Gå til innhold

Dine (laser)utskifter kan spores tilbake til deg!


Hvilken skriver har du?  

70 stemmer

  1. 1. Hvilken skriver har du?

    • Blekkskriver
      42
    • Laserskriver Sort/Hvit
      20
    • Laserskriver Farge
      7
    • Matrise/Annet
      1


Anbefalte innlegg

Trodde du at det faktum at du skriver ut noe via PCen din og en liten skriver skulle gjøre det vanskeligere og identifisere opphavet til doukumentet enn om du skrev dette for hånd?

 

Electronic Frontier Foundation (EFF) har nå dekodet koden som skrives på alle dokumenter som skrives ut på skrivere fra Xerox, Canon, HP, Dell, Samsung, Brother, Ricoh og Lexmark (se listen for hvilke modeller det gjelder her). I følge EFF sine nettsider har FBI sjekket mer enn 1100 sider siden 2001. Det finnes heller ingen lover som regulerer bruk av denne typen sporing eller de forskjellige sikkerhetsorganisasjonen ol. sine muligheter til og inngå avtaler om slike systemer.

 

Koden består av meget små gule prikker, kan du se dem på bildet/utskriften under?

faint2.jpg

 

Her er samme utskriften forstørret 10x fortografert med et QX5 mikroskop, samt belyst med blå Photon LED:

docucolor4.jpg

 

Men hva betyr så disse prikkene?

guide.png

 

Se også "DocuColor Tracking Dot Decoding Guide" hos EFF

Og hele artikkelen til EFF finner du her

 

Etter hva jeg forstår gjelder dette bare farge lasere, så alle oss med blekkskrivere kan trekke et lettens sukk. Nå er vel ikke akkurat fargelasere ennå så populære hos privatpersoner grunnet prisene som har vært på disse. Men dette har nå falt mye i pris...

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Synes det er merkelig at denne saken kommer opp nå??

Har kjent til dette i flere år!!

 

Jobber som IT-sjef og avdelingssjef for blant annet digitaltrykk på et stort trykkeri hvor vi blant annet har flere store produksjonsskrivere fra Xerox (Docucolor serien).

Vi fikk beskjed fra Xerox for 4 år siden om dette systemet og at det var installert på printerne. Reagerte ikke negativt på dette :-)

 

Det er for å kunne spore forfalskninger av penger og verdidokumenter.

"Problemet" er at disse maskinene har så høy trykkvalitet at det er rimelig enkelt å få ting til å se ekte ut. Med penger er det da bare den spesielle papirkvaliteten og andre sikkerhetsfunksjoner som vannmerke, metallstriper etc. som skiller fra ekte vare. I en travel hverdag kan man klare å lure butikkbetjening etc. med slike sedler (som flere har prøvd på, med ulikt resultat).

Heldigvis er straffene for falskmyntneri svært høye, så det er få som prøver seg.

I bransjen generellt og i min bedrift spesielt er vi ekstremt strenge på hva vi godtar av trykksaker som i det hele tatt kan forveksles med penger/verdidokumenter!

 

Tror ikke systemet finnes på blekkskrivere (enda), men teknologien går jo videre, så det kommer nok det og. Uansett så er det bare idiotisk å prøve seg engang, man blir relativt enkelt tatt og straffene er skyhøye (noen år bak murene).

 

Grunnen til at dette blir tatt så seriøst og at det er så strenge straffer, er at vi MÅ kunne stole på penge- og verdidokumentsystemet i et moderne samfunn, om tilliten svekkes, vil det føre til kaos, selv om mye nå går digitalt.

 

Arcade

Lenke til kommentar

Jeg er rimelig sikker på at dette ble tatt opp på EFN sin mailing liste for mange måneder siden.

At noen skriverprodusenter legger inn identifikasjon på utskriften har så langt jeg vet, heller ikke vært en hemmelighet. Men det er vel først nå at noen har gjort en skikkelig undersøkelse på det og identifisert formatet.

