Gå til innhold

Vurderer USA reise, noen som har gjort ligndende?


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg og samboeren min vurdere og fly med enveisbilett til New York, USA rett over nyåret. Vi vil ha en til to måneder i USA. Der vi vil leie bil i New York, og kjøre rundt om i geografien. Vi ser for oss og følge kysten til florida, og så kjøre til california, og se innom alle statene man passerer. Dette skal være en opplevelsetur. Noen andre som har gjort dette? Og er destinasjonene alt for lang til og ta bak rattet? Og eventuellt hva må man ta hensyn til under planlegging av en slik tur?

 

På forhond takk for svar, meninger og forslag :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jepp, dere gjør nok lurt i å ha en returbillet. Men bortsett fra det er det bare å kjøre på!

 

Ta med en guide bok, kart og eventuelt GPS så blir det bra! Det er egentlig ike så mye dere trenger å tenke på, så snart du kommer utenom de store byene er hoteller lett tilgjengelig og relativt billige. Du trenger med andre ord ikke bestille noe særlig på forhånd. Det eneste jeg vil anbefale er at du har bestilt første overnattingen, siden immigrasjonsmyndighetene krever at du har en besøksadresse.

 

NYC - Florida - California er uansett ikke for langt til en to måneders tur så sant dere liker å kjøre bil. I ren kjøring mellom disse tre punktene vil jeg tippe det er ca 5000 miles, så vil dere sikkert ta noen avstikkere underveis. Til sammenligning kjørte jeg nettopp 4000 miles i løpet av to uker, så dere burde ha nok tid til å se dere rundt!

 

Dersom du skal leie bil så vil du nok få ekstragebyr på en enveisleie fra kyst til kyst, men sjekk med leiebilselskapene og se hva de har å tilby. Kan ofte få gode dealer på leiebil.

 

Lykke til, og god tur!

Lenke til kommentar
Som Keystone nevner, ta med egen GPS.

 

Du trenger ikke det dyreste som finnes, kjøp en billig en her i Norge, eller enda bedre -- en billig en i USA.

Du sparer den garantert inn igjen hvis den ikke koster allverdens.

 

GPS er faktisk ikke noe billigere i USA enn i Norge, enkelte gps´er er faktisk dyrere.

 

kjøper du i norge må du kjøpe til kart for USA.. ikke billig.

 

Kjøper du i USA.. må du sikket kjøpe til ett kart for Norge++..

 

Så det er vel ikke så dumt å leie, får som regel pakker med feks gps, full tank bensin, ekstra sjåfører over 25 ++ til en rimelig penge..

Lenke til kommentar

Du kan komme over mange gode tilbud på GPS i USA.

Min far reiser mye til USA, og ble etter en stund lei av Hertz sin NeverLost som er rimelig ubrukelig, så han kjøpte en liten TomTom One 1Gb til rundt 900 NOK.

Den har tjent seg inn MANGE ganger på forretningsreiser siden Hertz tar 5-600 NOK for 2 uker (var det jeg fikk som pris når jeg sjekket nå nettopp, 2 uker, Mazda 6 eller lignende bil), og med 8-10 turer hvert år med et gjennomsnitt på ca 2 uker tjener den seg inn ganske fort.

 

For en tur på 1-2 mnd vil det faktisk være billigere å kjøpe en GPS enn å leie en, og Hertz sin NeverLoster er ikke mye å skryte av. Dessuten kan man også kjøpe nye kart som kan brukes i Norge, og de er ikke dyrere enn et par hundrelapper.

Lenke til kommentar

Vel, hertz kan jeg ikke leie bil hos, da de har minimum 25 års grense. Jeg er 22 i det vi skal reise, og min samboer er 21. Noen som vet om noen som har ett stort utvalg på biler? Det er kanskje blitt litt endringer i planene. Vi ser for oss, fly til new york, så være der og kjøre rundt, så fly til florida, og leie bil der, for så og fly til houston og leie bil på nytt, og da kjøre til california derfra. Dette blir faktisk ikke mer enn rundt 10 000 hvær i fly, inkludert tur retur reise :p

 

Men hvorfor blir det problemer med kun enveisbilett. For vi tenkte og reise hjem fra california, slik at vi slipper og dra tilbake til NY :p

Lenke til kommentar
Men hvorfor blir det problemer med kun enveisbilett. For vi tenkte og reise hjem fra california, slik at vi slipper og dra tilbake til NY :p

 

Du kan godt dra hjem i fra california, bare kjøp biletten på forhånd slik at du har en returbilett ut av USA ved innreise. Så lenge du reiser på turistvisum så må du ha en returbillett ut av USA.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...