Gå til innhold

Gud finnes IKKE.


Anbefalte innlegg

Noe jeg kom til å tenke på i farta; Er det ingen her som har tenkt over hvor mange tapte og ødelagte menneskeliv "gud" og alt det andre pakket har forårsaket??? Da tenker jeg på hellige kriger etc. etc.

Tenk også over hvordan kirka gjorde livet til folk i Norge til et lite helvete for mange ved måten de gikk fram på for noen hundre år siden.

Selv så er jeg ikke så oppdatert på dette området, så jeg skal kanskje bare holde kjeft, :roll: men det er i hvertfall mitt syn på saken.

Hva med tvangssterilisering og "bortstuing" av såkalte feable-minded people.

Var det religiøst motivert også?

 

En ting som gjør meg forferdelig provosert:

Når noen kommer med en beskrivelse av de religiøse drar dere med all dritten fra så langt tilbake dere kommer, mens vitenskap er en ren og nærmest ufeilbarlig virksomhet.

Hva med nazistenes "forskning" under siste verdenskrig.

De dokumenterte, katalogiserte og arbeidet virkelig ut fra vitenskapelige metoder.

Mye av forskinga er i tillegg grunnlaget for store felt innen dagens hjerneforsking og nevrologi.

Hva skal vi gjøre med den kunnskapen?

 

"Uheldigvis" er vi ikke utstyrt med en manual. Men vi lærer.

 

Om meg selv:

Jeg er ikke kristen, men å fullstendig utelukke et religiøst aspekt klarer jeg ikke. Gjør det meg mindre intelligent?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Du skal ikke tro, du skal vite. Og du kan ikke vite før du har prøvd.

-------

De har nå funnet den manglende siden i bibelen på Sinai-fjellet: "All characters in this story is a work of fiction, and any resemblance to any real persons is purely incidental" (oversatt fra hebraisk til engelsk)

------

dette sitatet beviser vel en gang for alle at man ikke skal tro alt man leser/hører

And may god still be with us

Når var gud med USA? (legg merke til at jeg skriver gud med liten forbokstav)

-------

JEG tror at:

-Gud ikke finnes

-Hvis han gjør det har han en syk humor (meget sannsynlig, siden han skapte (visstnok) menneskene i sitt bilde)

-Mennesker har lett for å forenkle de vanskelige spørsmålene i livet når de selv ikke har noe svar på de ("mamma, hvorfor eksisterer vi?" og for 7000 år siden lød svaret slik "ehh.... det var gud som skapte oss og jorden" "fortell litt om gud da mamma"

-Bare død fisk flyter med strømmen

-At religiøse ikke viser særlig mye av den toleransen som de hevder er så viktig i deres religion

-At religiøse er de som bryr seg minst om andre (generelt sett)

-At for de som vil ha lette svar så kan det jo være veldig enkelt å lete i bibelen.

-At man ikke bør stole på litteratur som har vært oversatt, skrevet etter hukommelse, utvalgt og misbrukt

-At man ikke bør snakke om at de som hevder at "Gud" ikke finnes ikke kan bevise det, når man selv ikke greier å bevise at vedkommende finnes

-At religion = makt, og at makt=misbruk

-At religion fører til problemer

-at jeg ikke gidder å skrive særlig mye mer, siden det ikke har noen innvirkning på noen her på forumet. Spesielt ikke de som er religiøse siden de bare fnyser av dette/ikke leser det/ler godt for seg selv og ber til gud om at jeg må få se sannheten/ikke biter seg merke i det jeg skriver og bare fortsetter med å ture fremover og late som gud er så barmhjertig rettferdig og klok

 

extrakonversielle

nytt ord?

-------

Er DU en god kristen?

 

Men skjønt, det kan jo hende at det lønner seg å vende seg til gud?