Lenke til kommentar

hmmm http://www.itavisen.no/showArticle.php?articleId=1304554

 

gammel artikkel...

 

det vil ikke at folk skal, mene dei får lov til ha innsyn på alt du gjør,

mene hvem er det som passer på dem? :ermm:

 

bare for opplysing til arcade USD består av bomull...

hadde 7 stk 100 dollar seddler og mistet dem nemlig i bøtte med vann og måtte tørke dem. Fant ut at varmen hadde en krympene effekt på seddelene.

Noe for min monopoly .com edition http://www.bggfiles.com/bggimages/pic39160_sized.jpg :D

 

så dagens moral er ikke mist USD i vann og hurtig tørk etterpå mene legg dei oppå en håndkle :tease:

Endret av Zederics
Lenke til kommentar

Jeg har blekkskriver så jeg behøver ikke å beskymre meg for det heldigvis. Ikke at jeg har noe å skjule av utskrifter, men liker ikke at det er noe sånt system på noe jeg har.

 

Bare tenk hvordan det blir i framtiden. Da kommer nok alle skrivere og scannere og alt mulig til å være koblet opp mot nettet. Kanskje de da også registrerer alt det du skriver ut og scanner og sender det til en spesiell nettside. Sånn at noen har en database hvor de kan sjekke alt sammen du har gjort. Det er litt paranoid tenking jeg kommer med her, men man vet jo aldri. Dette kan jo bare være begynnelsen.

Lenke til kommentar

ikke en bunk mene 7stk... :whistle:

 

SweeeTMaN du seier noe

 

det er planer om å ha en ny standard / teknikk på hvordan internettet skal fungere

etterhvert hvis secret service har noen ideer hvordan den skal fungere

så kommer dei nok til implementere det... :hmm:

Endret av Zederics
Lenke til kommentar

Vel har jobba som ServiceTekniker på Kopimaskiner ei stund 2-3 år å dette viste eg allereide om når eg tok Fagbrevet i 2000 .... ikkje akkurat noko nytt ... Desuten Finnast det fleire måter å finne fram til kva kopimaskin som eit evt dokument er printet på ... men dette er ein enkel måte å det forutsetter at den fotofølsome trommlen som overfører toneren til arket ikkje har blitt byttet sidan dokumentet er printet. Alle fotofølsome trommler setter ein signatur på arken ... dette er ikkje eit innoperert SN slik som desse gule prikkene men berre det er berre slik at du får aldri alle trommler identiske slik at i prinsippet så kan du spore dokumetet tilbake til ein evt. kopimaskin men da må du til gjengjeld også undersåke mange kopimaskiner før du finner riktig eiger å dette før den evt. trommlen har blitt byttet. Du kan også bruke samme framgangsmåte men då ta utgangspunkt i Fuser / fixingunit som også kan sette eit unikt merke på kopier. Men samstundes så setter da også veldig mange fargelasere disse gule prikken men SN til kopimaskinen inn i alle dokument.

 

Dette er alså ikkje noko veldig nytt for meg !

Lenke til kommentar

:hmm: Kunne ikke huske at jeg hadde hørt om dette tidligere, og da så mange har hørt om dette tidligere virker det rart at jeg ikke har snappet dette opp... Jaja, nå vet enda flere det ;)

Om det har vært et rykte, altså uten noen form for bevis er det mulig at flere har avskrevet dette.

 

 

Er det noen mulighet for at disse kan sees med det blotte øyet? Vi har en Dell 3000cn, og den står på listen over fargelasere som har en slik merking. Noen som vet hvor på utskriften jeg eventuelt vil finne dette merket?

5038111[/snapback]

Om du leser i linken du finner i det første innlegget, skal det være mulig og se dette med et forstørrelsesglass ;) Du finner der også en "oversetter" slik at du kan finne ut hva "koden" på dine utskrifter betyr.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...