Gå til innhold

Noen som har erfaringer med Kaupthing Edge?


AT1S

Anbefalte innlegg

Hei,

 

Har tenkt jeg skal åpne en høyrentekonto hos Kaputhing Edge, men er ikke sikker på om det er riktig bank. Det er snakk om arv og sparepenger, så riktig bank er viktig.

 

Noen som har erfaringer med Kauthing Edge, eller andre banker dere kan anbefale?

 

Mvh YSL

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg bruker dem, men så følger jeg med daglig på aksjekurs og nyheter for å se om det er noe som skulle tilsi at jeg bør ta ut pengene. Flere andre banker gir 6,55%, så jeg ville nok heller brukt dem om jeg ikke gadd å følge med.

 

Kommer til å si ifra her på forumet hvis jeg tar ut pengene mine. Jeg tror personlig sjansen for at det skal gå så galt for dem er veldig liten, men på den andre siden er renteforskjellen også liten. Sist jeg fikk med meg tall for interbankrenter ble det regnet inn i underkant av 5% sjanse for at de skal gå konk.

Lenke til kommentar

Renten er jo veldig god, og det er det viktigste hvis du bare skal ha et større beløp stående. Det trenger ikke å være i den samme banken som du bruker som dagligbank.

 

Grunnen til at de islandske bankene gir så god rente, er at de må betale mer for å låne pengene av andre banker enn å låne de av deg.

Det er selvfølgelig en mulighet for at banken går konkurs, men de pengene får du igjen opptil den summen som er dekket av Bankenes garantifond. Før du gjør større innskudd, sjekk om banken er med i det _norske_ Bankenes garantifond og ikke sett inn mer enn den summen det garanteres for. Beløpet kan i så tilfelle spres over flere banker.

 

Husk at på Finansportalen kan du finne oversikt over renten på høyrentekonti i alle norske banker.

Lenke til kommentar

Problemet med bl.a. Kaupthing er at de første €20 000 er dekket av det islandske fondet, og det har ikke så sinnsykt mye penger å ta av som det norske. I tillegg vil den islandske valutaen svekkes ved en konkurs. Hvor mye penger de faktisk vil kunne erstatte er derfor umulig å si. Har man 2 mill blir det en veldig liten andel som kan gå tapt, siden det meste blir dekket av det norske.

Endret av Naranek
Lenke til kommentar

Fra bankens egen hjemmeside:

 

Kaupthing Bank er medlem av Bankenes sikringsfond etter lov av 6. desember 1996 nr 75. Innskudd i Kaupthing Bank hf NUF, inkludert Edge Sparekonto, er dekket i form av en top-up garanti i tillegg til det islandske innskudd- og investeringsgarantifondet Tryggingarsjordúr innstæðueigendea og fjärfesta.

 

Den islandske ordningen dekker et beløp tilsvarende EURO 20.000 (ca. NOK 160.000). Dersom banken selv skulle bli ute av stand til å dekke sine forpliktelser, vil derfor den islandske sikringsordningen dekke innskudd opp til dette beløpet, mens differansen mellom dette beløpet og NOK 2.000.000 vil bli dekket av Bankenes Sikringsfond. Kunder av Kaupthing Bank hf, NUF er således sikret for samme beløp som kunder i norske banker.

Eventuelle utbetalinger etter innskuddsgarantiene vil bli administrert av Tryggingarsjordúr innstæðueigendea og fjärfesta.

 

Jeg tolker det slik at med mindre den islandske stat går konkurs så er beløp inntil 160 000 like sikret som i en norsk bank.

Lenke til kommentar
Gjest member-101642

Jepp, er fullt klar over den grensen. Derfor ville jeg ikke plassert beløp under den grensen i banken. Man får jo uansett nesten like god rente i norske banker for tiden, og da med full sikkerhet. Jeg mener at risikoen ikke er vært de få kronene ekstra man får hos Kaupthing.

Lenke til kommentar
Jeg tolker det slik at med mindre den islandske stat går konkurs så er beløp inntil 160 000 like sikret som i en norsk bank.

Den islanske staten har ikke noe med garantien å gjøre. Sikringsfondene består av penger som bankene betaler inn for å være medlem, og bygges derfor opp over tid. Det norske fondet er veldig mye større enn det islandske.

Lenke til kommentar

forsikrer du motorsykkelen ti ganger så vil du ikke få 10x erstatning om den forsvinner, så jeg har også hørt at de første 20000 er garantert av island mens resten av norge, men er usikker på hva som skjer om det islandske sikringsfondet går konk, tar det norske over eller er pengene tapt?

 

btw endte opp med bank norwegian

Endret av Admin'c
Lenke til kommentar

Dersom du klarer deg uten pengene en stund, noe ville jeg kanskje låst pengene.

 

du kan jo få 6,95% for 12mnd binding.. 6,65% for 6mnd.. i flere norske dagligbanker..

Dersom sentralbanksjefen øker styringsreten 1 gang til i år vil banker som yabank osv fortsatt mest sannsynlig ligge under 6,95%..

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Sakset fra denne artikkelen: http://www1.vg.no/pub/vgart.php?artid=516597

 

Utenlandsk bank, pass på

Alle banker med opprinnelse i et EU/EØS land har egne sikringsfond for bankinnskudd, men her er det sikrede beløpet mindre. Det laveste og mest utbredte nivået, er 20.000 Euro.

 

Dette tilsvarer om lag 160.000 kroner. Enkelte land har noe mer, men ingen er i nærheten av den fantastiske garantien norske banker gir deg.

 

Noen utenlandske banker har filialer i Norge, der filialen er tilknyttet den norske garantien. Det gir deg som innskyter samme rettigheter som om banken var norsk.

 

Det gjelder f.eks. for de nye islandske bankene, Kaupthing og Glitnir.

 

Den mest kjente banken som ikke dekkes av den norske ordningen, er Skandiabanken. Det er en svensk bank og innskudd der er sikret med 250.000 svenske kroner. Det vil si ca. 210.000 norske kroner.

 

Altså er Kaupthing tryggere enn Skandiabanken for de som liker å spare.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...