Gå til innhold

Fratrekk på momsen!?!


Anbefalte innlegg

Jobber som selvstendig næringsdrivende og har sikkert mye å lære mht moms/fratrekk og regler. Jeg jobber med svakstrømsinstallasjon og for det meste videkonferanse og møteromsinstallasjoner (projektorer, AV-vegger, lyd&bilde, mic`er, lerret, plasmaskjermer etc)

 

Jeg har også laget løsninger som jeg har solgt til firma (koblingspaneler og lignende) Har brukt både tid og penger på å lage disse løsningene.

 

Finnes det noe fratrekk jeg kan gjøre for utgifter jeg har hatt med å lage "prototyper" av disse løsningene?`

 

Jeg bruker nesten voldsomt mye mobiltelefon på jobb og så godt som ingenting på fritiden. Hvordan går jeg frem for å kunne trekke av utgifter til mobiltelefon og evt noe av tiden jeg bruker på internett? Finnes det noe standardregel som f.eks 20%/80%? Med det mener jeg at 20% "antageligvis" er privat og ikke fratrekksberettiget, mens jeg kan trekke fra de andre 80% som mest sansynlig er i jobbsammenheng på dagtid?

 

Jeg har et eget rom i huset (mitt og samboers) som utelukkende brukes til kontor/verksted. Kan jeg evt trekke fra leieutgifter her?

 

Noe annet jeg kanskje ikke har tenkt på? Bilutgifter?

 

Det hadde vært så sinnsykt bra hvis noen med erfaring på området kunne gi meg et greit, presist svar på (hverfall noen av) spørsmålene.

 

På forhånd tusen takk!

 

DrErling

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

For alle timene du legger ned i jobbing får du ikke noe fratrekk eller lignende. Mobilutgifter, bensinutgifter, etc. kan derimot føres som en ren utgiftspost (tror det faktisk er opp til 100% av summen).

 

Når det gjelder hus/leil./etc kan du trekke fra en viss prosent av husleia/lånet/etc som utgift (er ikke sikkert på %-størrelsen).

 

Eller så utgiftsfører du "selvfølgelig" andre ting også.. Som f.eks en videospiller (hvis du kjøper det), noe av maten (må jo spandere lunsj/middag/øl på kunder..*host*), adsl/isdn utgifter, osv osv..

 

Hvis du føler at du fortsatt ikke får trukket fra nok får du heller spørre noen kamerater om du kan få bensin kvitteringen dems eller lignende.. :)

 

I utgangspunktet kan man trekke fra det meste.. Er du i tvil bør du sjekke med en regnskapsfører.

Lenke til kommentar

Takk for svar hvertfall...

 

Litt mye "tror" her, men... Jeg tror ikke jeg gidder spørre kammeratene mine om bensinregninger. Prøver å gjøre dette så smertefritt for meg selv som mulig. At jeg antageligvis kan trekke fra utgifter til lunch og lignende som jeg faktisk har hver dag det visste jeg ikke, men det skal jeg sjekke opp!

 

Nå var det en annen som sa til meg at f.eks hjemmekontor kan trekkes fra på momsen med en fast kvadratmeterpris for akkurat det området jeg bor i. Denne prisen er visstnok fastsatt av kommunen (?)

 

Jeg visste at jeg kan trekke fra moms på komponenter til datamaskinen og lignende. Tv må jeg faktisk kjøpe for å kunne bruke enkelte av videokonferanse-enhetene og da kan jeg trekke fra momsen på den.

 

Noen flere som har tips å komme med?

 

DrErling

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...