Gå til innhold

atlef's Blog

  • blogginnlegg
    13
  • kommentarer
    0
  • visninger
    26 478

Om denne bloggen

på tide å gi noe tilbake, etter mange år som forum-rotte og info-hore!

Blogginnlegg i bloggen

nå var den på plass, integrering av SP1-

Hei igjen godtfolk, da var den endelig klar. Her forklarer jeg hvordan du bruker vLite til å integrere SP1 til DVD-en din ved hjelp av vLite. Se screencasten på Showmedo.com   Har fremdeles en del småproblemer når det gjelder lyden, måtte laste opp og endre på denne casten fire ganger. Men ser nå ut til at problemene er løst.   atlef.

atlef

atlef

er veldig produktiv for tiden.

Så jeg laget enda en cast, som denne gangen forklarer hvordan du kan lage din egen Vista SP1 DVD ved hjelp av vLite.   Ser at det er endel som lurer på dette, så jeg tenkte det ville være nyttig for flere av dere som vurderer en reinstallasjon, eller simpelthen ønsker å legge Vista inn på den nye maskinen deres.   Igjen vil denne casten dukke opp på showmedo.com. Linken dukker opp her så snart de har redigert/godkjent denne. Manus : koss_gjoer_me_det_SP1.docog bokmerker : bookmarks_ep3.htm

atlef

atlef

jippi, da var endelig screencasten ferdig.

Etter mye om og men har jeg endelig fått satt alle delene sammen og lastet den opp til showmedo.   Det tar ca. 24 timer før denne blir gjort tilgjengelig, da de først sjekker innholdet før det kan sees. Vil da legge linken her.   Kvaliteten på denne ble ødelagt når showmedo konverterte den, så jeg må laste den opp igjen. Vi vet enda ikke helt hva som gikk galt, men vi jobber med saken, siden showmedo er avhengig av at videoene som legges ut er av best mulig kvalitet.   Og da var den lastet

atlef

atlef

da var min første screencast et faktum

For de som har interesse av det ligger den her, hos showmedo. Som sagt er dette bare en prøve, som omhandler integrering av SP3 ved bruk av nLite. Jeg er og kommet et god stykke videre med den casten som handler om PartedMagic LiveCD. Men siden den er langt mer omfattende, tar det litt mer tid og jeg ønsker å være litt mer profesjonell enn den jeg nå har lagt ut. Grunnen til denne første, er at jeg ser endel som gjerne vil integrere SP3 nå som denne endelig har kommet ut. Takker for all oppm

atlef

atlef

jobber fremdeles med dette,

Og nærmer meg noe. I mellomtiden har jeg funnet ut at alle castene vil bli lagt ut på showmedo.com, som ser ut til å passe best for mitt formål. Har allerede lagt ut en liten prøve der, men det tar opp i mot 24 timer før denne legges ut etter en gjennomgang/konvertering av de som driver siden. Vil legge link til screencasten her når den er tilgjengelig. Den første casten er ikke relatert til den som jeg har jobbet med her. Kun en test slik at jeg selv kan se resultatet og kan gjøre eventuelle

atlef

atlef

har vært rimelig opptatt med annet,

Som med utprøving av Hardy Heron 64/32 bit. 64bit var meget bra og kjapt, men et av programmene jeg bruker til produksjonen av cast'en er ikke ferdig utviklet for 64bit, så nå er jeg tilbake på 32bit igjen. Kjipt å ikke kunne utnytte mine 4GiB med ram. men som sagt, det er på vei. Har og kommet over problemene jeg hadde med Firefox 3, da jeg har funnet erstatninger til de utvidelsene jeg er helt avhengig av. Noen mangler enda, men ikke noen av de viktige. Smøre seg med litt tålmodighet, så du

atlef

atlef

for de av dere som vurderer å lage screencasts

Har nå prøvd forskjellige måter å ta opp dette på. Og funnet ut at det ikke svarer seg å lage alt i en engang, er langt bedre å dele det opp i mindre sekvenser/kapitler. Har og eksperimentert med forskjellige oppløsninger, og det viser seg at 800*600 er den som gir best kvalitet kontra størrelse. Og endel av de sidene jeg har lest på, anbefaler dette. Selv med komprimering til en ".avi beholder" som xvid/divx gir gode resultater. Dette kan være greit å ta med seg hvis du vurderer å lage din ege

atlef

atlef

dagene går og det er vår.