Og den fjerde engel tømte sin skål ut på solen. Da fikk den makt til å brenne menneskene med ild, og menneskene ble brent i svær hete. Likevel spottet de Guds navn, han som har makt over disse plager, og de omvendte seg ikke til å gi ham ære. Og den femte engel tømte sin skål ut over Dyrets trone. Da ble dets rike formørket, og folk tygget sine tunger av pine. (Åp. 16:8-10)
Lenke til kommentar

hvorfor skal dere tro på gud? har han noen gang hjulpet dere? KAN det ha vært tilfeldigheter? GUD redder ikke liv, det gjør leger. De som dør, dør naturlig eller i ulykker, satan finnes ikke. Og NEI du ser han ikke hvis du sier "djevelen maria" 3 ganger foran speilet på dass i mørket. Jeg tror at bibelen er en samling av mange historier som ble funnet opp i løpet av de årene som har gått. kan vel være nattahistorier for småunger?

Hva skjer med dere når dere er døde? kommer "sjelen" deres til himmelen? det skjer ikke. når dere er døde, er dere døde, og ikke noe mer. Får du hode sprengt av, kan du ikke leve videre i himmelen. Det er funnet fossiler på mars, har gud skapt dem også? trodde ikke det. der det er de riktige forholdene og gassene blir det liv. hvordan skulle "gud" skape liv? Hvis dere kristne ikke har fulgt med, finner dere ut at vi mennesker ligner veldig på aper, og at vi kanskje stammer fra dem som igjen stammer fra noe annet.. (veit ikke hva de stammer fra..) men GUD har ikke skapt dem, få det inn i huet deres! han hjelper dere aldri! Han har heller aldri hjulpet meg, og kommer aldri til å gjøre det.

:lol::lol:

Lenke til kommentar
Religion er jo årsaken til de fleste kriger.

 

Jeg tror at hvis religion ikke hadde eksistert, så hadde menneskene bare funnet noe annet å krige om. Vi er dessverre ganske kreative på det området. Dessuten har svært få av de siste store krigene handlet om religion. Eksempler:

1. og 2. verdenskrig

Vietnam

Korea

Forrige Irak-krig

 

Den nåværende Irak-krigen, derimot kan absolutt påstås å ha religiøse årsaker. Bush tror visstnok at han har fått i oppgave av Gud å rydde opp i verden.

Lenke til kommentar

hmmm.....nå kan vel også nazismen tolkes som en religion også da.

 

Du har forresten bare nevnt et knippe med kriger.

Religion har forresten vært en viktig del av de aller fleste kriger som har vært kjempet på jorden, selv om religion ikke har vært direkte årsak.

 

Må forresten si at Electr0n har et poeng.

-------

 

Uansett så er vel egentlig slike diskusjoner som dette ganske dødfødte (?)

 

Kristne greier i alle fall ikke å omvende meg, og det å omvende kristne er vel heller vanskelig, eller? (noen som har erfaringer med dette?)

Lenke til kommentar
En ting, hvor passer dinosaurenes tid inn i bibelen? Hvorfor står det ingenting om dem? De rulet jorda i millioner av år, men de får ingen omtale i Guds bok??? Mennesker har knapt vært i eksistens en liten bit av den tiden, men vi får all omtalen i hele jevla boken?

Why? Fordi de som oppfant Gud, Jesus, og skrev den jevla boken ikke visste noen ting om noen dinosaurer. Visste heller ikke at jorden var rund.

Faktisk det meste i den jevla boken er feil.

Men så tror man på alt det andre som står i den? Ja, hvorfor det?

Når noen lyger i retten, og det blir funnet ut at de har lyge, tror man da på alt det andre den personen sier i retten etter det? Skal man bare late som om han ikke har lyge og tro på resten av det han sier...?

Tror ikke det fungerer sånn, så hvorfor skal det fungere i drømmeland religion?

Gud skaper verden

1 I begynnelsen skapte Gud himmelen og jorden. 2 Jorden var øde og tom, og mørke lå over havdypet. Men Guds Ånd svevet over vannet. 3 Da sa Gud: «Det bli lys!» Og det ble lys. 4 Gud så at lyset var godt, og han skilte lyset fra mørket. 5 Gud kalte lyset dag, og mørket kalte han natt. Og det ble kveld, og det ble morgen, første dag.

 

6 Gud sa: «Det skal bli en hvelving midt i vannet, og den skal skille vann fra vann!» Og det ble slik. 7 Gud gjorde himmelhvelvingen og skilte vannet som er under hvelvingen, fra vannet som er over den. 8 Gud kalte hvelvingen himmel. Og det ble kveld, og det ble morgen, andre dag.

