Gå til innhold

[LØST] Hvordan innstallere Linux Mint i VMware/uten internett


G

Anbefalte innlegg

Nå har jeg en ISO av Elyssa (Linux Mint 5.0r1) montert i VMware.

 

Har latt den laste inn. Den har fått opp skrivebordet. Nå lurer jeg på hvordan jeg kan få den installert permanent til den virtuell harddisken, for senere å kunne bli uavhengig og unmount'e ISO-filen.

 

Hvordan gjør en det? Jeg er litt sånn nybegynner.

Endret av G
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jo det ligger ett slikt Install-ikon med Linux Mint logo der.

 

Men det som skjer da er at den forsøker å lete etter noe på Internett. Det tar en evighet (lenger enn en halv time). Det jeg lurer på er om ISO'en inneholder det mest basic av hva jeg trenger for å installere. For senere kan jeg koble til internett og hente oppdateringer.

 

Men behøver jeg å koble til Internett for å kunne installere selv det mest basic av Mint?

 

Eller må jeg laste ned en annen ISO-fil for å kunne installere (kanskje det jeg har nå er kun en form for Live CD) ?

Endret av G
Lenke til kommentar

ISO'en skal inneholde det du trenger for å innstalere ja, du skal ikke trenge nett-tilgang eller en spesiell ISO, men den vil nok skjekke etter oppdateringer på nett automatisk. Høres ut som den har litt problemer med nett-tilgangen når du kjører den i VMware. Kanskje du kan forsøke noen andre innstillinger der? Fungerer feks Firefox fra live-sesjonen?

Lenke til kommentar

Forsøkte en gang å bruke Firefox. Det kan hende jeg får det til. Men ikke ved første forsøk.

 

Forresten så trykket jeg "space-knappen" og fikk en meny med 4 valg. Det var ingen install valg der (dette er i starten av boot). Men ved å trykke Tab kommer en til en kommando-linje.

 

Der forsøkte jeg å skrive "install" og enter-tasten. Den tok meg inn i Mint som om jeg hadde boot'et ISO-image't normalt. Finnes det noen installere kommandoer jeg kan forsøke?

Lenke til kommentar

Hei,

 

Linux Mint er en variant av Ubuntu Linux, og det skal ikke så mye jobb til for å få en ubuntu-distro til å se ut som Mint.

 

Om du fortsatt sliter med den visuelle installeren, kan du gå hit:

 

http://www.ubuntu.com/getubuntu/download

 

og krysse av for alternate cd. Dette er en tekstbasert installer som er lett å forstå seg på. Kjenner flere som bare bruker denne i stedet for live-cd.

 

Hawk

Lenke til kommentar

Har du forsøkt å bruke andre innstillinger for VMware sin nettverkstilkopling slik jeg tipset om?

 

Dersom du mener menyen du får helt i starten du mener (hvor det står "Start Linux Mint", "Start Linux Mint in safe graphics mode" osv), så kan det være at du kan bruke en boot option der for å komme inn i Debian/Ubuntu installeren. Men det er igrunnen en "hack", og er ikke garantert at det vil fungere så bra. Skal se hva jeg finner på google om det.

Lenke til kommentar

Nå har jeg kommet på hva som er feil med nettverkstilkoblingen i VMware.

 

Nettverkstilkoblinger på Linux Mint som jeg har forsøkt:

 

1. (default) Roaming

2. DHCP (automatisk)

3. Statisk, med setting av IP og Subnett likt som på en av VMware sine 2 default virtuelle nettverskort.

 

Kommer nå til konklusjonen at først må Linux på plass på harddisken,

så må VMware Tools installeres på den Linux-installasjonen.

Deretter vil VMware glatt kunne gi nettverkstilgang til den virtuelle maskinen.

 

Så det hacket ville vært nyttig. Har forsøkt å installere Ubuntu for 1 måned siden, med hell og lykke. Da ville VMware tools på plass også. Selv om akkurat det var en litt stri sak å forstå.

 

Jo mere forsøk med forskjellige Linux distroer, jo enklere er det å finne sin favoritt. Derfor Linux Mint i dag. :)

 

Installerer på en 2.6.x.x base (maskin) på VMware, siden Mint ikke var i listen til VMware.

