Gå til innhold
  • blogginnlegg
    33
  • kommentarer
    84
  • visninger
    58 211

Platebransjens uungåelige fall


Gjest

885 visninger

Internett er en fiende.Internett er en venn.Verden blir et enklere og enklere sted å leve i etterhvert som teknologisk utvikling når nye høyder, men det fins baksider. Platebransjen er på vei ut døra og vi "vanlige mennesker" står klare for å slenge igjen døra bak den.Vi kjenner vel alle til kopiloven, tenker jeg, men hvor mange er det egentlig som bryr seg? Mange tenker kanskje "Hva er det verste som kan skje?". Vel, platebransjen driver sakte, men sikkert med en ufrivillig demonstrasjon av det nå for tiden.Det er ikke lenger håp for de som ønsker å drive med musikk fordi de virkelig elsker det, og å faktisk leve av det. Nå skal det sies det at jeg ikke forsvarer alle typer musikk. Musikk har blitt en for enkel ting å drive med, da pop oppigjennom åra enkelt og greit har forma seg rundt lett påvirkelige unge sinn og gitt dem akkurat den stimuli de trenger."Men hva med konserter? Det er penger i konserter!". Ja, hva med dem? Konserter og turnéer holdes som regel i sammenheng med plateslipp og om det ikke slippes plater, blir det ikke konserter heller.Noen eksempler på folks åpenbart lave respekt for kopiloven og oss som faktisk prøver å selge musikk:#1:Voksen dame: "Ja, hei du. Sønnen min laster ned veldig mye ting fra nettet. Har dere sånne cd'er som han kan brenne ut det på?"#2:Ung dame som står på lyttestasjon og hører på en eller annen kjipolainen samlecd ála McMusic: "Du, har du en penn? Jeg må bare skrive ned noen av de sangene her"#3:Ung gutt henter 3 cd'er og går til lyttestasjon for å høre på. Hører gjennom hvert eneste spor på hver av platene, mens han noterer ned alle titler på telefonen sin.Alle disse har faktisk hendt på jobben min. Jeg mener, hva skjer med verden?

5 kommentarer


Anbefalte kommentarer

Dette er ikke annet enn positivt. Enhver som er oppegående nok til å styre unna det kommersielle drittet som selger 15 milliarder album, er også klar over at hvis de hører på et band som ikke kan pumpe ut album etter album selv uten å tjene penger, så er de avhengig av albumsalg. Indiealbum selger som faen, bare se på suksessen til Arctic Monkeys. De reklamerte på myspace, folk flest hadde sangene som ble sluppet, men de var blitt så fans av musikken at de stormet til butikkene da albumet kom ut. Uavhengige band får dedikerte fanskarer som engasjerer seg for musikken, anbefaler musikken til vennene og drar på konserter.

 

Band som Metallica derimot, virker ikke til å interessere seg for de fansene som oppdager musikken ved å laste den ned, fordi alle har hørt om Metallica; de er et av tidenes største band. De har dermed ingenting å tjene på nedlasting, da deres eneste interesse er penger (noe man hører på de siste 6-7 albumene), og da er det klart at de protesterer.

 

Musikk handler om de små bandene, den gode, uavhengige musikken som ikke er masseprodusert, men skapt gjennom år med slit og arbeid. Det er disse bandene som fortjener pengene, og ingen av disse bandene/artistene klager på nedlastingsfenomenet.

Lenke til kommentar

Ja,jeg har faktisk sett grafer som viser at etter digital distribusjon tok av, så har indie artister fått "større del av kaka". Sier seg vel kanskje litt selv men...

Lenke til kommentar
Platesalget går stadig oppover, at piratkopiering er et økende problem er en illusjon.

Jeg merker ingenting til noen oppgang i platesalg.

Lenke til kommentar

Ikke glem at det faktisk er mulig å laste ned musikk lovlig på internet (itunes osv.)

 

For min del kunne jeg gjerne ha sett en verden hvor artistene tjente penger hovedsaklig fra konserter og tono avgifter. De fleste vil nok fremdeles tjene til livets opphold og vel så det i en slik situasjon..

Lenke til kommentar
×
×
  • Opprett ny...