 

9 Gud sa: «Vannet under himmelen skal samle seg på ett sted, så det faste land kommer til syne!» Og det ble slik. 10 Gud kalte det faste land for jord, og vannmassen kalte han hav. Og Gud så at det var godt.

 

11 Da sa Gud: «Jorden skal la grønne vekster gro fram, planter som setter frø, og trær som bærer alle slags frukt med frø i, på jorden!» Og det ble slik. 12 Jorden bar fram grønne vekster, planter som setter frø, og trær som bærer frukt med frø i, hvert etter sitt slag. Og Gud så at det var godt. 13 Og det ble kveld, og det ble morgen, tredje dag.

 

14 Gud sa: «Det skal bli lys på himmelhvelvingen. De skal skille mellom dag og natt og være merker som fastsetter høytider, dager og år. 15 De skal skinne på hvelvingen og lyse ut over jorden.» Og det ble slik. 16 Gud skapte de to store lysene, det største til å råde om dagen og det minste til å råde om natten, og stjernene. 17 Gud satte dem på himmelhvelvingen til å lyse ut over jorden, 18 til å råde om dagen og natten og til å skille lyset fra mørket. Og Gud så at det var godt. 19 Og det ble kveld, og det ble morgen, fjerde dag.

 

20 Gud sa: «I vannet skal det myldre av liv, og fugler skal fly over jorden, under himmelhvelvingen.» 21 Og Gud skapte de store sjødyrene og alt liv som det yrer og kryr av i vannet, hvert etter sitt slag, og alle dyr som har vinger til å fly med, hvert etter sitt slag. Og Gud så at det var godt. 22 Han velsignet dem og sa: «Dere skal være fruktbare og formere dere og fylle vannet i havet, og fuglene skal formere seg på jorden!» 23 Og det ble kveld, og det ble morgen, femte dag.

 

24 Gud sa: «Jorden skal la alle slags levende skapninger gå fram, fe, kryp og ville dyr, hvert etter sitt slag.» Og det ble slik. 25 Gud skapte alle slags ville dyr og alle slags fe og krypet på marken av alle slag. Og Gud så at det var godt.

 

26 Da sa Gud: «La oss skape mennesker i vårt bilde, som et avbilde av oss! De skal råde over fiskene i havet og fuglene under himmelen, over feet og alle ville dyr og alt krypet som det kryr av på jorden.» 27 Og Gud skapte mennesket i sitt bilde, i Guds bilde skapte han det, til mann og kvinne skapte han dem. 28 Gud velsignet dem og sa til dem: «Vær fruktbare og bli mange, fyll jorden og legg den under dere! Dere skal råde over fiskene i havet og fuglene under himmelen og alle dyr som det kryr av på jorden!» 29 Og Gud sa: «Se, jeg gir dere alle planter som setter frø, så mange som det finnes på hele jorden, og alle trær som bærer frukt med frø i. De skal være til føde for dere. 30 Og til alle dyr på jorden og alle fugler under himmelen og alt som kryper på jorden, alt som har livsånde i seg, gir jeg alle grønne planter til føde.» Og det ble slik. 31 Gud så på alt det han hadde gjort, og se, det var overmåte godt. Og det ble kveld, og det ble morgen, sjette dag.

Hvis du gidda å lese alt det, så så du at det sto at Gud skapte masse dyr, før menneskene. Dette med dager er et bilde på hvordan det hele har gått for seg.

Poenget i skapelsesberetningen er ikke at man skal vite nøyaktig hvor lenge det gikk før menneskene ble skapt, og når frosken kom. Det er at det er Gud som har skapt alt.

 

Forresten - lært deg et nytt ord?

Lenke til kommentar
JEG tror at:

-At religiøse er de som bryr seg minst om andre (generelt sett)

Du, den var lite drøy, dah.

Noe som går igjen i nesten alle religioner, er "vær mot andre som du vil at de skal være mot deg", bare litt forskjellig ordstilling osv. Kristendommen, ihvertfall, handler svært mye om å være "snill og grei".