 

Jeg benytter en beta av VMware 6.5 med debuging slått på. Derfor kjører ikke den så raskt som det gjorde med fullversjon av VMware 6.0 for 1 måned siden. :roll:

Regner med at når fullversjonen av 6.5 er klar så vil det gå kjapt igjen.

Lenke til kommentar

Det er jo mulig å innstalere programvare i en live-sesjon da. Dermed kan du nok innstalere VMware Tools før du starter installeren, og da bør jo ting fungere? :)

 

Hva gjelder den "hacken" jeg pratet om.

Trykk F6 (Other Options) når du kan velge mellom forskjellig oppstart av Linux Mint. Legg til "only-ubiquity". Det er ihvertfall parameteren Kubuntu bruker for å velge tekstbasert installer.

Lenke til kommentar

F6 ga den samme 4 valgsmenyen som tasten "spacebar" gjorde.

 

Trykker Tab og den gir en linje.

Parameter i Linux har en minus/bindestrek foran seg mener jeg å huske.

 

Så skal jeg skrive:

install -only-ubiquity, eller only -ubiquity kanskje?

 

 

EDIT: Jo hvis det går an å installere i Live-modus. Da kan jeg jo forsøke å gnure inn VMware Tools (som vil forsvinne etter omstart, da). Men trenger jeg nettilgang for å få installert til harddisk egentlig?

Endret av G
Lenke til kommentar
Men trenger jeg nettilgang for å få installert til harddisk egentlig?

Nei, man skal egentlig ikke trenge det. Men hvis man har nett-tilgang så vil systemet prøve å oppdatere seg selv først. Sannsynligvis tror systemet at den har nett-tilgang, men henger seg når det ikke fungererer å koplet til (fordi det mangler VMware Tools).

Lenke til kommentar

Jo det står noe der fra før som du sier.

 

Jeg kom ikke på at det var mulig å ta vekk noe med backspace. Så jeg tok vekk nok til rot-katalogen til cdrom som den nevner. Der skrev jeg .install istedetfor det andre som stod der.

 

Da fikk jeg masse skjerminfo rullende etterpå. Så endte det med meldingene

 

VFS: Cannot open root device "<NULL>" or unknown-block(104,1)

Please append a correct "root=" boot option; here are the available partitions:

Kernel panic - not syncing: VFS: Unable to mount root fs on unknown-block(104,1)

 

Jo jeg kan forsøke å finne fram i den PDF'en

 

EDIT: Nå forstår jeg hvorfor du insisterer på ett forsøk med å få inn VMware Tools. Dersom det kan hjelpe å få Live-CD'en til å slutte å henge seg opp i ett forsøk på å nå internett. Kanskje den vil slippe meg videre til alle de installasjonsinnstillingen som den PDF'en viser til. Absolutt verdt ett forsøk.

 

Ellers så viser ikke mitt skjermbilde disse F1, F2, til F6 valgene nederst i skjermbildet. Men ellers er skjermbildet likt med de samme valgene som i PDF'en om hvordan en vil velge å starte opp Mint.

 

Men nå er dette Elyssa, som er release candidate 1 (etter den r1 betegnelsen å bedømme) av versjon 5.0. Det kan jo ha noe å si på at skjermen ikke har den presentasjonen av funksjonstastene på plass.

 

EDIT nummer 2:

 

Yuck, nå vil den ha meg til å mount'e den virtuelle CD'en som VMware Tools ligger på. Hvordan vil det gå til å ha ett ekstra CD-drev på toppen av Live-CD'en? Tid for å leke litt...

Endret av G
Lenke til kommentar

Så det skal legges til. Men jeg husker det stod noen sånne ekstra ting i kommandoen. Mener kommandoen som den presenterte endte med -- Da må det vel legges til før disse -- en plass. Kan forsøke å skrive inn hele kommando strengen som starter med noe sånt som casper.

 

Akkurat nå har jeg lagt til en fysisk ekstra CD-ROM i VMware og kjører den som ikke å være tilkoblet ved oppstart.

Når jeg har boot'et inn i Mint vil jeg forsøke å koble den inn. For deretter å trykke Installering av VMware Tools. Fordi jeg ikke så noen CD-ROM ikon slik VMware Tools skal sørge for å opprette i Linux på desktop'en. Så tenkte jeg at kanskje den må ha ett CD-drev ekstra å spille på. Tester dette nå..

