Gå til innhold

Installere Ubuntu på gammel PC? (Problemer etter installasjon! Hjelp!)


Anbefalte innlegg

Har en gammel bærbar PC fra 2002 eller noe rundt der med Windows XP. De siste årene har maskinen omtrent gått i stå. Når du er i Windows virker det som om alt går i sirrupp, nesten umulig å bruke. Eneste måten å få Windows til å funke igjen er nok å formatere/installere Windows på nytt igjen. Dessverre er dette 100% uaktuelt da det ligger noen GPS kart der som jeg/faren min må ha, disse kan ikke tas backup av. Tenkte derfor det kan kunne være mulig å legge inn Ubuntu, uten å slette Windows og tingene jeg har der? Har bare en partisjon. Hva tror dere? Vil Ubuntu kunne gi denne gamle maskinen et nytt liv? Har 512mb RAM og 40GB harddisk, var visst en veldig dyr og kraftig maskin da den kom ut.

Endret av LucarioX
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det bør være nok RAM. Aner ikke hva slags CPU du har. Men om XP har funket fint tidligere burde ikke Ubuntu ha noen vansker med og funke på maskinen.

 

Du har bare en partisjon, da er vell WUBI den eneste muligheten for og få Ununtu installert. Da installeres Ubuntu direkte på harddisken, inne i Windows. Annet alternativ er selvsagt og dele opp harddisken, men da kan selvsagt noe gå galt og du mister alt (om du prøver på dette ta backup).

 

Mer info om WUBI

 

Ubuntu Systemkrav

 

 

EDIT: Ønsker og legge till at jeg har ingen erfaring med WUBI. Har ikke prøvd det og kjenner ingen som har prøvd det.

Endret av Ördög
Lenke til kommentar

Hvis du ønsker at det skal gå smooth vil jeg nok satse på Xubuntu istedet for Ubunutu, 512MB er litt i grenseland imo. Xubuntu er en versjon av Ubuntu med litt lettere skrivebordsystem.

 

Forresten, fortell litt om dette GPS-kart systemet. Det høres jo meget forbrukerfiendlig ut, sikker på at det ikke finnes noen løsninger?

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Sånn, da var Ubuntu installert! :) Har dog noen små problemer etter innstalleringen:

 

1. Da jeg kjørte update av systemet via "Update Manager" første gang frøs maskinen midt under installeringen, ble derfor nødt til å skru av. Når jeg kjører update nå får jeg denne feilmeldingen: "E: dpkg was interrupted, you must manually run 'dpkg --configure -a' to correct the problem.

E: _cache->open() failed, please report."

 

2. Går jeg inn på network eller andre administrasjonsverktøy får jeg opp dette: "The configuration could not be loaded. You are not allowed to access the system configuration."

 

3. Uansett hvilket theme jeg velger er menyene blå. Får ikke satt tilbake til human, orange er mye penere :(

 

Noen forslag til hva jeg kan gjøre? Alle disse problemene dukket forresten opp etter at jeg måtte avslutte maskinen midt under system updaten.

Endret av LucarioX
Lenke til kommentar

Prøv Application -> Accessories -> Terminal -> skriv inn "sudo dpkg --configure -a" og se om det fikser noe. Mener jeg hadde den feilen en gang jeg og, men husker ikke hva det var. Etter du har testa det der, så gå inn åp System -> Administration -> Synaptic Package Manager, og trykk litt rundt og se om du får opp noe av det samme og kanskje du får en knapp med "repair" eller tilsvarende, hvem vet :p Prøv update manager under samme meny.

Lenke til kommentar

Rota det skikkelig til. Alt så ut til å krasje og slå seg vrangt så jeg tenkte det ville være like greit å fjerne hele ubuntu for å installere på nytt. Fjernet derfor hele ubuntu i legg til/fjern programer i Windows, men neida! Etter å ha fjerna det har jeg bare 2 giga igjen på disken, før jeg la inn Linux hadde jeg nesten 8! Hva nå? Vil så gjerne ha tilbake Ubuntu! :cry:

Lenke til kommentar

Tror jeg klarte å løse problemet selv. Fikk tilbake all den tapte plassen etter en defragmentering. Har derfor installert Ubuntu igjen nå. Ser ut som om det meste funker fint. Alt går hvertfall veldig raskt! :) Er bare litt usikker på om jeg skal kjøre software update igjen, husker jo hvordan det gikk sist. Ligger 258 updates og venter på meg i Update manager :hmm:

 

Har sett at noen har en slags meny med programer neders på skrivebordet i Linux, noe lignende Object Dock i Windows altså, hvor laster jeg ned det? Sidebar hadde også vært stilig :hmm:

Lenke til kommentar

Er selvsagt frivillig og oppdatere Ubuntu, men det anbefales. Som på Win fikser den sikkerhets oppdateringer, etc. Den oppdaterer også installerte programmer.

 

Når det gjelder den såkallte "docken" er AWN ett veldig bra alternativ. Det er hvertfall den jeg brukte og har ikke noe negativt og si. Men skal du bruke AWN må du også bruke compizfusion (den som gir deg de fancy effektene). AWN ligger i pakkebrønnen om jeg ikke husker feil.

Endret av Ördög
Lenke til kommentar

Det er ingen feil. Du må starte en terminal fra kjør menyen. Akkurat på samme måte som du må starte cmd fra kjør menyen i WIndows. Terminalen som følger med i Ubuntu heter "gnome-terminal". Lime inn kommandoen gjør du med shift + insert.

 

Og ja, hvem var det som sa at det var mindre feil med Linux enn Windows?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...