Jeg så allerede på linken at det der var en temmelig useriøs greie. Det finnes ikke noe som heter en "god kristen". Enten er man kristen, ellers er man det ikke. Det vil si, enten tror man på Faderen, Sønnen og Den Hellige Ånd, ellers gjør man det ikke.

Men skjønt, det kan jo hende at det lønner seg å vende seg til gud?

Og den fjerde engel tømte sin skål ut på solen. Da fikk den makt til å brenne menneskene med ild, og menneskene ble brent i svær hete.
Etterhvert blir sola varmere og varmere. Til slutt brenner jordkloden opp. Det sier vitenskapen. Og Bibelen.
Lenke til kommentar
hvorfor skal dere tro på gud? har han noen gang hjulpet dere?
Jupp...
KAN det ha vært tilfeldigheter?
Niks...
GUD redder ikke liv, det gjør leger.
Gud redder liv, det gjør legene òg. Riktignok med hjelp av Gud.
Jeg tror at bibelen er en samling av mange historier som ble funnet opp i løpet av de årene som har gått. kan vel være nattahistorier for småunger?
Bibelen er en samling av mange historier, ja, men de er ikke "funnet opp". Bibelen er vel ikke så veldig aktuell som nattahistorier for småunger, i og med at den inneholder ganske mye vold, sex, drap osv...
Lenke til kommentar

Nå må dere kutte ut...

 

Det går ikke an å overbevise noen om at ditt eller datt er rett eller galt...

 

Jeg synes det er helt latterlig at zZzZz tror på en eller annen gude-figur som liksom skal ha hjulpet ham. Jeg tror han må ha blitt spilt et lite puss av hjernen, eller et såkalt placebo.

 

zZzZz, derimot, synes det er helt forkastelig at jeg ikke kan tro på Gud. Gud finnes jo, og zZzZz har utallige beviser. Han har selv opplevd kontakt med Gud, og mener bibelen er eneste riktige levemåten.

 

 

Diskutér i vei, jeg tviler på at dere finner noe svar. Hadde det no bare vært en skikkelig diskusjon, men her er det slik at en slenger dritt (eller mang frekke/usaklige argumenter) og den andre forsvarer. Så er det tid for å bytte roller. Slik går det frem og tilbake helt til tråden dauer....

Lenke til kommentar

Heller ikke eksistensen av denne planeten kan gå til,

siden energi ikke kan oppstå eller forsvinne, så kan ikke engag universet eksistere.. mye som ikke går til...

Og si at gud ikke finnes eller at han finnes er bare bs egentlig,

du kan ikke bevise noen av delene,

men det er lov og mene at han ikke finnes seff:)

Lenke til kommentar

Religon er blitt brukt til å få makt over andre. I middelalderen sørget kirken for at folk var dumme og uooplyste. Det hindret vitenskapelige fremskritt og økonomisk vekst. Religionen var bare et verktøy som ble/blir brukt til å få makt over andre. For å gjøre dette, måtte/må de sørge for at kunnskapsnivået var lavt,, og evt. "kjettere" (les fysikere som faktisk har "noe" vett i hodet) ble brent på bålet pga. "vranglære" ( :lol::lol::lol: ).

 

Men så er det kjekt og greit å si at alt som ikke kan forklares er Guds verk. Da slipper man alt slitet med å forklare det vitenskapelig.

Hvis katta mi forsvinner så er det Gud som har tatt'n, titter solen frem under en regnskur så er det Gud som har fiksa det, får jeg 4 (istedenfor 2 :o ) på matteprøven så fixa Gud slik at jeg kunne mer. På samme måte så har Gud sørget for at vår lille planet ble beboelig for et par galaktiske år siden. Han har også laget 100 000 andre sivilisasjoner rundt om i Melkeveien og uendelig flere i hele universet. Hva faen skal vi utforske verdensrommet for når vi har den altforklarende Bibelen? <-(*sarkasme*).

 

Hvis Gud er så jævla mekteig: Hvorfor i hel.ete kan han ikke "åpenbare" skiten for hver enkelt person? Man er jo nødt til å banke skiten inn i unga for at de skal tro på det. Bare se på Waco-hendelsen. Mediene gir inntrykk av at det bare handlet om et par fredelige mennesker som bare praktiserte sinn lille religion i en bygning, og så kom scwære slemme FBI-menn og tente på bygningen.