Det går fremover med årstiden, det samme kan og sies om projektet. Ble dritlei av alle feil/bugs i Hardy Heron beta, og har gått tilbaket til LinuxMint, som er basert på Ubuntu Gutsy Gibbon. Venter i spenning på at Hardy skal komme ut av beta. Ikke nødvendigvis fordi jeg skal bruke denne, men da vil LinuxMint og oppdateres til 5.0. Eneste aberet med dette er at Mint foreløpig ikke har en oppgraderings funksjon, som betyr reinstallering. Men dette vil 5.0 inneholde, så videre oppgradering skal

atlef

atlef

en liten oppdatering......

Da har jeg kommet et godt stykke videre med dette prosjektet. Har nå kommet til 5. tagning, og jeg begynner å se at det tar form. Tilbakemeldingene fra famile og venner har blitt tatt til etterretning og endel endringer er blitt gjort. Legger igjen ved oppdatert "manus" og bokmerke liste. Venter nå på en venn som skal bidra med musikk, legge denne til og konvertere videoen til et mer håndterlig format, selv om jeg synes ogg/theora fungerer utmerket. Er enda ikke helt sikker på hvor jeg skal

atlef

atlef

da var beta'en på plass

Fikk endelig lagt inn Ubuntu Hardy Heron beta(vel egentlig en daily-build), og driver på med å få konfigurert den slik jeg vil ha det. Her kommer irritasjons moment numero uno inn. Hvorfor i alle verdens dager skal de ha Firefox 3 beta i denne utgivelsen av Ubuntu, da Mozilla selv sier at denne utgaven av Firefox ikke blir ferdig før sommeren en gang. Det stemmer ikke helt, når denne utgaven av Ubuntu skal være en LTS(long term support). Denne kommer omtrent bare i konflikt med Firefox 2, som j

atlef

atlef

er ikke alltid like lett.

Når en på død og liv skal bruke en alpha utgave av et OS som produksjonsmaskin, Men vi blir jo advart om dette når vi installerer.   Må, grunnet diverse feilredigeringer av viktige systemfiler og ingen backup av disse, legge Ubuntu inn på nytt.   Nå som det har nådd beta, bør det være enda litt mer stabilt. Noe jeg syntes at det allerede var, helt til jeg fikk fiklet litt for mye. Man lærer så lenge man lever, bare det at noe av lærdommen velger vi å totalt overse........   Men arbeid

atlef

atlef

kjapp oppdatering

Legger som sagt ved en liste over linker som jeg er innom og som kan være til hjelp   hvordan_gjoere_det.html   Og som nevnt, her er manuskriptet jeg mest sannsynlig vil bruke på et eller annet vis, hvordan_gjoere_det.txt   atlef.

atlef

atlef

ønsker å gi tilbake.

Starter denne bloggen, mest for å prøve ut formatet, men og for promotering av min kommende screencast "koss gjoer me det?". Det faktum at jeg har vært medlem her lenger enn noe annet sted, gjør at det føles riktig å starte her. Som sagt i beskrivelsen av denne bloggen, er jeg en av de som sniker meg rundt i forum, irc kanaler og andre steder der jeg ender opp som følge av linker som følges og søk som utføres. Lager veldig lite lyd, stiller få spørsmål og svarer omtrent kun når jeg vet/eller me

atlef

atlef

×
×
  • Opprett ny...