 

EDIT 1: wow det funket glimrende. Nå skal jeg forsøke å installere. Tester dette nå..

 

EDIT 2: den presenterer en RPM og en tar.gz og RPM'en funket ikke i denne distroen. tar.gz virker. Den må jeg pakke ut i /tmp før jeg kan kjøre vmware-install.pl Og en av filene er på hele 268,7 MB

Dette gikk tregt å pakke ut. Går like godt å spiser litt kveldsmat jeg da.

 

EDIT 3: Utrolig. Har spist ferdig, og den har kanskje klart 15 % - 17 % av utpakkingen. Ganske langsomme greier. Skal vel skrives til ett sted i RAM, som gjerne kan ligge på harddisken i virkeligheten (ihvertfall som sluttresultat).

 

EDIT 4: Foreløpig svar på din post 17. Ja det likner veldig mye på det jeg så på Linux Mint sin oppstart.

 

EDIT 5: Vurderer sterkt å sette på en DVD i stua. Ellers kunne den kommando framgangsmåten vært fristende. Jeg velger å kjøre ferdig midlertidig installasjon av VMware Tools. Håper jeg kan slippe å installere VMware Tools en andre gang, men jeg er litt tvilende til at jeg slipper unna med en omgang i dette tilfellet her. Hvis det går noen timer så kan det hende jeg må "suspend'ere" installasjonen (parkere). Håper jeg får startet den der den slapp da, senere. Venter nok til nær midnatt før jeg tar det grepet.

Endret av G
Lenke til kommentar

Jada, det skal stå masse greier i den kommandoen, helt normalt. På min Kubuntu 8.04 iso ser det slik ut (din vil nok være anderledes, men strukturen er nok ganske lik)

file=/cdrom/preseed/kubuntu.seed boot=casper only-ubiquity initrd=/casper/initrd.gz quiet splash --

 

RPM er pakkeformatet for RedHat, Fedora, Mandriva, PCLinuxOS osv, så du må bruke .tar.gz filen ja. Håper at det fungerer for deg, har hatt dårlig erfaring med VMware Tools + Ubuntu før...

Endret av NorthWave
Lenke til kommentar

Gir opp den VMware Tools installasjonen for i kveld. Forstår nå hvorfor den stoppet opp. Den har brukt opp de 256 MB av RAM den har fått til å gå på. Selvfølgelig siden den ikke jobber på harddisk så har utpakkingen av tar.gz filen gått rett i RAM-disken til Live-CD'en.

 

Jeg kan forsøke å øke den virtuelle RAM'en som VMware tilbyr gjeste-OS'et. Men det får isåfall bli en annen dag. Leste likevel av den kommandoen som Mint gir i starten:

 

/casper/vmlinuz file=/cdrom/preseed/mint.seed boot=casper initrd=/casper/initrd.gz quiet splash --

 

EDIT: Det fikk fram installer bildet den only-ubiquity tillegget.

 

Takk så mye. Håper det går an å installere nå. Install vinduet er der ihvertfall. Det skal prøves kanskje før jeg tar kvelden. Får se

Endret av G
Lenke til kommentar

Da fikk jeg fint til å installere Linux Mint i VMware Workstation 6.5 gjeste OS.

 

Kernel valg 2.6.x.x

VMware Tools installert fra .tar.gz pakken

 

Internett oppe å går når jeg har lagt til bredbåndsleverandørens DNS adresser manuellt. Ser vanskelig ut å få kombinert DHCP og manuell DNS. Mulig jeg må benytte Statisk IP.

 

Under oppstarten ser det ut til at hvilken som helst tast omtrent får menyen fram etter du ser Linux Mint logo dukke opp på skjermen. Har forsøkt mellomromstast og F6. Skrev følgende kommando etter at TAB-tasten ble benyttet istedetfor menyvalgene:

 

/casper/vmlinuz file=/cdrom/preseed/mint.seed boot=casper only-ubiquity initrd=/casper/initrd.gz quiet splash --

 

 

Denne forklaringen ble lagt til for at andre kan ha glede av å installere Linux Mint, hvor de har problemer med internett-tilgangen slik som jeg hadde. Mulig dette helst er ett VMware spesifikt problem, men det kan jo hende at det kan oppstå ellers også. Takk til NorthWave for all hjelp. :)

Endret av G
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...