Vel. De hjernevasket ungene: Barna sto frem på kamera, og foreldrene spurte spørsmål som "Hva skjer når vi dør?". Ungene hadde selvfølgelig blitt lært opp (les: hjernevasket) til å tro og svare "Ja, jeg havner hos kjære Gud i himmelen". De brukte ungene som skjold, og var dermed så dumme og naive at de trodde de kunne slippe unna straff. Det er deres egen skyld at brannen brøt ut, og det er deres skyld at flere menneskeliv gikk tapt (inkl. barn), selv om brannen skyldes en granat (feil på den, antar jeg). At FBI brukte tåregass er irrelevant. Dette gjorde de først etter flere dager, og etter skuddvekslinger. Religionen hadde skylda (og de som blindt fulgte den).

 

Jeg vil til sutt bare kommentere folks oppfatning av at den Gud bare må stå bak alt:

Ikke alt kan forklares med normal fysikk. det ha vært en begynnelse? Hvorfor det? Bare fordi alt annet har det? Det at energi ikke kan oppstå eller forsvinne er heller ikke riktig.... Etter hver som man leser stadig mer avansert fysikk, så vil man oppdage at tradisjonelle tanker ikke strekker til. Alt er annerledes! På samme måte, så er den eneste grunnen til at vi synes at det er vanskelig å forestille seg at universet er uendelig, at vi har blitt "lært opp" til å tro at alt må kunne forklares med et fast tall. Dette er ikke alltid like populært ("uendelige" tall, f.eks 10/3 var upopulære fordi de brøt med det "perfekte" naturrbildet).

Lenke til kommentar
(...)

Du, den var lite drøy, dah.

Noe som går igjen i nesten alle religioner, er "vær mot andre som du vil at de skal være mot deg", bare litt forskjellig ordstilling osv. Kristendommen, ihvertfall, handler svært mye om å være "snill og grei".

Jeg så allerede på linken at det der var en temmelig useriøs greie. Det finnes ikke noe som heter en "god kristen". Enten er man kristen, ellers er man det ikke. Det vil si, enten tror man på Faderen, Sønnen og Den Hellige Ånd, ellers gjør man det ikke.

(...)

 

En god kristen??? I følge alle "kristne" jeg kjenner så er jo det å være en god kristen å følge guds ord (bla bla bla............). Ergo, som en god kristen skal: - Vende det andre kjinnet til, la dine ulydige barn bli steinet på torget osv.....

_________

jeg sier ikke at religionen ikke sier at kristne skal være snille mot jøder, og jøder skal være snille mot kristne. Det jeg sier er at muslimer går rundt og sprenger seg selv i jerusalem på grunn av misbruk, mislære og undertrykkelse fra jødene som vi alle skulle (les: israelere) være så snille mot etter andre verdenskrig. Vi trodde jo at disse stakkarene ville være snille mot alle i rundt seg. I stedet finner de opp UZI'en :lol:

 

Kristne (les: wannabe kristne George W. Bush) driver i dag med enda et korstog mot muslimer.

 

Hvor i helvette er den toleransen du snakker om?????????

 

(and now you got me pissed!)

Lenke til kommentar
Jeg anbefaler alle å se på zzzzzzzzzz sin hjemmeside :lol:
Joda - den har blitt nedprioritert :) Har drevet på med en annen (home.no/gig - band jeg spiller i), og kopierte bare fra hw.no's hjemmesideguide for å få det unnagjort :)

 

Men det er uansett irrelevant for denne diskusjonen...

Lenke til kommentar

Ser meg ganske lei av dette.. derfor sier jeg det slik:

 

Jeg gir vel blanke @!#¤ i hvordan verden oppsto, jeg gir blanke @!#¤ i om en fyr ved navn Jesus gikk rundt 2000 år siden og helbredet folk, fint for han... Gir også blanke @!#¤ om en fyr ved navn "Gud" sitter i himmelen og svarer på sms fra folk på jorden..

 

Vær glad for det du har.. her har vi en nydelig verden, og nesten alt folk bryr seg om er hvordan den ble laga.. Nyt hva vi har! Det er alt jeg bryr meg om..

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...