Gå til innhold

Billig system (ca 2k)


Anbefalte innlegg

Satt opp dette oppsettet fordi jeg trenger en pc til generelt bruk, surfing, musikk, torrents, lagring osv. Fordi gamle pcen min tok kvelden under et tordenvær.

 

https://prisguiden.no/vis_handlevog...waggon_id=79333

 

Vet den ikke er veldig framtidsrettet, men trenger noe som er billig, og fungerer.

Har allerede et gammelt Pci-e 8600gts kort. (og har hdd og annet stash)

 

Spørsmålet mitt, er at jeg har lest at jeg trenger en spesiell type prosessor for å utnytte 1066mhz frekvensen på rammen. Betyr det at jeg ikke kan bruke rammen jeg har valgt, i og med at den ligger på 1066mhz, eller fungerer det, bare ikke optimalt?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Bytt til Pc-6400 ram du ;) Og evt heller en intel prosessor istedet https://prisguiden.no/product.php?productId=87253 vis du har råd til det. Mye bedre og mye mindre varme :) Men da må du også ha et annet hovedkort. https://prisguiden.no/product.php?productId=71586 :) Blir kanskje litt mere enn 2000, men også en del bedre ;)

https://prisguiden.no/vis_handlevog...waggon_id=79359.

Endret av Effectiv
Lenke til kommentar

Må tenke litt på det, har allerede lagt inn lista og fått rabatt på det.. Venter på en scanner til mor though, så tar nok en uke eller to før den er pakket.

 

Hadde fortsatt vært flott å fått et sikkert svar angående rammen

 

(og jeg har strengt tatt stramt budsjett, har vært ute og reist i 5 måneder, bilen må fikses og kun en liten jobb ved siden av skolen)

Lenke til kommentar

Da var nye pc'en satt opp, og startet på første forsøk =D Fant alle hdd'er dvd drev og alt på første forsøk.

 

Endte opp på forslaget til effectiv. Endret litt her og der, og endte opp med Chieftec 500w strømforsyning, Kingston HyperX 6400 2gb(2x1gb), E8400, og hovedkortet Gigabyte p35 (http://www.amentio.no/PartDetail.aspx?q=p:10501741%3bc:36123%3br:pg) som var b-vare, så jeg fikk det billigere enn normalt.

 

Endte opp på 2300kr, meget fornøyd.

 

Men har et par enkle spørsmål.

1. Hvorfor finner jeg ikke cpu temp? Har så langt prøvd speedfan og everest. (everest finner: Motherboard, Aux, Gpu, og harddisker) Hva er aux?

 

2. På første bildene hvor hovedkortet starter og loader, så viser hovedkortet at cpu kjører på mindre enn 3ghz, står 2.7ghz eller 2.8ghz.. Men når windows kjører viser den 3ghz i alle program.

 

3. Hvorfor funket ikke nyeste driverne til nvidia på mitt gforce 8600gts kort? Ble helt forferdelig når jeg innstalerte de, kjørte på 2 farger, 640x480 og innstalerte ikke nvidia control panel, samt at jeg ikke kunne endre antall farger eller oppløsning.. etter et par forsøk endte jeg opp med å hente cd'en som fulgte med skjermkortet, og da funket alt perfekt.

Endret av night_mare
Lenke til kommentar

Fikk den opp, kjørte stabilt i flere timer med jobbing med å få det slik jeg ville, legge inn dvd'er, masse musikk, spill, nedlastninger, musikk som spiller i bakgrunn.. Hauevis med nettsider oppe. Alt funket 100%...

 

Så dro jeg ut 4 timer, med noen nedlastninger gående. Når jeg kom hjem, var pcen av.. og død! Ser ut til at hovedkortet har gått. Strømforsyningen lyser, men den viser ikke tegn til liv når jeg prøver å skru den på. Lillebror skal teste om skjermkortet og rammen funker fortsatt.

 

Hovedkort og cpu går jeg utifra at jeg burde sende inn igjen? Handlet fra amentio. Har desverre ingen andre intel maskiner i huset, så får ikke testet om prosessoren fortsatt virker.

 

Har feilsøkt ved å trekke ut alt annet enn hovedkortet og cpu, men fortsatt ingen tegn til liv!

 

edit: Ser nå at den externe harddisken skrur seg på når den blir plugget inn i usb porten, både foran og bak. Selv uten at jeg prøver å skru på pcen. Men det er eneste tegn til liv, og dropper vel strømforsyingen av lista som kan ha røket.

Endret av night_mare
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...