriker høyt der oppeVinden som forsiktig stryker over huden minSolen som varmer min allerede solbrente hudHar jeg sovet?Hva skjedde egentlig?Det var ikke slikJeg var dullet inn i en behagelig søvnlignende tilværelseJeg kunne gjøre altIngenting betydde noeEn slumrende tilværelse avbrutt av korte øyeblikk av flyktende glede og trygg og kjent melankoliMan gjorde hva som helst bare for å kjenne at man levdeFor å være sikker på at man ikke allerede var dødNå vet jegDet var ikke slik i gårJeg kjenner vært eneste sanseinntrykkHver eneste luktHvert minste drag av luft som kjærtegner kroppen minLyden av sandaler på brosteinUnger som ler og leker med vannpistolerÅ leve er plutselig mer enn å holde seg i liveJeg må ha sovetJeg er våken nå

Sign in to follow this  


6 Comments


Recommended Comments

Altså, jeg vet ikke mye om mye, jeg vet lite om det meste og jeg kan ikke det meste om noe, men en ting er sikkert og det er at dikt skal rime.

Share this comment


Link to comment
Likte setningen: "Å leve er plutselig mer enn å holde seg i live"

Takk :)

 

 

Altså, jeg vet ikke mye om mye, jeg vet lite om det meste og jeg kan ikke det meste om noe, men en ting er sikkert og det er at dikt skal rime.

Det finnes faktisk ingen absolutte regler når det kommer til dikt...

Jeg skriver sjelden dikt som rimer. Det går an å formidle ting uten at det rimer vet du ;)

Share this comment


Link to comment
Altså, jeg vet ikke mye om mye, jeg vet lite om det meste og jeg kan ikke det meste om noe, men en ting er sikkert og det er at dikt skal rime.

 

Ikke enig.

Share this comment


Link to comment
Altså, jeg vet ikke mye om mye, jeg vet lite om det meste og jeg kan ikke det meste om noe, men en ting er sikkert og det er at dikt skal rime.

Du tar feil. Søk på "Haiku" for å få noen eksempler på hvor banale dikt kan være.

Share this comment


Link to comment
×
×
  • Create New...